Forum Culinar: Muffins a la Seima - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Muffins a la Seima variatii fel de fel..

#1 Useril este offline   seima 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVarsovia, Polonia

Postat 10 June 2010 - 10:54 PM

Bine v-am gasit!
De ceva vreme m-am apucat si eu de muffinarit si recunosc ca primele ture mi-au iesit asa muffinuri de puteam sa impusc cu ele in luna :blush: nu-mi placeau aluaturile si pace buna! Asa ca m-am apucat de cautat si exaprimantat, si intr-un final am gasit ceva pe placul meu. Intentionez ca in acest topic sa impartasesc cu voi variatiile pe tema 'muffin-areala' :)

si deci, si prin urmare sa incepem:


Muffins cu lamaie si Low Fat Lemon Curd

Daca ar fi sa descriu intr-un singur cuvant cam care-i rezultatul, as zice, pufffffosenie!! :floare:



Ingrediente muffins (pentru 12 bucati)

250 gr faina
150 gr zahar
1 lingurita plina praf de copt
2 oua
50 ml ulei
50 ml frisca lichida
125 ml apa minerala (eu am folosit din aia cu aroma de lamaie)
coaja razalita de la o lamaie
-----
150 ml frisca - pentru ornat



Low Fat Lemon Curd

2 galbenusuri
2 linguri amidon
sucul de la 3 lamai si coaja razalita de la 2 lamai.


---------------------

Pentru muffins:

Punem robotul sau mixerul la treaba, sa bata bine ouale cu zaharul.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-83-127620201303.jpg

Apoi adaugam in fir subtire uleiul, frisca lichida, apoi apa minerala si coaja razalita de la o lamaie.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-83-127620209409.jpg

Amestecam faina cu praful de copt si adaugam ingredientele uscate in amestecul lichid. Din acest moment folosim mixerul doar ca sa omogenizam bine compozitia dar nu amestecam prea mult aluatul. Urmeaza portionarea in formele de muffins. Eu folosesc pentru aceasta procedura lingura de inghetata.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-83-127620217943.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-83-127620219955.jpg

Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 13-15 minute. Ca sa fiti siguri ca-s gata, faceti testul cu scobitoarea.
Asa aratau dupa primele 6 minute.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-83-127620231156.jpg

si asa aratau dupa 13 :((

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-83-127620236252.jpg


Am lasat muffins-urile sa se raceasca putin siintre timp m-am apucat de lemon curd.
Am amestecat intai ingredientele uscate, apoi am adaugat gramada ingredientele lichide si-am pus totul pe foc amestecand continuu.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-83-127620247697.jpg

Cam in 5-7 minute lemon curd-ul a fost gata.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-83-127620252352.jpg

Cat lemon curdul era cald, l-am pus intr-o punga cu capat din ala gen seringa, cu care se umplu gogosile. Am omis sa pozez etapa cu sacul de ornat. Am infipt nasul "seringii" in varful muffinului si-am apasat pana am vazut ca muffinul e gata sa explodeze - ca un vulcan. In stadiul asta nu mai aveam de umplut 12 muffinuri ci 11 - una disparuse subit :D

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-83-127620285487.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-83-127620293821.jpg

Cand s-au racit de tot, am batut 150 ml frisca lichida cu putin zahar pudra si mi-am tras muffin-uri motzate :) In acest stadiu de 'finisare' au ajuns 10 muffinuri :) :)

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-83-127620318121.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-83-127620320945.jpg

Pofta buna!

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 13,272
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 June 2010 - 10:58 PM

Super pufosenii, lemon curdul il ador si in combinatia totala stiu ca gustul e demential :floare:

#3 Useril este offline   seima 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVarsovia, Polonia

Postat 10 June 2010 - 11:03 PM

 Adriana, la 10 June 2010 - 10:58 PM, a spus:

Super pufosenii, lemon curdul il ador si in combinatia totala stiu ca gustul e demential :)


..dulcele muffin-ului cu acrisorul curd-ului si putina frisca pe langa care-a tecut o frunza de menta... iaiii - as face si-acum o tava :blush:

#4 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 10 June 2010 - 11:16 PM

Seima, bine ai revenit!
muffinsii tai m-au convins demult, asa ca asta e urmatoarea pe lista mea de to do!
raluca elena

#5 Useril este offline   seima 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVarsovia, Polonia

Postat 11 June 2010 - 09:00 AM

 raluca elena, la 10 June 2010 - 11:16 PM, a spus:

Seima, bine ai revenit!
muffinsii tai m-au convins demult, asa ca asta e urmatoarea pe lista mea de to do!


Raluca, :blush:

#6 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,594
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 June 2010 - 11:04 AM

De mult ca nu fac muffin.Pe mine m-ai convins.Cat de curand le fac si eu!

#7 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 11 June 2010 - 05:44 PM

Seima,
Mutumesc pentru reteta .Si eu caut de mult o varianta pufoasa,care sa creasca frumos si
sa nu fie uleioasa.
Crema de lamaie e pe gustul meu.
Daca nu eram convinsa destul,pozele au incununat opera.
O imagine perfecta !

M-am asezat in bancuta si astept urmarea.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#8 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 11 June 2010 - 08:48 PM

Seima ce placere sa te revad :(

Pufoseniile le voi face negresit :toothy9;
Imagine postata

#9 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,859
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 June 2010 - 08:53 AM

Seima, arata impecabil muffinsi tai, nota 10 :pupic: !

#10 Useril este offline   seima 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVarsovia, Polonia

Postat 17 June 2010 - 11:52 AM

Eataly, sa le incerci cand ai pofta ce ceva lamaios. Eu week-endul trecut am facut o tura de muffinuri pentru picnic; s-au batut pentru ele :occasion14:

Carmen, ma bucur si eu sa te vad, pupici!

Piscotel, o sa vezi, nu iese deloc uleios si naclait. Rezultatul e pufosss

Any, multumesc!!

#11 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 19 June 2010 - 09:05 AM

Bine ai venit frumoaso :scratch:
Si dupa cum observ n-ai venit cu mana goala ci cu o super reteta de pufosenie...
pe care o voi presta negresit!
Multumesc!


#12 Useril este offline   Georgeta Violeta 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 17-January 12
  • LocationBucuresti

  Postat 29 May 2012 - 09:20 AM

Seima felicitari!
De mult nu am mai facut mufins. Mi se pareau un dulce innecacios si care nu spune nimic.
M-ai convins. Multumesc. :)

#13 Useril este offline   daly2007 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 23-August 12

Postat 23 August 2012 - 02:01 AM

si eu sunt in etapa in care muffinsi au inceput sa ma provoace; doar ce am primit o tava de silicon asa ca o sa testez pufoseniile tale

http://dulciurisinunumai.blogspot.ro/

#14 Useril este offline   Georgeta Violeta 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 17-January 12
  • LocationBucuresti

Postat 31 August 2012 - 01:09 PM

Selma, te rog sa-mi spui daca sigur crema de lamaie nu are si niscaiva zaharel :help: .
Multumesc. :floare:

#15 Useril este offline   daly2007 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 23-August 12

Postat 31 August 2012 - 10:34 PM

Felicitari! Arata ff bine!
De curand am primit cadou o tava de silicon pt briose; asa ca zilele acestea incerc si eu reteta!


http://dulciurisinunumai.blogspot.ro/

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site