Cantitati ? La ochi, si veti mai vedea si pe parcurs :P
Ingredientul principal pentru aluatul de galuste: cartofii, cam la 500 - 800g, fierti in coaja si curatati
Cam aburiti ei, ca erau calzi

Se paseaza ca pentru piure, se adauga 2 oua [edit] si nitzica sare si se omogenizeaza

Se adauga faina, e bine sa aveti o cantitate suficienta la indemina linga voi, cernuta si cu o lingura cu care sa turnati in compozitia de cartofi cu oua, ca aici nu e pe cantitate ci pe cum simtiti la mina aluatul, pentru ca la un moment dat va trebui sa bagati mina

Pentru ca nu am experiente externe in legatura cu aluatul asta, nu am vazut nici la mama nici la bunica, nu mi-am bagat niciodata labutele in el, eu prefer sa-l las mai moale ca sa fie mai afinate galustele, adica nu bag faina in el pina se desprinde usor de pe miini, ci il las mai lipicios

Chiar daca e lipicios am gasit o metoda bunicica de a intinde aluatul ;)
Pe un fund mare presaram multa faina

Luam o bucata de aluat si o trintim pe fund, o acoperim si pe ea cu multa faina ...

si o intindem cu palmele si degetele intr-o foaie de aproximativ 5-6-7 mm grosime, impartita apoi in niste ... poligoane, potrivite ca marime sa gazduiasca cite o pruna
...

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla