Foxy, ma bucur tare mult ca ti-au placut, n-am ajuns la nivelul tau, dar ma straduiesc.
Adi edi, n-a fost greu, am facut totul sambata, iar "prospaturile" duminica. Nu mi-a luat mult, plus ca le gandeam pe urmatoarele in timp ce faceam altele. Ce-am facut eu acum nu necesita timp, ce se face aici pe arta culinara in schimb, sunt opere de arta, iar eu nu voi reusi niciodata sa fac asa minunatii.
Lori, la tort tu mi-ai dat ideea, dar am combinat niste chestii pe care le mai facusem si stiam ca-mi ies.
Dar data viitoare chiar as vrea sa te chem sa ma ajuti, ca cina ca aia a ta, mai rar.
Mi-am dorit sa fac totul proaspat si mai ales stiti ca nu-mi plac maionezele si ca le inlocuiesc oricand cu
branze pe care le fac sa aiba consistenta maionezei.
Ruladele stiti cum le fac, am mai zis. Se fac extrem de usor si pot fi atat de variate cat ne tine imaginatia.
Sushi am facut variantele simple din lipsa de timp, am folosit orez alb si orez negru, somon afumat, castraveti, orez galben (amestecat cu curry)
Smochinele erau din cele uscate, le-am taiat moturile si le-am facut loc in interior, unde am pus branza dulce (din cea dietetica de vaci, sa nu radeti, pe care am frecat-o cu mixerul -e una intr-o cutie de plastic dreptunghilara, va spun cand mai iau cum se cheama, are o consistenta matasoasa, nu grunjoasa. Frecata cu mixerul acela vertical -imi scapa cum se numeste, capata o consistenta cremoasa. Am amestecat-o cu nuci maruntite, am intromisionat-o in smochine si am pus cate o jumatate de nuca deasupra. Merge cu gustul smochinei si cu nuca foarte bine.
Am luat
struguri cu boabe mari, i-am taiat jumatati si am pus branza Philadelphia (light)

peste care am pus fistic. N-a ramas niciunul.
Pieptul de rata l-am prajit in tigaie cateva minute, in grasimea pe care o lasa el, l-am bagat in folie de aluminiu si l-am mai tinut cateva minute sa-si mai ia caldura si m-am gandit, OK, cu ce-l combin. Cu portocale face toata lumea, cu smochine am mai vazut (e minunat, dar n-aveam smochine proaspete) deci, cu ce s-ar mai pupa? Cu mere coapte.
Se pupa excelent, credeti-ma. Am mai pus niste cranberries mai mult pentru efectul cromatic.
Vinetele le-am taiat rondele, le-am copt pe gratar, apoi am decupat cerculete si ce-a ramas am mixat foarte mare. Tot pentru efect cromatic am pus un pic de zacusca peste rondele, iar deasupra amestecul de vinete tocate. In varf un pic de ardei verde, pentru efectul de culoare complementara cu rosul de la zacusca.
Branzele colorate- tot branza diet amestecata cu Philadelphia. Am impartit-o in 3. O parte am amestecat-o cu curry si un pic de sare, a doua cu zacusca picanta, a treia cu spanac si un pic de sare. Le-am turnat cu o seringa din aceea mare de bucatarie.
Tortul maro: blat subtire de cativa mm (cumparat din comert, recunosc, dar stiti ca sunt varza la copt ceva cu faina) crema facuta din ciocolata, frisca lichida si unt de arahide crounchy + nuci caramelizate.
Tortul galben, ma rog, un ocru galben

e mai complicat. Am facut blaturile de bezea subtiri si crema de caramel din galbenusuri cu zahar batute in bain marie. Alaturi am ars zahar pe care l-am turnat cate putin in crema de oua. Amestecul racit l-am combinat cu unt batut spuma si mi-a fost foarte greu sa nu mananc crema asa cum era si las balta tortul, ca unu' era suficient.
A avut si crema de ciocolata la fel ca celalalt, ca daca tot stiam sa fac crema, de ce sa risc sa fac altceva ce poate nu iesea. Si cum tot eram uda pe maini cu nucile caramelizate am zis ca why not, asa-i modelul.
Ma uitam eu asa la ele (la torturi adica) si aratau cam saracut, erau chiar uratele, mici, indesate, subtirele, zic daca le ard o frisca pe deasupra ies banale, plus ca mi se-ndemana la intins frisca cum mi se-ndemana la prasit.
Si-atunci am creat asaaaa... un decor mai sauvage, mai din poignet

care le-a dat un aer abstract ce nu putea fi criticat fiindca toata lumea a considerat ca asta era modelul, adica asa vrut artistul.
Si gata.
A, am uitat. Am mai facut niste dracii. Am taiat muschi file de porcusor in cerculete. Ce-a ramas de jur imprejur am tocat o parte aproape pasta, restul marisor. Am amestecat cu nuci si am pus peste cercuri. Pe deasupra felii subtiri de dovlecei curbate. Le-am bagat la cuptor. Aici n-am decat pozele de inceput, fiindca dupa aceea am uitat.
In muschiul file intreg am bagat carnat afumat in felul urmator. Am luat un cutit foarte curat, nu foarte gros, cu care am sfredelit carnea in lungul muschiului, rotind cutitul pentru a face loc. In urma lui venea carnatul. Cand cutitul a iesit dincolo, am tras de el rotind in continuare si am impins in continuare carnatul.
Si tot asa de 3 ori cu 3 carnati. Bunut si n-am taiat fileul ca sa-l refac apoi cu sfoara. Condimentat bine la suprafata si sa stiti ca merge si el imbracat in foietaj (ca tot aveam

) ca si muschiul Wellington.
Gata, simplu si usor.