Forum Culinar: Plum-cake Antonella - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Plum-cake Antonella Extrem de simplu si gustos

#1 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,411
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 November 2011 - 03:02 PM

Am vazut pe rai uno la prova del cuoco o reteta extrem de ieftina simpla si gustoasa ,prestata de Antonella Clerici.
O sa spun intai exact cum a spus ea :
160 gr. di farina,125 gr. di zucchero,2 uova,125 gr. di burro ''a pomata'',60 gr. di uva passa,60 gr. di frutta candita a pezzi,1 cucchiaio di rum,4 gr. di lievito vanigliato in polvere,1 limone non tratatto,sale.

Eu nu am inmuiat stafidele in rom (1 din motiv de bubulet ,2 ca n-am avut :thumleft: )asa ca le-am oparit cu apa cu zahar,dar am pus esenta de rom ,coaja de lamaie nu am avut am pus de portocala,nici fructe confiate(zaharisite) nu am avut am pus bucatele de rahat alimentar colorat ,si am pus praf de copt :lol:

Deci reteta mea devine:

160 gr. de faina,125 gr. de zahar,2 oua,125 gr. de unt moale(lasat dinainte la cald),60 de gr. de stafide,60 de gr. rahat alimentar colorat cubulete,5 gr. de praf de copt(1/2 pliculet),putina zeama de lamaie (sa se activeze praful de copt) coaja de portocala razuita,esenta de rom,un praf de sare.


Untul moale se freaca spuma cu zaharul tos(eu am bagat mixerul dar cred ca merge si cu telul para)

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-405-13203244056434.jpg

Se incorporeaza intai un ou itreg si 1 lingura de faina..

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-405-13203244665614.jpg

Cand s-a incorporat se adauga al doilea ou si 1 lingura de faina.


Imagine atasata: monthly_11_2011/post-405-1320324555413.jpg

Apoi se adauga treptat toata faina in care a fost in prealabil amestecat praful de copt.

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-405-13203246745975.jpg

Acum se adauga 1 lingura de zeama de lamaie sa se activeze acolo in aluat praful de copt,stafidele ce au fost in prealabil inmuiate si scurse si bucatele de rahat ce au fost in prealabil taiate cuburele,putina esenta de rom,coaja razuita de portocala si un praf de sare,am incorporat cu telul para aici.

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-405-13203247392747.jpg

Asa arata copt,tava mea e f. lunga ,daca ar fi fost mai scurta iese mai inalt.Anto' spune ca se coace in cuptorul la 180 de grade pt. 45 de min.in tava tapetata cu hartie de copt.

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-405-13203248035836.jpg


Si felii.

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-405-13203248253869.jpg

Sa stiti ca este f. gustos,extrem de ieftin si usor de facut.Antonella spune ca ce poate fi mai minunat dimineata la mic dejun alaturi de o ceasca de lapte (cu cafea) ,sau de ce nu seara inainte de culcare .

Mi-asi dori sa-i dedic aceasta reteta lui Zoaza :director:

#2 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 03 November 2011 - 03:11 PM

auzi, Geany, da' niste prune nu tb sa aiba?

asta-i reteta mea de prajitura cu fructe, chiar ca-i f gustoasa si fina.

#3 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,411
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 November 2011 - 03:44 PM

 moatza, la 03 November 2011 - 03:11 PM, a spus:

auzi, Geany, da' niste prune nu tb sa aiba?

asta-i reteta mea de prajitura cu fructe, chiar ca-i f gustoasa si fina.

Pai poate ca merge nu stiu ce sa spun ,ei au pus fructe zaharisite confiate si asa au numit-o...Eu am pus bucatele de rahat dar cred ca ar mai merge si coji de lamaie de portocala confiate,etc..

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,632
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 November 2011 - 04:06 PM

In Italia Plumcake e forma de chec. :thumleft:
Prunele(plum) n-au nici o legatura.

#5 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 03 November 2011 - 06:57 PM

 Eataly, la 03 November 2011 - 04:06 PM, a spus:

In Italia Plumcake e forma de chec. Imagine postata
Prunele(plum) n-au nici o legatura.



No si pe mine m-a pacalit titlul.
Venisem la cules de prune .Imagine postata

Geany,

cu sau fara prune ,nu pot sa spun decat ca tare bine arata.

As vrea si eu o felie .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#6 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,411
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 November 2011 - 07:04 PM

Hi hi hi! Eu ma bucur ca v-a intrigat titlul ,desi nu a fost cu intentie,jur pa' rosu'... :director:

Eu chiar ma gandesc sa-l refac,cu picaturi de ciocolata (stiti voi bucatelele alea de se pun la praji')si cu coji de portocala zaharisite... :thumleft:

#7 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 04 November 2011 - 02:26 PM

 Geany, la 03 November 2011 - 07:04 PM, a spus:

Hi hi hi! Eu ma bucur ca v-a intrigat titlul ,desi nu a fost cu intentie,jur pa' rosu'... :occasion14:

Eu chiar ma gandesc sa-l refac,cu picaturi de ciocolata (stiti voi bucatelele alea de se pun la praji')si cu coji de portocala zaharisite... :floare:


cu cioco daaaa, astept sa vad ce-ti iese!
Mersi pt reteta!

#8 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,875
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 04 November 2011 - 07:03 PM

Imbietor checul Geany, ma uit si eu la emisiune, insa nu tot timpul, ma mai calca pe nervi cateodata prezentatoarea :floare: .
Checul tau mi-a amintit sa-i zic mamei sa-mi trimit rahat, uitasem. Gasesc si aici tot romanesc, dar e mai bun ala pe care-l ia mama.

#9 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,411
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 November 2011 - 07:54 PM

Ral' ma bucur daca ti-a placut reteta :-*

Hi hi hi! Draga Any pai rahatul fu' de la mine putere,ca ei au folosit fructe confiate,eu nexam' ca n-am avut de unde,dar cred ca ar merge si cu altceva ,picaturi de ciocolata sau ce place fiecaruia ...

Emisiunea mie imi place f. mult si chiar daca nu am timp sa stau pe canapea sa o urmaresc,ca la ora aia cam gatesc pt. ai mei,televizorul behaie acolo in fundal,eu aud cu vf. urechii,si daca mi se pare interensant,apar de prin bucatarie cu mainile pline de aluat sau ce stiu eu cu vre-un castron in mana in care mestec de zor si ma uit la reteta :blink: sa nu perd' ceva ,si tzip la ai mei care chiar in momentul ala urla unul la altul ,parca-s surzi bre' :) :''Ia liniste sa vad si io' reteta asta''! =)) =))

#10 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 01 December 2011 - 12:26 PM

Geany, am facut checul, cu nuca, ca asa a fost cererea, foarte bun, multumesc.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-639-13227351724316.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-639-13227351880876.jpg

#11 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,411
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 December 2011 - 05:18 PM

Ha ha ! Ce ma bucur ca ti-a placut...Nu-i asa ca se face in 2 timpi si 3 miscari?! :angryfire:

Eu inca nu l-am facut pe ala cu picaturi de ciocolata dar o sa-l fac,cat de curad,am pus si la tipsuri cica sa nu se afunde ,picaturi de ciocolata ,bucatele de fructe confiate sau praoaspete etc,trebuiesc date 20 de min. in prealabil la congelator ,am vazut la ochio alla speza tot pe talieni',mi s-a parut interesant da' nush' daca functioneaza trucul tre' sa incerc intai!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site