Forum Culinar: Supa de peste - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Supa de peste Südfranzösische Fischsuppe

#1 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 18 January 2011 - 12:19 AM

Am gasit reteta intr-o carticica de bucate din Franta(reteta, nu cartea :D).Nu e prima data cand o incerc,deja al meu o tot cere,

Se poate face cu lup de mare,anghila, somon.Eu gasesc somon, asa ca pe el il folosesc.

N-am poze cu ingredientele ca mi-a venit ideea postarii retetei abia dupa ce pusesem in cratita.

Avem nevoie de

- o ceapa mica
- 3 catzei de usturoi
- 1/2 legatura patrunjel
- 750 g rosii
- 4 linguri ulei masline
- 3 doze sofran
- sare, piper
- 3 foi dafin
- 1 praz
- 1 kg peste

Ceapa o tocam, usturoiul il pisam, sapalam frunzele de patrunjel si tocam grob iar rosiile se taie bucati(eu am avut chery si le-am taiat in doua).

Intr-o cratita punem uleiul si adaugam ceapa si usturoiul si calim usor
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-479-12953023679088.jpg

adaugam patrunjelul, rosiile si sofranul si lasam 5 minute dupa care adaugam foile de dafin, sare si piper

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-479-1295302503005.jpg

si turnam 3/4 l de apa si lasam sa fiarba 20 minute

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-479-12953025558089.jpg

Intre timp spalam, curatam prazul si-l taiem in bucati.Dupa cele 20 minute adaugam pestele si prazul si mai lasam inca 10 minute.Daca mai este nevoie mai adaugam sare si piper

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-479-12953026697026.jpg

Servim cu bageta prajita

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-479-12953027221997.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#2 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 18 January 2011 - 01:04 AM

Ioana,merci de reteta :D
O fac si eu zilele astea!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#3 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 18 January 2011 - 01:35 AM

si eu as incerca, n-am facut de mult supa de peste...e dulceaga? e mananc acrisoara, pot pune ceva sa o acresc?

#4 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 18 January 2011 - 08:06 AM

Mmmm,delicious !
Eu nu am facut niciodata supa de peste,dar varianta asta as incerca-o.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#5 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 18 January 2011 - 09:42 AM

yummy , yummy , eu fac supa cu capuri de somon , dar o sa incerc si varianta ta cu sofran . Oricum n-am mai facut de multa vreme. Ai pus pestele cu oase , da?

#6 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,429
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 January 2011 - 12:43 PM

 Maya, la 18 January 2011 - 01:04 AM, a spus:

Ioana,merci de reteta :-*
O fac si eu zilele astea!


Si eu. :notworthy:

#7 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 18 January 2011 - 12:56 PM

Ioana, nu stiu exact ce sa inteleg din partea asta de reteta:" - o ceapa mica
- 3 capatazi de usturoi"

cred ai vrut sa spui catei de usturoi, nu capatani, ca mi s-ar parea enorm fata de o ceapa mica!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#8 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 18 January 2011 - 01:16 PM

 Maya, la 18 January 2011 - 01:04 AM, a spus:

Ioana,merci de reteta :-*
O fac si eu zilele astea!


cum stiu ca-ti place somonul sunt sigura ca-ti va place si reteta asta.Astept impresii

 dark angel, la 18 January 2011 - 01:35 AM, a spus:

si eu as incerca, n-am facut de mult supa de peste...e dulceaga? e mananc acrisoara, pot pune ceva sa o acresc?


Ingeras, supa e un pic dulceaga,eu una am adaugat niste boia iute, i-a mai dat si culoare si i-a luat din dulceata.Dar cred ca poti pune zeama de lamaie daca vrei.

 Piscotel, la 18 January 2011 - 08:06 AM, a spus:

Mmmm,delicious !
Eu nu am facut niciodata supa de peste,dar varianta asta as incerca-o.Imagine postata


De fel nu fac nici eu, imi place borsul de peste,da sa-l mananc nu facut de mine,plus sa nu aibe prea multe oase.

 Mutti, la 18 January 2011 - 09:42 AM, a spus:

yummy , yummy , eu fac supa cu capuri de somon , dar o sa incerc si varianta ta cu sofran . Oricum n-am mai facut de multa vreme. Ai pus pestele cu oase , da?


Da au fost si oase

 Eataly, la 18 January 2011 - 12:43 PM, a spus:

 Maya, la 18 January 2011 - 01:04 AM, a spus:

Ioana,merci de reteta =))
O fac si eu zilele astea!


Si eu. :notworthy:


te astept cu rezultatul.

 zerda, la 18 January 2011 - 12:56 PM, a spus:

Ioana, nu stiu exact ce sa inteleg din partea asta de reteta:" - o ceapa mica
- 3 capatazi de usturoi"

cred ai vrut sa spui catei de usturoi, nu capatani, ca mi s-ar parea enorm fata de o ceapa mica!



am modificat, merci.chiar ma gandeam aseara cand am scris daca am zis bine capatani, ca nu-mi venea in minte catelul :))
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#9 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 18 January 2011 - 08:54 PM

Azi am fost la cumparaturi,si mîine fac :love7:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 19 January 2011 - 10:23 AM

 Ioana, la 18 January 2011 - 01:16 PM, a spus:


am modificat, merci.chiar ma gandeam aseara cand am scris daca am zis bine capatani, ca nu-mi venea in minte catelul :rolleyes:)


Prima data ai scris bine.

Acum ai stricat reteta :( :hug:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#11 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 19 January 2011 - 10:34 AM

Imi pare rau ca asa consideri, dar desi iubesc usturoiul, am si eu limitele mele! :hug:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#12 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 19 January 2011 - 06:14 PM

Ioana,multumim de supa :drool:
Ne-a placut la toti,de la mare la mic!

Am folosit un somon salbatic.
Somonul meu chinuit de atîta filetare,dar cu oase fiica-mea nu ar fi atins supa! =))

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-1295453350696.jpg

Spre surprinderea mea,a iesit destul de acrisoara.
Totusi ne-am mai pus si doi stropi de lamîie,si olea' de sare.

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-12954534835304.jpg

Foarte buna,se reface în mod sigur!

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#13 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 20 January 2011 - 11:35 AM

Maya, ca deobicei, jos palaria.
Ma bucur ca v-a placut.Eu de cand am facut prima data reteta asta al meu numai asa vrea. :love7:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#14 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 January 2011 - 11:09 PM

 Ioana, la 20 January 2011 - 11:35 AM, a spus:

Maya, ca deobicei, jos palaria.
Ma bucur ca v-a placut.Eu de cand am facut prima data reteta asta al meu numai asa vrea. :scratch:

Si la noi s-a mai cerut.Data viitoare pune mai multe feluri de peste,dar pastrez ideea de zeama,ca ne-a plcut mult :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#15 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 08 March 2011 - 06:26 PM

Am vrut sa intreb si eu:
Supa aceasta , reteta originala, e asa mai dulce?
Rosiile sunt suficiente?

Eu sunt obisnuit doar cu borsurile de peste, acrite cu tot ce-ti trece prin minte, de la bors, otet, lamaie, agurida, etc.
Un mediu mai acid, ajuta carnea de peste sa fie mai ferma, iar dupa o zi-doua oasele devin moi.

In doua saptamani e din nou dezlegare la peste si ma bate gandul sa incerc reteta asa cum este. Daca totusi o sa simt nevoia de mai acru, pot sa pun otetul si in stachina.

Pozele, cel putin sunt imbietoare :floare:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#16 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 08 March 2011 - 08:38 PM

Somon am in congelator si chiar ma gandeam ca ar fi cazul sa-l pun in strachinuta. Dar abia m-am intors de la ciumparaturi si n-am toate ingredientele (nema praz, am numai 2 fire de ceapa verde, ca restu' le-am si rontait! :floare:, nema sofran.... :(), da' o fac saptamana aviatoare! :hug:

#17 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 08 March 2011 - 09:15 PM

 W Mamadeus Paparotti, la 08 March 2011 - 06:26 PM, a spus:

Am vrut sa intreb si eu:
Supa aceasta , reteta originala, e asa mai dulce?
Rosiile sunt suficiente?

Eu sunt obisnuit doar cu borsurile de peste, acrite cu tot ce-ti trece prin minte, de la bors, otet, lamaie, agurida, etc.
Un mediu mai acid, ajuta carnea de peste sa fie mai ferma, iar dupa o zi-doua oasele devin moi.

In doua saptamani e din nou dezlegare la peste si ma bate gandul sa incerc reteta asa cum este. Daca totusi o sa simt nevoia de mai acru, pot sa pun otetul si in stachina.

Pozele, cel putin sunt imbietoare :floare:

Shefu,mie mi-a placut asa,si nu e chiar dulce.Probbil depinde si de rosii.Oricum poti linistit sa o acresti în farfurie.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#18 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 08 March 2011 - 09:18 PM

 Foxyy, la 08 March 2011 - 08:38 PM, a spus:

Somon am in congelator si chiar ma gandeam ca ar fi cazul sa-l pun in strachinuta. Dar abia m-am intors de la ciumparaturi si n-am toate ingredientele (nema praz, am numai 2 fire de ceapa verde, ca restu' le-am si rontait! :floare:, nema sofran.... :(), da' o fac saptamana aviatoare! :hug:

Foxule,ma bucur sa te vad! :(
Aici am facut-o si cu mai multe feluri de peste.Tot buna.Dan zice,chiar mai buna.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#19 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 08 March 2011 - 10:11 PM

 Maya, la 08 March 2011 - 09:18 PM, a spus:

Foxule,ma bucur sa te vad! :floare:
Aici am facut-o si cu mai multe feluri de peste.Tot buna.Dan zice,chiar mai buna.

Si mie-mi pare bine de revedere!! :floare:
Verific imediat restu' supelor de peste, sar'na pentru link! :floare:

#20 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,894
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 March 2011 - 09:11 AM

 W Mamadeus Paparotti, la 08 March 2011 - 06:26 PM, a spus:

Eu sunt obisnuit doar cu borsurile de peste, acrite cu tot ce-ti trece prin minte, de la bors, otet, lamaie, agurida, etc.

Aici nu se acreste nici o supa de peste ca nu pot sa-i zic bors :) si-s bune toate. Dar daca tu esti obisnuit sa le maninci pe toate acre poate ca cele de aici iti par dulci. De obicei aici se "imbogateste" aroma cu praf de ardei iute :toothy9;

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site