Forum Culinar: Gambas al ajillo - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Gambas al ajillo O reteta simpla cu creveti

#1 Useril este offline   Titirimundi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 452
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 12 November 2011 - 03:25 PM

Buna,

Azi am facut Gambas al ajillo (s-ar traduce creveti cu usturoi). Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa, tipica in restaurante si baruri de "tapas" in Spania.

Avem nevoie de:
Creveti
Usturoi
Ardei iute uscar
Patrunjel
Putin ulei de masline

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-314-13211040684193.jpg
Tocam usturoiul fin si il punem la foc cu ardeiul iute. Se lasa la foc mic pana incepe devine auriu.

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-314-1321104075669.jpg

Adaugam crevetii si ii lasam cateva minute.

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-314-13211040853908.jpg
Se serveste cu patrunjel.

Pofta buna!
Imagine atasata: monthly_11_2011/post-314-13211041197103.jpg

La restaurant, aici, se aduce la masa foarte fierbinte, in craticioara de lut in care s-a facut reteta. Mie imi e teama sa o pun pe a mea pe foc, asa ca o bag cateva minute in cuptor si ii transfer din tigaie.
Sosul care se formeaza este foarte bun cu paine.
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#2 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 12 November 2011 - 03:46 PM

Cand ingredientele sunt gustoase, cu cat mai minimalista e reteta, cu atat mai bine :)

Si se potriveste cu mai toate fructele de mare.
La scoici, calamari sau caracatita mai scap si tasnitura din vre-o lamaie, sau imi tremura mana ce duce la gura paharul cu vin :)
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#3 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 12 November 2011 - 04:36 PM

Excelent Titi!!! Ador tapas-urile :) Daca mai ai si alte retete te rog sa ni le impartasesti si noua :)

Acum cativa ani am mancat intr-un restaurant asa ceva si de atunci ii prepar si eu, singura deosebire e ca adaug suc de lamaie la sfarsit si un pic de unt. Daca nu te deranjeaza, am sa pun si eu o poza cu crevetii mei.

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-257-13211087870109.jpg
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,660
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 November 2011 - 11:14 PM

Imi plac mult crevetii si in mod sigur imi place si reteta asta :)

#5 Useril este offline   Titirimundi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 452
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 12 November 2011 - 11:26 PM

 Ria, la 12 November 2011 - 04:36 PM, a spus:

Excelent Titi!!! Ador tapas-urile :) Daca mai ai si alte retete te rog sa ni le impartasesti si noua :)

Acum cativa ani am mancat intr-un restaurant asa ceva si de atunci ii prepar si eu, singura deosebire e ca adaug suc de lamaie la sfarsit si un pic de unt. Daca nu te deranjeaza, am sa pun si eu o poza cu crevetii mei.



Cum sa ma deranjeze? Cu siguranta reteta ta e foarte gustoasa...Tu ii scurgi de ulei cand ii mananci? In castronasul tau nu se vede ca au sos. E pacat sa-l arunci..e tare bun :D
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#6 Useril este offline   Titirimundi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 452
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 12 November 2011 - 11:27 PM

 Adriana, la 12 November 2011 - 11:14 PM, a spus:

Imi plac mult crevetii si in mod sigur imi place si reteta asta :)


Multumesc. Sper sa o incerci.
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,660
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 November 2011 - 11:34 PM

Sigur, gaseam intr-o vreme niste creveti buni si congelati, deci foarte comozi de folosit dar nu stiu de ce in ultima vreme nu-i mai gasesc, asa ca nu-mi ramine decit sa-i cumpar cu carapace si sa stau o ora sa-i curat, asta e timpul meu pentru un kg, ca nu ma pot complica cu mai putin la o reteta asa buna :)

#8 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 13 November 2011 - 06:11 PM

Faina reteta, Titirimundi! Dar crezi ca ei pun vasul de lut pe aragaz, nu oare fac preparatul in cuptor la foc maricel si cuptor infierbantat?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 13 November 2011 - 07:17 PM

 Titirimundi, la 12 November 2011 - 11:26 PM, a spus:

 Ria, la 12 November 2011 - 04:36 PM, a spus:

Excelent Titi!!! Ador tapas-urile :tongue3: Daca mai ai si alte retete te rog sa ni le impartasesti si noua :toothy6:

Acum cativa ani am mancat intr-un restaurant asa ceva si de atunci ii prepar si eu, singura deosebire e ca adaug suc de lamaie la sfarsit si un pic de unt. Daca nu te deranjeaza, am sa pun si eu o poza cu crevetii mei.



Cum sa ma deranjeze? Cu siguranta reteta ta e foarte gustoasa...Tu ii scurgi de ulei cand ii mananci? In castronasul tau nu se vede ca au sos. E pacat sa-l arunci..e tare bun =))


Nuuu, nu-i scurg. Repartizez sosul in fiecare bol, peste gambas si-l luam cu paine prajita (si frecata cu usturoi daca se poate :scratch: ) ... e partea cea mai buna :)
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#10 Useril este offline   Titirimundi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 452
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 13 November 2011 - 08:19 PM

 Daniella, la 13 November 2011 - 06:11 PM, a spus:

Faina reteta, Titirimundi! Dar crezi ca ei pun vasul de lut pe aragaz, nu oare fac preparatul in cuptor la foc maricel si cuptor infierbantat?



Multumesc.
Da. Se face direct pe foc. Am vazut de cateva ori in restaurant cand faceau, si aveam si eu acum ceva timp un vas de lut care il puneam direct pe foc, insa cel de acum nu l-am pus niciodata si nu stiu cum ar reactiona. De asta folosesc tigaia.
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#11 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,714
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 November 2011 - 08:58 PM

Multumesc de reteta, in tigaie i-am facut, poza total setata aiurea...foamea populatiei mare...eu i-a servit in tigaie, cu paine tostata...n-am mai apucat sa frec painea cu usturoi :tongue3:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2011/post-16-13212107105661.jpg


#12 Useril este offline   Titirimundi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 452
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 14 November 2011 - 09:44 AM

 stella, la 13 November 2011 - 08:58 PM, a spus:

Multumesc de reteta, in tigaie i-am facut, poza total setata aiurea...foamea populatiei mare...eu i-a servit in tigaie, cu paine tostata...n-am mai apucat sa frec painea cu usturoi :toothy6:



Ti-au placut Stella?
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#13 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,714
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 November 2011 - 12:32 PM

 Titirimundi, la 14 November 2011 - 09:44 AM, a spus:

 stella, la 13 November 2011 - 08:58 PM, a spus:

Multumesc de reteta, in tigaie i-am facut, poza total setata aiurea...foamea populatiei mare...eu i-a servit in tigaie, cu paine tostata...n-am mai apucat sa frec painea cu usturoi :angryfire:



Ti-au placut Stella?


Ne-au placut grozav ...1 kil in 4 ...cel mai mult i-au placut copilei..data aviitoare pun mai mult usturoi ;)

#14 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,524
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 November 2011 - 12:35 PM

Eu i-am facut de multe ori, insa "la crud". Adica fierb crevetii (tot asa, din aia mari) ,apoi ii curat, pun deasupra ulei de masline bun, usturoi si patrunjel tocat.
O sa incerc si varianta ta.

#15 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,524
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 November 2011 - 03:47 PM

Buni si in varianta asta :-*

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13215376664511.jpg

#16 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,714
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 December 2011 - 01:06 AM

Buni rau :D crevetii astia, dau adictie :notworthy:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2011/post-16-13226943815996.jpg


#17 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,524
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 December 2011 - 02:55 AM

Stella ce mari si frumosi sunt crevetii tai :notworthy: !

#18 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,714
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 December 2011 - 08:56 AM

 any_annette, la 01 December 2011 - 02:55 AM, a spus:

Stella ce mari si frumosi sunt crevetii tai :notworthy: !


Any, nu mai aveam decat cozi de langustine in congelator, dar te asigur ca au fost bune rau :D
s-a regalat fratello , nici nu mai vorbea de atat extaz =))

#19 Useril este offline   Titirimundi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 452
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 01 December 2011 - 01:07 PM

 stella, la 01 December 2011 - 01:06 AM, a spus:

Buni rau :notworthy: crevetii astia, dau adictie :angryfire:


Imi pare bine ca va plac! Si eu fac aproape in fiecare saptamana. Imi place mult sosuletul cald cu paine neagra :blob8:
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#20 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,524
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 December 2011 - 01:25 PM

Cei pe care i-am luat eu tot congelati erau.
Ma gandesc ca trebuie luati in cantitate mare, ca nu te saturi asa cu te miri ce, atat sunt de buni.

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site