Forum Culinar: Lasagna - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Lasagna cu diferite umpluturi

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,427
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 November 2009 - 09:54 AM

Lasagna con spinaci e formaggio_Lasagna cu spanac si brinza

Ingrediente:
- foi de lasagna proaspete, cele care aici se gasesc in frigider la supermarket
- sos alb (besciamella)
- spanac (spinaci)fiert
- brinzeturi: urda (ricotta), telemea (feta) si un cascaval mai picant (provolone piccante) in cazul meu dar fiecare poate pune ce doreste, important e ca printre ele sa fie o brinza gen ricotta care sa lege compozitia
-parmigiano reggiano ras


In forma unsa cu putin ulei am asezat mai intii un strat de paste, apoi sosul alb, un pic de spanac amestecat cu ricotta si resturile brinzeturilor aruncate pe ici pe colo
Imagine postata
si tot asa pina ce s-au terminat pastele, ultimul strat fiind: paste, sos alb si mult parmigiano ras
Am copt la 200°c pentru 30 de minute
Imagine postata
si sectiunea
Imagine postata

#2 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,714
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 November 2009 - 10:46 PM

Interesanta . de incercat .

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,427
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 November 2009 - 10:51 PM

stella a spus:

Interesanta . de incercat .

Stella, daca maica-mea care e destul de traditionalista a ramas extaziata, iti dai seama, important e ca pe linga urda care e cam nesemnificativa ca gust, sa pui 2-3 brinzici mai puternice, stii tu :P

#4 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 23 November 2009 - 11:28 PM

Adriana, branza+spanac=miam-miam! Faina combinatia, trebuie numai sa imi fac curaj sa ma apuc din nou de facut paste in casa (deocamdata am cumparat unele tare frumusele care stau la rand sa fie incercate :P )
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,427
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 November 2009 - 11:36 PM

Bunny a spus:

Adriana, branza+spanac=miam-miam! Faina combinatia, trebuie numai sa imi fac curaj sa ma apuc din nou de facut paste in casa (deocamdata am cumparat unele tare frumusele care stau la rand sa fie incercate :P )

Tot nu se gasesc paste dintr-astea proaspete? Daca nu poti incerca cu cele uscate, faci besciamella mai lichida.

#6 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 24 November 2009 - 12:10 AM

Adriana a spus:

Bunny a spus:

Adriana, branza+spanac=miam-miam! Faina combinatia, trebuie numai sa imi fac curaj sa ma apuc din nou de facut paste in casa (deocamdata am cumparat unele tare frumusele care stau la rand sa fie incercate :P )

Tot nu se gasesc paste dintr-astea proaspete? Daca nu poti incerca cu cele uscate, faci besciamella mai lichida.


Se gasesc, dar ajung mai greu la magazinele unde au si lasagne, pe langa mine aduc mai mult tortelini si alte treburi asemanatoare. Oricum, nu se compara cu cele facute in casa :P
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#7 Useril este offline   Bebe 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 323
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationNY

Postat 07 December 2009 - 06:18 AM

BUNĂĂĂĂ!!!
a făcut-o nevastă-mea ieri, dar nu cred că a citit partea cu "resturile brinzeturilor aruncate pe ici pe colo", a pus o mulţime că nu se mai vedea spanacul :floare:

... mai este o bucăţică, mică, mică
There are 10 kinds of people in this world: those who understand binary, and those who don't.

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,427
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 December 2009 - 12:44 PM

Nu-i nimic, abia asa e mai gustoasa ca de exemplu eu nu ma omor dupa spanac.
Ma bucur mult ca v-a placut.

#9 Useril este offline   Luanda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 174
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 13 December 2009 - 03:25 AM

Adriana, asta e lasagna mea preferata dar eu in loc de telemea pun smantana si mult parmezan. Cu ceva timp in urma am vazut o emisiune de-a lui jamie Oliver, in care folosea compozitia asta pt a umple foile de lasagna proaspete rulate in forma de cannelloni. El recomanda nucsoara in combinatie cu spanacul. Am aplicat si rezultatul a fost super.

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,427
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 January 2010 - 11:30 PM

Din nou, cu mai putina brinza, doar mozzarella si prea mult spanac :roll:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: 54_341ed832afc298366afcb70994358460.jpg


#11 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,427
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 April 2010 - 11:06 PM

Lasagna ai formaggi

Am facut o lasagna tare simpla si tare buna.
Am folosit o cutie de paste proaspete, mi se pare ca are 250 de gr, sos bechamel facut cu un litru de lapte, 50 de gr de unt, 100 de gr de faina, sare, piper, nucsoara (12 minute, 90°C, viteza 4 in Thermomix), 2 scamorze afumate mici si 6 mozzarelle de 100 de gr.
Am facut in tava straturi, in aceasta ordine, de pasta, sos bechamel, felii de scamorza si felii de mozzarella
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-4-127084711308.jpg
Am copt acoperind tava cu foaie de staniol la 200°C pentru jumatate de ora, apoi am coborit temperatura pentru ca trebuia sa incalzesc mincarea si n-am mai lasat sa se rumeneasca deasupra. E foarte buna :)
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-4-127084719529.jpg

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,427
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 February 2011 - 11:06 AM

Lasagna salsiccia, porri e scamorza affumicata_Lasagna cu cirnat, praz si brinza scamorza afumata

Ingrediente:
- foi de lasagna proaspete, cele care aici se gasesc in frigider la supermarket
- sos alb/beschamel (besciamella)
- cirnat, eu am folosit de vitel si de porc (salsiccia)
- brinzeturi: scamorza afumata (scamorza affumicata)
- praz (porro)
- parmigiano reggiano ras


Am facut sosul bechamel in Thermomix, doza clasica: 1 litru de lapte, 100 de gr de unt si 100 de gr de faina, sare, piper, nucsoara. Pentru ca vroiam sa fac 2 tavi de lasagna am mai subtiat sosul cu lapte rece. Acum fiecare isi regleaza consistenta dupa bunul plac, ori micsoreaza untul si faina, ori adauga mai mult lapte.
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-4-12971550911267.jpg

Am taiat brinza scamorza afumata felii.
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-4-12971550320195.jpg

Am scos intestinul de la ambele tipuri de cirnat, le-am dezmembrat in bucatele cit mai mici si le-am pus la foc mic sa lase grasimea
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-4-12971546437497.jpg
Am dat cirnatii la o parte si in grasimea pe care au lasat-o am inmuiat la foc mic prazul, am mai adaugat un pic de apa.
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-4-1297155051964.jpg

Am trecut la asamblatul lasagnei: strat de foi, strat de bechamel, aruncat ici colo cirnat, praz si brinza
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-4-12971551429334.jpg
Si tot asa pina la sfirsit, pe ultimul strat imi place sa pun mult parmigiano ca sa se formeze o cojita crocanta
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-4-12971551817698.jpg
Avind 2 tavi le-am copt la 200°C prima jumatate de ora acoperite cu folie de aluminiu, apoi inca un sfert de ora descoperita, timpul e indicativ pentru ca depinde de cuptor, de marimea tavii, de cit de multa umplutura avem, s.a.m.d.
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-4-12971552641568.jpg

A fost foarte buna, daca va place combinatia cirnat praz si brinza afumata e excelenta
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-4-12971558499339.jpg

#13 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,427
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 February 2011 - 06:12 PM

Lasagna con pomodoro e mozzarella = Lasagna cu rosii si mozzarella
inspirata de reteta stellei de aici
http://artaculinara....h__1
am asamblat astfel straturile: foi de lasagna, besciamella, mozzarella, rosii cuburi direct din conserva, parmigiano reggiano ras si tot asa
foarte buna
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-4-12975271532179.jpg

#14 Useril este offline   Lizura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 12 February 2011 - 09:40 PM

Arata extraordinar de bine!
Am sa o incerc si eu, ca pe aia clasica cu carnita cind o fac nu are prea mult succes.
Imagine postata
Imagine postata

#15 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,427
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 February 2011 - 10:11 PM

Pai in loc de ragu poti sa pui tot ce-ti doresti si-ti place :biggrin:

#16 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 12 February 2011 - 10:19 PM

Adriana, ce bine arata lasagna asta cu rosii si mozzarella. Foarte faina. Mmmmm, mi s-a facut foame.

#17 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,714
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 February 2011 - 07:27 AM

Vezi postareaLizura, la 12 February 2011 - 09:40 PM, a spus:

Arata extraordinar de bine!
Am sa o incerc si eu, ca pe aia clasica cu carnita cind o fac nu are prea mult succes.



Lizura, daca esti ca mine no fan de bechamel in lasagna, incearca varianta doar cu rosii si mozzarella.
nu ramane niciodata nimic in tava :occasion14:
Adriana, eu as vrea sa incerc una cu carciofi...dar nu stiu ce sa pun intre :biggrin:, ca nu mi-s deloc prietena cu bechamelul :toothy9;

#18 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,427
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 February 2011 - 01:04 PM

Nici daca faci un beschamel vegetal din supa de ceva legume si ulei in loc de unt?

#19 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,562
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 13 February 2011 - 11:52 PM

Vezi postareastella, la 13 February 2011 - 07:27 AM, a spus:

Vezi postareaLizura, la 12 February 2011 - 09:40 PM, a spus:

Arata extraordinar de bine!
Am sa o incerc si eu, ca pe aia clasica cu carnita cind o fac nu are prea mult succes.



Lizura, daca esti ca mine no fan de bechamel in lasagna, incearca varianta doar cu rosii si mozzarella.
nu ramane niciodata nimic in tava :occasion14:
Adriana, eu as vrea sa incerc una cu carciofi...dar nu stiu ce sa pun intre :pupic:, ca nu mi-s deloc prietena cu bechamelul :love3:


nici eu nu sunt prietena deloc cu bechamelul si fac tot fara, dar cu mozzarella din abundenta. Eu nu mai puneam la lasagna si alte branzeturi decat parmezan ras! Nu staim ca se pun si altele decat mozza si parmezan, dar am sa incerc si cu alte 2 variante de branzeturi extra.
cred ca se poate pune si smantana amestecatacu nucsoara, in loc de mozzarella, ca la cartofii frantuzesti ai lui Alexandru.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#20 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,562
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 13 February 2011 - 11:56 PM

Vezi postareaAdriana, la 13 February 2011 - 01:04 PM, a spus:

Nici daca faci un beschamel vegetal din supa de ceva legume si ulei in loc de unt?


pe mine ma deranjeaza faina si untul din bechamel + pastele - iese prea fainos si prea greu pentru gustul meu
chiar am facut saptaman trecuta dupa mult timp pe reteta clasica, cu bechamel si am concluzionat ca nu mai fac bechamel ca mi-a acoperit tot gustul bun de raggu si structura/consistenta aia de branza care se face fire pe care o da mozza

dar ...sunt si multi fun mozza, care o folosesc si in multe alte preparate ... des gustibus ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site