Forum Culinar: Salam de caracatita - Forum Culinar

Salt la continut

  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Salam de caracatita Mezel de mare

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,961
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 April 2010 - 01:32 PM

Ingrediente:o caracatita si apa! :D

Scuzati-mi euforia, dar sunt atat de bucuroasa ca am gasit aceasta reteta, ca nu-mi incap in piele. :)

Caracatita am fiert-o pentru o ora.Cand am intepat-o cu furculita si furculita a alunecat usor in ea, am stins focul si am lasat-o la racit in apa.In apa in care a fiert.Dar nu de tot.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127245373398.jpg

Am taiat o sticla de plasic si am introdus caracatita calda.Am presat-o fara mila.O sa-si mai lase apa, dar nici o grija, se v-a transforma in gelatina.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127245379841.jpg

Deasupra am pus o folie de plastic si am asezat o greutate, eu o conserva de rosii.
Am lasat-o in frigider toata noaptea.Am taiat sticla, si iata rezultatul.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127245398071.jpg

Feliata si gata de a fi servita.Un mezel bun si fara E-uri.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127245403989.jpg

Un fir de ulei de masline, suc de lamaie, si gata!

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127245411904.jpg

Inca una si gata!

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127245434578.jpg

#2 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,832
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 April 2010 - 01:38 PM

Daca-ai sti de cand vreu s-o fac!!!!!!
E super super bun, am mancat de multe ori la restaurant, cu un fir de ulei de masline deasupra si lamaie.
Cand fac, vin cu poza ;) .

Edit Brava Eataly!

#3 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 28 April 2010 - 01:40 PM

eataly, doar un lucru nu mi-e clar, sare ai pus?? sau nu e nevoie, ca eu cu sarea in bucate sunt foarte sensibila, daca nu e, mai bine rod mere si banane!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#4 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,822
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 28 April 2010 - 01:42 PM

Vezi postareaEataly, la 28 April 2010 - 01:32 PM, a spus:

Ingrediente:o caracatita si apa! =))
Scuzati-mi euforia, dar sunt atat de bucuroasa ca am gasit aceasta reteta, ca nu-mi incap in piele. ;)
Caracatita am fiert-o pentru o ora.Cand am intepat-o cu furculita si furculita a alunecat usor in ea, am stins focul si am lasat-o la racit in apa.In apa in care a fiert.Dar nu de tot.
Am taiat o sticla de plasic si am introdus caracatita calda.Am presat-o fara mila.O sa-si mai lase apa, dar nici o grija, se v-a transforma in gelatina.
Deasupra am pus o folie de plastic si am asezat o greutate, eu o conserva de rosii.
Am lasat-o in frigider toata noaptea.Am taiat sticla, si iata rezultatul.
Feliata si gata de a fi servita.Un mezel bun si fara E-uri.
Un fir de ulei de masline, suc de lamaie, si gata!
Inca una si gata!



Eataly, tu vrei sa ma corupi? Inca n-am facut niciodata mancare cu caracatita (si nici cu fructe de mare). In plus, nici n-am mancat vreo dihanie de asta in viata mea! Dar, tu-mi faci pofta! :hungry:
In afara de ulei de masline si lamaie nu se pune nici o alta aroma? Io n-am habar cum miroase sau ce gust ar avea caracatita, de asta intreb! :scratch:

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,961
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 April 2010 - 01:49 PM

Vezi postareazerda, la 28 April 2010 - 01:40 PM, a spus:

eataly, doar un lucru nu mi-e clar, sare ai pus?? sau nu e nevoie, ca eu cu sarea in bucate sunt foarte sensibila, daca nu e, mai bine rod mere si banane!


Eu nu pun. Pentru mine ajunge lamaia.Sotul isi pune in farfurie.



Vezi postareaFoxyy, la 28 April 2010 - 01:42 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 28 April 2010 - 01:32 PM, a spus:

Ingrediente:o caracatita si apa! =))
Scuzati-mi euforia, dar sunt atat de bucuroasa ca am gasit aceasta reteta, ca nu-mi incap in piele. =))
Caracatita am fiert-o pentru o ora.Cand am intepat-o cu furculita si furculita a alunecat usor in ea, am stins focul si am lasat-o la racit in apa.In apa in care a fiert.Dar nu de tot.
Am taiat o sticla de plasic si am introdus caracatita calda.Am presat-o fara mila.O sa-si mai lase apa, dar nici o grija, se v-a transforma in gelatina.
Deasupra am pus o folie de plastic si am asezat o greutate, eu o conserva de rosii.
Am lasat-o in frigider toata noaptea.Am taiat sticla, si iata rezultatul.
Feliata si gata de a fi servita.Un mezel bun si fara E-uri.
Un fir de ulei de masline, suc de lamaie, si gata!
Inca una si gata!



Eataly, tu vrei sa ma corupi? Inca n-am facut niciodata mancare cu caracatita (si nici cu fructe de mare). In plus, nici n-am mancat vreo dihanie de asta in viata mea! Dar, tu-mi faci pofta! :hungry:
In afara de ulei de masline si lamaie nu se pune nici o alta aroma? Io n-am habar cum miroase sau ce gust ar avea caracatita, de asta intreb! :scratch:


Crede-ma!Nu are nevoie de alte arome.Ulei si lamaie, la sfarsit.Si un pahar de vin alb, dar asta e alta poveste! ;)

Daca Adriana a reusit sa o faca pe Gabriela, sa manance scoici... poate eu te fac pe tine, sa mananci caracatita. :scratch:
Are gust de mare. :hungry:
Incearca la restaurant, asa o portie mica, pana dai de gust.

#6 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 28 April 2010 - 01:52 PM

eu cred ca sunt ca sotul tau, in afara de lamaie si ulei de masline, in mod abolut sigur as pune si sare!
eu mai mai mancat caracatita si era si cu un prah de chili, nici asta nu e rau!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#7 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,822
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 28 April 2010 - 01:56 PM

Vezi postareaEataly, la 28 April 2010 - 01:49 PM, a spus:

Crede-ma!Nu are nevoie de alte arome.Ulei si lamaie, la sfarsit.Si un pahar de vin alb, dar asta e alta poveste! ;)
Daca Adriana a reusit sa o faca pe Gabriela, sa manance scoici... poate eu te fac pe tine, sa mananci caracatita. :scratch:
Are gust de mare. :hungry:
Incearca la restaurant, asa o portie mica, pana dai de gust.



:hungry: Cine stie.... poate ai succes si ma corupi! :scratch: Daca pap vreodata caracatita, tie iti zic intai! =))

#8 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 28 April 2010 - 05:47 PM

:occasion14: :) :lol: vreau si euuuuuu, ca mie imi plac dar nu gasesc caracatita la mine in sat.

#9 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 28 April 2010 - 09:06 PM

:floare: Mi-ai dat o idee pentru duminica.Grazie! <_<

#10 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,961
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 30 April 2010 - 12:50 PM

Vezi postareajulix_2007, la 28 April 2010 - 05:47 PM, a spus:

:pupic: :-* :D vreau si euuuuuu, ca mie imi plac dar nu gasesc caracatita la mine in sat.


Nici congelata?
Ar merge si asa!

Vezi postarea9Ramy9, la 28 April 2010 - 09:06 PM, a spus:

:) Mi-ai dat o idee pentru duminica.Grazie! :thumleft:


Cu placere.Te astept cu impresii!

#11 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,568
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationTarile de Jos

Postat 30 April 2010 - 06:37 PM

Reteta asta merita premiul "Cea mai tare reteta" Imagine postata
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#12 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 01 May 2010 - 09:14 AM

Eataly, felicitari pentru reteta, mi se pare geniala!
raluca elena

#13 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,961
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 01 May 2010 - 10:18 AM

Vezi postareadragos, la 30 April 2010 - 06:37 PM, a spus:

Reteta asta merita premiul "Cea mai tare reteta" Imagine postata


Multumesc Dragos! :)


Vezi postarearaluca elena, la 01 May 2010 - 09:14 AM, a spus:

Eataly, felicitari pentru reteta, mi se pare geniala!


Multumesc Ralu, asa am zis si eu cand am gasit reteta.Vedeam in supermarket salam de caracatita, dar n-am avut incredere sa-l cumpar.

#14 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 01 May 2010 - 07:45 PM

Foarte simpla si usor de facut. o alternativa la salata "caracatita si cartofi" pe care o fac des...o sa o incerc si eu! :-*

#15 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 07 May 2010 - 09:36 PM

Daca am promis,am promis!Am facut salamul,a iesit super!In mijloc sunt chiftelutele de sepii.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-162-127326088574.jpg

#16 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 07 May 2010 - 09:39 PM

Minunat!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#17 Useril este offline   Lizura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 09 May 2010 - 10:20 PM

Fetelor, ce mincati voi aici?
Intrebare: salamul asta nu se poate praji nitelus? Sau pune pe gril? Ce consistenta are?
Imagine postata
Imagine postata

#18 Useril este offline   elena_antony 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 73
  • Inregistrat: 17-December 09
  • LocationLebanon-Beirut

Postat 09 May 2010 - 10:45 PM

Wow Eataly ce fain ti-a iesit !
Am si eu cateva intrebari, daca nu e cu suparare ....caracatita ta era congelata sau proaspata? Daca e proaspata este vreo metoda de curatare?...intreb si eu ca prostu' , ca nu am facut niciodata.Auzisem ca se bate inainte de fierbere, sau ceva de genul..:notworthy:

#19 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,961
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 10 May 2010 - 10:17 AM

Lizura, caracatita e deja fiarta, eu n-as mai supune "Mezelul" la un alt proces termic.Are consistenta caracatitei fierte.

Elena-A, eu cumpar caracatita decongelata, de obicei e deja batuta, cel putin asa am inteles.Ramane moale.Daca o cumperi proaspata, poti sa o bati.
Eu ii scot "ciocul", in rest nu are nevoie de alt tratament "cosmetic"!

#20 Useril este offline   elena_antony 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 73
  • Inregistrat: 17-December 09
  • LocationLebanon-Beirut

Postat 10 May 2010 - 03:31 PM

Ah o.k, multumesc ! :iamwithstupid:

Arata acest topic


  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site