Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 63 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,077
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 March 2010 - 12:28 AM

M-am gindit sa deschid subiectul acesta frate cu cel de la Mincaruri si Dulciuri, pentru a pune idei de a gati pestele simple, care nu au nevoie de un subiect intreg.
Acum citeva zile am lasat sa se decongeleze fileurile de peste (scorfano), le-am pus in tigaie cu putin ulei la foc mare, in scurt timp au lasat o gramada de apa pentru ca nu erau complet decongelate, am aruncat-o si le-am intors pe partea cealalta, am adaugat sare, patrunjel si masline. Am servit cu piure de cartofi. Imi place carnea acestui peste pentru ca ramine compacta, nu se flescaieste :thumleft:
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-4-126964247461.jpg

#2 Useril este offline   pansy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 177
  • Inregistrat: 05-February 10
  • Locationbucuresti

Postat 27 March 2010 - 06:03 AM

acum cateva zile sprot pajit in faina amestecata cu boia de ardei iute.fara mamaliguta.mancat pe post de seminte.

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-592-126966247848.jpg
culinareasa blogareasa
http://panseluta-violet.blogspot.com/

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,963
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 30 March 2010 - 10:37 AM

Calamarii mei se ratacisera pe alte meleaguri.Scuzati!

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-9-126993826826.jpg

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,077
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 March 2010 - 11:31 AM

Le-ai facut tu pastella? Ca arata superb.

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,963
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 31 March 2010 - 10:18 AM

Marca Pescanova.Acelea, de le poti face si in cuptor!N-am nici un merit! :floare:

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,077
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 March 2010 - 10:43 AM

O sa le caut si eu ca arata foarte misto.

#7 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 09 April 2010 - 07:34 PM

Eu am tras azi niste pastravi in unt, dupa ce i-am scos am prajit niste migdale in aceasi tigaie (mi-ar fi palcut s agasesc gata feliate si cojite, insa...), si am servit cu basmati simplu, si lamiie. Alex m-a sfatuit, reteta este simpla si minunata, n-a mai ramas nimic si am fost 3 insi la masa :)

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-10-127083443719.jpg
raluca elena

#8 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 11 April 2010 - 11:24 PM

Azi a fost ziua nautului...imi era tare pofta...si am facut piure de naut cu caracatita (din revist Light). Naut pus in apa rece de cu seara, fiert cu rozmarin, morcov, telina si ceapa. Caracatita fiarta si ea cu morvov, telina si ceapa. Nautul fiert facut piure cu mixerul bat.
Caracatita racita in apa in care a fiert si perpelita intr-un pic de ulei la foc mare. Am pus-o peste piure, am condimentat cu putin ulei la sfarsit si am decorat cu rozmarin.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-613-127102071383.jpg

#9 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,963
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 16 April 2010 - 02:29 PM

Acu vreo trei zile.
Spaghetti cu creveti si rosioare proaspete.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127142084328.jpg

Dorada la cuptor.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127142087782.jpg

Si somon afumat parfumat cu marar si lamaie.Made in France!

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127142095167.jpg

#10 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,963
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 16 April 2010 - 02:48 PM

Am uitat pestele lui Manu.Aici se chiama platessa, am cautat in romaneste, am gasit cambula.

Cambula cu cartofi natur.E mult mai buna decat suna, va asigur!

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127142202803.jpg

#11 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 17 April 2010 - 04:49 PM

Aseara am facut friganele de calamari (dupa reteta detaliata pusa aici de Eataly :(( ) cu varza noua calita doar in ulei de floare cu putzina sare si piper. S-au potrivit de minune.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-97-127151573797.jpg

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,077
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 April 2010 - 11:32 PM

Eu tot aseara am facut:
- creveti cu vermut
Imagine postata
- caracatita cu cartofi si masline
Imagine postata
- calcan mi se pare ca ii zice pe romaneste cu cartofi fierti
Imagine postata

#13 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,823
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 20 April 2010 - 10:17 PM

Sambata am facut crap la gratar. Portia mea:

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-46-127179433655.jpg

Si a jupanului:

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-46-127179448873.jpg

Bun, rau! :appl: Ma bate gandu' sa repet experenta sambata asta, sambata aviatoare si, de ce nu si sambata aialalta.... :thumleft:

#14 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 264
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 23 April 2010 - 06:37 PM

Hello!
Eu am refacut azi Orata (Dorada) mediterranea.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-477-127204034217.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-477-127204036697.jpg

Tari bun! ;)

#15 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,077
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 April 2010 - 07:06 PM

Vezi postareaCristinica, la 23 April 2010 - 06:37 PM, a spus:

Hello!
Eu am refacut azi Orata (Dorada) mediterranea.
Tari bun! ;)

Bravo,te cred ca e foarte buna, se si vede :floare:

#16 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 264
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 23 April 2010 - 07:52 PM

[/quote]
Bravo,te cred ca e foarte buna, se si vede ;)
[/quote]

Multumesc!
Incet incet incep sa ma adaptez noilor exigente. :floare:
Si sa vezi ca mi-a ramas o bucatica de file de dorada mediterranea, pe care am maruntit-o si am adaugat-o sosului de paste alla puttanesca. A iesit o nebunie. :lol:

#17 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,077
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 April 2010 - 08:28 PM

Vezi postareaCristinica, la 23 April 2010 - 07:52 PM, a spus:

Si sa vezi ca mi-a ramas o bucatica de file de dorada mediterranea, pe care am maruntit-o si am adaugat-o sosului de paste alla puttanesca. A iesit o nebunie. :D

Perfect, arta de a recicla :)

#18 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,598
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 23 April 2010 - 08:52 PM

Eu in ultimul timp ;

Tilapia la cuptor in hartie pergament cu marar,lamaie,rosii,usturoi,servit cu orez.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-48-127204849897.jpg

Pastrav dupa aceeasi metoda.Cimbru in loc de marar si pleurotus.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-48-12720486377.jpg
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#19 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,963
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 April 2010 - 03:36 PM

Eu macrou, la tava cu legume:straturi de cartofi felii subtiri, rosii si ardei!

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127211579797.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127211582389.jpg

Anchoa proaspete, ca la greci!

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-12721158677.jpg

Intr-o tigaie am pus doua degete de apa si unul de ulei.Am fiert , am adaugat doua linguri de mustar.Am aruncat in ea pestisorii curatati de cap si resturi.Am fiert 5 minute, fara sa-i intorc cu lingura, duar miscand tigaia.La sfarsit am stors o lamaie deasupra.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127211604524.jpg

Si aici gata:

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127211612684.jpg

#20 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,077
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 April 2010 - 10:14 PM

Splendida reteta cu ansoa, le-ai curatat inainte?

Noi in seara asta file de pollack mi se pare, decongelat, am pus in tigaie un strop de ulei, apoi am pus fileurile, citeva felii de rosioare, masline si cind a fost gata patrunjel taiat, alaturi de fenel ;)
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-4-127222644856.jpg

Arata acest topic


  • 63 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site