Forum Culinar: Tarta de ciocolata - Forum Culinar

Salt la continut

  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tarta de ciocolata cremoasă, rafinată

#1 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 08 February 2010 - 03:55 PM

În ultimul timp am avut o groaza de lucru și abia am mai avut vreme sa respirImagine postata așa că am cam evitat bucătăria...dar ieri m-am delectat cu aceasta minunata tarta de ciocolata. Cremoasa, rafinata, e un deliciu pentru orice ciocolatos care se respecta Imagine postata

Am facut-o dupa o reteta marca Jamie Oliver, careia i-am ajustat cantitatile, intrucat cele data in original se refereau la o tarta de-a dreptul uriasa sau doua obisnuiteImagine postata. De asemenea pentru crema era cerut un ou, dar eu l-am inlocuit cu doua galbenusuriImagine postata...si-am mai pus in plus si niste vanilie.

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-44-126563681178.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-44-126563682188.jpg


Pentru blat:
160 g unt
110 g zahăr tos
un praf sare
300 g făină
2 ouă
30 g cacao
coaja rasă de la o portocală


Pentru cremă:
100 ml lapte
300 ml frișcă nebătută
50 g zahar tos
1 plic zahăr vanilat
175 g ciocolată neagră
2 gălbenușuri


Pentru a prepara blatul frecați bine untul moale cu zahărul și sarea, încorporați făina cernută în prealabil cu cacaua, apoi coaja de portocală și ouăle. Amestecați ușor doar atât cât aluatul să se lege și puteți forma o bilă. Înveliți aluatul în folie de plastic și lasați-l la frigider 1 oră. Apoi îl scoateți, îl întindeți și căptușiți cu el o formă de tartă pe care ați uns-o în prealabil cu unt. Împungeți fundul tartei pe alocuri cu furculița și lasați forma la frigider înca 1/2 oră.

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-44-126563678306.jpg


Între timp preparați crema. Puneți laptele, frișca și zaharul într-o cratiță și aduceți la punctul de fierbere, stingeți focul și adăugați ciocolata taiată bucăți. Folosiți ciocolată de foarte bună calitate (eu am avut cu 72% cacao).

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-44-126563677743.jpg


Acoperiți cratița cu un capac și lăsați deoparte 5 minute, apoi amestecați bine până ce ciocolata s-a dizolvat complet. Într-un vas bateți gălbenușurile și încorporați-le la crema de ciocolată când s-a mai răcit.

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-44-126563678986.jpg


Încingeți cuptorul la 180 grade C și coaceți aluatul 15 minute până primește aspectul de biscuite. Scoateți-l din cuptor și micșorați temperatura la 170 grade C. Turnați crema peste blat și mai dați la cuptor încă 15-17 minute.

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-44-126563679524.jpg


Tarta e gata atunci când umplutura de ciocolată e fermă la suprafață, dar dacă mișcați tava tremură ușor (ca gelatina). Scoateți tarta și lăsați-o să se răcească. Umplutura se va mai întări, astfel, când o veți tăia își va păstra forma, nu va curge, dar va fi foarte moale și cremoasă.

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-44-126563680544.jpg


Imagine atasata: monthly_02_2010/post-44-126563682708.jpg



Take a walk on the wild side...

artizan

#2 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 08 February 2010 - 03:59 PM

Fataaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa m-ai zbart!
e crima cum poa' s-arate!
raluca elena

#3 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 08 February 2010 - 04:03 PM

Vezi postarearaluca elena, la 08 February 2010 - 03:59 PM, a spus:

Fataaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa m-ai zbart!
e crima cum poa' s-arate!


Da sa vezi ce gust are! Chiar ca te spargi de cat poti sa mananci din ea Imagine postata
Take a walk on the wild side...

artizan

#4 Useril este offline   snej 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 537
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 08 February 2010 - 04:10 PM

M-ai ucis! Cum poate arataaa.... :lol:

Frishca lichida cum se cheama? Sa stiu ce cumpar acu in drum spre casa :(

#5 Useril este offline   snej 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 537
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 08 February 2010 - 04:12 PM

Vezi postareaKikenHana, la 08 February 2010 - 04:03 PM, a spus:

Vezi postarearaluca elena, la 08 February 2010 - 03:59 PM, a spus:

Fataaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa m-ai zbart!
e crima cum poa' s-arate!


Da sa vezi ce gust are! Chiar ca te spargi de cat poti sa mananci din ea Imagine postata


Lasa ca vad eu azi :( .
Ursuleata imi sufla in casca sa te intreb daca se poate cu ciocolata cu lapte?

#6 Useril este offline   mona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 08 February 2010 - 04:13 PM

Asta chiar ca nu-i de ratat :lol:
Parca-i simt gustul !
Multumim de reteta,Hana :(


#7 Useril este offline   Stefana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 08 February 2010 - 04:15 PM

Vai,cum poate sa arate,cum poate sa arate.....si fix azi am intrat la cura!!!!! :(

#8 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 08 February 2010 - 04:21 PM

Vezi postareasnej, la 08 February 2010 - 04:10 PM, a spus:

M-ai ucis! Cum poate arataaa.... :lol:

Frishca lichida cum se cheama? Sa stiu ce cumpar acu in drum spre casa :(


Frisca lichida se cheama..frisca?!Imagine postata E frisca nebatura cu 30-34% grasime, o gasesti fie in cutiute de 200-250 ml, fie la un litru (de la Milli)...in functie de ce firme de lactate aveti pe acolo. Mai o gasesti si sub denumirea de smantana dulce (in carton de la Dorna). Trebuie sa gasesti in orice super/hyper-market. Da sa iei din aceea adevarata, din lapte, nu vegetala.

Foloseste orice ciocolata vrei, doar sa fie de buna calitate, altfel risti sa nu se inchege crema. Daca folosesti ciocolata cu mai putin de 50% cacao, mai pune un galbenus la cremaImagine postata. Eu zic sa folosesti jumi-juma, o parte ciocolata amaruie, oparte cu lapte. De asemenea, daca folosesti o ciocolata dulce, nu amaruie, redu din cantitatea de zahar. Cu zaharul se poate jongla, inainte sa torni crema in crusta gust-o si daca vrei sa fie mai dulce, mai scapa vreo 2 linguri de zaharImagine postata. Succes!
Take a walk on the wild side...

artizan

#9 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 08 February 2010 - 04:25 PM

Vezi postareamona, la 08 February 2010 - 04:13 PM, a spus:

Asta chiar ca nu-i de ratat :pupic:
Parca-i simt gustul !
Multumim de reteta,Hana :(




Cu placereImagine postata

Vezi postareamamistef, la 08 February 2010 - 04:15 PM, a spus:

Vai,cum poate sa arate,cum poate sa arate.....si fix azi am intrat la cura!!!!! :lol:



Imagine postata...stii cum e vorba aia, cura de slăbire începe întotdeauna în aceeași zi: mâine!Imagine postata
Take a walk on the wild side...

artizan

#10 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 08 February 2010 - 04:31 PM

Pentru mine,definitiv prea ciocolatoasa...dar arata de-mi vine sa lesin!Perfect arata! Respectele mele!La fel si prezentarea,imaginile.Totul este wow!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#11 Useril este offline   snej 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 537
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 08 February 2010 - 04:35 PM

Vezi postareaKikenHana, la 08 February 2010 - 04:21 PM, a spus:

Vezi postareasnej, la 08 February 2010 - 04:10 PM, a spus:

M-ai ucis! Cum poate arataaa.... :love7:

Frishca lichida cum se cheama? Sa stiu ce cumpar acu in drum spre casa :tongue3:


Frisca lichida se cheama..frisca?!Imagine postata E frisca nebatura cu 30-34% grasime, o gasesti fie in cutiute de 200-250 ml, fie la un litru (de la Milli)...in functie de ce firme de lactate aveti pe acolo. Mai o gasesti si sub denumirea de smantana dulce (in carton de la Dorna). Trebuie sa gasesti in orice super/hyper-market. Da sa iei din aceea adevarata, din lapte, nu vegetala.

Foloseste orice ciocolata vrei, doar sa fie de buna calitate, altfel risti sa nu se inchege crema. Daca folosesti ciocolata cu mai putin de 50% cacao, mai pune un galbenus la cremaImagine postata. Eu zic sa folosesti jumi-juma, o parte ciocolata amaruie, oparte cu lapte. De asemenea, daca folosesti o ciocolata dulce, nu amaruie, redu din cantitatea de zahar. Cu zaharul se poate jongla, inainte sa torni crema in crusta gust-o si daca vrei sa fie mai dulce, mai scapa vreo 2 linguri de zaharImagine postata. Succes!



Bine, mi-am facut deja listuta. O sa caut si fisca lichida. Pana acum folosesm doar smantana grasa pentru frishca. Niciodata nu am facut cu lichida si nu stiam ce sa iau sa iasa. Azi am de sarbatorit vreo 4 ani de trai in comun cu jumatatea mea mai buna si tarta asta e cum nu se poate mai nimerita :love7:

Merci de explicatii :pupic:

#12 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 08 February 2010 - 04:43 PM

[quote name='Maya' date='08 February 2010 - 04:31 PM' timestamp='1265639519' post='19668']
Pentru mine,definitiv prea ciocolatoasa...dar arata de-mi vine sa lesin!Perfect arata! Respectele mele!La fel si prezentarea,imaginile.Totul este wow!
[/quote]


Multumesc Maya, sunt flatata, cred ca am rosit toata



[/quote]

[/quote]
Bine, mi-am facut deja listuta. O sa caut si fisca lichida. Pana acum folosesm doar smantana grasa pentru frishca. Niciodata nu am facut cu lichida si nu stiam ce sa iau sa iasa. Azi am de sarbatorit vreo 4 ani de trai in comun cu jumatatea mea mai buna si tarta asta e cum nu se poate mai nimerita :pupic:

Merci de explicatii :tongue3:
[/quote]

snej, foloseste exact ce ai mai folosit...smantana grasa (dulce) e exact aceeasi chestie ca frisca lichida, doar ca asta ultima e mai lichida de obicei. Iti trebuie smantana din care de obicei bati frisca

P.S. Felicitari si la multi ani! Multa iubire si sanatate!
Take a walk on the wild side...

artizan

#13 Useril este offline   taylor 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 26-November 09
  • Locationtorino

Postat 08 February 2010 - 04:47 PM

foarte eleganta :tongue3: ador tartele, mai ales cu ciocolata :pupic:
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

#14 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 08 February 2010 - 05:19 PM

Vezi postareataylor, la 08 February 2010 - 04:47 PM, a spus:

foarte eleganta :tongue3: ador tartele, mai ales cu ciocolata :pupic:


Atunci asta e tocmai pe gustul tau!Imagine postata
Take a walk on the wild side...

artizan

#15 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14,932
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 February 2010 - 05:24 PM

Hana ,arata de n-am cuvinte....

#16 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 08 February 2010 - 06:50 PM

deja simti cum iti vin in minte cele mai catifelate ganduri :tongue3:
o placere s-o privesti ,si un triumf sa poti gusta o bucatica
foarte rafinata tarta ta kiken-hana! :pupic:

#17 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 08 February 2010 - 07:11 PM

Vezi postareaGeany, la 08 February 2010 - 05:24 PM, a spus:

Hana ,arata de n-am cuvinte....


MultumescImagine postata

Vezi postareaNico-Vya, la 08 February 2010 - 06:50 PM, a spus:

deja simti cum iti vin in minte cele mai catifelate ganduri :tongue3:
o placere s-o privesti ,si un triumf sa poti gusta o bucatica
foarte rafinata tarta ta kiken-hana! :pupic:


Asa-i, asa-i...catifelataImagine postata
Take a walk on the wild side...

artizan

#18 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 08 February 2010 - 07:26 PM

Superba tarta, de gust nu ma indoiesc ca e divina... Felicitari!
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#19 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 08 February 2010 - 10:32 PM

Superba prezentarea! Inghit in sec pe-aici, of, of, of.... Grea-i viata cu asemenea bunataturi la interval! :pupic:

#20 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,773
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 08 February 2010 - 10:39 PM

Vezi postareaMaya, la 08 February 2010 - 04:31 PM, a spus:

Pentru mine,definitiv prea ciocolatoasa..


Da' ptr fameleon? a?

Hana, eu n-am cuvinte, felicitari! Poate-o fac ptr sambata, ca am ceva cerinte ciocolatoase.

Arata acest topic


  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site