Forum Culinar: Tian provensal cu dovlecei si rosii - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tian provensal cu dovlecei si rosii

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,432
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 May 2011 - 11:43 AM

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-9-13048475194577.jpg

Au aparut primii dovlecei.Mici, gustosi si crocanti.
M-am inspirat dintr-o revista cumparata in Franta.In reteta originala au adaugat si ceapa.Eu nu am mai pus, desi o ador.

3-4 dovlecei(zucchini)
3-4 rosii coapte dar crocante

busuioc, ulei, sare


Am taiat dovleceii si rosiile rondele, cata mai subtiri.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-9-13048471961895.jpg

Le-am asezat in forme unse cu ulei, straturi alternanad dovleceii cu rosile.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-9-13048474115427.jpg


Am adaugat printre legume frunze de busuioc proaspete, am stropit legumele cu ulei de masline si le-am bagat in cuptor, 190 de grade pana cand au obtinut culoarea si consistenta dorita (de mine)!

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-9-13048474694246.jpg

Garnitura de legume sau simple, sunt bune si usoare.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-9-13048476221719.jpg

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,909
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 May 2011 - 05:48 PM

Superbe :angryfire:

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,432
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 May 2011 - 11:13 AM

Vezi postareaAdriana, la 08 May 2011 - 05:48 PM, a spus:

Superbe :occasion15:


Multumesc Adriana!Ultima oara cand le-am facut, am pus in ultimele minute de copt un ou deasupra, ca asa a vrut Manu!

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,909
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 May 2011 - 11:16 AM

Vezi postareaEataly, la 09 May 2011 - 11:13 AM, a spus:

Multumesc Adriana!Ultima oara cand le-am facut, am pus in ultimele minute de copt un ou deasupra, ca asa a vrut Manu!

Buna idee, in felul asta e un fel unic si complet.
Azi noapte nu puteam dormi din cauza vintului si ma gindeam ce rosii au diametrul la fel ca cel al dovleceilor, ca sa fie simetrica chestia, si am ajuns la concluzia ca ar fi potrivite "butalinele", acu astept sa creasca in gradina :occasion15:

#5 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 09 May 2011 - 11:25 AM

Tian ?
Tien, tien! :cheers:
:occasion15:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,909
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 May 2011 - 10:25 PM

Tieni :(
crudo
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-4-13050590410195.jpg
cotto
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-4-13050590599148.jpg

e foarte simplu si foarte bun, sunt perfecte si caldute, abia astept sa le fac cu dovleceii din gradina :mad:

#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,432
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 May 2011 - 12:19 PM

Brava Adriana!Ce bine arata!Si eu abia astept sa o fac cu dovlecei de la mama! :scratch:

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,909
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 May 2011 - 12:39 PM

Eu n-am pus nici sare, mie imi place gustul propriu al ingredientelor, nu's cum sa zic, in cazul asta, cu aroma de busuioc si cu ulei de masline extravirgin de buna calitate, nici nu se simte lipsa sarii, cel putin pentru mine. Acu am vazut ca initial era si ceapa, as pune-o pe cea rosie, de apa mi se pare ca i se zice sau de Tropea :scratch:
Apoi la cit de repede se face va fi nelipsita la noi.

#9 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 13 May 2011 - 10:40 AM

Facut!!! tare bun o fost!!!! Dar bun rau de tot!

Poze n-am ca io de poze n-am vreme , sorry :) , poate la vara , in vacantza , daca mai pun si io ceva poze de papa.

Merci , Lily , mult! E asa de simplu si asa de bun.

In WE ma gandesc sa-l facem in tavitza pe gratar.

#10 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,432
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 May 2011 - 12:25 PM

Vezi postareaMutti, la 13 May 2011 - 10:40 AM, a spus:

Facut!!! tare bun o fost!!!! Dar bun rau de tot!

Poze n-am ca io de poze n-am vreme , sorry :) , poate la vara , in vacantza , daca mai pun si io ceva poze de papa.

Merci , Lily , mult! E asa de simplu si asa de bun.

In WE ma gandesc sa-l facem in tavitza pe gratar.



Cu placere Mutti.Pozata, nepozata ma bucur ca ai incercat.

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,909
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 May 2011 - 10:35 PM

Am gasit ceapa rosie si rosioare extrem de gustoase, cum aveam si multi dovlecei si rosioare am incercat sa le fac in tava la cuptor, ies bune dar rosiile lasa apa si se topesc, ori erau prea coapte ale mele.In orice caz, excelente da' le refac tot feliute in picioare.
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-4-13055780954482.jpg

#12 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 16 May 2011 - 10:40 PM

Mvai ce reteta faina si ce vase urate !Imagine postata Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#13 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,909
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 July 2011 - 04:14 PM

And again :love7:
in sfirsit cu dovlecei si rosii din gradina
Imagine atasata: monthly_07_2011/post-4-13103072845671.jpg

#14 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,714
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 July 2011 - 07:50 PM

Am facut si eu acum cateva zile, cu dovlecei de gradina mici si rosioare...eu am pus mirodenii orientale si marar...buuuuuuuuuun
nu stiu de ce nu pot atasa poza...
Imagine postata

#15 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,909
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 July 2011 - 09:58 PM

linkul era asta
http://img705.images...0/sdc10686u.jpg
de pus in insert image
tu cred ca ai apasat si pe link

ce indesati is ai tai :105:

#16 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,714
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 July 2011 - 10:04 PM

De fapt sunt pe sistem "evantai" , adica nu sunt taiati rondele...dar tare migalosi , caci dovleceii erau mici si subtirei. data viitoare fac rondele, ca e mai rapid. dar de bun era bun.

#17 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,909
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 July 2011 - 10:05 PM

Mi-a trecut prin minte cind i-am vazut, is frumosi asa dar tare migalosi.

#18 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,323
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 11 July 2011 - 08:05 AM

am mancat saptamani la rand mancare din asta, dar am uitat cu totul ca exista subiect :pupic:
e foarte buna si merge si rece, luat in cutiuta la birou. eu am facut si in varianta cu marar, si cu busuioc (de fapt un pesto cu care am uns dovleceii) si nu stiu sa spun care mi-a placut mai mult =))
eu ii scad tare, nu-mi prea place sa ramana zemosi.

cand am vrut sa fie mancarea mai consistenta am pus si niste branza si am batut un ou cu kefir deasupra, dar asta deja e... alta mancare de dovlecei :P

#19 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,909
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 July 2011 - 08:55 AM

Prima pe care am facut-o cu rosii si dovlecei cumparati n-a lasat deloc apa, cea facut ieri cu dovlecei si rosii din gradina a lasat apa, mi-am dat seama cind am inclinat tavita ca sa ii fac poza.
O sa ii pun si eu pesto deasupra =))

#20 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,432
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 July 2011 - 08:59 AM

Si eu l-am tot facut, cred ca am fost norocoasa ca nu si-au lasat deloc zama =)) !

Ideea cu evantaiul e buna Stela, dar numai cand ma gandesc la cata munca...In schimb eu i-am taiat cu mandolina, de fapt cu instrumentul care il folosesc si la tocat varza.

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site