Forum Culinar: Retete pt copii mici - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Retete pt copii mici in jur de un an

#1 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 19 August 2011 - 07:09 PM

Perisoare de pui fara ou:

se ia un piept de pui , se taie bucatzele , se pune intr-un vas inalt , se adauga lapte rece , ceva sare , se mixeaza pana devine o pasta. Se adauga ceva orez , se formeaza perisoarele in palma uda si se pun in supa care fierbe.

In supa eu pun:
  • unt
  • morcov
  • dovlecel
  • ceapa
  • rosie


Perisoarele astfel obtzinute nu se sparg , dar se umfla putzin.

#2 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 19 August 2011 - 07:20 PM

Cas de carne ( Fleischkäse) :


Ideea mi-a venit de la retzeta pe care mi-a dat-o Dan@ pe celalapt forum , cas de carne din porc...Am incercat fara grasime si cu carne de vita si a iesit:

Avem nevoie de : ( nu dau cantitatzi ca eu am pus la ochi)

  • carne de vita
  • sare
  • lapte rece
  • putzin ulei


Carnea se toaca ( nu luatzi carnea gata tocata ca e plina de grasime) , se pune intr-un vas inalt cu ceva sare ( putzina , ca doar e pt copii mici :tongue3: ) , lapte rece si cu mixerul vertical se face o crema. Se adauga si putzin ulei . ( eu am pus de rapitza)´

Consistentza sa fie ca a unei creme de unt.

Se da la cuptor intr-un vas antiaderent sau in care am pus hartie de copt.

La cuptor se va strange si se va deforma. Dar cand e rece , se va putea taia bine felii. Eu le tai subtziri ca cele de salam si se tzine bine.

#3 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,480
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 22 August 2011 - 12:34 PM

Multumim de retete!
Mutti, casul asta de carne, il dai fetii felii in mana? sau cum il servesti? mancati si voi din acesta, sau doar pitica?

supa de perisoare ii dai si zeama cu lingurita cum mancam noi, sau o ingrosi si sfarami perisoarele si i-o servesti asa mai ca pe o mancarica, cu sos? cred ca o sa il incerc si eu, dar ma gandesc sa pun smantana in loc de lapte, o fi bine?

ambele le faci cu carnea cruda, sau o spumezi macar in prealabil?

ai facut si galuste fara albus? ...ei dar mai aveti 2 zile si se da drumul si se ridica restrictia.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#4 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 22 August 2011 - 01:10 PM

faine retetele, mersi!

#5 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 22 August 2011 - 05:44 PM

Daniella , n-o sa mearga nici cu smantana nici cu carnea fiarta sau spumata. Ca nu se amesteca bine compozitziile. Nu trebuie sa se vada care-i carnea si care-i laptele , intzelegi ce vreau sa spun? Tre sa se incorporeze complet. Altel nu se leaga. Si se sfarama , se sparge.

Da , casul il tai cu cutzitul felii. Eu am gustat , dar i-am dat numai ei...

#6 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 25 August 2011 - 01:13 PM

peste cu dovlecei:


ingrediente:

  • file de peste
  • dovlecei
  • unt
  • sare


se taie dovleceii cubulettze si se fierb la aburi impreuna cu pestele file.
Intr-o cratitza se incalzeste o lg de unt , se pun peste dovleceii , pestele rupt bucatzele , se amesteca , se sareaza putzin de tot si GATA ! Pofta buna!

Elena iubeste mancarea asta!

#7 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,480
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 August 2011 - 10:47 PM

Vezi postareaMutti, la 22 August 2011 - 05:44 PM, a spus:

Nu trebuie sa se vada care-i carnea si care-i laptele , intzelegi ce vreau sa spun? Tre sa se incorporeze complet. Altel nu se leaga. Si se sfarama , se sparge.


Pricepui: trebuie sa fie ca un pateu. :occasion15:

Te rog sa mai pui retete ca ma inspira. In curand incep si eu cu mancarurile gatite normal, dupa ce termin pastoacele din conge.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#8 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 30 August 2011 - 06:14 PM

Azi i-am facut fetii din acelasi aluat de carne de pui :
  • chiftele ( luate cu linguritza uda)

si
  • galuste de carne ( luate cu lingura)


#9 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,480
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 30 August 2011 - 09:56 PM

aluatul adica cel de la perisoare de pui fara ou?
chiftele adica le-ai prajit?
si galustele le-ai fiert in supa?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#10 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 01 September 2011 - 05:54 PM

da
da
da

:(

#11 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 01 September 2011 - 05:56 PM

Tzinetzi minte Dulce de Leche Ice a lu' Pisco? E dulce , OK , dar e fara oua. Am facut si Elena primeste duminca inghetzata :(. O lingura.

Vinerea primeste oricum la cresa.

#12 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,480
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 01 September 2011 - 09:55 PM

auzi, dar elena a trecut de 1 an, de ce o mai retii de la preparate cu ou? de acum poti sa-i dai galuste/perisoare/rulada normale cu ou, nu?

nu stiu ce e dulcele asta de leche, dar daca e chestia aia de se fierbe laptele 2h, cred ca e motivul pt care nu m.am aplecat asupra retetei

eu i.am dat beatricei inghetata regular de la 8-9 luni din vacanta ...cate 2-3 varfuri de lingurita... de 2-3 ori ...

deci ii dai si prajeala (chiftelele)?!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#13 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 01 September 2011 - 10:10 PM

Na ja , cat sunt de prajite? I-am facut chiftele ca ii dau cate una in mana pana ii pregatesc mancarea sa nu miaune :)

Eu inghetzata cumparata nu i-am dat....Si nu cu albusul am problema ca i-am dat si omleta ci cu ouale crude din inghetzata :blush:

#14 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 06 September 2011 - 02:31 PM

Tocana de legume:


Ingrediente:
  • 1/4 morcov
  • 1/4 dovlecel
  • 1/2 ceapa
  • un buchetzel de conopida
  • ulei
  • 1/2 rosie

Morcovul se razuie, dovlecelul se taie cubuletze mici , ceapa se toaca mai maricel si conopida se desparte in buchetzele mici mici. Se fierb toate legumele cu un strop de sare si cand sunt fierte se scurg si apoi se amesteca cu ulei.
Se pune amestecul intr-o cratitza pe foc si se adauga jumatatea de rosie taiata cubuletze.Se pune capacul si se lasa putzin pe foc . Cam pana cand se inmoaie putzin rosia.

Se poate adauga si verdeatza.




Elena a servit-o azi cu galuste de carne. Dar se putea si fara. Ca mai mult i-au placut legumele :occasion15:

#15 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 30 January 2012 - 11:44 AM

Mamici si pitici , ce mai mancatzi?

Mofturica mea ma innebuneste....

Ma gandeam sa-i fac azi papanasi fiertzi. Vreau sa fac o combinatzie de retzete:) , una de pe un site cu retzete pt copii si alta a Elenei Brasov de aici.

M-am gandit sa fac asa:

  • 250 gr branza de vaci
  • 1 ou
  • 2 linguri gris
  • 1 lingura miere
  • ceva Cornflakes


Vreau sa tavalesc papanasii in Cornflakes sfaramatzi dupa ce-i fierb. Sa vedem daca mananca mofturoasa.

Editez mesajul ca sa scriu ca la branza mea ( Quark) a intrat mult mai mult gris....cu 2 linguri s-au imprastiat papanasii peste tot.

#16 Useril este offline   Lizura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 03 May 2012 - 06:05 PM

Aveti o reteta de biscuiti pt dintisori fara ou si eventual fara praf de copt?
Imagine postata
Imagine postata

#17 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 06 May 2012 - 07:56 PM

Lizura , eu aveam o retzeta de biscuitzi fara praf de copt si fara zahar...dar nu o mai stiu pe de rost. Am pus retzeta la Diversificare , cred ca pe la jumatatea topic-ului....
Contzineau:
faina
unt
banana


Dar nu mai stiu cantitatzile. sa te uitzi

Daca ai vreme dincolo.....

#18 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 06 May 2012 - 07:59 PM

Uite ca am gasit retzeta....am cautat dupa alac pt ca stiam ca pusesem faina d-aia. Dar potzi sa pui de care vrei.

Vezi postareaMutti, la 26 April 2011 - 07:05 PM, a spus:

Azi i-am copt fetei biscuitzi. Nu deschid topic separat de retzete ca n-o sa fie multe , ma gandesc , scriu aci cantitatzile si cand am vreme pun si poza.

  • 300 gr faina integrala de alac ( Dinkel)
  • 125 gr unt
  • o banana mare sau 2 mai micutze



Am facut jumate de portzie. Sunt dulci , sunt bunicele numai ca faina asta ingrala de alac e cam lipicioasa , asa ca n-au iesit tari si sfaramicioase cum am vrut eu ( voiam ceva gen fursecuri). Ma gandesc sa incerc cu faina de grau , sau macar de alac normala , nu integrala.
Parca se desfac foi-foi , asta ma deranjeaza.

Dar Elena le iubeste. Dulcege de la banana. A tot ros pe unul apoi a rontzait :floare: , la un mkoment dat m-<am panicat si i l-am luat! Abia mi l-a dat , il stragea de numa in manutza!


Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site