Forum Culinar: Cine cu prieteni - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cine cu prieteni

#61 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,005
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 March 2013 - 07:31 PM

Vezi postareaaura, la 19 March 2013 - 01:04 AM, a spus:

Adriana, crema de lamaie e de fapt crema patisier in care am pus unt si zeama & coaja de lamaie.

unt pui doar un pic ca sa stea teapana cind se intareste?

#62 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 21 March 2013 - 02:30 AM

Unt am pus ochiometric, cat sa rezulte o crema fina. Exact ca la alba-ca-zapada.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#63 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,080
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 21 March 2013 - 08:56 AM

Aura, eram convinsă că am scris aici... Imagine postata Ce dulce e piticul cu frigăruia Imagine postata şi îmi place tare atmosfera de la voi.

#64 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 21 March 2013 - 03:05 PM

Boni :biggrin:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#65 Useril este offline   vali 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 190
  • Inregistrat: 05-July 10

Postat 21 March 2013 - 07:52 PM

Ma primesti si pe mine in vizita? Minunat arata toate!

#66 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 21 March 2013 - 10:15 PM

Vezi postareavali, la 21 March 2013 - 07:52 PM, a spus:

Ma primesti si pe mine in vizita? Minunat arata toate!

Sigur ca te primesc. :floare:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#67 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,714
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 March 2013 - 08:03 PM

Brava Aura. good , good, vin si eu cu Vali, o si cunosc asa ca avem timp de o sueta pe drum :scratch:

#68 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 22 March 2013 - 11:59 PM

Stelina, va astept cu drag! Dar sa nu uiti sa aduci prajiturile tale cu cioco :floare:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#69 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,714
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 March 2013 - 10:07 AM

Vezi postareaaura, la 22 March 2013 - 11:59 PM, a spus:

Stelina, va astept cu drag! Dar sa nu uiti sa aduci prajiturile tale cu cioco :floare:


Neeeeee, aduc cioco si facem impreuna :lol:

#70 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 23 March 2013 - 01:50 PM

:)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#71 Useril este offline   Gelutza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,030
  • Inregistrat: 04-January 12

Postat 24 March 2013 - 05:07 PM

Poate mai e si pentru mine un loc, la masa, ca mi-ar palce, zau! :-* Nu de alta, dar daca nu gust un cornulet de-ala... :lol: Sunt in ceata, aura,le-ai facut dupa tehnica de cornulete si le-ai umplut cu crema aceea care contine unt si pe urma le-ai bagat la cuptor? Si nu raman goale la mijloc, daca untul intra in aluat?

#72 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 24 March 2013 - 06:40 PM

Nu. Aluatul l-am rulat pe smecheria asta (asta e poza de pe net, formele mele sunt mai conice)

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-341-13641431970868.jpg

Apoi le-am bagat la cuptor. Cand se racesc se umplu cu crema rece, facuta in prealabil.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#73 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,005
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 July 2017 - 11:34 PM

Alta cina cu prieteni, totul a pornit de la amintirea unei cine tot la noi acu multi ani, copiii erau mici, asta e esantionul dupa care ne dam seama cit timp a trecut ;) asa ca am zis sa o refacem.
Asteptindu-i am pregatit aperitivul pe terasa, kyr royal
Imagine atasata: monthly_07_2017/post-4-15002399246074.jpg
Apoi citeva aperitive, fondue bourguignonne si fructe cu ciocolata topita.
Masa
Imagine atasata: monthly_07_2017/post-4-15002410725384.jpg
Aperitivele:
tartine cu zacusca normala, de fasole si pateu de masline
Imagine atasata: monthly_07_2017/post-4-15002400212139.jpg
oua umplute cu putina maioneza, castreveciori in otet si galbenus fiert
Imagine atasata: monthly_07_2017/post-4-15002400634776.jpg
limba cu sos rosu, aici se vinde limba de vita fiarta taiata felii foarte subtiri si se serveste cu sosul rosu facut din miez de piine muiat in otet, patrunjel, usturoi, ansoa, un fel de ketchup italian care se numeste salsa rubra, un ou fiert
Imagine atasata: monthly_07_2017/post-4-15002403998955.jpg
antipasto piemontese facut anul trecut servit cu ton in ulei
Imagine atasata: monthly_07_2017/post-4-15002404211867.jpg
saculete din bresaola umplute cu urda amestecata cu sare si mirodenii
Imagine atasata: monthly_07_2017/post-4-1500240462185.jpg
prosciutto crudo si pepene galben
Imagine atasata: monthly_07_2017/post-4-15002406812565.jpg
Carnea pentru fondue bourguignonne, am uitat sa fac poza la sosuri
Imagine atasata: monthly_07_2017/post-4-15002407435058.jpg
si de la fructele trecute prin ciocolata topita am doar asta, aveam mango si papaya, afine, banana, capsuni, piersici, smochine
Imagine atasata: monthly_07_2017/post-4-15002408022038.jpg

#74 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5,542
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 17 July 2017 - 07:19 AM

f frumos si pofticios totul, sa va fie de bine!
sunt din ce in ce mai rare ocaziile cand ne-ntalnim cu prietenii, de-aceea le pretuiesc f mult. si-mi plac intalnirile de-acasa, cand chiar arati ca te-ai straduit sa se simta bine niste oameni de care-ti pasa si care-ti sunt dragi. la restaurant mi se par doar o formalitate.

suna bine limba aia gata fiarta. cu toate ca noua ne place, vara nici nu ma dau in vorba de ea.

#75 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,005
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 July 2017 - 06:45 PM

Pai limba se maninca bine acuma ca e cald si se cer mincaruri reci, nu e deloc grasa fiind deja fiarta, e o chestie traditionala de aici.
La restaurant mergem ori sa mincam chestii pe care acasa nu le facem sau care ne atrag sau ca sa fim pe teren neutru, sau ca sa stam impreuna de exemplu vineri seara cind n-avem chef sa stam sa pregatim acasa dupa o saptamina de munca, sau cind vin prieteni din alte locuri, asta cind mergem cu prieteni nu cind facem cinele romantice ;) Pentru noi nu e o formalitate restaurantul, sint multe motive pentru care mergem. Avem o alta pereche de prieteni, de exemplu, care au venit de o multime de ori la noi dar nu ne-au invitat niciodata, uneori iesim la o pizza impreuna. Fiecare are obiceiurile lui.
Eu nu tin cont de asta pentru ca imi place sa invit pur si simplu ca sa ne simtim bine impreuna desi muncesc inainte si dupa dar o fac cu cea mai mare placere, evident cu cei cu care ma simt bine si care mi-s dragi cum zici si tu.
Si cum in mod sigur am mai spus cinele cu fondue bourguignonne si/sau raclette si/sau pinzimonio (legume crude taiate care se trec prin ulei) sau bagna cauda imi plac enorm, adica in care fiecare isi gateste un pic pe masa si toti impreuna, sper ca m-am facut inteleasa. Pentru ca sint extrem de amuzante si distractive. Imi pare rau pentru cine nu le cunoaste ca n-am facut mai multe poze, dar la un moment dat ma depaseste situatia si nici nu prea imi place sa stau tot sa pozez in timp ce lumea are treaba cu mincatul :D

#76 Useril este offline   milena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationCanada

Postat 14 August 2017 - 04:59 PM

Foarte frumos, Adriana.

p.s. imi place platoul pe care ai servit ouale umplute
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#77 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,005
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 August 2017 - 08:48 PM

Mersi, si mie imi place mult, nici nu mai stiu de unde l-am cumparat la cite cumpar din toate locurile :D

#78 Useril este offline   verber 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,821
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 15 August 2017 - 09:36 AM

si eu zic ca peste o limba degresata la extrem merge sosul ala.....interesant....dar anchoa peste limba??
Eu la fondu ul ala nu pun cirnati dar in fine....
Si noi avem prieteni care dupa mese la noi in care atipeau dupa atita mincare.....de abia invita lumea la o cafea....reciprocitatea nu exista dar eu pardon voi schimba foaia!

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site