Forum Culinar: Finger Food - Forum Culinar

Salt la continut

  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Finger Food ...de toate felurile

#81 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 18 October 2010 - 03:43 PM

Vezi postareastella, la 17 October 2010 - 08:59 PM, a spus:

Cum ramasese pe lista de facut , specialitatea Carmellei, iata ca i-a venit randul, dar facut " a modo mio".

http://artaculinara....e-smorgastarta/

am pus un strat de felii de paine toast ( am luat de 2 feluri , una mai alba si una asa zis integrala.)
am asezat peste un strat de piure de morcovi cu mirodenii arabesti , si amestecat cu o lingura de crema de branza
apoi peste alt strat de paine, pus o mousse facuta din macrou afumat, teama de lamaie, smanta, o mana de nuci, o ceapa verde si patrunjel
repaine si ultimul strat e un piure de mazare ( proaspata, gasita la piata ...wow ) amestecata cu crema de branza si marar.
provbabil ca voi decora direct peste mazare cu niscai masline, felii de castraveti etc...caci marti o voi duce la o mica petrecere, si nu cred ca va voi putea arata sectiunea...dar am sa va povestesc daca le-a placut la cei invitati :love7:


Foarte interesant tortul Carmellei. Nu-l vazusem pina acum asa ca multumesc Stella ca la-i adus la topicul asta. Mai e putin pina la Halloween, sunt invitata la un costume party si trebuie sa pregatesc ceva. Mmmmm, deja ma gindesc cum as putea sa-l decorez sa arate cit mai spooky :love7: :beer2: :)

#82 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 7,784
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 18 October 2010 - 04:23 PM

Genial topicul asta! Ge-ni-al! Ai avut o inspiratie de zile mari sa il deschizi.

Eu mi-s fascinata de miniaturi culinare si imi place enorm sa le fac, sa le incerc, sa le asortez, sa le inventez etc. Dupa cata migaleala e la ele...imi piere cheful sa le mai si mananc e drept.

Ati postat niste idei foarte frumoase. Sper sa mai apuc si eu sa mai fac din astea...deocamdata staaaau si tot astept bucataria.

Maya, imi place foarte mult rulada si chiar vroiam sa te rog sa postezi cand ai timp rulada aceea a ta de cascaval, aia veche si de demuuuult :) Sau e pe blog?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#83 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 7,784
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 18 October 2010 - 04:25 PM

Si pana mai apuc eu sa mai fac ceva in viata asta, postez din aduceri aminte: St. Jacques in bacon cu sos de arahide.
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-12-128741191678.jpg
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-12-12874119349.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#84 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 18 October 2010 - 04:56 PM

CARTOFI LA CUPTOR CU CREMA DE BRANZA

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-701-128741284024.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-701-128741282597.jpg

INGREDIENTE:

- circa 20 cartofi mici noi
- ulei de masline
- sare mai grunjoasa
- 1/2 ceasca smantana
- branza cu mucegai maruntita
- frunze verzi sau uscate pentru decorat

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-701-128741278593.jpg

Se incinge cuptorul la 350F. Se spala cartofii bine in putina apa si apoi se sterg.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-701-128741279179.jpg

Se stropesc apoi cartofii cu lei de masline si se sareaza usor.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-701-128741279807.jpg

Se aseaza apoi pe o tava si se dau la cuptor pentru 45-50 minute.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-701-128741350427.jpg

Intre timp se prepara o pasta din smantana amestecata cu branza cu mugegai.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-701-128741280547.jpg

Se scot cartofii de la cuptor, se lasa putin sa se raceasca si apoi se cresteaza in varf in forma de cruce, se apasa cartoful usor cu degetele la mijloc sa se deschida frumos si se umple cu o lingurita de crema de branza.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-701-128741281183.jpg

Se decoreaza cu frunzulize de marar tocat fin. Se servesc calzi.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-701-128741281883.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-701-128741283341.jpg







#85 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,714
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 October 2010 - 09:35 PM

Din pacate , intre repetitii, alea alea...numai timp de foto nu am avut. asa ca va promit solemn ca va enumar doar finger food-urile duse la agapa prietenei.
cele 6 cake-uri sarate ( rosii uscate&pesto, tapenade, olives&jambon, olives&mac, feta, feta&dovlecei)
cuburi din telemea si struguri ( alb si negru)
cuburi din gruyere si ghimbir confiat
hummus, falafel sihab&sos tarator, sos dip din iaurt+smantana+menta+fistic, labnah,
mousse de somon afumat, mousse de thon, mousse/pateu de ficat de pui cu cognac.
chiftelutze la cuptor, zacusca cu fasole, pateuri cu sos de rosii&parmezan


au mai adus alti colegi:pissaladière, aripioare de pui la gratar (marinate in soja , miere si mirodenii ),
branzeturi , croissants cu jambon, tortilla, guacamole, pateuri din foetaj , multe legume de mancat cu diverse dip-uri,foetaj cu mult za'atar(deliciu)
paine home made alba si neagra.


apoi la dulciuri ( taiate si ele cubuletze)
caramel shortbread, praji de cioco, praji de castane, semilune cu nuci/fursecuri,

adus de altii :tarta cu lamaie ( delicioasa) , bezele, prajitura cu ciocolata, prajitura cu lamaie ( lamaiata)

fructe: mandarine, mere, nuci si struguri culesi din via unui coleg

vinuri alb suisse, rosu toscan, sucuri si ape minerale.

#86 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,729
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 October 2010 - 09:40 PM

Vezi postareastella, la 19 October 2010 - 09:35 PM, a spus:

cuburi din telemea si struguri ( alb si negru)
cuburi din gruyere si ghimbir confiat

al doilea l-am incercat deja, tre sa le bag in memorie pe amindoua si sa le folosesc la urmatoarea cina :D

#87 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,714
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 October 2010 - 09:49 PM

Adriana, daca ai timp si rabdare , poti sa le faci in "damier" jongland cu culorile strugurilor.
mie imi plac mult si kumquat confiat cu parmezan.
eu a trebuit sa le duc in cutii, caci agapa avea loc in oras , si nu acasa, si de aia era musai sa fie chestii transportabile, si reci.

#88 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,729
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 October 2010 - 10:10 PM

sa vaz daca gasesc kumquat-ul asa si incerc :D

#89 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 21 October 2010 - 04:55 PM

Chef-A,foarte faini cartofieorii aia cu brînza si marar! Lecker!!!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#90 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 22 October 2010 - 07:19 PM

Super topicul asta ! Chiar ma gindeam ca uite, vin sarbatorile si aveam nevoie de inspiratie!
O sa pun si eu niste poze, nu sunt chestii nemaipomenite , neauzite sau nemaivazute pina acum,motiv pentru care nici nu prea postez.Dar pentru aducere aminte, ca sigur le stiti pe toate, merge..(sper!)
Deci,
platou cu scoici false,rulouri de sunca presata umplute cu salata de boef Imagine atasata: monthly_10_2010/post-366-128776714662.jpg
felii de lamiie cu pasta de icre Imagine atasata: monthly_10_2010/post-366-128776726384.jpg
felii de brinza feta cu rosii,in mijloc cosulet din cascaval cu maslineImagine atasata: monthly_10_2010/post-366-128776756072.jpg
platou cu rulade Imagine atasata: monthly_10_2010/post-366-128776779594.jpg
salata boef Imagine atasata: monthly_10_2010/post-366-12877678405.jpg
platou cu mezeluriImagine atasata: monthly_10_2010/post-366-128776788735.jpg

#91 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 22 October 2010 - 08:38 PM

Vezi postareaMaya, la 21 October 2010 - 04:55 PM, a spus:

Chef-A,foarte faini cartofieorii aia cu brînza si marar! Lecker!!!


Multumesc Maya. S-au mancat rapid sambata seara, eu cu sotul, cu cate un pahar de vin rosu uitandu-ne la un film..........
si copiii pe linga noi :((

#92 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,544
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 October 2010 - 08:59 PM

Bun topic, avem de unde ne inspira! Bravo la toate fetele!
Lapona, in ce fel arata farfuria aia, de restaurant, ce mai :(( !
La chef A , foarte frumos tot ce faci :P !

#93 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,729
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 October 2010 - 10:50 PM

Vezi postareavrabiuta, la 22 October 2010 - 07:19 PM, a spus:

platou cu scoici false,

ce-s scoicile false?

#94 Useril este offline   Cristina 

  • Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationDown Under

Postat 23 October 2010 - 02:22 AM

Am facut deja chiftelutele Mayei ( de fapt The Husband:) le-a facut) cu o mica modificare ciupercile taiate in sferturi ca erau cam maricele si chiftelutele au fost trecute prin sesami seeds. Au fost delicioase.
Urmeaza cartofii lui La Chef :floare:

#95 Useril este offline   Salmida 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 284
  • Inregistrat: 07-July 10
  • LocationSuedia

Postat 23 October 2010 - 11:16 AM

Aplauze la scena deschisa pt topic, idei, design si iscusinta! :floare: :floare:
E superb totul si astept ocazia potrivita pt a avea nevoie de ideile de aici.


#96 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,714
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 October 2010 - 01:03 PM

Azi am facut doar dintr-un rest de migdale ca sa va arat cum sa faceti migdale pentru bere/vin sau ce vreti sa beti

iau migdale/amandes decojite ( acum aveam doua resturi si decojite si normale) puneti minim 10 min la cuptorul incins (200°C am pus eu...
cand s-au aurit le scoateti si le varsati intr-un vas( cutie de plastic sau ce doriti ca bol ) in care puneti o mica bucatica de unt ( a mea era extrem de subrire taiata)
peste care puneti sare fina si eu am pus piment d'espelette ( dar boia iute sau cayenne sunt ok ,sau cum va plac cu ce gust de mirodenii )
se amesteca bine , se aseaza pe o hartie absorbanta ( de menaj i se zice la mine-n sat) , lasati sa se raceasca si apoi le serviti.
dupa mine sunt muuuuuuuuult mai bune decat alunele, arahidele si alte chestii din comert :floare:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2010/post-16-128783175065.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2010/post-16-128783175968.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2010/post-16-128783176786.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2010/post-16-128783177652.jpg


#97 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,370
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 October 2010 - 03:00 PM

Crocchette cu mere

Eu am folosit o branza numita primosale, puteti folosi mozzarella aia la calup ce se foloseste la pizza.

Am pus bucati de branza in apa clocotita si am lasat la fiert, la foc mic, 2-3 minute.Aici depinde calitatea branzei si consistenta.Incercati cu degetul, atentie sa nu va ardeti, daca e moale si se poate modela, e gata.

Am scos bucatile pe hartie de bucatarie, in mijloc am pus o bucata de mar si am inchis bine, dandu-i forma unei bilute.Am facut cate doua bucati pe rand, astfel nu se raceste branza si riscati sa nu mai modelati nimic.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128792475085.jpg

Dupa ce le-am facut pe toate, le-am tavalit prin ou batut si malai fin.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128792481051.jpg

Le-am prajit in ulei incins, suficient cat sa devina crocante.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128792489903.jpg

Bineinteles, in mijloc puteti sa puneti ce vreti altceva, masline, rosii uscate, sunca sau ce altceva credeti ca s-ar potrivi cu branza respectiva.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128792499951.jpg

#98 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 24 October 2010 - 07:20 PM

Vezi postareaAdriana, la 22 October 2010 - 10:50 PM, a spus:

Vezi postareavrabiuta, la 22 October 2010 - 07:19 PM, a spus:

platou cu scoici false,

ce-s scoicile false?


Aluat de chiftele puse in foi de ceapa(mai mititele!)si presarate cu susan !

#99 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,729
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 October 2010 - 09:39 PM

Vezi postareaEataly, la 24 October 2010 - 03:00 PM, a spus:

Crocchette cu mere

Lili, e o idee fantastica, de obicei bilutele acelea de mozzarella panè la prajit is un dezastru.
Ale tale arata exceptional :occasion14:

Vezi postareavrabiuta, la 24 October 2010 - 07:20 PM, a spus:

Aluat de chiftele puse in foi de ceapa(mai mititele!)si presarate cu susan !

am priceput, mersi

#100 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,370
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 October 2010 - 09:43 PM

Daaa, sa nu folosesti mozzarella, sigur crapa si curge.
Eu am avut primosale din magazin, aia rotunda de la Osella.
Multumesc :occasion14: !Iti mai zic ca Manu a mancat 2 una dupa alta?

Arata acest topic


  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site