Forum Culinar: O idee... - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

O idee...

#1 Useril este offline   Alexandru 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 2,369
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 18 April 2011 - 03:37 PM

Pentru 4 persoane :

2 sfecle mari, fierte, dar si mai bine, coapte la cuptor.
150g brînza de capra, proaspata (sau brînza de vaci, boursin, philadelphia, ce aveti prin frigider)
+/- 2 linguri smîntîna lichida
1 snop de ciboulette (schnittlauch, chives, frunze de ceapa verde / arpagic, erba cipollina)
1 lingurita de chimen
sare, piper

Curatati sfeclele si taiati-le felii de approx 3mm, cu mandolina sau daca nu aveti cu un cutit bine ascutit.
Taiati rondele cu ajutorul unui cerc de patiserie.

Amestecati cu furculita brînza, smîntîna, verdeata tocata cît mai fin (pastrati cîteva fire pentru decor), chimenul macinat.
Dregeti de sare, piper. Amestecul trebuie sa aibe consistenta unei creme.

Puneti cercul de patiserie în farfuria de servici, pe fund puneti o rondela de sfecla, apoi un strat de crema de brînza, iar sfecla, iar brînza si terminati cu sfecla.
Extrageti delicat cercul de patiserie.
Cu crema de brînza care va va ramîne la sfîrsit, pusa într-un sprit, decorati eventual felia superioara de sfecla.

Voilà. Cum e frumos afara si sînt în vacanta, am facut poza în curte.

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-3-1303133858236.jpg
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#2 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 18 April 2011 - 03:52 PM

Arata bine,foarte elegant,si mie îmi place sigur.Ador combinatiile de genul asta.
Eu fac de Pasti o crema de brînza cu sfecla si hrean,care merge bine cu oua fierte si sunca.

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-5-13031347079966.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-5-13031347194565.jpg
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#3 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 18 April 2011 - 04:27 PM

Doi giganti ! :floare:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,895
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 April 2011 - 04:52 PM

Foarte interesante cremele voastre, mon cher, m-ai lasat fara cuvinte :floare:

#5 Useril este offline   Liliana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 123
  • Inregistrat: 09-April 10
  • LocationDej

Postat 18 April 2011 - 06:53 PM

cred ca sunt foarte bune...caci sunt tare aratoase...

#6 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,714
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 April 2011 - 07:50 PM

Sfecla cu hrean e un clasic, dar ma intriga in combinatia cu branza ...oricum arata super :floare:

#7 Useril este offline   Alexandru 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 2,369
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 18 April 2011 - 08:08 PM

Nevasta-mea a zis ca arata mai degraba a desert =))
Dar l-a mîncat cu placere =))
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#8 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 April 2011 - 02:33 AM

Arata bine, foarte elegant si apetisant =)) ! si Zau ca sotia are dreptate! Nu am mancat niciodata combinatia de brînza cu sfecla

Maya ai si tu reteta undeva?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 19 April 2011 - 07:59 AM

Vezi postareaAlexandru, la 18 April 2011 - 03:37 PM, a spus:

Pentru 4 persoane :

2 sfecle mari, fierte, dar si mai bine, coapte la cuptor.
150g brînza de capra, proaspata (sau brînza de vaci, boursin, philadelphia, ce aveti prin frigider)
+/- 2 linguri smîntîna lichida
1 snop de ciboulette (schnittlauch, chives, frunze de ceapa verde / arpagic, erba cipollina)
1 lingurita de chimen
sare, piper

Curatati sfeclele si taiati-le felii de approx 3mm, cu mandolina sau daca nu aveti cu un cutit bine ascutit.
Taiati rondele cu ajutorul unui cerc de patiserie.

Amestecati cu furculita brînza, smîntîna, verdeata tocata cît mai fin (pastrati cîteva fire pentru decor), chimenul macinat.
Dregeti de sare, piper. Amestecul trebuie sa aibe consistenta unei creme.

Puneti cercul de patiserie în farfuria de servici, pe fund puneti o rondela de sfecla, apoi un strat de crema de brînza, iar sfecla, iar brînza si terminati cu sfecla.
Extrageti delicat cercul de patiserie.
Cu crema de brînza care va va ramîne la sfîrsit, pusa într-un sprit, decorati eventual felia superioara de sfecla.

Voilà. Cum e frumos afara si sînt în vacanta, am facut poza în curte.

Atasament DSCF0258.JPG


nu-s pricinoasa din fire, dar nu-mi explic cum de crema de branza a ajuns roz, eu banuiesc ca ai adaugat bucatele de sfecla odata cu chimenul si restul. altfel e super "prajitura"!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#10 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,888
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 19 April 2011 - 10:07 AM

Ideii ii trebuie si un nume pe masura :D O punem de-un brainstorming?
Arata excelent si pot sa-mi dau seama din descriere ca si gustul e deosebit :appl:

#11 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,888
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 19 April 2011 - 10:09 AM

Vezi postareazerda, la 19 April 2011 - 07:59 AM, a spus:

nu-s pricinoasa din fire, dar nu-mi explic cum de crema de branza a ajuns roz, eu banuiesc ca ai adaugat bucatele de sfecla odata cu chimenul si restul. altfel e super "prajitura"!



Cred ca atunci cind retragi cercul de patiserie din jurul preparatului ramine brinza roz, ar fi greu sa nu fie asa la cit de patrunzator este rosul de sfecla rosie :appl:

#12 Useril este offline   Alexandru 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 2,369
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 19 April 2011 - 10:53 AM

Vezi postareaCarmella, la 19 April 2011 - 10:09 AM, a spus:

Vezi postareazerda, la 19 April 2011 - 07:59 AM, a spus:

nu-s pricinoasa din fire, dar nu-mi explic cum de crema de branza a ajuns roz, eu banuiesc ca ai adaugat bucatele de sfecla odata cu chimenul si restul. altfel e super "prajitura"!



Cred ca atunci cind retragi cercul de patiserie din jurul preparatului ramine brinza roz, ar fi greu sa nu fie asa la cit de patrunzator este rosul de sfecla rosie :D


Exact, din pacate n-ai ce-i face :appl:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#13 Useril este offline   Alexandru 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 2,369
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 19 April 2011 - 10:54 AM

Vezi postareaCarmella, la 19 April 2011 - 10:07 AM, a spus:

Ideii ii trebuie si un nume pe masura :D O punem de-un brainstorming?
Arata excelent si pot sa-mi dau seama din descriere ca si gustul e deosebit :D


Millefeuille de sfecla cu brînza? :appl: Sincer, n-am habar....
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#14 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 19 April 2011 - 02:06 PM

Foarte bun. :appl: Cheesecake sarat - cu branza si sfecla, budinca cu branza si sfecla, aperitiv cu branza si sfecla...

#15 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 05 October 2011 - 02:20 PM

D'Artagnandru, Maya, sa mai veniti cu idei de-astea delicioase, ca la mine fac pui ! :beer2:
Merci (amindurora) pt. inspiratie ! =))

Imagine postata



#16 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,895
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 October 2011 - 07:12 PM

A venit si vremea ei, furnizorul meu de legume are acum sfecla rosie :)

#17 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,870
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 05 October 2011 - 08:07 PM

Vezi postareaAdriana, la 05 October 2011 - 07:12 PM, a spus:

A venit si vremea ei, furnizorul meu de legume are acum sfecla rosie :)

cu o crema din asta ar merge umpluti popoversii.

#18 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,895
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 October 2011 - 10:04 PM

tu ma tentezi :thumleft:

#19 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 05 October 2011 - 10:59 PM

Vezi postareaAdriana, la 05 October 2011 - 10:04 PM, a spus:

tu ma tentezi :headbang:


pot sa bag si eu un castravete intre voi doua :notworthy: , sa scapati popoversii din mina ? B)

il taiati grosier in bucati, ca pe niste buturugi, le scobiti de miez, apoi umpleti cu crema de brinza sfeclita si ornati la alegere cu: creveti fierti/prajiti sau somon afumat. :thumleft:

#20 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,895
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 October 2011 - 07:58 AM

Mersi de idee, operatia e si mai simpla pentru ca popoversii sunt goi inauntru :thumleft:

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site