Forum Culinar: Cozonac Geany nu da gres niciodata... - Forum Culinar

Salt la continut

  • 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cozonac Geany nu da gres niciodata... Cozonac reteta,sfaturi si tipsuri pt. un cozonac perfect

#41 Useril este offline   Luanda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 174
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 24 December 2010 - 07:51 PM

Vezi postareaGeany, la 24 December 2010 - 07:28 PM, a spus:

Mama ia-te de mana cu bubuletul meu da' si cu mine..combinam deastea la greu....Sa vezi de n-o iesi cozonacul vietii tale..la mine cel putin asa se intampla... :toothy9; :occasion14:



Pai ce cozonacul vietii mele, uite-te ce mi-a iesit:

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-58-12932129835354.jpg

si uite si sacrificata cu ciulamaua inca bine lipita, praf am facut-o!!

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-58-12932130272657.jpg

#42 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14,431
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 24 December 2010 - 07:58 PM

Pana acu e suuperr.. :occasion14:

#43 Useril este offline   Motana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 103
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationaici! aici!

Postat 25 December 2010 - 01:40 PM

Luandaaa, te vaz prin preajma :occasion15: , treci la raport si spune drept: ce-i cu cozonacul???
Ashea deci...
Pisicile, spre deosebire de oameni, isi ling numai propriul fund!
I Can only please One Person A Day, and Today Ain't Your Day! Tomorrow Ain't lookin' Too Good Either

#44 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14,431
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 December 2010 - 09:21 PM

Luanda si eu is' curioasa de mor...nu ma lasa ca magaru'n ceata si zii iubita ce-o iesit?!numa la tine m-am gandit si-n tava zau ca arata superr... :occasion15: :hug:

#45 Useril este offline   Luanda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 174
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 25 December 2010 - 10:51 PM

:hug: l-am facut african!!! :hug:

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-58-12933097887446.jpg

Pe cel rotund l-am taiat aseara in casa prietenilor mei

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-58-12933098297775.jpg

Iar pe asta l-am mancat cu vecina mea de 4 ani ;)

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-58-12933099287333.jpg

I-am umplut cu nuca, caise uscate si portocala confiata.

Geany, multumesc pt sfaturi si pt reteta asta care mi-a dat curaj sa ma apuc sa il fac. Chiar daca reteta mea a avut mari modificari :) important e rezultatul. Cel mai pufos cozo pe care l-am mancat!

Craciun Fericit!! :occasion15:

#46 Useril este offline   Luanda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 174
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 25 December 2010 - 10:57 PM

Vezi postareaMotana, la 25 December 2010 - 01:40 PM, a spus:

Luandaaa, te vaz prin preajma :hug: , treci la raport si spune drept: ce-i cu cozonacul???


raportat! ;)

Vezi postareaGeany, la 25 December 2010 - 09:21 PM, a spus:

Luanda si eu is' curioasa de mor...nu ma lasa ca magaru'n ceata si zii iubita ce-o iesit?!numa la tine m-am gandit si-n tava zau ca arata superr... :hug: :)


Geany, scuze dar azi am fost cu sorcova! gata stiu sa fac si cozonac! :occasion15::appl:

#47 Useril este offline   Motana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 103
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationaici! aici!

Postat 26 December 2010 - 12:27 AM

Vezi postareaLuanda, la 25 December 2010 - 10:57 PM, a spus:

raportat! :hug:


Brava! Io eram sigura ca iese! :occasion15:
Odata am intrebat-o pe mama, care facea cozonaci tot dupa metoda cu aluat oparit, cum de-o fi stiut ala de-a facut prima oara cozonacii asa sa puna lapte clocotit ca sa iasa mai pufosi?! Iar ea mi-a raspuns: "A gresit, mama, a uitat laptele pe foc!" :hug:
Ashea deci...
Pisicile, spre deosebire de oameni, isi ling numai propriul fund!
I Can only please One Person A Day, and Today Ain't Your Day! Tomorrow Ain't lookin' Too Good Either

#48 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14,431
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 December 2010 - 10:28 AM

Draga Luanda eram sigura ca o sa-ti iasa beton''Hi hi hi de multe ori asa se intampla,sa vezi ce mi-a combinat bubuletul meu,mi-a turnat 2 cani de apa in sosul bechamell si arata ezact''ca ce ai tu in cratita :hug:

Atunci brevetan reteta:''Cozonaci Luanda'':

Se ia 500 ml. de lapte in care se dizolva zahar mirodenii,etc..se pune la oparit cu un pumn de faina,pana se face o crema si se arde cratita,,restul e istorie...Hi hi hi =))

Cred ca o sa incerc si eu... :occasion15:

Cozonacii de anul asta (mi-a aruncat bubuletul nucili' la gunoi si mi-a rupt ciocanul asa ca mai putina nuca)

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-405-12933517562283.jpg


Imagine atasata: monthly_12_2010/post-405-1293351773129.jpg


Imagine atasata: monthly_12_2010/post-405-12933518134691.jpg

Nota(pt. mine personal)am facut placinte poale-n brau cu cateva zile inainte ca sa-mi intru in mana pt.pregatire pt. cozo cu faina dobrogea,si nu am ce face tre' sa marturisesc,prefer grania verde pt. cozonac,asta e...,e mai aspra si se preteaza mai bine decat dobrogea parerea mea,2 prefer sa cumpar 1/4 pachet de drojdie pakmaia mare si sa aproximez din ochi 50 de gr. pt. kg. de faina decat sa iau 2 cubulete de cata 25,aia la pachetul mare parca are mai multa forta,parerea mea...

Acestea fiind spuse pa,paa!!!cozo' ne vedem la paste... :-h =))

#49 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,714
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 December 2010 - 11:15 AM

Luanda, felicitari, tare frumosi cozonacii tai.
Geany, brava doamna, am admirat cozonashii, si am balit pe la pozele cu tochiturâ sî muraturi...sa va shie di ghini

#50 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14,431
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 December 2010 - 11:33 AM

Vezi postareastella, la 26 December 2010 - 11:15 AM, a spus:

Luanda, felicitari, tare frumosi cozonacii tai.
Geany, brava doamna, am admirat cozonashii, si am balit pe la pozele cu tochiturâ sî muraturi...sa va shie di ghini

Multumesc Steluto draga multa sanatate iti urez...Astept musafiri la masa si azi si maine... :occasion15:

#51 Useril este offline   IrinucaPopii 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSpania

Postat 04 January 2011 - 08:52 PM

Vezi postareaCassia, la 02 April 2010 - 09:14 PM, a spus:


Desi nu am drojdie de bere, sper sa reuseasca si cu din asta uscata.


Ma intereseaza si pe mine daca se obtine acelasi rezultat cu drojdie uscata?

#52 Useril este offline   IrinucaPopii 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSpania

Postat 04 January 2011 - 10:52 PM

Reteta aceasta nu da gres, nici daca o sa fac pentru prima data cozonac? :toothy9;

#53 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,232
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 05 January 2011 - 08:01 AM

Vezi postareaIrinucaPopii, la 04 January 2011 - 10:52 PM, a spus:

Reteta aceasta nu da gres, nici daca o sa fac pentru prima data cozonac? :)


ca sa nu tac , desi nu am nici o legatura sentimentala -culinara cu cozonacii , ma gandesc io ca pana nu faci nu stii :) . si daca faci , vino si ne arata , ca poate ma apuc si io ^_^

#54 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14,431
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 January 2011 - 10:25 AM

Vezi postareadani_ela, la 05 January 2011 - 08:01 AM, a spus:

Vezi postareaIrinucaPopii, la 04 January 2011 - 10:52 PM, a spus:

Reteta aceasta nu da gres, nici daca o sa fac pentru prima data cozonac? :D


ca sa nu tac , desi nu am nici o legatura sentimentala -culinara cu cozonacii , ma gandesc io ca pana nu faci nu stii :) . si daca faci , vino si ne arata , ca poate ma apuc si io :)

Dupa cum ai vazut mai sus fetele au facut prima oara si le-a reusit,dar te sfatuiesc daca e prima data cand faci cozonac sa ei f. in serios reteta,intai sa o studiezi bine bine,sa o scrii pe o foaie de hartie pe care sa o ai la indemana in bucatarie in timp ce prestezi,atentie si la timp si la tehnica ,nu te axa neaparat pe ingrediente si cantitati...Daca ai mai facut macar o paine sau un aluat de pizza,o sa simti textura si la mana...Mult succes,eu cred ca o data si odata tot trebuie sa te apuci sa incerci,ca incercarea moarte n-are...Pe masura ce vei mai presta altii si altii cu siguranta iti vor iesi tot mai bine,iar uneori din cauza de graba sau ingrediente,mai putin bune,sau neatentie,posibil sa iasa si mai slabut...Cine presteaza reteta asta sau alta si mai are tipsuri,sa vina cu impresii sa mai invatam si noi ca nu se termina de invatat niciodata,iar cel mai important este sa ai curaj si sa incerci...
Daca in timp ce prestezi ai neclaritati sau nelamuriri sa vii sa ma intrebi.

Ps. eu cu drojdie uscata nu am incercat niciodata,deci nu stiu cum s-ar comporta... ^_^

#55 Useril este offline   IrinucaPopii 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSpania

Postat 06 January 2011 - 08:43 PM

Mersi fetele pentru incurajari si sfaturi!
Negresit dau de veste daca si cum se intampla operatiunea :floare:

#56 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14,431
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 January 2011 - 08:47 PM

Vezi postareaIrinucaPopii, la 06 January 2011 - 08:43 PM, a spus:

Mersi fetele pentru incurajari si sfaturi!
Negresit dau de veste daca si cum se intampla operatiunea :)

Asa sa faci Irinuca draga eu iti tin pumnii,sunt sigura ,sigura ca-ti vor iesi minunati,sa stii ca am mai editat special la reteta cu cateva poze,prima am crezut ca nu-s importante si am zis sa nu incarc reteta,eii bine acum ca sa fiu sigura ca se intelege bine am pus si pozele alea,avand in vedere ca o sa fie prima oara cand faci am si eu emotii asa ca te rog sa citesti cu atentie reteta si sa-mi spui daca-i explicita sau daca nu esti lamurita cu ceva...Astept raspunsul tau.

#57 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14,431
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 January 2011 - 10:09 PM

Am rumegat,am rumegat!!! :hug: si mi-a venit o idee Geany-alla'' :lol: Pt. Irinuca si toate fetele care fac prima oara cozonac,sau incearca pt. prima oara reteta si nu au manualitate,puteti in cerca intai jucandu-va cu 1 kg. de faina ashea la oha,sa faceti reteta si din aluat sa faceti ori o tava de placinte poale-n brau(le umpleti cu ce branza va place),sau o pasca,chiar daca nu e pastele poate fi o placinta f. buna pt. ai vostri,astea nu-s asa de pretentioase si veti testa aluatul,asa ca pe viitor cand veti face cu toata seriozitatea cozonaci,ve-ti fi pregatite...Eu zic,ca-i o idee buna! :)

#58 Useril este offline   IrinucaPopii 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSpania

Postat 08 January 2011 - 09:44 PM

Am facut cozonacul...
Unul singur :occasion14: , ma gandeam sa nu stric prea mult material daca nu iese...
Dar a iesit absolut superb: si frumos si gustos
Sunt foarte multumita , fiind primul pe care il prestez.
Revin maine cu poze, ca acum aparatul foto e plecat la meci de fotbal :lol:

Nelamuriri:
- De ce s-a crapat putin , la suprafta ( o jumatate dintr-o impletitura) ?
-Cele 2-3 linguri de lapte care se pun la drojdie si laptele fierbinte ( cat lapte exact???) pentru opareala se pun din cei 500ml lapte de la ingrediente, sau e ceva suplimentar?

#59 Useril este offline   IrinucaPopii 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSpania

Postat 08 January 2011 - 09:51 PM

Vezi postareaGeany, la 06 January 2011 - 10:09 PM, a spus:

APt. Irinuca si toate fetele care fac prima oara cozonac,sau incearca pt. prima oara reteta si nu au manualitate,puteti in cerca intai jucandu-va cu 1 kg. de faina ashea la oha,sa faceti reteta si din aluat sa faceti ori o tava de placinte poale-n brau(le umpleti cu ce branza va place),sau o pasca,chiar daca nu e pastele poate fi o placinta f. buna pt. ai vostri,astea nu-s asa de pretentioase si veti testa aluatul,asa ca pe viitor cand veti face cu toata seriozitatea cozonaci,ve-ti fi pregatite...Eu zic,ca-i o idee buna! :occasion14:


Chiar e buna ideea!

Eu personal, am mai facut paine, pizza, fursecuri, etc, si nu imi era foarte frica de aluat, dar sunt convinsa ca a doua oara o sa iasa si mai bine...E nevoie de practica :lol:

#60 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14,431
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 January 2011 - 08:03 AM

Irinuca ce ma bucur,ca ai incercat cozonacul sunt f. f. bucuroasa. :lol:
Lapte la opareala se pune putin nu am masurat niciodata ca e din ochi(o fi 100 ml)important e sa fie oparit,poate fi ori din cei 500 de ml. infuzat cu zaharul si mirodenii,ori separat altul simplu nu conteaza,important e sa fie super oparit(fierbinte)astfel acel aluat f. f. vartos sa fie cald,se lasa sa se racoreasca pana devine doar caldut,moment in care se incepe iar frecarea cu telul para,adaugandu-se drojdia dospita,se freaca pana face besicute,,aceasta ultima se numeste plamadeala si are o compozitie la consistenta mai groasa decat aluatul de clatite,se lasa la dospit acoperita la cald cam 20 de min. pana isi dubleaza volumul.
Sa ai mereu mai mult de un kg. de faina in casa ca e posibil ca aluatul sa mai inghita putin mai mult(conteaza aici multe,de umiditate,calitatea fainii,marimea oualelor,daca ai mai pus si putin unt sau smantana ca astea-s obtionale,etc).
Si mie uneori mi s-au crapat putin cozonacii pe o parte,langa tava cred ca e normal.
Cu siguranta in timp vei capata mai multa manualitate,aluatul de cozonac ai vazut ca se framanta putin mai diferit fata de aluaturile normale,am explicat la reteta,timp indelungat sa se fac besicute,lasat la crescut sa-si dubleze volumul,(cam 1 ora)in bucatarie sa fie cald si sa nu fie curent si toate ingredientele sa fie calde,inainte sa te apuci mai citesti odata toti pasii cu maxima atentie,si te concentrezi cand il prestezi,starea ta de spirit trebuie sa fie relaxata si concentrata,daca esti stresata de alte probleme sau vrei sa mai gatesti ceva in acelasi timp,posibil sa gresesti si sa dai lucrurile peste cap.Eu cand fac,cozo' ma ocup numai de el si-i acord maximul de atentie.
Ce mai stiu e ca acest cozonac framantat cu opareala,se desface in ashchii miezul, cum se zice popular si e mai fraged in timp nu se usuca daca il conservi in mod corect,am scris la reteta cum...
Felicitari inca o data pt. cozo' tau,mi-ai facut o mare bucurie,si daca vei mai avea in timp adaugiri,tipsuri ,etc,sa vii sa-mi dai de veste,eu te astept cu mare drag... :occasion14:

Arata acest topic


  • 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site