Forum Culinar: Condimentul Detestat ? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Condimentul Detestat ? I so >:-( hate it!

#21 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 05 August 2010 - 01:04 PM

 Adriana, la 05 August 2010 - 10:32 AM, a spus:

Atunci poate ca am nimerit eu unul defect :lol: n-am putut sa-i mai dau o sansa pentru ca in anul urmator nu l-am mai gasit.
Ce gust are, seamana a ceva?
Am de exemplu seminte macinate de coriandru si alea sunt ok.
Mie chimenul imi place, aici insa e si anice (anason?) care e identic ca aspect cu chimenul, ala nu-mi place.


Tu , Adriana , nu numai tu ai nimerit coriandru defect , si al meu putzea de cate ori cumparam =))

I hate it!

semintzele alea nu-s anason ci fenicul in romaneste. E bun in ceaiul mamelor cand alapteaza. In rest , la mancare , mie mi se pare ca-i ca apa sfintzita , nici nu drege , nici nu strica. Al meu cumnat pune in mancare ( el e o combinatzie de arab si persan)

#22 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 05 August 2010 - 01:24 PM

 simonaro29, la 05 August 2010 - 01:04 PM, a spus:

 Adriana, la 05 August 2010 - 10:32 AM, a spus:

Atunci poate ca am nimerit eu unul defect :D n-am putut sa-i mai dau o sansa pentru ca in anul urmator nu l-am mai gasit.
Ce gust are, seamana a ceva?
Am de exemplu seminte macinate de coriandru si alea sunt ok.
Mie chimenul imi place, aici insa e si anice (anason?) care e identic ca aspect cu chimenul, ala nu-mi place.


Tu , Adriana , nu numai tu ai nimerit coriandru defect , si al meu putzea de cate ori cumparam :P

I hate it!

semintzele alea nu-s anason ci fenicul in romaneste. E bun in ceaiul mamelor cand alapteaza. In rest , la mancare , mie mi se pare ca-i ca apa sfintzita , nici nu drege , nici nu strica. Al meu cumnat pune in mancare ( el e o combinatzie de arab si persan)


Anice(it)- anason(ro) -Anis(de)
Finocchio(it)- fenicul(ro) - Fenchel(de)

Sunt doua plante diferite.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#23 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 05 August 2010 - 01:54 PM

 Adriana, la 05 August 2010 - 11:17 AM, a spus:

 zerda, la 05 August 2010 - 11:13 AM, a spus:

Din cauza asta nu suport nici cozonacul.

E pacat sa nu maninci cozonacul din cauza nucii, doar se poate elimina :D



Am avut tentative de a ma asigura ca nu este cu nuca, dar si in ala de-mi ziceau ca e doar cu cacao, am descoperit ca sunt mintita pe fata si dupa o scuza politicoasa, ca nu mai pot, cand au insistat le-am zis verde in fata sa nu ma ia de proasta ca au pus si nuca, si revolta generala: pai ce cozonac e ala fara nuca!!!
Rareori mananc din cel cu stafide, dar foarte rar pentru nici cozonacul in sine nu-mi spune prea multe, dar nefiind condiment nu-l pot trece pe lista.
Asa nici nucile de pecan nu-mi plac ca le-a pus cineva mai sus pe lista.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#24 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 05 August 2010 - 04:24 PM

Dupa ce ani de zile,am admirat frunzele de lamaita (Roinita) asezate fotogenic pe
fel de fel de inghetate si deserturi delicioase,intr-un final am reusit sa-mi fac rost de cateva plante.Acum am ditamai tufa si....... stupoare.
Nu-mi place .
Are intradevar miros de lamaie,ceea ce ma incanta,dar undeva,in valul 2,urmeaza un miros pe care nu il suport.
Are insa intrebuintare ca planta medicinala.
Azi am cules-o si am pus-o la uscat.Sa vedem cum o fi in ceai.
Pun mai jos un extras din Wikipedia despre aceasta planta.

Melissa Officinalis--Lamaita,Roinita
Roinița (Melissa officinalis L.) este o plantă perenă din genul Melissa L., familia Labiatae (Lamiaceae). Roinița este meliferă, aromatică și are proprietați curative.


Cuprins
  • 1 Descriere
  • 2 Originea denumirii
  • 3 Răspândire geografică
    • 3.1 Tratamente naturale pe baza de roinita
  • 4 Legături externe
//
Descriere
Roinița crește în tufe dense care nu depășesc înălțimea de 90-100 cm. Fiind perenă, frunzele se veștejesc și cad spre sfârșitul toamnei și apar din nou de obicei în luna aprilie. Se aseamănă la înfățișare cu urzica (Urtica dioica) deși aceasta din urmă aparține unei familii cu totul diferite. Frunzele roiniței sunt însă de un verde mai pronunțat, aproape închis la culoare și ele exud o aromă placut mirositoare asemănătoare lămâii atunci când sunt presate între degete

Originea denumirii

Roinița este o plantă meliferă și inflorescența ei este vizitată de numeroase insecte; de asemenea din cauza mirosului pronunțat care atrage albinele este folosită de apicultori atunci când capturează un roi (se freacă pereții stupului) sau când vor să unifice două familii; de aici și denumirea plantei (de la roi de albine).


Răspândire geografică
Roinița se întâlnește spontan pe teritoriul României doar pe arii restrânse în sud-vestul țării în zone ferite de pe lângă păduri și luminișuri în Oltenia (în preajma localității Baia de Aramă) și în Banat. Se cultivă însă în grădini și așezăminte monahale. O dată ce planta s-a stabilizat este greu de eradicat.





Tratamente naturale pe baza de roinita
Roinita reprezinta o planta medicinala cunoscuta pentru efectele ei terapeutice asupra afectiunilor stomacului (calmeaza spasmele stomacale, elimina gazele din stomac), calmeaza starile nervoase, inlatura diareea, mareste secretia biliara, echilibreaza digestia, si stimuleaza pofta de mancare.
Ceaiul preparat din frunze de roinita, dar si cel preparat din flori de roinita ajuta la calmarea durerilor de cap, tratarea ametelilor, pierderea temporara a cunostintei. Pentru eficienta maxima acest ceai trebuie administrat in fiecare zi.
Roinita mai poate fi utilizata si pentru vindecarea ranilor (sub forma de bai) datorita proprietatii acestei plante de cicatrizant, dar si la tratarea diskineziilor biliare


La acelasi capitol ar mai merge si :

-Frunze de indrusaim.
Frunzele sunt folosite in dulceturi si compoturi.
Indrusainul asta e de fapt o muscata cu frunze parfumate = Pelargonium citronellum
-Nu ma omor nici dupa anason.Il accept doar ca decor.

Daca nu ar exista condimente si ierburi condimentare,viata mea ar fi plictisitoare.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#25 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,745
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 05 August 2010 - 04:55 PM

 raluca elena, la 05 August 2010 - 11:35 AM, a spus:

.... hmmmm aduce la gust cu clatitele cu carbid =))


da, da, si cum ziceam, cam care-i ratia zilnica? :P

nu suport chimenul, lamaita si indrusaimul sunt total gretoase, nici tarhonul nu ma da pe spate, nici feniculul.

#26 Useril este offline   milena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationCanada

Postat 05 August 2010 - 05:04 PM

[/quote]
E pacat sa nu maninci cozonacul din cauza nucii, doar se poate elimina :P
[/quote]


Am avut tentative de a ma asigura ca nu este cu nuca, dar si in ala de-mi ziceau ca e doar cu cacao, am descoperit ca sunt mintita pe fata si dupa o scuza politicoasa, ca nu mai pot, cand au insistat le-am zis verde in fata sa nu ma ia de proasta ca au pus si nuca, si revolta generala: pai ce cozonac e ala fara nuca!!!
Rareori mananc din cel cu stafide, dar foarte rar pentru nici cozonacul in sine nu-mi spune prea multe, dar nefiind condiment nu-l pot trece pe lista.
Asa nici nucile de pecan nu-mi plac ca le-a pus cineva mai sus pe lista.
[/quote]


e cozonac cu mac!!! nu ma omor dupa ala cu nuca, dar cu mac , salivez doar cand ma gandesc.
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#27 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 05 August 2010 - 05:42 PM

Haaa! mac! numai pe covrigei, si saratele, in prajituri, adica fara sare, e pe lista neagra!
V-am zis ca sunt destinata sa nu am un amor cu cozonacul, asa si daca tot e vorba nu-mi place nici cu rahat, desi rahatul in sine imi place, dar gol!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#28 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14,900
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 August 2010 - 06:37 PM

Urasc,fenelul,scortisoara si chimenul,capere,ador tot ce e iute...nu-mi plac aromele f. puternice,pregnante...
(si off topic tot din cauza de gust pregnant,nu mananc peste,oaie,miel, vita,pui de tara,burta, maruntaie,numa porcule si piu piu cumparat de la alimentara,is' cu capu' rau' clar si eu is' prima care o recunosc,in rest gatesc de toate astea pt. ai mei dar eu nu ma ating,nici moarta...) :)

#29 Useril este offline   Maneki Neko 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 05 August 2010 - 07:53 PM

Ha! Misto subiect. Urasc din adancul fiintei: coriandrul verde (pe ala uscat n-am curaj sa-l incerc), chimenul, anasonul, feniculul. Nu suport esenta de rom, fructul de avocado- mi se pare ca e ca si cum as musca dintr-o bucata de unt. Nu mananc miel, oaie, capra, depistez gustul imediat in mici, carnati si ce-o mai fi. Cam atat, daca imi amintesc si altele mai scriu. A! Si nu pot bea suc de fructe rosii, desi ca atare le mananc. Jur ca ma apuca durerea de cap daca beau suc de fructe rosii. Mda, sunt ciudata, stiiiu :)

#30 Useril este offline   FlorentinaG 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 46
  • Inregistrat: 06-July 10
  • LocationBucuresti

Postat 05 August 2010 - 09:11 PM

On topic: Eu nu prea suport mirosul de vanilie, mi se pare gretos cand este folosit in cantitate mare, iar chimenul nu-l suport decat in mancarurile indiene.

 Maneki Neko, la 05 August 2010 - 07:53 PM, a spus:

Ha! Misto subiect. Urasc din adancul fiintei: coriandrul verde (pe ala uscat n-am curaj sa-l incerc), chimenul, anasonul, feniculul. Nu suport esenta de rom, fructul de avocado- mi se pare ca e ca si cum as musca dintr-o bucata de unt. Nu mananc miel, oaie, capra, depistez gustul imediat in mici, carnati si ce-o mai fi. Cam atat, daca imi amintesc si altele mai scriu. A! Si nu pot bea suc de fructe rosii, desi ca atare le mananc. Jur ca ma apuca durerea de cap daca beau suc de fructe rosii. Mda, sunt ciudata, stiiiu :)

Off topic: Aveam aceiasi parere despre avocado pana cand am mancat o salata de avocado cu usturoi, zeama de lamaie, rosie taiata cubulete, sare si piper. Crede-ma ca o sa-ti schimbi total parerea despre avocado in acest fel, este delicios :floare: .

#31 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 05 August 2010 - 10:22 PM

Mie nu-mi place ghimbirul,curry..si în general amestecurile de condimente indiene.
Ghimbirul am impresia ca miroase a detergent de vase,sau de ala de spalat pe jos,iar curry pute nasol,nu vreau sa spun a ce mi se pare mie.Cîteodata,asa în cantitati foare mici le-am folosit.Am vrut sa le dau o sansa,dar NO!
Mai sînt anumite condimente care le ador si totodata le detest :)
Chimenul de exemplu îl ador pe cornulete,saratele,chiar si în pîine,ceai...dar as da pe afara daca tre sa-l manînc în cartofi,varza,supe...brrr
Pentru cei care urasc vanilia,scortisoara si alte arome sau esente pe care nu le-ati probat în starea lor originala,încercati-le asa...si daca nu va plac...nu va plac :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#32 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,847
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 August 2010 - 10:32 PM

Mie imi place subiectul asta tare de tot, imi place sa citesc cum acelasi ingredient e atit de diferit perceput de fiecare dintre noi :)

#33 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 06 August 2010 - 01:26 AM

Mai mult decat sa incerc esenta de vanilie si baton de vanilie aduse din Republica Dominicana, nu vad ce as putea sa fac, nu, nu mi-a placut!
Chimen si anason, beau ceai cu tonele cand fac crize de colita, sunt atat de obisnuita cu ele, ca nici nu le mai simt mirosul.
Scortisoara imi place mult, imi place si mirosul ei in casa. A, mi-am adus aminte: mananc fistic prajit cu sare, mananc inghetata cu fistic, dar daca-mi pui pe vreo tarta sau quiche, sau pui fript in ceva cu crusta de fistic, iau o culoare asemanatoare cu culoarea fistic :rolleyes:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#34 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 06 August 2010 - 10:51 AM

Lemnul dulce.
E mai mult ceai decat condiment,dar il trec aici pentru ca il detest.

Anasonul nu-mi place dupa cum spuneam mai sus,dar un ouzo rece sau un pastis,beau
"acasa la mama lor ".Imagine postata
Iar am dat-o pe beutura.Imagine postata Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#35 Useril este offline   Alexandru 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 2,369
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 06 August 2010 - 12:17 PM

Cred ca singurul "condiment" dupa care nu ma omor este reglisa :sad3:
Din cauza asta nu sînt nici un foarte mare fan de pastis...
De bomboanele cu reglisa, nu mai zic... :sad1: :)
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#36 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 06 August 2010 - 12:21 PM

ce e reglisa? ca am dat un gogu si am dat de reg lisa pe facebook :)

#37 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,847
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 August 2010 - 12:24 PM

liquirizia mon cher?
Nici mie nu-mi place, Marco insa maninca o multime
in forma naturala e asa
Imagine postata
si ca bomboane o varianta e asta
Imagine postata

#38 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 06 August 2010 - 12:42 PM

aaah! licorice ii zice in engleza mi se pare.

e o aroma pe care o detest efectiv, e mult prea puternica pentru mine. totusi cateodata mai mananc bomboane cu din asta, dar nu e aroma asa de puternica.

astia pun in ceaiuri si mi-am luat teapa de cateva ori pana m-am prins. in ceai imi intoarce stomacul pe dos efectiv.


si ar mai fi pepermint, eu in romania nu am gustat asa ceva. NU IL SUPORT :) :sad1:

#39 Useril este offline   Alexandru 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 2,369
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 06 August 2010 - 12:45 PM

 Adriana, la 06 August 2010 - 12:24 PM, a spus:

liquirizia mon cher?
Nici mie nu-mi place, Marco insa maninca o multime



Aia, aia... :)
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#40 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14,900
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 August 2010 - 12:48 PM

 Alexandru, la 06 August 2010 - 12:45 PM, a spus:

 Adriana, la 06 August 2010 - 12:24 PM, a spus:

liquirizia mon cher?
Nici mie nu-mi place, Marco insa maninca o multime



Aia, aia... :)

Am gustat si eu si nu mi-a placut,lasa si buzele colorate in maro si are un gust prea aromat,pregnant,parfumat,gretos...

Arata acest topic


  • 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site