Forum Culinar: Tarta cu sparanghel - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tarta cu sparanghel

#21 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 08 May 2011 - 01:48 PM

Vezi postareaAdriana, la 07 May 2011 - 10:50 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 06 May 2011 - 03:11 PM, a spus:

Arata foarte bine aranjamentul si potriveste cu forma dreptunghiulara!Sper sa le placa la oameni! :angryfire:

S-a terminat aproape imediat, a mincat-o si o tipa care nu maninca carne, nici nu si-a dat seama, e drept ca pusesem felii de speck subtiri pe care le-am rupt bucatele.
Singura chestie care nu mi-a placut e ca era rece, tartele astea sunt de o mie de ori mai placute caldute, data viitoare o incalzesc inainte acasa, o pun intr-o paturica si o duc asa :lol:

Mie mi-a placut si calda,si rece :-*
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#22 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 08 May 2011 - 01:48 PM

Vezi postareastella, la 08 May 2011 - 12:48 AM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 04 May 2011 - 01:14 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 03 May 2011 - 10:26 PM, a spus:

Waw, ce idee minunata, daca miine gasesc tot ce-mi trebuie o fac pentru aperidog-ul de vineri, dar ca aluat o sa il fac pe cel cu vin in Thermomix.

Eu eram în graba,dar o s-o repet cu aluatul meu în gen pâte brisée picant.
As face ceva ...altceva cu sparanghel,ca acum tot gasesc proaspat si de la noi...dar n-am idei!


Eu ador supa de sparanghel ( las capetele deoparte si le adaug in supa la final; si restul mixez)

Da,asa fac si eu! Iaca :

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-5-13048553246584.jpg
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#23 Useril este offline   Lizura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 09 May 2011 - 03:11 AM

Noi mincam asparagus in toate combinatiile, cel mai des doar dat intr-un clocot cu o vinegreta de mustar, sare si ulei de masline pe deasupra.

Pina acum faceam tarta lui Jamie Oliver cu cartofi, asparagus si foi filo, dar o voi incerca si pe asta pt ca am senzatia ca e mai usoara.
Imagine postata
Imagine postata

#24 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 09 May 2011 - 07:10 AM

Vezi postareastella, la 08 May 2011 - 12:48 AM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 04 May 2011 - 01:14 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 03 May 2011 - 10:26 PM, a spus:

Waw, ce idee minunata, daca miine gasesc tot ce-mi trebuie o fac pentru aperidog-ul de vineri, dar ca aluat o sa il fac pe cel cu vin in Thermomix.

Eu eram în graba,dar o s-o repet cu aluatul meu în gen pâte brisée picant.
As face ceva ...altceva cu sparanghel,ca acum tot gasesc proaspat si de la noi...dar n-am idei!


Eu ador supa de sparanghel ( las capetele deoparte si le adaug in supa la final; si restul mixez)



stella, d cand am descoperit-o m-am indrragostit pe loc...;a fel fac si eu. sotul zice ca le am la ciorbe(de, ciorbareasa de mica :occasion15:) si supe dar asta intrece orice asteptari

#25 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 09 May 2011 - 01:56 PM

Vezi postareaAngel, la 09 May 2011 - 07:10 AM, a spus:

Vezi postareastella, la 08 May 2011 - 12:48 AM, a spus:

Eu ador supa de sparanghel ( las capetele deoparte si le adaug in supa la final; si restul mixez)


stella, d cand am descoperit-o m-am indrragostit pe loc...;a fel fac si eu. sotul zice ca le am la ciorbe(de, ciorbareasa de mica :cheers:) si supe dar asta intrece orice asteptari


Eu am mancat acum vreo 14 ani la un prieten de familie din Budapesta supa crema de sparanghel si de atunci mi-a ramas la suflet. Era preparata cu unt si smantana acrisoara. Un deliciu.

Si noi suntem ciorbari, eu am mereu o craticioara la frigider, felul II poate lipsi, insa supa ori ciorba nu. E mancarea de baza asa ca si eu m-am specializat. :bounce:

Azi merg la cumparaturi, sa vad daca am noroc de sparanghel proaspat ca mi-ati facut o poftaaaa! :occasion15:

#26 Useril este offline   Lizura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 23 May 2011 - 08:08 AM

Am prestat-o si eu cu foi filo si multa feta si brinza boursan, am adaugat si ceva usturoi si ceapa.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2011/post-125-13061308594267.gif
  • Imagine atasata: monthly_05_2011/post-125-13061310532244.jpg

Imagine postata
Imagine postata

#27 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 23 May 2011 - 09:51 AM

Arata tare bine tarta, am facut si eu ceva in genul anul trecut,dar al meu nu se impaca cu tartele de genul asta si raman sa mananc o tava numai eu.
Anul asta chiar am facut diverse retete cu sparanghel si apropo de supe eu am avut o combinatie de supa de sparanghel al cu perisoare cu leurda

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-479-1306137029206.jpg

si am mai incercat sparanghel la cuptor cu somon si spanac

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-479-13061370734611.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#28 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 28 May 2011 - 09:08 PM

Vezi postareaLizura, la 09 May 2011 - 03:11 AM, a spus:

Pina acum faceam tarta lui Jamie Oliver cu cartofi, asparagus si foi filo, dar o voi incerca si pe asta pt ca am senzatia ca e mai usoara.


Tarta lui Jamie am facut-o eu azi ... Urmatoarea va fi cea a Mayei :drool: , azi am vazut-o prea tarziu .

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-257-13066095575602.jpg

cu o salata pe langa
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-257-13066096152487.jpg
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#29 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 13,275
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 May 2011 - 10:22 PM

Vezi postareaRia, la 28 May 2011 - 09:08 PM, a spus:

Tarta lui Jamie am facut-o eu azi

imi explici cum?

#30 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 29 May 2011 - 02:59 AM

Vezi postareaAdriana, la 28 May 2011 - 10:22 PM, a spus:

Vezi postareaRia, la 28 May 2011 - 09:08 PM, a spus:

Tarta lui Jamie am facut-o eu azi

imi explici cum?


Baza e din foi filo: am pus 6 foi, pensulate cu unt topit. Am lasat foile dreptunghiulare, desi tava e rotunda, marginile ramase le-am adus peste umplutura.

Pentru umplutura am amestecat:
- 2 cartofi taiati cuburi, fierti si zdrobiti
- 3 oua batute cu 4 linguri de smantana lichida (cred ca ar merge si lapte) sare, piper si nucsoara
- branza (Gruyere si Jarlsberg)
- la sfarsit am adaugat sparanghelul oparit in prealabil 3 - 4 minute si taiat bucati.

Am turnat umplutura peste foi, am adus marginile peste
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-257-13066303019908.jpg

Am pensulat cu unt topit deasupra si am mai ras niste Gruyere
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-257-13066305779267.jpg

Am copt-o la 180 C.
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#31 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 13,275
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 May 2011 - 01:56 PM

super, mersi, am foi fillo, tre sa iau sparanghel

#32 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 29 May 2011 - 04:23 PM

Vezi postareaAdriana, la 29 May 2011 - 01:56 PM, a spus:

super, mersi, am foi fillo, tre sa iau sparanghel

Cu placere Adriana.
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#33 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 30 May 2011 - 01:00 AM

OFF : Ria, de m-ar vede barbatul ca pun jarlsberg in tarta m-ar alerga cred:) sacrilegiu! e terminat dupa branza asta si la mine e scumpa tare.

#34 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 30 May 2011 - 03:51 AM

Vezi postareaAngel, la 30 May 2011 - 01:00 AM, a spus:

OFF : Ria, de m-ar vede barbatul ca pun jarlsberg in tarta m-ar alerga cred:) sacrilegiu! e terminat dupa branza asta si la mine e scumpa tare.


Off si eu :toothy6: Angel si la al meu sot ii place, el il scrie tot timpul pe lista de cumparaturi (sa nu cumva sa uitam sa-l luam :icescream:)
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#35 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 13,275
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 June 2011 - 09:58 PM

Vezi postareaRia, la 29 May 2011 - 02:59 AM, a spus:

Baza e din foi filo: am pus 6 foi, pensulate cu unt topit. Am lasat foile dreptunghiulare, desi tava e rotunda, marginile ramase le-am adus peste umplutura.

Pentru umplutura am amestecat:
- 2 cartofi taiati cuburi, fierti si zdrobiti
- 3 oua batute cu 4 linguri de smantana lichida (cred ca ar merge si lapte) sare, piper si nucsoara
- branza (Gruyere si Jarlsberg)
- la sfarsit am adaugat sparanghelul oparit in prealabil 3 - 4 minute si taiat bucati.

Am facut-o, foile mele erau brik, nu phillo, 8 in total, le-am pus pe toate.
cartofii la fel, ouale, smintina, brinza am folosit ceea ce aici se numeste Maasdam
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-4-13070447566433.jpg
excelenta :)
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-4-13070446418334.jpg

#36 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 03 June 2011 - 02:11 AM

m-ati dat gata cu asta :) salivez de cate ori ma uit la poze. imi schimb modul de a face cumparaturi si comand cutie cu legume si zarzavaturi, fructe de la producatori si mi le aduc acasa. poate este si sparanghel in cutie, rotesc ei tot, asa nu iei mereu aceleasi produse :)

#37 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 03 June 2011 - 01:30 PM

Vezi postareaAdriana, la 02 June 2011 - 09:58 PM, a spus:


Am facut-o, foile mele erau brik, nu phillo, 8 in total, le-am pus pe toate.
cartofii la fel, ouale, smintina, brinza am folosit ceea ce aici se numeste Maasdam
excelenta :)



Adriana arata super tarta ta :)
Foarte buna ideea de a folosi foile brick.
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#38 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 13,275
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 June 2011 - 03:37 PM

Necesitate :) eram convinsa ca am cumparat phillo cind de fapt erau brik :)

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site