Forum Culinar: Chiftea giganta cu mazare si ciuperci - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Chiftea giganta cu mazare si ciuperci

#1 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,644
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 April 2010 - 12:24 AM

Am facut un aluat de chiftele din:
450 de gr carne tocata de porc
1 ou
parmigiano reggiano
pesmet
miez de paine inmuiat in lapte
1 catel de usturoi
patrunjel
marar
sare
piper

Am format o chiftea giganta, am dat-o prin faina si apoi am prajit-o pe toate partile in ulei de masline.
Cand a prins culoare, am stropit-o cu vin alb sec si am lasat-o in continuare pe foc.
Cum uleiul mi s-a parut cam mult, am mai scos din el =)) .
Am adaugat mazarea si o cutie de ciuperci (numai una aveam)si un polonic de supa.
Supa am mai pus pe parcurs.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127232058233.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127232059476.jpg

#2 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,644
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 April 2010 - 12:27 AM

Cand a fost gata, am scos carnea pe o farfurie, am adaugat la mazare smantana cu gust de ciuperci, am amestecat, am mai lasat putin pe foc.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127232074607.jpg

Am taiat carnea felii.
Poza finala cam naspa, da' mancarea buna tare :) !

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127232082772.jpg

#3 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 27 April 2010 - 09:10 AM

Nu stiu de ce ti pare naspa ca mie imi place!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#4 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14,932
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 April 2010 - 09:19 AM

Si mie imi place si poza si reteta,faceam si eu in Italia se numea polpetone(pifteloi sau parjoloi mai pi' moldovinesti' :hello: )chiar uitasem de reteta merci ca mi-ai amintit :) ,nu am mai facut de mult,si mazarea facuta asa e garnitura mea preferata tot acolo am invatat s-a fac asa alba''(la noi nu prea se obisnuieste si nu stiam..)

Uite garnitura de mazare in alb'eu nu am avut ciuperci in acest caz(dar alte ori fac si cu ciuperci) dar am pus cubulete mici de cascaval la sf. in farfurie...

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-127235332764.jpg

Este de departe garnitura mea preferata,imi place mazarea congelata de la bonduel..In Italia gaseam tot de la bonduel un sortiment care in Romania nu l-am mai regasit:''pizelini primavera''adica mazare primavara asa de frageda si de dulce,era ''bestiala''

#5 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 27 April 2010 - 09:45 AM

Eu am mancat mazare facuta cu smantana din copilarie ca matusa mea sasoaica numai asa o face si cu tarhon, avantajul sa ai o familie multiculturala!
Culmea este ca o pustoaica din vecini care nu punea gura pe legume, cand a fost debarcata la mine sa o pazesc cateva ore, a mancat mazare din aia de-a rupt, ca nu era ca aia pe care o stia ea!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#6 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14,932
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 April 2010 - 09:47 AM

Vezi postareazerda, la 27 April 2010 - 09:45 AM, a spus:

Eu am mancat mazare facuta cu smantana din copilarie ca matusa mea sasoaica numai asa o face si cu tarhon, avantajul sa ai o familie multiculturala!
Culmea este ca o pustoaica din vecini care nu punea gura pe legume, cand a fost debarcata la mine sa o pazesc cateva ore, a mancat mazare din aia de-a rupt, ca nu era ca aia pe care o stia ea!!

Exact Zerda mazarea facuta asa e bestiala,nu-i poti rezista...

#7 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,644
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 April 2010 - 10:18 AM

Vezi postareazerda, la 27 April 2010 - 09:10 AM, a spus:

Nu stiu de ce ti pare naspa ca mie imi place!


E stearsa si fara culoare.
Dar tu esti o draguta :P !

Vezi postareaGeany, la 27 April 2010 - 09:19 AM, a spus:

Si mie imi place si poza si reteta,faceam si eu in Italia se numea polpetone(pifteloi sau parjoloi mai pi' moldovinesti' :D )chiar uitasem de reteta merci ca mi-ai amintit :hello: ,nu am mai facut de mult,si mazarea facuta asa e garnitura mea preferata tot acolo am invatat s-a fac asa alba''(la noi nu prea se obisnuieste si nu stiam..)

Uite garnitura de mazare in alb'eu nu am avut ciuperci in acest caz(dar alte ori fac si cu ciuperci) dar am pus cubulete mici de cascaval la sf. in farfurie...

Este de departe garnitura mea preferata,imi place mazarea congelata de la bonduel..In Italia gaseam tot de la bonduel un sortiment care in Romania nu l-am mai regasit:''pizelini primavera''adica mazare primavara asa de frageda si de dulce,era ''bestiala''


Tot mazare din aceea congelata folosesc si eu de la Bonduelle (Pisellini Primavera).
Eu de obicei fac asa: Pun intr-o olicica mazarea congelata, tai o ceapa pestisori, pun sare, piper, apa, putin ulei de masline pe deasupra. Cand e fiarta ceapa, e gata.
Cand am, mai pun morcovi din aceia mici de tot de la conserva, tot Bonduelle ("carotine primizia extra fini", se cheama).
E garnitura mea preferata la chiftele
Geany :) .

#8 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 27 April 2010 - 10:20 AM

Las'ca faci tu alta data o poza artistica sa-ti placa, eu sunt sigura ca gustul e minunat si am vrut sa stie si altii!! :)
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#9 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,644
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 April 2010 - 10:32 AM

Vezi postareazerda, la 27 April 2010 - 10:20 AM, a spus:

Las'ca faci tu alta data o poza artistica sa-ti placa, eu sunt sigura ca gustul e minunat si am vrut sa stie si altii!! :hello:


Mi-am adus de-acasa marar proaspat si in sfarsit fac si eu chiftele ca acasa, pentru ca dupa mine mararul le da un gust minunat!
Multumesc Zerda :) !

#10 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14,932
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 April 2010 - 10:55 AM

Gata Any acu' am venit de la cumparaturi am cumparat mazarea(n-am gasit bonduel,asta e)ma apuc s-o fac pun poza diseara ori la ce am gatit azi ori la tine daca ma primesti...eu fac astfel:tai maruntel o ceapa mare si frumoasa,o pun la calit intr-un ceaunel cu ulei(de masline daca am)cand e aurie pun un catel de usturoi tocat maruntel si o bucatica de ardei iute,adaug mazarea congelata asa direct din punga,las putin sa se dezghete pe foc,sting cu putin vin alb,cand s-a evaporat vinul,pun apa cat cuptinde si un capac,dau focul mai mic,cand scade apa pun smantana sau lapte(da sa fie pasteurizat,ca altfel de la vin face reactie si se prinde)pun sare(delikat)piper si gata...imi place mai scazuta asa,si in farfurie mai pun daca vreau porumb dulce sau cuburi de cascaval...e buna langa o friptura snitel etc,dar langa un ou ochi e moartea ei...imi place sa fac si o salata verde alaturi,contrastul de dulce(de la mazare)cu acrut(de la salata) e mmeeggaa!!!...Sper ca nu te-am plictisit ma duc sa-mi fac... :bounce:

#11 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,644
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 April 2010 - 11:21 AM

Vezi postareaGeany, la 27 April 2010 - 10:55 AM, a spus:

Gata Any acu' am venit de la cumparaturi am cumparat mazarea(n-am gasit bonduel,asta e)ma apuc s-o fac pun poza diseara ori la ce am gatit azi ori la tine daca ma primesti...eu fac astfel:tai maruntel o ceapa mare si frumoasa,o pun la calit intr-un ceaunel cu ulei(de masline daca am)cand e aurie pun un catel de usturoi tocat maruntel si o bucatica de ardei iute,adaug mazarea congelata asa direct din punga,las putin sa se dezghete pe foc,sting cu putin vin alb,cand s-a evaporat vinul,pun apa cat cuptinde si un capac,dau focul mai mic,cand scade apa pun smantana sau lapte(da sa fie pasteurizat,ca altfel de la vin face reactie si se prinde)pun sare(delikat)piper si gata...imi place mai scazuta asa,si in farfurie mai pun daca vreau porumb dulce sau cuburi de cascaval...e buna langa o friptura snitel etc,dar langa un ou ochi e moartea ei...imi place sa fac si o salata verde alaturi,contrastul de dulce(de la mazare)cu acrut(de la salata) e mmeeggaa!!!...Sper ca nu te-am plictisit ma duc sa-mi fac... :bounce:



Mai Geany, ma faci sa ma duc sa cumpar mazare :lol: !
Te astept!

#12 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14,932
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 April 2010 - 12:01 PM

Pai f. bine ca si tu m-ai facut pe mine sa fug dupa mazare!! :lol: Aveam altceva in plan pe azi,si am contramandat.... :bounce:

#13 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 27 April 2010 - 12:04 PM

Eu am auzit ca mazarea isi pastreaza mai bine culoarea si gustul daca pui si salata verde tocata la ultimele clocote!! Incearca, sa vezi si sa-mi spui daca e asa, cine mi-a spus a zis ca e absolut sigura!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#14 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 27 April 2010 - 02:36 PM

Mmmmmmmm ce bine arata!Any,Geany :bounce:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#15 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,644
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 April 2010 - 02:38 PM

Vezi postareaMaya, la 27 April 2010 - 02:36 PM, a spus:

Mmmmmmmm ce bine arata!Any,Geany :bounce:


Si ce bun e!
Mi-am adus din Ro 10 legaturi de marar proaspat, le-am pus la congelator, cand imi trebuie scot tai cat am nevoie si bag la loc ;) .
Alta viata, cu marar :lol: !

#16 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 27 April 2010 - 02:41 PM

Vezi postareaany_annette, la 27 April 2010 - 02:38 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 27 April 2010 - 02:36 PM, a spus:

Mmmmmmmm ce bine arata!Any,Geany :bounce:


Si ce bun e!
Mi-am adus din Ro 10 legaturi de marar proaspat, le-am pus la congelator, cand imi trebuie scot tai cat am nevoie si bag la loc ;) .
Alta viata, cu marar :lol: !

Daaaa,cu muuult marar!Si eu am facut ieri chiftele de peste(cu marar) si pe lînga...cartofi fierti în sos de marar :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#17 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14,932
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 April 2010 - 09:28 PM

Deci vin la apel cam tarziu ca n-am avut loc la calculator de ai mei...Draga Any ti-am cerut permisiunea sa ma instalez la tine,ai spus :''te astept''...rau ai facut ca io' ma instalez comod de tot...Deci sun fan nr. 1. mazare''in bianco''(adica in alb)iata cum o fac io' pi' gustu' papilei mele...Deci putin ulei de masline(daca am ,daca nu soreanca)+50 gr. de unt(daca am),mazare(bonduel congelata daca am, daca nu oricare mere'..),o ceapa mare taiata maruntel,2 catelusi de usturoi,o bucatica de ardei iute,un paharut de vin alb,un pahar de lapte si putina smantana,sare(delikat)piper...

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-127239519291.jpg

Intr-un ceaunel auresc ceapa in ulei si unt,apoi adaug usturoiul tocat si ardelu'

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-127239521365.jpg

Adaug mazarea direct din punga, congelata,las sa se dezghete putin pe foc si sting cu vinu'

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-127239522268.jpg

Adaug apa cat cuprinde,pun capac si dau focul mai micut

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-127239523612.jpg

Cand scade apa adaug un pahar de lapte

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-127239524674.jpg

Cand scade si ala pun sare(delikat)piper si smantana,mi-e imi place mai scazuta asa..

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-127239525732.jpg

Buna ca si garnitura la carnite...

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-127239530714.jpg

Dar favorita mea cu ou ochi,ceva cubulete de cascaval si porumb dulce,si salata verde(combinatia,dulce -acrut e bestiala)

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-127239531839.jpg

Deci Any altadata cand te mai intreb daca pot sa ma instalez la tine sa te gandesti de 2 ori ca nu se stie...Iarta-ma daca am sarit ''calu'' te pupez :violent1: ,dar ii asa de buna ca nu m-am abtinut' na...

#18 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,644
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 April 2010 - 09:33 PM

Bine-ai revenit Geany! Nebunatico, ti-ai facut pofta pe seara asta :violent1: !
Fain si oul ala cum arata acolo :) !

#19 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,863
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 April 2010 - 09:35 PM

Of, tre sa mai astept ca sa incerc reteta asta, ieri vroiam sa iau mazare dar cind am vazut ca vine din Maroc am renuntat.

#20 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,644
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 April 2010 - 09:43 PM

Vezi postareaAdriana, la 27 April 2010 - 09:35 PM, a spus:

Of, tre sa mai astept ca sa incerc reteta asta, ieri vroiam sa iau mazare dar cind am vazut ca vine din Maroc am renuntat.


Am vazut si aici dar nu m-am uitat de unde vine.
Asa renunt si eu de multe ori sa iau cate ceva, ma uit pe etichete si nu-mi mai trebuie.

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site