Forum Culinar: Glazura de ciocolata lucioasa ca oglinda - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Glazura de ciocolata lucioasa ca oglinda

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,044
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 December 2010 - 10:13 AM

Reteta e GLASSA A SPECCHIO di Faggiotto de pe siteul cofetarilor italieni dar linkul pe care il aveam nu mai functioneaza.
Eu am procedat astfel:
am amestecat 450 gr zahăr cu 150 gr cacao
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-4-1293004683742.jpg
am adăugat 350 gr apă si 300 gr smantana lichidă
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-4-1293004815604.jpg
Am pus pe foc amestecand pana cind a inceput să fiarbă bine, după care am lăsat-o să fiarbă 10 minute amestecand in continuare.
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-4-12930050666008.jpg
Trebuie sa ajunga la 108°C. A mea ajunsese la 90°C şi ceva dar cum "crescuse" si ameninţa să dea pe dinafară am oprit-o.
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-4-12930052410902.jpg
După care am strecurat-o ca să fiu sigură că nu mai avea nici un bulgăre de cacao, e un pas foarte important si va recomand sa nu-l sariti, e pacat dupa munca pe care ati depus-o sa vedeti puncte pe glazura. Se lasa la racit
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-4-12930053135629.jpg
Cind a ajuns la 50° C, am adăugat 15 de grame de gelatină muiată in apă.
Cind ajunge la 40°C se poate folosi.
Instalatia cea mai eficienta pentru acoperirea integrala a unui tort se face asezindu-l pe un gratar, gratar care se pune deasupra unui recipient mai mare, apoi se varsa glazura peste tort, mai intii pe margine si apoi deasupra, se varsa din centru lasind glazura sa alunece singura pe tort si sa il acopere. Toata glazura care curge in recipient se poate refolosi.
Lucrul cel mai important e ca glazura sa nu fie atinsa cu nici un intrument, cutit sau altceva, altminteri nu va mai fi lucioasa ca oglinda. Poza asta e oribila dar arata un pic cit era de lucioasa
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-4-12930053909535.jpg
Cea care ramine se poate tine citeva zile la frigider si se poate folosi la orice va trebuie.
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-4-12930056018828.jpg

#2 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,082
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 22 December 2010 - 10:25 AM

Adriana, o iubesc pe glazura asta!!!! multumesc de miiiii de ori Imagine postata
dupa ce fac prajitura pe care o am in plan de sarbatori vin aici cu dovada Imagine postata

#3 Useril este offline   ortansa 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 22 December 2010 - 10:32 AM

e faina ca e fara ciocolata.nu e faina pt ca n-am termometru.cum e la pipait dupa racire?se usuca sau ramane cremoasa/lipicioasa?

#4 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,082
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 22 December 2010 - 10:50 AM

ortansa, nu ai nevoie neaparata de termometru, mai ales daca ai mai lucrat cu gelatina inainte. nici eu nu am termometru, dar am folosit degetul pe post de termometru :)

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,044
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 December 2010 - 11:03 AM

Vezi postareaboni, la 22 December 2010 - 10:25 AM, a spus:

Adriana, o iubesc pe glazura asta!!!! multumesc de miiiii de ori

Ma bucur ca-ti place. Te las pe tine sa raspunzi fetelor care n-au termometru. :)

#6 Useril este offline   Doriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 22 December 2010 - 11:03 AM

:)Adriana :D , multumim mult , e cea mai glazura , pe care am incercat-o vreodata . De cand am incercat-o , doar pe asta o folosesc la acoperirea torturilor mele .
Dupa racire ramane moale , se poate taia fara probleme , nu crapa . Din experienta mea , pot spune ca o las sa se raceasca bine , si abia apoi o pun pe tort , asa cum zici tu , peste un gratar , si este cand dintr-o acoperire tortul e perfect glazurat , nu mai trebuie turnat al doilea rand de glazura .
Ortansa , nici io n-am termometru , dar asta nu m-a impiedicat sa fac glazura , asa ca incearc-o fara grija .
Succes celor care nu au incercat-o pana acum .
mama de fete cucuiete Imagine postata

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,044
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 December 2010 - 11:04 AM

Eu iti multumesc ca vii sa ma ajuti pentru ca eu nu stiu ce sa raspund, facind-o doar cu termometrul.
Cea mai mare bucurie a mea e ca voua va e de folos reteta asta.

#8 Useril este offline   gabrenia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 22 December 2010 - 12:49 PM

Adriana,mii de pupici ca ai postat din nou reteta!Este cea mai buna reteta de glazura pe care o folosesc,e minunata!Singurul lucru la care sunt inca stangace e acoperirea pe laterale a tortului cu glazura. In reteta pe care o am salvata in calc cantitatile sunt mai mici .pentru ce diametru de tort e potrivita o asemenea cantitate?Nu e multa? daca zici ca se mai poate folosi ulterior,la ce e mai indicata ?tot la glazura sau la o eventuala crema in interiorul tortului.Te intreb pentru ca eu cand fac aceasta reteta pun cantitatile pe jumatate caci am facut prima data si mi-a ramas multa si nu am stiut ce sa mai fac cu ea.Inca o data mii de multumiri !
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#9 Useril este offline   ortansa 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 22 December 2010 - 12:57 PM

ma faceti sa ma duc sa cumpar smantana:-).cum se refoloseste?se reincalzeste?pe foc,microunde,bainmarie?
nu e prea dulce?
si ultima intrebare:cum se glazureaza un tort buturuga cu glazura asta(de fapt cu oricare)?

multam mult si eu pt reteta(o citisem si dincolo,dar n-am incercat-o tot din cauza de termometru)-sunt sanse mari sa o incerc acum :floare:

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,044
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 December 2010 - 01:39 PM

Vezi postareagabrenia, la 22 December 2010 - 12:49 PM, a spus:

Adriana,mii de pupici ca ai postat din nou reteta!Este cea mai buna reteta de glazura pe care o folosesc,e minunata!Singurul lucru la care sunt inca stangace e acoperirea pe laterale a tortului cu glazura. In reteta pe care o am salvata in calc cantitatile sunt mai mici .pentru ce diametru de tort e potrivita o asemenea cantitate?Nu e multa? daca zici ca se mai poate folosi ulterior,la ce e mai indicata ?tot la glazura sau la o eventuala crema in interiorul tortului.Te intreb pentru ca eu cand fac aceasta reteta pun cantitatile pe jumatate caci am facut prima data si mi-a ramas multa si nu am stiut ce sa mai fac cu ea.Inca o data mii de multumiri !

Reteta de aici are cantitatile din reteta originala, din pacate nu mai functioneaza linkul pe care il aveam si nici n-am gasit-o pe siteul cofetarilor ca sa vad daca ei specificau pentru ce tort mergea.
In trecut eu facusem cantitate dubla si glazurasem in mai multe straturi un tort de 3 etaje si-mi mai si ramasese o multime.
Nu pot sa-ti raspund precis dar pentru un tort normal de 26-28 de cm diametru cred ca aceasta cantitate e mai mult decit suficienta.
Eu am folosit-o punind-o pe inghetata sau la compozitia piersicilor umplute. Ca sa o refolosesti ca glazura cred ca ar trebui incalzita un pic ca sa devina din nou fluida. Asa cum e tinuta in frigider cred ca e mai potrivita pentru crema de pus intre straturi.

#11 Useril este offline   Doriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 22 December 2010 - 02:26 PM

Revin iarasi , sa spun ca eu cand fac aceasta glazura o fac din 300 g zahar, 100 gcacao , 200 ml frisca , 150 ml apa + 100 ml apa in care dizolv gelatina . Aceste gramaje le am de cand a postat Adriana reteta de glazura dincolo , cand a facut o gramada de glazura , si a zis ca i-a ramas multa . Eu am impartit atunci totul la 3 , si cantitatea asta de glazura imi ajunge perfect pentru un tort copt in tava rotunda de 26 cm , si mai ramane de refolosit la diverse dulciuri , pe post de sos de cioco . Se pastreaza la frigider , si cand ai nevoie se poate incalzi direct pe flacara aragazului , dar atentie mare sa nu fiarba . Eu am mai folosit-o la insiropat blatul de tort , am mai adaugat putina apa , sa fie mai fluida , si a iesit un sirop gros de cioco ...

Cum am zis , eu o las sa se raceasca bine , si abia apoi o torn peste tort . Nu stiu Gabrenia cum sa explic cu marginile , torni pe mijlocul tortului , si cand e aproape acoperit tot , incepi sa torni pe margine , cumva firul de glazura sa cada perpendicular pe tort , paralel cu marginea , dar acoperind-o in acelasi timp ... Ioi , sper ca ati inteles ceva ... Eventual , sa vad cum stau cu timpul , si incerc sa filmez cum fac eu , nu promit , dar incerc . Ca de Craciun vor tort de ciocolata , si ce poate fi mai perfect decat glazura Adrianei ?
mama de fete cucuiete Imagine postata

#12 Useril este offline   anasia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 197
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 22 December 2010 - 03:35 PM

imi place la nebunie cum iese...si am facut-o fara termometru; stiu doar ca pt un tort de 20-22 e cam multa glazura, mi-a ramas....dar pt un tort mai mare e super..si este chiar de efect...

#13 Useril este offline   Stefana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 22 December 2010 - 04:29 PM

Eu am facut-o cu mare succes fara sa am termometru :floare: Pur si simplu am aproximat temperatura cu degetul (sorry :pupic: )
E grozava si ramin indatorata pe vecie Adrianei :pupic: Imagine postata

#14 Useril este offline   mona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 22 December 2010 - 05:25 PM

Eu sunt fanul nr 1 al glazuricii ! In afara de faptul ca e atat de lucioasa,e si foarte gustoasa! Are acel dulce-amarui atat de placut,intalnit doar la o ciocolata de calitate.
Eu fac cu aceleasi cantitati ca si Doriana,e multisoara pt un tort de 22-24 dar va recomand sa nu faceti mai putina,mai ales pt prima data,pt ca s-ar putea sa trebuiasca sa turnati de doua ori. Asta pana prindeti experienta.
Ce va ramane se poate folosi,la sirop,creme de unt ,ganache etc.
Adriana :floare:

ps. eu am termometru dar nu-l mai folosesc. Incerc cu o picatura,doua pe deget. Daca nu frige f tare,adaug gelatina.

#15 Useril este offline   mona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 22 December 2010 - 05:33 PM

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-105-1293031852537.jpg

Marginile nu-mi ies nici mie mereu,dar se pot masca. Depinde foarte mult si cat sunt de drepte.

#16 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,044
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 December 2010 - 07:15 PM

Va multumesc pentru idei, sugestii si sfaturi, asta e cel mai frumos lucru, cind plecam de la o reteta si o adaptam cerintelor noastre :)

#17 Useril este offline   gabrenia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 23 December 2010 - 01:16 AM

Adriana.Doriana multumesc mult pentru sfaturi!Mona tortul acela arata de nota 20!Felicitari!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#18 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,231
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 23 December 2010 - 08:50 AM

si eu am folosit glazura asta , si iese super si fara termometru. cat despre margini...am incercat in fel si chip , si tot nu ies faine . musai trebuie mascat cu o marginuta ceva .
adriana - :) :hug: =))

#19 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 30 December 2010 - 07:53 PM

Fetelor ce smantana lichida folositi in Ro? Ati incercat cu frisca vegetala? Eu cred ca de aia am dat kics in trecut cu ea. Ce ziceti?
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#20 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,231
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 30 December 2010 - 07:56 PM

Vezi postareagloxinia, la 30 December 2010 - 07:53 PM, a spus:

Fetelor ce smantana lichida folositi in Ro? Ati incercat cu frisca vegetala? Eu cred ca de aia am dat kics in trecut cu ea. Ce ziceti?


eu folosesc smantana normala (de aia de pun la ciorba :) ); deci nu e lichida - si merge super ! mie mi-a reusit mereu .

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site