Forum Culinar: Idei,sfaturi,pareri,consultatii - Forum Culinar

Salt la continut

  • 26 Pagini +
  • « Prima
  • 24
  • 25
  • 26
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Idei,sfaturi,pareri,consultatii am de facut un tort.cum il fac?

#501 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,480
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 October 2013 - 12:06 PM

Hello! Cum reusiti sa dati nucsoara pe razatoare, fara sa va dati si degetele? Eu am incercat si m-am taiat pe toate partile. Aveti un instrument, sau vreo tehnica speciala?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#502 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 983
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 06 October 2013 - 02:34 PM

Vezi postareaDaniella, la 06 October 2013 - 12:06 PM, a spus:

Hello! Cum reusiti sa dati nucsoara pe razatoare, fara sa va dati si degetele? Eu am incercat si m-am taiat pe toate partile. Aveti un instrument, sau vreo tehnica speciala?



eu am o razatoare mica, pe care o tin numai pentru nucsoara
Imagine atasata: monthly_10_2013/post-142-13810627530743.jpg poza de pe net (sunt si mai mici, cam de 5-6 cm)
imi mai razuiesc putin si deshtele cand bucata de nucsoara este foarte micuta, caz in care o arunc in cratita/oala cu preparatul care fierbe si o scot la final
fiica dacilor

#503 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,480
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 October 2013 - 02:55 PM

aha, merci Imagine postata ! deci cu asta te descurci mai bine decat cu razatoarea clasica mare?
ma gandeam daca e si vreo aparatoare cu care sa tii nucsoara ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#504 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 983
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 06 October 2013 - 03:09 PM

Vezi postareaDaniella, la 06 October 2013 - 02:55 PM, a spus:

aha, merci Imagine postata ! deci cu asta te descurci mai bine decat cu razatoarea clasica mare?
ma gandeam daca e si vreo aparatoare cu care sa tii nucsoara ...



eu ma descurc bine cu asta, le-am trimis alor mei din alea mici-mici (clasica razatoare cu patru lauri, dar in miniatura, in jur de 5 cm) nu stiu daca au folosit-o ca am uitat sa intreb
nu stiu daca exista aparatoare pentru degete
fiica dacilor

#505 Useril este offline   mika1802 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15
  • Inregistrat: 22-October 12
  • LocationCurtea de Arges

Postat 06 November 2013 - 01:58 PM

buna. am si eu o intrebare: am de facut un tort pentru 40 de persoane. am facut blat cu cacao la dimensiunile de 35 x 30. cat mousse de ciocolata sa fac? doua portii a 250 sau 300 g ciocolata?
Locul femeii e în bucătărie: picior peste picior, cu un pahar de vin în mână, privind soţul cum găteşte cina!
Imagine postata

#506 Useril este offline   mika1802 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15
  • Inregistrat: 22-October 12
  • LocationCurtea de Arges

Postat 06 November 2013 - 07:59 PM

nu va mai stresati, ca am facut o portie din mousse-ul olgutei. merci olguta.
Locul femeii e în bucătărie: picior peste picior, cu un pahar de vin în mână, privind soţul cum găteşte cina!
Imagine postata

#507 Useril este offline   claudiaelena 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 04-February 15

Postat 04 February 2015 - 04:15 PM

Foarte bun topicul! Am si eu o intrebare :tongue3:. Am de facut un tort pe care trebuie sa il ornez cu frisca dar sa fie si tematic cu carioci si o carte....aveti ceva idei?

#508 Useril este offline   adi 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 09-June 15

Postat 09 June 2015 - 01:20 PM

Vezi postareahelga filip, la 01 April 2011 - 01:04 PM, a spus:

Vezi postareaCrisu, la 26 March 2011 - 01:09 AM, a spus:

Vezi postareaAmorasa, la 25 March 2011 - 10:11 AM, a spus:

Pana raspunde Ramo iti spun cum am facut eu. Am folosit la baza pal, din acela pentru mobila cum a spus si gloxinia. Intre tortulete am pus PFL, tot de la mobila. Este un material care se pune in spatele mobilierului, este mai gros decat un carton. Sustinerea tot cu bete, dar mai groase, nu din acelea de frigarui. Asa am facut eu si nu mi s-a inclinat, nu mi s-a lasat:) Iti pun si un exemplu ca sa vezi cat de mare era si al meu



Vezi postareaRamo, la 25 March 2011 - 01:12 PM, a spus:

Ok, eu pentru torturile mari-mari de nunta, am jos un disc din Blat. Ma refer la blatul ce-l pui pe mobila, palu mi se pare prea subtire. Din blat cel mai mare diametru pe care il poti face e 60cm - asta e dezavantaju, pe cand la blat poti mult mai mare. La blatu ala ii atasez o pamblica textila de ce culoare vreau eu si gata tortu.
Intre etaje, eu am niste discuri dintr-un fel de plastic. Le-am facut la comanda la o firma care face reclame, sunt groase cam de 2-3mm, mi se par mult mai igienice decat lemnul. Exact cand am inceput am avut si eu cu lemn, dar am renuntat la el pentru ca se "scrijelea" cand taiam felia. Intre ele pun bete ori de la chineji, ori din obi imi iau o bota lunga de vreo 2m si tai la dimensiunea dorita. Cu bete de frigarui nu ar rezista.
Ma gandesc ca cele 22kg le-ai socotit la 220 de persoane. O sa ai o surpriza cand o sa cantaresti tortul. Va fi mult mai greu!!! Foarte fain modelul, imi plac mult volanasele.


Multumesc mult fetelor! Acum mai ramane sa vad unde gasesc sa-mi fac si eu blaturi pentru etajele de sus. Ca si tine, Ramo, as vrea sa fie tot din plastic. Oare talerele de la LB or fi bune? Ca le-am vazut doar in poze. Si blatul, Ramo, de ce grosime sa il iau? Ca stiu ca sunt de la 3 la 6cm sau chiar mai mult. Sa stii ca mi se intampla destul de des sa le fac mai mari decat mi-am propus :((( desi nu vreau asta, sa nu creada oamenii ca le bag pe gat mai mult tort decat au comandat. Credeam ca doar mie mi se intampla. Cred ca din cauza ca mi se pare mai grav sa nu-i ajunga omunul tortul decat sa ii mai ramana... Am observat totusi ca in ultima vreme le mai "nimeresc" :-* de greutatea ceruta. E destul de greu, mai ales la torturi 3D, cand nu stii cat tai din ele sau cat de grele vor fi decoratiunile. Oricum, mor de frica la gandul tortului de mai sus, da' nu ma las. Sper sa nu-i stric nunta verisorului :( Multzam fain de raspuns inca o data! Puuuuuuuuuuuuuuuuup :love7: :(




Crisule,scuza-ma ca ma bag in seama, dar ma gandesc ca poate informatia iti e de folos...Eu toate torturile cu etaj le ansamblez pe talerele de plastic LB, adica cele vilton si sunt foarte bune.Mai ales pt. torturile siropoase. Ele avand dungile acelea ca niste buzite, sucul ramane acolo mentinut, deci nu curge sucul sau siropul din tort pt. ca striatiile alea sau cum sa le mai zic le opresc. Pt. baza si eu la fel ca Ramo folosesc blat de lemn. iti voi pune un tort cu 3 etaje plus model 14kg, sa vezi ce bine sta.Scuze pt. dezordine dar inca nu am reusit sa prelucrez poza asta.dealtfel mai lucram la finisaj.


#509 Useril este offline   adi 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 09-June 15

Postat 09 June 2015 - 01:23 PM

Vezi postareahelga filip, la 01 April 2011 - 01:04 PM, a spus:

Vezi postareaCrisu, la 26 March 2011 - 01:09 AM, a spus:

Vezi postareaAmorasa, la 25 March 2011 - 10:11 AM, a spus:

Pana raspunde Ramo iti spun cum am facut eu. Am folosit la baza pal, din acela pentru mobila cum a spus si gloxinia. Intre tortulete am pus PFL, tot de la mobila. Este un material care se pune in spatele mobilierului, este mai gros decat un carton. Sustinerea tot cu bete, dar mai groase, nu din acelea de frigarui. Asa am facut eu si nu mi s-a inclinat, nu mi s-a lasat:) Iti pun si un exemplu ca sa vezi cat de mare era si al meu



Vezi postareaRamo, la 25 March 2011 - 01:12 PM, a spus:

Ok, eu pentru torturile mari-mari de nunta, am jos un disc din Blat. Ma refer la blatul ce-l pui pe mobila, palu mi se pare prea subtire. Din blat cel mai mare diametru pe care il poti face e 60cm - asta e dezavantaju, pe cand la blat poti mult mai mare. La blatu ala ii atasez o pamblica textila de ce culoare vreau eu si gata tortu.
Intre etaje, eu am niste discuri dintr-un fel de plastic. Le-am facut la comanda la o firma care face reclame, sunt groase cam de 2-3mm, mi se par mult mai igienice decat lemnul. Exact cand am inceput am avut si eu cu lemn, dar am renuntat la el pentru ca se "scrijelea" cand taiam felia. Intre ele pun bete ori de la chineji, ori din obi imi iau o bota lunga de vreo 2m si tai la dimensiunea dorita. Cu bete de frigarui nu ar rezista.
Ma gandesc ca cele 22kg le-ai socotit la 220 de persoane. O sa ai o surpriza cand o sa cantaresti tortul. Va fi mult mai greu!!! Foarte fain modelul, imi plac mult volanasele.


Multumesc mult fetelor! Acum mai ramane sa vad unde gasesc sa-mi fac si eu blaturi pentru etajele de sus. Ca si tine, Ramo, as vrea sa fie tot din plastic. Oare talerele de la LB or fi bune? Ca le-am vazut doar in poze. Si blatul, Ramo, de ce grosime sa il iau? Ca stiu ca sunt de la 3 la 6cm sau chiar mai mult. Sa stii ca mi se intampla destul de des sa le fac mai mari decat mi-am propus :((( desi nu vreau asta, sa nu creada oamenii ca le bag pe gat mai mult tort decat au comandat. Credeam ca doar mie mi se intampla. Cred ca din cauza ca mi se pare mai grav sa nu-i ajunga omunul tortul decat sa ii mai ramana... Am observat totusi ca in ultima vreme le mai "nimeresc" :-* de greutatea ceruta. E destul de greu, mai ales la torturi 3D, cand nu stii cat tai din ele sau cat de grele vor fi decoratiunile. Oricum, mor de frica la gandul tortului de mai sus, da' nu ma las. Sper sa nu-i stric nunta verisorului :( Multzam fain de raspuns inca o data! Puuuuuuuuuuuuuuuuup :love7: :(




Crisule,scuza-ma ca ma bag in seama, dar ma gandesc ca poate informatia iti e de folos...Eu toate torturile cu etaj le ansamblez pe talerele de plastic LB, adica cele vilton si sunt foarte bune.Mai ales pt. torturile siropoase. Ele avand dungile acelea ca niste buzite, sucul ramane acolo mentinut, deci nu curge sucul sau siropul din tort pt. ca striatiile alea sau cum sa le mai zic le opresc. Pt. baza si eu la fel ca Ramo folosesc blat de lemn. iti voi pune un tort cu 3 etaje plus model 14kg, sa vezi ce bine sta.Scuze pt. dezordine dar inca nu am reusit sa prelucrez poza asta.dealtfel mai lucram la finisaj.


#510 Useril este offline   adi 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 09-June 15

Postat 09 June 2015 - 01:26 PM

Buna fetelor!sunt noua pe aici si ma bucur ca v-am descoperit. am si eu o intrebare pt tine helga filip,vad ca ai facut bordura tortului din frisca,nu se moie fondantul acolo?sau nu e frisca?

#511 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,183
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 08 July 2015 - 02:56 PM

Adi sub pasta de zahar nu se pune frisca.

E nevoie sa freci untul si apoi cu el nivelezi ori faci un ganache nebatut si astfel vei obtine laterale fara imperfectiuni.

Arata acest topic


  • 26 Pagini +
  • « Prima
  • 24
  • 25
  • 26
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site