Forum Culinar: Cobbler cu piersici si prune - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cobbler cu piersici si prune un fel de placinta

#1 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 24 July 2011 - 08:47 PM

Cobbler, confort definitiei de pe wikipedia, e o placinta cu legume sau fructe, originara din Anglia si SUA. Aspectul e nostim si imita strazile pietruite.

Desi originar, cobbler nu are aluat dedesubt ca la placinte, sunt destule variate cu fructe la mijloc asa cum am facut/gasit eu. Parerea mea e ca ar fi mai buna fara aluat jos, iar in cazul asta trebuie o tava mai mare sau micsorata cantitatea de aluat.

Aluat:

330-350 g faina
2 1/2 lingurite praf de copt
250 g zahar (iese dulce!)
110 g unt rece
2 oua
1 cana (250 ml) smantana
coaja rasa de lamaie

Umplutura:

2 cani piersici
1 cana prune
50 g zahar
2 lg faina

Pentru aluat se amesteca faina, zaharul, praful de copt si coaja de lamaie. Se adauga untul dat prin razatoarea mare si se amesteca pentru a obtine aspectul nisispos. Se adauga cele 2 oua batute, se amesteca, si in final se adauga smantana. Nu se insista la amestecat, doar pana se omogenizeaza. Aluatul va fi moale si lipicios.

Fructele se taie felii si se amesteca cu zaharul si faina. Daca vreti puneti si zeama de lamaie, eu am pus.

In tava se pune aluat in strat subtire, cat sa acopere fundul tavii. Se pun fructele si la sfarsit se pune restul de aluat cu lingura. Daca vreti sa aveti aspectul de cobbler puteti aplatiza usor aluatul de deasupra, dar nu nivelati. Nu e nevoie ca fructele sa fie acoperite in intregime de aluat pentru ca acesta oricum va mai creste in cuptor.
Se tine 40-45 min la 350F (mediu)

Si pentru ca nu m-am putut hotara ce poza sa aleg, le pun pe amandoua :notworthy:

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-341-1311533024392.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-341-13115331037425.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#2 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,961
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 02 August 2011 - 01:30 PM

Aura, eu colectionez prajituri cu fructe.O trec pe lista ca pare simpla si fara batai de cap.

Frumoasa poza finala! :thumleft:

#3 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 02 August 2011 - 04:21 PM

si mie imi plac prajiturelele cu fructe si vreau sa profit toata vara de ele, de fructe adica :thumleft: .
Asa ca mi-am propus sa fac, pentru fiecare we, cate o prajitura cu fructe.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#4 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 02 June 2013 - 06:16 PM

Azi am facut cobbler, varianta simpla.

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-341-13701892334669.jpg

Reteta:

3 linguri unt
3/4 cana faina
3/4 cana zahar
3/4 cana lapte
1 lingurita praf de copt
vanilie
fructe
scortisoara

Se pune untul intr-o forma de tarta si se da la cuptor, la foc mediu pana se topeste. Separat se amesteca faiana cu zaharul si praful de copt. Se adauga laptele si vanilia si se amesteca pana devine omogen. Se toarna aluatul in forma, peste unt. NU AMESTECATI! Se pun fructele deasupra, se pudreaza cu zahar tos si scortisoara si se da la cuptor la foc potrivit.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#5 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 03 June 2013 - 04:21 PM

salvat pt facut!

#6 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 03 August 2014 - 01:21 AM

O alta varianta, fara unt/ulei si oua.

500 g de nectarine si caise
scortisoara
200 ml piure de mere
vanilie
2 lingurite zeama de lamie
coaja de lamie
150 g zahar
130 g faina
1 lingurita praf de copt
2 lingurite amidon
praf de sare

Am spalat fructele si le-am taiat felii. Le-am pus intr-o tava si am presarat scortisoara deasupra. Am amestecat faina cu praful de copt si amidonul. Am adaugat pe rand zaharul, piureul de mere, vanilia, coaja si zeama de lamie si sarea. Am amestecat repede, fara sa insist. Am asezat aluatul peste fructe si am pus tava in cuptor la foc mediu, unde am lasat-o 40 min.

Imagine atasata: monthly_08_2014/post-341-14070216776752.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#7 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,683
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 05 August 2014 - 08:41 PM

Aura, îți mulțumesc mult! Am făcut varianta monti F1 a primei rețete. O minunăție!
Am folosit aproape 3kg între piersici și prune și am pus aluatul doar deasupra. Am folosit tava cuptorului.
Se uitau fetele lung la ea (erau "supărate" pe mine că nu am făcut prăjitura cu care erau învățate) dar pofta a învins și au gustat. Nu se mai opreau.
Acum sunt supărate că mai e un pic și se termină. A trebuit să le promit că o voi mai face.
Îți mulțumim mult pt rețetă!
Sorina

#8 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 07 August 2014 - 04:22 AM

Sorina, si eu am fost surprinsa de cat de buna a iesit. A trebuit sa o repet si eu a doua zi, si cred ca daca le faceam 3 zile la rand erau multumiti.

Edit: acum am vazut ca tu ai facut prima varianta...noua ne-au placut toate, dar pentru ca trebuie sa mai reduc din grasimi, o sa fac mai des ultima varianta.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#9 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,683
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 07 August 2014 - 09:23 AM

Și mie mi-ar place să o încerc pe ultima, doar că trebuie să fac întâi piureul de mere.
Iar pt asta trebuie să am ceva timp la dispoziție.
Sorina

#10 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 07 August 2014 - 04:14 PM

Eu am trisat si am cumparat piureul (applesauce ii zice aici).
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#11 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,683
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 07 August 2014 - 04:34 PM

Mi-am dat seama. Eu chiar dacă-l găsesc nu-l pot folosi.
Chiar trebuie să mi-l fac eu.
Am rețeta, acum nu-mi rămâne decât să am ceva timp și chef să mă apuc și de pireu de mere... poate când ne vom întoarce din vacanță .
Sorina

#12 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,683
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 07 August 2014 - 10:36 PM

Până la urmă având ceva piersici și cum sâmbătă dimineață plecăm am trecut la atac.
Îmi pare rău că nu aveam prune.
De data asta am făcut și poze, doar că soatza a acaparat calculatorul. Pune la cale traseul.
Sorina

#13 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,683
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 15 August 2014 - 04:15 PM

Am avut și pe drum. Mi-a prins bine.
Și pt că ne place așa de mult am făcut-o în dimineața asta la mama. Succes pe toată linia. Mama mi-a cerut rețeta.
Sorina

#14 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 16 August 2014 - 12:41 AM

Ma bucur ca a placut la toata lumea. E un dulce cu fructe, de vara, asa cum imi place mie.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#15 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 848
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 17 August 2014 - 09:16 PM

Am facut-o si eu weekendul trecut (varianta simpla), cu piersici, cirese si afine. Merci, Aura :icon_fessee: !

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_08_2014/post-192-14083029457476.jpg


#16 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 18 August 2014 - 03:40 AM

Cu placere Adi.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site