Forum Culinar: Kreppel - Gogosele germane - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Kreppel - Gogosele germane alt fel de gogosi

#1 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 05 October 2011 - 03:39 AM

Kreppel - Gogosele germane

Imagine postata

Iata si un alt fel de gogosi, de la nemti.

Ingrediente

500 g faina
2 lingurite drojdie uscata/ 25 g drojdie proaspata
100 g unt, la temperatura camerei
3 linguri zahar
125 ml lapte caldut
1 lingurita sare
1 lingurita esenta vanilie
2 oua, mixate
cca 300 g gem de capsuni sau de prune
zahar pudra
ulei pt prajit

Mod preparare

Drojdia se dizolva in laptele caldut impreuna cu zaharul si apoi se adauga untul, esenta, oualele, sarea, faina si se framanta un aluat elastic si deloc lipicios. Se lasa aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul.

Intre timp, separat, se amesteca gemul pt umplutura ca sa se mai subtieze.

Dupa ce a crescut aluatul se framanta din nou,

Imagine postata

si se fac din el 16 bucati. Eu le fac rupand aluatul in mana: intai in doua, apoi fiecare parte iar in doua, si tot asa ajungand la 16 bucati.

Bucatile de aluat se rotunjesc si se pun pe un prosop (din material care nu absoarbe) care a fost presarata faina,

Imagine postata

apoi se acopera cu alt prosop si se lasa la crescut pt inca 30 min.

Imagine postata

Bilutele crescute..

Imagine postata

Dupa ce au crescut bilutele, se pune ulei intr-o cratita mica si adanca, cat sa atinga aproape jumatate de cratita si se pune pe foc.

Cand este incalzit bine uleiul se adauga bilutele avand grija sa nu se lipseasca una de alta si se prajesc pe o parte si pe alta la foc mic (nu trebuie la foc mediu, sa nu ramana nefacute in mijloc).

Imagine postata

Imagine postata

Se scot bilutele pe o farfurie cu servetel de bucatarie, se pudreaza si se lasa la racit.

Cand s-au racit, se umplu cu gem cu ajutorul unei seringi de umplut, strapungind usor cu varful.

Imagine postata

Eu am folosit seringa de ornat.

Imagine postata

ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#2 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 05 October 2011 - 10:23 AM

Le-am admirat si pe blog , o sa incerc si eu cand am timp si liniste .

#3 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 05 October 2011 - 12:20 PM

Foarte apetisante si pufoase! =)) Poate le fac in weekend ca mie dor de gogosi. :beer2:

#4 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,409
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 October 2011 - 02:12 PM

Arata minunat =)) , hmm!tre' sa mai purific blogul tau :beer2:

#5 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 05 October 2011 - 03:10 PM

Arata bine gogoasele dar sa vedeti ce bune sunt!!

Geany, nu mai zic de retetele tale de gogosele, poate ar trebuii sa deschidem un topic, ca sunt multe retete de genu asta.
Astept sa fac si eu din retetele tale, ma ispitesc de ceva vreme..

Pupici fetelor!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#6 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 09 October 2011 - 09:17 PM

Am facut azi gogoselele nemtesti, foarte fine au iesit si pufoase. Am dat chix la umplutul cu seringa, bineinteles ca s-a infundat "acul" cu o bucata de pruna din gem si a iesit maglavaisu' pe partea ailalta, adica in loc sa intre in gogoasa a iesit la mine pe maini. :drool: In criza de timp fiind a trebuit sa le tai in 2 si sa pun gemul ca la sandwich, nu le-am lasat sa se raceasca si zaharul pudra s-a cam topit da' nu-i nimic, tot bune au fost. De fapt delicioase! S-au mancat toate, nepotu-miu si socru-miu au mancat ca spartii. :drool:

Data aviatoare o sa folosesc gem fara fructe si voi pastra 2-3 simple (nepudrate cu zahar) ca sa le mananc cu unt branza si sunca. :floare:

Iaca si dovada, mersi de reteta Oana. :drool:

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-97-13181864630713.jpg

#7 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 10 October 2011 - 01:06 AM

Vezi postarealaura_lala, la 09 October 2011 - 09:17 PM, a spus:

Am facut azi gogoselele nemtesti, foarte fine au iesit si pufoase. Am dat chix la umplutul cu seringa, bineinteles ca s-a infundat "acul" cu o bucata de pruna din gem si a iesit maglavaisu' pe partea ailalta, adica in loc sa intre in gogoasa a iesit la mine pe maini. :drool: In criza de timp fiind a trebuit sa le tai in 2 si sa pun gemul ca la sandwich, nu le-am lasat sa se raceasca si zaharul pudra s-a cam topit da' nu-i nimic, tot bune au fost. De fapt delicioase! S-au mancat toate, nepotu-miu si socru-miu au mancat ca spartii. :drool:

Data aviatoare o sa folosesc gem fara fructe si voi pastra 2-3 simple (nepudrate cu zahar) ca sa le mananc cu unt branza si sunca. :floare:

Iaca si dovada, mersi de reteta Oana. :drool:

Atasament Kreppel.jpg


Ti-au iesit super!! Deja mi-ai facut pofta de gogosele. Eu am avut un gem de prune care nu avea cojii si l-am amestecat ca sa se mai subtieze (cum am scris si mai sus) si au mers umplute f bine.
Chiar vroiam sa pun sa fac aluatul de gogosele dupa ce ai scris tu dar nu mai am gem, mai astept...dar in schimb am pus iarasi de o foccacia umpluta a la Maya :whip2:

Iti multumesc ca ai impartit cu noi "dovada" :)

Pupici!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#8 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 07 April 2012 - 04:50 PM

Prea ca lumea gogosile astea :occasion14:

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-199-1333810195195.jpg
ex Aninita

#9 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 07 April 2012 - 09:59 PM

Carmen, ce bine arata!

Pupici!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site