Forum Culinar: Briose de ciocolata( faina de spelta) - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Briose de ciocolata( faina de spelta)

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 15 December 2011 - 07:12 PM

În sfîrsit am facut si briose cu faina de spelta, si în sfîrsit ajung sa le si postez. Nu eram sigura cum ies, dar mi-am facut gînduri degeaba. Au fost foarte bune. Totusi data viitoare scot o lingurita din praful de copt si o voi înlocui cu un vîrf de lingurita de bicarbonat stins cu cîtiva stropi de zeama de lamîie. Bicarbonatul are grija ca briosele sa aibe consistenta tipica acestui aluat.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-5-13239689267217.jpg


Ingrediente:

  • 260 g faina de spelta de tip 812
  • 2 lingurite praf de copt
  • 60 g buline de ciocolata amaruie
  • 10-20 g cacao
  • 1 ou (50 g)
  • 8 linguri zahar/sau dupa gust
  • 1 pastaie de vanilie, maduva
  • 220 ml lapte
  • 70 g ulei de floarea soarelui
  • 30 g smîntîna lichida


  • felii de banana, optional


Se amesteca toate ingredientele lichide. Maduva de vanilie se adauga la amestecul lichid.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-5-13239690223039.jpg

Se amesteca si ingredientele uscate.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-5-13239690334906.jpg

Se toarna amestecul lichid peste cel uscat, iar cu o spatula se amesteca usor si nu foarte mult, pîna amestecul devine omogen.
Se toarna în forme de hîrtie, silicon, sau ca mine în tava de briose/muffins unsa cu unt si tapetata cu faina de spelta.
Eu am adaugat si cîte o felie groasa de banana în fiecare briosa.
Se dau la copt în cuptorul încalzit în prealabil la 180° timp de 25-30 minute.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-5-13239690476045.jpg

Le-am decorat cu ciocolata alba topita cu un strop unt de cocos si bilute de zahar.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-5-13239690606435.jpg


-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 15 December 2011 - 07:26 PM

Ma scurg pe sub masa..... :tongue3: Cred ca as manca la ele, pana as lesina! :tongue3:
Intrebare: cat costa faina de spelta? Eu am gasit ceva la 11 lei / kg. E chiar asa de scumpa?

#3 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 15 December 2011 - 07:50 PM

Vezi postareaFoxyy, la 15 December 2011 - 07:26 PM, a spus:

Ma scurg pe sub masa..... :toothy6: Cred ca as manca la ele, pana as lesina! :thumleft:
Intrebare: cat costa faina de spelta? Eu am gasit ceva la 11 lei / kg. E chiar asa de scumpa?


Nu. E mai scumpa decît cea de grîu, dar nu asa scumpa ca în tara. Chiar i-am scris si Biei(2ut) pe la han, ca întrebase.
Kaufland, marca Küchenmeister, calitate foarte buna = 1,19 /kg
Marca Rosenmehl, regionala, se gaseste prin magazinele din zona unde locuiesc eu, calitate foarte buna = 1,99 /kg
Diferite marci în Reformhaus, calitate Bio foarte buna= între 2,5-3,00 /kg
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#4 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 15 December 2011 - 08:11 PM

Vezi postareaMaya, la 15 December 2011 - 07:50 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 15 December 2011 - 07:26 PM, a spus:

Ma scurg pe sub masa..... :pupic: Cred ca as manca la ele, pana as lesina! :toothy6:
Intrebare: cat costa faina de spelta? Eu am gasit ceva la 11 lei / kg. E chiar asa de scumpa?

Nu. E mai scumpa decît cea de grîu, dar nu asa scumpa ca în tara. Chiar i-am scris si Biei(2ut) pe la han, ca întrebase.
Kaufland, marca Küchenmeister, calitate foarte buna = 1,19 /kg
Marca Rosenmehl, regionala, se gaseste prin magazinele din zona unde locuiesc eu, calitate foarte buna = 1,99 /kg
Diferite marci în Reformhaus, calitate Bio foarte buna= între 2,5-3,00 /kg

Am impresia ca spelta vazuta de mine era bio. :thumleft: Adicatelea s-ar cam incadra la pretul scris de tine... :pupic:

#5 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 15 December 2011 - 08:26 PM

Daca nu ziceai ca-i spelta,io nu-mi dadeam seama .Asa de bine arata.
Iar de bun,cred ca-i si mai bun decat cu faina alba .
Pe mine faina alba ma umfla in ultimul timp.O evit cat pot.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#6 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 15 December 2011 - 08:36 PM

Vezi postareaFoxyy, la 15 December 2011 - 08:11 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 15 December 2011 - 07:50 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 15 December 2011 - 07:26 PM, a spus:

Ma scurg pe sub masa..... :pupic: Cred ca as manca la ele, pana as lesina! :toothy6:
Intrebare: cat costa faina de spelta? Eu am gasit ceva la 11 lei / kg. E chiar asa de scumpa?

Nu. E mai scumpa decît cea de grîu, dar nu asa scumpa ca în tara. Chiar i-am scris si Biei(2ut) pe la han, ca întrebase.
Kaufland, marca Küchenmeister, calitate foarte buna = 1,19 /kg
Marca Rosenmehl, regionala, se gaseste prin magazinele din zona unde locuiesc eu, calitate foarte buna = 1,99 /kg
Diferite marci în Reformhaus, calitate Bio foarte buna= între 2,5-3,00 /kg

Am impresia ca spelta vazuta de mine era bio. :thumleft: Adicatelea s-ar cam incadra la pretul scris de tine... :pupic:

Da, dar raportul salariu normal-pret faina de spelta, în tara, mie mi se pare scump...
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#7 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 15 December 2011 - 08:37 PM

Vezi postareaPiscotel, la 15 December 2011 - 08:26 PM, a spus:

Daca nu ziceai ca-i spelta,io nu-mi dadeam seama .Asa de bine arata.
Iar de bun,cred ca-i si mai bun decat cu faina alba .
Pe mine faina alba ma umfla in ultimul timp.O evit cat pot.Imagine postata


Ei, vezi, cu faina de spelta nu se mai întîmpla treaba asta! Este foarte usor digerabila, datorita nivelului scazut de gluten.
Bulcute rulz! :thumleft:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 15 December 2011 - 08:48 PM

Vezi postareaMaya, la 15 December 2011 - 08:37 PM, a spus:

Vezi postareaPiscotel, la 15 December 2011 - 08:26 PM, a spus:

Daca nu ziceai ca-i spelta,io nu-mi dadeam seama .Asa de bine arata.
Iar de bun,cred ca-i si mai bun decat cu faina alba .
Pe mine faina alba ma umfla in ultimul timp.O evit cat pot.Imagine postata


Ei, vezi, cu faina de spelta nu se mai întîmpla treaba asta! Este foarte usor digerabila, datorita nivelului scazut de gluten.
Bulcute rulz! Imagine postata



Pai de aia am zis io sa faci un capitol cu toate retetele cu Spelta,sa nu mai umblu prin "labirint "dupa ele.
Da lasa ca m-am desteptat.Imagine postata
Intru pe profilul tau si caut printre topicele pe care le-ai deschis.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#9 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 15 December 2011 - 08:48 PM

Vezi postareaMaya, la 15 December 2011 - 08:36 PM, a spus:

Da, dar raportul salariu normal-pret faina de spelta, în tara, mie mi se pare scump...

Din pacate, ai dreptate! :thumleft:

#10 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 15 December 2011 - 08:56 PM

Vezi postareaPiscotel, la 15 December 2011 - 08:48 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 15 December 2011 - 08:37 PM, a spus:

Vezi postareaPiscotel, la 15 December 2011 - 08:26 PM, a spus:

Daca nu ziceai ca-i spelta,io nu-mi dadeam seama .Asa de bine arata.
Iar de bun,cred ca-i si mai bun decat cu faina alba .
Pe mine faina alba ma umfla in ultimul timp.O evit cat pot.Imagine postata


Ei, vezi, cu faina de spelta nu se mai întîmpla treaba asta! Este foarte usor digerabila, datorita nivelului scazut de gluten.
Bulcute rulz! Imagine postata



Pai de aia am zis io sa faci un capitol cu toate retetele cu Spelta,sa nu mai umblu prin "labirint "dupa ele.
Da lasa ca m-am desteptat.Imagine postata
Intru pe profilul tau si caut printre topicele pe care le-ai deschis.Imagine postata

Fac, fac! Uite acum o sa magîndesc ce si cum, si-i dau bataita! :thumleft:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#11 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 15 December 2011 - 08:56 PM

Vezi postareaFoxyy, la 15 December 2011 - 08:48 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 15 December 2011 - 08:36 PM, a spus:

Da, dar raportul salariu normal-pret faina de spelta, în tara, mie mi se pare scump...

Din pacate, ai dreptate! :thumleft:

Eh, parca ar fi singura chestie mai scumpa...
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#12 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 15 December 2011 - 09:06 PM

Vezi postareaMaya, la 15 December 2011 - 08:56 PM, a spus:

Vezi postareaPiscotel, la 15 December 2011 - 08:48 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 15 December 2011 - 08:37 PM, a spus:

Vezi postareaPiscotel, la 15 December 2011 - 08:26 PM, a spus:

Daca nu ziceai ca-i spelta,io nu-mi dadeam seama .Asa de bine arata.
Iar de bun,cred ca-i si mai bun decat cu faina alba .
Pe mine faina alba ma umfla in ultimul timp.O evit cat pot.Imagine postata


Ei, vezi, cu faina de spelta nu se mai întîmpla treaba asta! Este foarte usor digerabila, datorita nivelului scazut de gluten.
Bulcute rulz! Imagine postata



Pai de aia am zis io sa faci un capitol cu toate retetele cu Spelta,sa nu mai umblu prin "labirint "dupa ele.
Da lasa ca m-am desteptat.Imagine postata
Intru pe profilul tau si caut printre topicele pe care le-ai deschis.Imagine postata

Fac, fac! Uite acum o sa magîndesc ce si cum, si-i dau bataita! Imagine postata



Apoi faci cand o sa ai timp,ca nu-i graba,dar e o idee .
Prima reteta pe care vreau sa o incerc dupa sarbatori sunt chiflele.
Ca mie imi trebuie liniste si pace cand coc ceva.Mai ales sufleteasca.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#13 Useril este offline   Dauphne 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 20-July 11

Postat 16 December 2011 - 12:18 PM

Vezi postareaMaya, la 15 December 2011 - 07:12 PM, a spus:

260 g faina de spelta de tip 812

Spune-mi, te rog, ce inseamna tip 812? integrala?
Si ce e spelta? ... alacul? un soi de grau; (dinkel -in germana)
(Eu cumpar Dinkelvollkornmehl, sa fie taman cea numita de tine?)

#14 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 December 2011 - 06:14 PM

Vezi postareaPiscotel, la 15 December 2011 - 09:06 PM, a spus:


Apoi faci cand o sa ai timp,ca nu-i graba,dar e o idee .
Prima reteta pe care vreau sa o incerc dupa sarbatori sunt chiflele.
Ca mie imi trebuie liniste si pace cand coc ceva.Mai ales sufleteasca.Imagine postata

Am facut deja, mai ramine de hotarit unde voi plasa indexarea retetelor cu spelta. Pina miine ma gindesc :pupic:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#15 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 December 2011 - 06:19 PM

Vezi postareaDauphne, la 16 December 2011 - 12:18 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 15 December 2011 - 07:12 PM, a spus:

260 g faina de spelta de tip 812

Spune-mi, te rog, ce inseamna tip 812? integrala?
Si ce e spelta? ... alacul? un soi de grau; (dinkel -in germana)
(Eu cumpar Dinkelvollkornmehl, sa fie taman cea numita de tine?)

812 e faina alba fina de spelta, care se foloseste ca faina alba de griu de tip 405. Adica la dulciuri, praji, blaturi, cozonaci.
1050 e faina integrala de spelta.
Si germana, da, ii zice Dinkel, iar ro. Spelta. Asa stiu eu. Daca ii mai zice si alac, si de ce, nu stiu, dar am mai intilnit si denumirile astea.

Vezi ce scrie pe Dinkelvollkornmehl care cumperi tu. Ma refer ce numar are/Type.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#16 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 17 December 2011 - 11:35 PM

Off topic,sorry!

Maya,Dinkelmehl Typ 630 e buna la fursecuri?Am citit pe ea ca e buna la prajituri.Am cumparat gresit sau e buan ca stateam ieri in Kaufland si nu stiam ce sa iau.Vreau sa o incerc si eu,dar nu am la ce decat la fursecuri in perioada asta Imagine postata
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#17 Useril este offline   Dauphne 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 20-July 11

Postat 18 December 2011 - 12:34 AM

Vezi postareaMaya, la 16 December 2011 - 06:19 PM, a spus:

812 e faina alba fina de spelta, care se foloseste ca faina alba de griu de tip 405. Adica la dulciuri, praji, blaturi, cozonaci.
1050 e faina integrala de spelta.
Si germana, da, ii zice Dinkel, iar ro. Spelta. Asa stiu eu. Daca ii mai zice si alac, si de ce, nu stiu, dar am mai intilnit si denumirile astea.

Vezi ce scrie pe Dinkelvollkornmehl care cumperi tu. Ma refer ce numar are/Type.

Merci. Am inteles, e faina de alac mai..rafinata, pentru prajituri.
Eu nu mai intalnisem sub denumirea de spelta, dar am banuit ca la asta te referi dupa spelt-engl.
N-are niciun nr pe punga, doar faina de alac, integrala, bio si o istorioara despre moara cu traditie din anii....
(Bohlsener Mühle Dinkelvollkornmehl)

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site