Forum Culinar: Pulpe de rata cu portocale - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pulpe de rata cu portocale

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,509
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 April 2010 - 05:45 PM

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127125892223.jpg

Am cumparat si mancat pentru prima oara rata!Auzeam mereu: rata cu portocale, rata cu portocale!Am cautat retete, peste retete, pentru ca nu-mi venea sa cred ca e atat de usor de facut!

Am avut pulpe nu excesiv de mari, le-am curatat, spalat si uscat.

Le-am asezat asa in tigaie fara nimic pana si-au last un pic de grasime si le-am prajit usor pe ambele parti.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-12712592515.jpg

Le-am inundat in vin alb, cam un pahar.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127125929895.jpg

Si un pahar de apa.Le-am acoperit si le-am lasat cam o ora, le-am intors pe la jumatatea drumului.

Intre timp am taiat coaja la o portocala in bastonase subtiri, sau va ajutati de unealta aceasta:

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127125944955.jpg

Le-am oparit in apa fierbinte si le-am scurs bine.

Cand pulpele sunt aproape gata am adaugat sucul de la 3 portocale (mici) si cojile de portocala oparite.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127125957084.jpg

Am lasat sa scada un pic la foc mare si gata.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127125964501.jpg

Foarte bune si moi, iar aroma de portocala ii da un gust excelent, abia astept sa mai fac!

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127125983541.jpg

#2 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,509
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 April 2010 - 05:51 PM

Era sa uit le-am servit alaturi de cartofi sarladaise, reteta aici.Multumesc Alexandru!

Am cautat si ce vin s-ar potrivi cu rata cu portocale si singurul din beciul meu care se potrivea era acesta:

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127126023482.jpg

#3 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 14 April 2010 - 05:58 PM

Exquisit!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#4 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,147
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 April 2010 - 07:19 PM

Etaly arata minunat...pot sa te fac sa razi putin?!
Iata ce mi-a povestit o doamna in Italia,plecase acum mai multi ani cu sotul in China si obositi de pe drum s-au cazat la hotel si au cerut cina in camera,rata cu portocale,a venit un chelner si a adus pe carucior un platou urias acoperit cu un capac de inox,l-a descoperit si inauntru era o rata mare frumoasa lucioasa de parca era lacuita,doamna s-a mirat si a intrebat de ce e asa,i s-a raspuns intr-o engleza de balta''ca se obtine acel efect pensuland la sf. ratosenia''cu suc de portocale si miere...chelnerul pune inapoi capacul si dispare cu oratania,se intoarce dupa un timp cu 2 farfurii cu cateva cubulete de rata si felii de portocale,dezamagirea a fost pe masura(ca era si f. scump)cred ca intre timp chelnerul aratase oratania intreaga tuturor celor care o comandasera si apoi a facut portiile si adus(minte de cineze de..) :D

#5 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 14 April 2010 - 07:48 PM

Superb! Ne place ratusca, iar cand o sa mai luam, precis o sa o fac asa ca tine! :D Mai greu cu vinul, slabe sperante sa-l gasesc prin catun la mine, da' macar o sa caut! :D

#6 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,509
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 April 2010 - 08:32 PM

Vezi postareaMaya, la 14 April 2010 - 05:58 PM, a spus:

Exquisit!


Oh yessss! :D


Vezi postareaGeany, la 14 April 2010 - 07:19 PM, a spus:

Etaly arata minunat...pot sa te fac sa razi putin?!
iata ce mi-a povestit o doamna in Italia,plecase acum mai multi ani cu sotul in China si obositi de pe drum s-au cazat la hotel si au cerut cina in camera,rata cu portocale,a venit un chelner si a adus pe carucior un platou urias acoperit cu un capac de inox,l-a descoperit si inauntru era o rata mare frumoasa lucioasa de parca era lacuita,doamna s-a mirat si a intrbat de ce e asa,i s-a raspuns intr-o engleza de balta''ca se obtine acel efect pensuland la sf. ratosenia''cu suc de portocale si miere...chelnerul pune inapoi capacul si dispare cu oratania,se intoarce dupa un timp cu 2 farfurii cu cateva cubulete de rata si felii de portocale,dezamagirea a fost pe masura(ca era si f. scump)cred ca intre timp chelnerul aratase oratania intreaga tuturor celor care o comandasera si apoi a facut portiile si adus(minte de cineze de..) :P


Da, gasisem reteta: rata pechineza!Dar nu m-am incumetat.Chinezii au portii mignon, poate trebuia sa specifice oamenii ca vor Una bucata rata! :love3:

Vezi postareaFoxyy, la 14 April 2010 - 07:48 PM, a spus:

Superb! Ne place ratusca, iar cand o sa mai luam, precis o sa o fac asa ca tine! :) Mai greu cu vinul, slabe sperante sa-l gasesc prin catun la mine, da' macar o sa caut! :D


Vinul, nu-i musai,dupa! :love7:
E musai un vin alb la copt!

#7 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 14 April 2010 - 08:45 PM

Vezi postareaEataly, la 14 April 2010 - 08:32 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 14 April 2010 - 07:48 PM, a spus:

Superb! Ne place ratusca, iar cand o sa mai luam, precis o sa o fac asa ca tine! :) Mai greu cu vinul, slabe sperante sa-l gasesc prin catun la mine, da' macar o sa caut! :D


Vinul, nu-i musai,dupa! :P
E musai un vin alb la copt!


Ca de obicei, m-am exprimat gresit: ma refeream la vinul folosit de tine, la acelasi soi. Ca alte soiuri sunt aici garla! Folosesc Soave de multe ori si-mi place rezultatul! :D

#8 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,768
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 April 2010 - 10:39 PM

Frumos de tot :) !
Eu pulpe de rata nu gasesc, numai rata intreaga. De obicei se gaseste la sarbatori, in rest trebuie sa fac comanda ca sa-mi aduca.

#9 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 14 April 2010 - 11:02 PM

Exquizit +1...Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 13,053
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 April 2010 - 07:44 AM

Vezi postareaany_annette, la 14 April 2010 - 10:39 PM, a spus:

Eu pulpe de rata nu gasesc, numai rata intreaga. De obicei se gaseste la sarbatori, in rest trebuie sa fac comanda ca sa-mi aduca.

Incearca sa te uiti intr-un Coop daca ai vreunul la indemina, eu acolo le-am gasit.
Daca le mai gasesc incerc si eu rata cu portocale. :)

#11 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,768
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 April 2010 - 11:07 AM

Vezi postareaAdriana, la 15 April 2010 - 07:44 AM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 14 April 2010 - 10:39 PM, a spus:

Eu pulpe de rata nu gasesc, numai rata intreaga. De obicei se gaseste la sarbatori, in rest trebuie sa fac comanda ca sa-mi aduca.

Incearca sa te uiti intr-un Coop daca ai vreunul la indemina, eu acolo le-am gasit.
Daca le mai gasesc incerc si eu rata cu portocale. :)


Coop aici nu am, insa poate gasesc pe la alt magazin.

#12 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,147
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 April 2010 - 11:27 AM

Eu am vazut la Real...

#13 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,509
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 April 2010 - 12:15 PM

Vezi postareaFoxyy, la 14 April 2010 - 08:45 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 14 April 2010 - 08:32 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 14 April 2010 - 07:48 PM, a spus:

Superb! Ne place ratusca, iar cand o sa mai luam, precis o sa o fac asa ca tine! :D Mai greu cu vinul, slabe sperante sa-l gasesc prin catun la mine, da' macar o sa caut! :D


Vinul, nu-i musai,dupa! :D
E musai un vin alb la copt!


Ca de obicei, m-am exprimat gresit: ma refeream la vinul folosit de tine, la acelasi soi. Ca alte soiuri sunt aici garla! Folosesc Soave de multe ori si-mi place rezultatul! :D


Te-am inteles Foxulica, dar nu te cred! :o Pana nu pui poza la vin, la Ce am baut azi, nu te cred! :)

Vezi postareaany_annette, la 14 April 2010 - 10:39 PM, a spus:

Frumos de tot :D !
Eu pulpe de rata nu gasesc, numai rata intreaga. De obicei se gaseste la sarbatori, in rest trebuie sa fac comanda ca sa-mi aduca.


Nici eu nu gasesc, poate ajung la un coop cum zice Adriana.Eu le-am adus din Franta!


Vezi postareaPiscotel, la 14 April 2010 - 11:02 PM, a spus:

Exquizit +1...Imagine postata


Multumesc, Pisco! :)


Vezi postareaAdriana, la 15 April 2010 - 07:44 AM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 14 April 2010 - 10:39 PM, a spus:

Eu pulpe de rata nu gasesc, numai rata intreaga. De obicei se gaseste la sarbatori, in rest trebuie sa fac comanda ca sa-mi aduca.

Incearca sa te uiti intr-un Coop daca ai vreunul la indemina, eu acolo le-am gasit.
Daca le mai gasesc incerc si eu rata cu portocale. :)


Asa sa faci!Sunt ex-ce-len-te!


Vezi postareaGeany, la 15 April 2010 - 11:27 AM, a spus:

Eu am vazut la Real...


Sper sa le gasesc si eu la vara la Real!Multumesc , Geany!

#14 Useril este offline   Alexandru 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 2,369
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 15 April 2010 - 07:17 PM

Eataly, arata minunat si sînt sigur ca gustul a fost minunat.
Daca îmi dai voie sa fac o sugestie pentru urmatoarea experienta : flambeaza rata cu un paharel de Grand Marnier :blush: (sau Cointreau :(( ) încalzit în prealabil.
P.S. : (stiu, daca nu ai prealabil, îl încalzesti la microunde) :drool:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#15 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,509
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 April 2010 - 07:22 PM

Sigur ca da!Cointreau am, Gran Marnier inca n-am facut! :blush:

#16 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 19 October 2010 - 04:28 PM

Exceptionala reteta, bravo sa va fie de bine!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#17 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 13,053
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 October 2010 - 09:35 PM

Acu am pulpe de rata in congelator da' tre sa astept sa apara portocalele :D

#18 Useril este offline   dana3262 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 07 March 2012 - 07:50 PM

Eataly, până acuma refuzam raţele de la soacra!

Super reţeta!!!!!!!

Îi multumesc şi lui Alexandru pentru reţeta de cartofi.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-184-13311425089026.jpg
dana

#19 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,509
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 March 2012 - 04:37 PM

Dana, ma bucur ca am castigat in fata soacrei! :floare:
Ma bucur ca le-ai incercat!

#20 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 24 November 2012 - 12:16 PM

fiindca am avut prealabilul incalzit =)) mi-am facut si eu curaj sa flombez (vorba lui nea Marin :71: ) pulpele de ratza in sos de portocale

Imagine postata

au iesit mult prea bune pt. a nu le reface de sarbatori ! =))

Imagine postata

Lilly, multumesc frumos pt. reteta. :D =))
D'Artagnandru, merci pt. ideea de flambare. :lol:



Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site