Forum Culinar: Finger Food - Forum Culinar

Salt la continut

  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Finger Food ...de toate felurile

#361 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5,542
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 19 May 2016 - 11:04 AM

Giani, esti f harnica si talentata, dar cel mai mult apreciez la tine devotamentul si dragostea reala, dezinteresata pe care le ai ptr familia ta. Bravo, iti doresc sa primesti inapoi inzecit!
N-ar fi rau sa te gandesti mai bine la treaba cu cateringu'. Poate ptr cunostinte si prieteni, mai intai, din gura in gura se duce vorba daca iti doresti si lucrezi si la asta. Mai ales ca esti asa de talentata si la prajituri... ai castiga un ban din ceea ce-ti place sa faci. Ia mai gandeste-te!

#362 Userul este online   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,406
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 19 May 2016 - 11:38 AM

Dana, eu le-aș face și ceva cald, atunci pe loc, după ce ar da startul cu aperitivele tale reci. Mie îmi place, și ca gazdă și ca invitat, să fie și ceva pregătit atunci, pe loc, cald. În cazul tău m-aș orienta spre lasagna sau paste cu ceva simplu-simplu (AOP, de exemplu - după atîtea proteine de la aperitiv ar fi nimerit) sau chiar un grătar, dacă ai posibilitatea, (nu cu mici și ceafă :biggrin: ) poate cu niște creveți de-ăia mari, doar stropiți cu ulei de măsline după ce îi frigi pe o tablă cu sare. Poate e mai incomod, dar sigur mai sățios și puțin mai ca ”într-o casă”, nu ca la restaurant.
Ce îmi aduc aminte că am făcut eu cînd am avut tot așa de mulți invitați, după multe aperitive pe bază de pește și produse marine, felul cald a fost file de șalău la cuptor făcut în hîrtie de copt, cu sos de capere și smîntînă pus alături, și garnitură de cartofi franțuzești. Toate se pot pregăti pînă vin invitații, cînd vin doar dai la cuptor ambele chestii. Altă dată am făcut chilli con carne cu garnitură de cous-cous, se servește fiecare într-un castronel propriu din niște castroane mari puse pe o masă. Sau mămăligă în straturi cu slănină prăjită și brinză de burduf, cu ouă de prepeliță pe deasupra. Într-o toamnă am făcut o mîncare de dovleac cu porumb, fasole etc., a fost foarte apreciată, mai ales fiind de post, cînd era post.
Doar ca idee zic, că nu e chiar tema subiectului, dar cred că e de luat în calcul intercalarea unui fel cald, pregătit atunci, într-o întîlnire cu prietenii apropiați =))

#363 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13,737
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 May 2016 - 11:46 AM

Vezi postareamoatza, la 19 May 2016 - 11:04 AM, a spus:

Giani, esti f harnica si talentata, dar cel mai mult apreciez la tine devotamentul si dragostea reala, dezinteresata pe care le ai ptr familia ta. Bravo, iti doresc sa primesti inapoi inzecit!
N-ar fi rau sa te gandesti mai bine la treaba cu cateringu'. Poate ptr cunostinte si prieteni, mai intai, din gura in gura se duce vorba daca iti doresti si lucrezi si la asta. Mai ales ca esti asa de talentata si la prajituri... ai castiga un ban din ceea ce-ti place sa faci. Ia mai gandeste-te!

Merci mult draga Moatza :biggrin: =))

Sa va arat o forma de trandafir din salam ,asta daca avem un salam taiat mai gros si care nu se preteaza la pliat prea usor...

Avem nevoie pt. un trandafir de 3 felii de salam (eu cred ca merge si daca avem in culori diverse,crud uscatul cu ceva mezel care e mai roz...in fine)

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14636505082654.jpg

Se pliaza prima felie sub forma de con ,asa:

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14636505148123.jpg

O adaugam pe adoua astfel incat sa fie opusa celeilalte asa:

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14636505202421.jpg

In a treia felie cu un vf. de cutit dam o crestatura pe mijloc asa:

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14636505285918.jpg

Si infilam conul asa,in acea crestatura..

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14636505342769.jpg

Astfel obtinem un trandafir fix care nu se desface,mai putem pune in mijloc o maslina(dar merge si fara)...daca chiar ne incordam putem fixa si o frunzulita de patrunjel ceva in fanta formata din felii in partea de jos asa

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14636505391737.jpg

dar merge si fara...

Daca dorim ca trandafirasul sa stea fix in picioare pe un platou,pe o bruscheta pe o salata beof etc,putem cu un foarfec taia conul din partea de jos..

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14636577795388.jpg


Asa arta pe dos..

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14636577736667.jpg

si cele 2 parti obtinute..

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14636577607311.jpg

Putem pune in mijloc coltul conului pe care l-am taiat,cu vf. in sus,rezulta..


Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-1463657767284.jpg



Dany ,daca tot vb. si de salate deci la castroane castronele,doamna din Italia mai facea pt. musafiri,peperonata,caponata ,cipollata(toate in agro-dolce,siciliane)

Peperonata mea de la concurs e exact cum o facea ea http://artaculinara....ra/page__st__20...

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14636504663943.jpg

Cipollata cam asa arata,in agrodolce cu caperi o facea ea..

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14636504998304.jpg

Si un exemplu de caponata...(astea 2 sunt luate de pe net doar asa ca idee)

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14636504902428.jpg

#364 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 281
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 12 June 2016 - 10:55 AM

Cateva aperitive pentru petrecere piscina a unor prieteni

Cosulete de parmezan umplute cu branza feta, masline
verzi si pesto
Imagine atasata: monthly_06_2016/post-591-14657212863343.jpg

Castraveti cu philadelphia si salmon
Imagine atasata: monthly_06_2016/post-591-14657213068195.jpg

Cascacal cu struguri
Imagine atasata: monthly_06_2016/post-591-14657213323054.jpg

Mini mozarella cu rosiute si cusulete parmezan
Imagine atasata: monthly_06_2016/post-591-14657213555067.jpg

#365 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13,737
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 June 2016 - 02:37 PM

Vai ce frumoase sunt Clau! :thumleft: sunt absolut superbe! :thumleft:

#366 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,714
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 June 2016 - 06:18 PM

Superfain.
Gianino,care e reteta de cipollata ?

#367 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13,737
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 June 2016 - 07:47 PM

Vezi postareastella, la 13 June 2016 - 06:18 PM, a spus:

Superfain.
Gianino,care e reteta de cipollata ?

Draga Stelin' da o cautare cu cipollata siciliana si o sa gasesti multe retete,eu o sa-ti povestesc asa cum am invatat sa o fac eu in Italia de la doamna pt. care am lucrat(ea era de origine Sarda,dar socrella o avuse siciliana asa ca a trebuit sa-i gateasca sotului dupa cum era invatat si de la mamicutza'' :) )asa incat multe retete,caponata,peperonata si cipollatta printre altele ea le gatea in agrodolce,aka prepara intr-un pahar 1/3 otet ,zahar vreo 2 linguri babane cred ca punea ,si 2/3 apa,amesteca cu o lingurita ca sa se dizolve zaharul si pe parcursul coacerii mancarii tot stropea cu asta...

Acum ,pt. cipollata,ea folosea ceapa mare blonda pe care o taia julien mai mare,destula ca ceapa scade mult la gatit ,si o punea intr-o tigaie mare cu borduri mai inalte la inabusit cu ulei de masline(dar nu f. mult sa balteasca),aaa!! si pt. cremozitate un cubutet de unt cam cat o nuca, si putina apa cu capac la foc mic sa devina moale si aurie,apoi ii punea putin concentrat de rosii(un bulion f. concentrat de la tub ca cel de pasta de dintzi ca sa spun asa)atata doar cat sa o inrozeasca putin ,in acest punct se renunta la capac si tot stropea cu solutia din pahar ,pe masura ce se evapora si incepea sa tzape'' tigaia iar stropea tot amestecand cu lingura de lemn sa nu se lipeasca,apoi avea puse la desarat capere bune(de panteleria,astea i le procura o verisoara direct de la o sursa,zicea ca sunt speciale f. aromate) le adauga si pe acelea,din abundenta cam un pumnutz asa sa zic,sare,piper boabe,1-2 foi de dafin proaspat,nu mai mult ca dafinul proaspat e f. puternic...O servea musafirilor rece,de fapt la temp. camerei,o facea cu o zi inainte ca e mai buna, ca pe caponata sau peperonata de altfel,ii placea de fapt sa le aduca pe toate la masa,alaturi de carne,sau peste...

In fine o poza de pe net cam asa ceva,ceapa trebuie sa fie bine patrunsa dar nu fleshcaita de tot,destul de scazuta dar nu chiar uscata,cam ca in poza asta ,asta aduce cel mai mult cu ce stiu eu..mna'!...

Imagine atasata: monthly_06_2016/post-405-14658396753203.jpg

P.S:Editez ca mi-am amintit ca ea povestea ca se pot pune si stafide,in prealabil inmuiata cu apa calduta sau si mai bine in cognac...

Ea asa facea,eu asa am vazut ,asa am povestit,cert e ca era f.f. apreciata de musafiri(eu mai putin pe atunci ca nu eram obisnuita cu gusturile,dar acum m-am schimbat mult cu siguranta asi vedea totul cu alti ochi acum ;) ,inca vb. mult cu doamna mea la telefon,are 97 de ani acum :) )

Sper ca am explicat bine,daca e vreo nelamurire sa ma intrebi :floare:

P.S DE P.S: Inca ceva care aduce(asta doar ca e cu masline,ea punea caperi) http://blog.gialloza...lata-agrodolce/

Imagine atasata: monthly_06_2016/post-405-14658500695418.jpg

#368 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,714
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 June 2016 - 08:12 AM

Multumesc mult Gianino, si poate pui si retetele ei de caponatta si peperronatta.Imi place deja din ce ai descris.
Eu am capere bune din Puglia.

#369 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13,737
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 June 2016 - 09:34 AM

Vezi postareastella, la 14 June 2016 - 08:12 AM, a spus:

Multumesc mult Gianino, si poate pui si retetele ei de caponatta si peperronatta.Imi place deja din ce ai descris.
Eu am capere bune din Puglia.

Ma bucur mult ca-ti place Stelin' (o sa-i povestesc ,cand oi vb. cu ea la telefon ca am povestit pe forum despre retetele ei,se va bucura mult)

Nu stiu daca mai e loc aici dar eu o sa povestesc aici cu lux de amanunte si apoi un moderator cu suflet mare poate o sa mute unde o crede de cuviinta,facand si curatenie pe aici la tot ce e deviat de la subiect :) ,desi toate 3 si caponata si cipollata si peperonata ,pot fi servite si la aperitive ....

Reteta de peperonata am pus-o la concurs,e asta,aici e reteta : http://artaculinara....ra/page__st__20

PEPERONATA ALLA GEANY.

Ingrediente: 1 ceapa mare blonda ,(280 de gr. a avut a mea),600 de gr. de ardei gras rosu si galben,putin ulei de masline,25 gr. de unt,35 ml. otet de vin alb,1 lingura de zahar,75 ml. apa,cateva bobite de piper si o foaie de dafin,sare.

Am incins tigaia cu putin ulei de masline si am topit cubul de unt,am adaugat ceapa taiata julien.

Imagine atasata: monthly_06_2016/post-405-14658872231432.jpg

Am lasat-o cu capac la foc mic,sa se moaie ,sa devina aurie si dulce,(nu sa se arda),cand sfaraia prea tare am stropit-o cu 2 linguri de apa.

Imagine atasata: monthly_06_2016/post-405-14658872297435.jpg

Am adaugat ardeii taiati patratele.

Imagine atasata: monthly_06_2016/post-405-14658873221799.jpg

Am lasat tot la foc mic cu capac sa-si lase ei apa,timp in care am preparat intr-un pahar o solutie din 35 ml. de otet,1 lingura de zahar,si 75 ml. de apa,si am adaugat in tigaie.

Imagine atasata: monthly_06_2016/post-405-14658873749377.jpg

Se mai pun cateva bobite de piper si 1 foaie de dafin,sare.


Imagine atasata: monthly_06_2016/post-405-14658869617701.jpg

Chestia e ca ardeii trebuie sa arate exact asa ca in poza de gatiti,nu fleshcaiti ,inmuiati de tot,sa intre bine furculita in ei dar inca sa-si pastreze bine forma...toate trei retetele sunt mai indicate sa fie facute cu o zi inainte de servire si sa fie servite la temperatura camerei...

Acum inainte sa trec la reteta de caponata,vreau sa mai povestesc,ca ea mereu facea,nu cantitate mare ci cate un borcanel sa avem mereu in frigider de ''sette gusti''adica 7 gusturi se numeste,si se prepara asa,din: sedano(tije fragede de telina,carora li s-au indepartat firele,au ca sfoara,ca de la pastai ca sa zic asa,alea trebuie indepartate),morcov,ceapa,patrunjel verde,usturoi,frunze de busuioc proaspat ,rosii decojite...

Toate se toaca cu cutitul semiluna marunt ,proportiile sa fie aproximativ egale(ex: 100 de grame din toate cele enumerate) mai putin usturoiul care e dupa gust sa zic asa la 100 de grame de fiecare x cu celelalte 6 =600 de grame de masa neta cam 2 catei mari de usturoi,totul presarat din abundenta cu sare mare,la astea 600 de grame de exemplu o lingura de sare mare,stiu ca e sarat ocna dar trebuie sa tina in borcan,toata treaba asta se pune in borcan la frigider si din el punea in mancaruri cate o lingurita,cam cum punem si noi zarzavatul nostru...


Acum pt. caponata.

Ea taia vinetele in cuburi cu tot cu coaja ,le presara cu sare si le punea intr-o strecuratoare la scurs cu o greutate deasupra(o cratita cu apa de exemplu) cam 30 de min,sa-si lasa apa,apoi le prajea si le scotea pe hartie absorbanta..

Cam asa

Imagine atasata: monthly_06_2016/post-405-14658967904655.jpg

Atata doar ca ea le lasa putin mai blode decat in poza asta,o idee mai blonde..dar asa sa arate,bine compacte cuburile..

Imagine atasata: monthly_06_2016/post-405-14658967961236.jpg

Facea un soffritto clasico ii zicea ea,adica in cratita punea la incins ulei ,si sedano(tije de telina fragede curatate de filamentele de povestisem)taiate bucatele,1 ceapa mare taiata,1 morcov taiat mai intai bastonase si apoi cuburele)

Poze de pe net cam asa

Imagine atasata: monthly_06_2016/post-405-1465888688347.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2016/post-405-14658887019496.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2016/post-405-14658886952161.jpg

(Asta e baza clasica de mancaruri la ea)

Apoi la foc mic cu sos de rosii(din cel de la sticla ce folosea si pt paste,pasata )se mai aduga un pic de apa daca scade prea mult,sa se inmoaie bine ceapa si morcovul,intre timp prepara aceasi solutie in pahar de 1/3 otet,1-2 linguri de zahar ,restul de 2/3 apa,,punea cuburile de vinete si tot stropea cu lichidul de spusei,adauga si masline bune verzi fara sambure(daca sunt sarate trebuie in prealabil desarate) si cam asta e,sare daca mai trebuie,sunt unii care pun la asta si busuioc sau pinoli(muguri de pin usor prajiti) sau stafide inmuiate in prealabil,capere,dar eu nu-mi amintesc ,ca ea sa fi pus la caponata...aa!! mai vazusem la prova del cuoco(pe Ambra Romani daca nu ma insel desi ea e cu dulciurile mai mult)si-mi amintesc ca-mi povestise si doamna ca se mai poate pune la caponata cacao neagra amara,cam o lingurita sau o lingura,in functie de cantitate,dar ea nu punea...

Nu-i arata ca o tocanita flescaita si plina de sos de rosii,ci cam asa arata a ei(poze de pe net cu ce mi s-a parut mie ca se aseamana mai bine)

Imagine atasata: monthly_06_2016/post-405-14658893787459.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2016/post-405-14658893937787.jpg

Servita doar la temperatura camerei si facuta cu o zi inainte ... ;)

Cam asta e...

#370 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,714
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 June 2016 - 12:10 PM

Grazie Gianino. Saluttialla signora sarda

#371 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13,737
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 June 2016 - 12:46 PM

Vezi postareastella, la 14 June 2016 - 12:10 PM, a spus:

Grazie Gianino. Saluttialla signora sarda

Vaii,ce o sa se bucure Stelin'! :floare: si mie mi-a starnit multa melancolie discutia,ce ma bucur ca am gasit pe cineva interesat cu care sa discut ;)

Inca una care merge si la aperitive...

Mai facea ea niste barcute de ardei gras diverse culori,galben ,rosu,verde,taiat in jumatati,la cuptor ,cu fileuri de anshoa si pesmet...

Ia ceva asemanator aici: http://blog.gialloza...cetta-contorno/

Imagine atasata: monthly_06_2016/post-405-14659009150834.jpg

Ea proceda asa: taia ardeii jumatati,le scotea cotorul ,samburii si suvitele interioare,ii sara,ii stropea cu ulei maslinos bun,punea in ei fileuri de anshoa(daca sunt sub sare fileurile desarati,),intr-un castronel amesteca pesmet,cu oregano uscat de la plic,parmezan razuit si iar ulei de masline si pus in barcute cu lingura,dat la cuptor sa devina asa ca in poza! :)

P.S Stelin',o poza veche de vreo 14 ani ...in stanga pozei sunt eu,in dreapta sorica mea,si in mijloc doamna... :)

Imagine atasata: monthly_06_2016/post-405-146590421838.jpg

#372 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5,542
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 15 June 2016 - 07:06 PM

bravo, Giani, si salutari doamnei! uite cum experienta unei venerabile doamne din Italia imbogateste forumul nostru!
trebuie sa fie o femeie pe cinste daca vorbesti asa frumos de dansa. seamana putin cu bunica mea :rolleyes:

#373 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13,737
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 June 2016 - 08:02 PM

Vezi postareamoatza, la 15 June 2016 - 07:06 PM, a spus:

bravo, Giani, si salutari doamnei! uite cum experienta unei venerabile doamne din Italia imbogateste forumul nostru!
trebuie sa fie o femeie pe cinste daca vorbesti asa frumos de dansa. seamana putin cu bunica mea :rolleyes:

Multumesc draga Motulin' :lol: am raspuns la han http://artaculinara....72 ca sa nu mai incarcam aici!

#374 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 30 November 2016 - 04:02 PM

Buna dragelor! n-am intrat demult.. chiar nu stiu de ce ! Da ma bucur sa va regasesc, la fel de creative si dragute! :occasion14: :pupic:

#375 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,468
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 30 November 2016 - 06:53 PM

Vezi postareavrabiuta, la 30 November 2016 - 04:02 PM, a spus:

Buna dragelor! n-am intrat demult.. chiar nu stiu de ce ! Da ma bucur sa va regasesc, la fel de creative si dragute! :occasion14: :pupic:


Bine-ai revenit, vrabiuta!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#376 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13,737
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 March 2018 - 01:42 PM

Din ciclul ''Pandalii,alla Geany'' =))

Rezulta ca mami' meu care e f. ocupata chiar si la varsta ei munceste de dimi' pana seara,ca nu poa' sa stea o secunda femeia asta :tongue3: ,nu am sarbatorit impreuna nici 1 martie nici 8 si nu va fi nici de ziua mea ca pica joi anul asta,asa ca,contrar obiceiului vine ea la masa la mine maine cu tata,asa ca momentan m-am jucat cu o foaie de aluat de foietaj cumparat(bella de data asta,am folosit doar o foaie ca pachetul are 2,una am pus-o la congi' pt. alta data)

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-15205951592323.jpg

Am taiat cu ruleta ondulata (primita cadou de la Stella-Bella :drool:) ,o fasie de aluat ,pe care mai apoi in zig zag,facuta triunghiuri,infasurat bucatele de carnacior afumat cabanos,si facut cornulete,unse cu putin ou batut si presarate cu mac,taiat alte doua fasii de aluat si facute apoi patrate(10 mi-au iesit) ,unse cu ou,pus deasupra un patrat de branza telemea si capacel de rosie cery' in cap,presarat cu oregano uscat de la plic,si imi ramasese rest o panglica de aluat pe care doar am taiato pur si simplu in bucatele si am pensulat cu ou presarat cu mac si lasat asa simple...

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-15205951714624.jpg


Maine o sa le incalzesc putin inainte de servire sa fie doar caldute,o sa mai intercalez niste trandafirasi din salam crud uscat pe platou si niste ciupercute facute din branza telemea pt. piciorus si capacel de rosie cery in cap pt. palarie,sa vad ce-mi iese ca nu vreau sa ma complic prea mult :blob8:

Ceva de genul

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-15205968027761.jpg

#377 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,940
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 26 September 2018 - 12:18 AM

Madeleines de tip aperitiv sarat

Intr-un castronel se bat usor 2 oua peste care se adauga 1 lingura de ulei, 3 linguri de iaurt si 1 lingura de parmesan razuit. Acest amestec se imprieteneste cu 3 linguri de faina alba (cernuta) si 1 lingurita praf de copt. Pentru o aroma mai aparte, se poate pune putin patrunjel verde tocat, (optional) un catel mic de usturoi tocat si o felie de prosciutto facuta praf (se usuca la microunde si apoi se piseaza cu pistilul intr-un mojar). Cu aceasta compozitie se umplu pe jumatate formele de madeleines si se coc timp de 10' in cuptorul preincalzit la 200°C. Ies in jur de 18 bucati, ce pot fi consumate atit calde, cit si reci.. Pofta buna ! :love7:


Imagine atasata: monthly_09_2018/post-505-0-93822700-1537913561.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2018/post-505-0-40745600-1537913642.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2018/post-505-0-17863200-1537913744.jpg


#378 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,047
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 September 2018 - 10:57 AM

Superba idee de aperitiv :appl:

#379 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,940
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 13 October 2018 - 10:10 AM

Idei sarate si dulci pentru Halloween, jucati-va si dati-va friu imaginatiei ! :D

Pe o felie de piine unsa cu unt se aseaza (suprapuse) o felie de salam si una de cascaval (la care am decupat ochii, nasul si gura "dovleacului") si de asemenea i se face o palariuta dintr-o jumatate de felie de salam. Se da la cuptorul preincalzit (180°C), timp de 5-6'.

Paianjenii sint realizati din crostinii unsi cu o brinza tartinabila (Philadelphia) si masline negre.

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-505-0-21925800-1539417128.jpg

Dovlecei din clementine, carora le-am facut ochii si gura din "rotella" de lemn dulce, iar palarioarele de vrajitoare din biscuiti Oreo, dulceata si niste bombonele conice.

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-505-0-86182100-1539417152.jpg


Arata acest topic


  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site