Forum Culinar: Cum am gatit eu cartofi umpluti - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cum am gatit eu cartofi umpluti la cuptor, simplu de tot.

#1 Useril este offline   Tigaita 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 8
  • Inregistrat: 21-January 12

Postat 21 January 2012 - 10:40 PM

Pentru ca is un pic satul de celelalte hobbyuri masculine ale mele, m-am decis sa ma apuc de bucatareala. Bunica mea a fost bucatareasa, la mine s-a transmis doar un pic de indemanare si multa pofta de ceva nou si bun.
asa caa...:

Am luat 10 cartofi cam cat pumnul , alesi fara gauri, puncte.. intelegeti voi, cat mai frumosi.
impreuna cu: 5 linguri smantana (sau la ochi :rolleyes: )
branza topita 3 cubulete,
ceva cascaval ras.. un 70 grame,
2 linguri unt,
branzica de vaca nici prea prea nici foarte foarte de sarata, 4 linguri rase, sparte cu furculitza, cum va pricepeti
sare, piper la ochi si gust.

spalat cartofi, bibilit mangaiat alintat... pusi in cuptorul incins pe un gratar. i-am pus si fara gratar cateva minute dar m-am fript tot bagand mana dupa ei, ca n-am avut rabdare :violent5: .

pana s-au copt prietenii de mai sus, am amestecat la gramada tot ce aveam in castron, mai putin ceva cascaval ras. un bucatar ordonat ar spune sa urmariti cantitatile. eu va zic sa nu, ci sa gustati mereu si fiecare face dupa plac. e asa simplu ca odata ce e gata umplutura, veti sti ce gust are tot proiectul "mancati pana crapati!"

punct de cotitura... atentie sporita. cu ceva servetel, nu cu mana goala ca mine, luati cartofii copti, le dati o gaura cu lingurita pe burta, le scoateti matzele ca la peste, si continutul lor il bagati peste ce e in castronul de mai sus, amestecati, mai puneti sare etc. de preferat e ca in cartof sa mai ramana asa un perete de continut, ca si asa nu ramane gol dar sa nu fie doar coaja. odata umpluti, radeti un pic de cascaval peste continut si mai ii bagati un 10 minute asa de control la cuptor. cntinutul se inmoaie un pic, cascavalul de deasupra se face capac si nu vor curge.

Acuma.. in legatura cu amicii din cuptor. eu i-am lasat 20 minute. unii poate au cartofi mari, apoi aia se fac greu. altii cu mici, mai repede. secretu e sa stati cu ochii pe ei ca pe butelie, i-am pandit ca o closca pe oua :D . mai impunsi, unul de sacrificiu sa vad ca se coace etc, i-am dovedit.

I-am consumat asa: calzi 2 acasa, 1 a murit in teste, nu se pune. 6 la munca noaptea la microunde, si unu a doua zi ramas orfan luat prin surprindere din frigider. :P

Merg cu friptura, goi, cu o bere langa, cu o tuica sau ce are omul in casa, cu mana, cu furculita, cu sau fara maniere. in definitiv tot in burta ajung.

Pofta buna!
poze, cand mai fac.
ps. reteta nu-i a mea.. am citit pe undeva si am improvizat pana a iesit.
papa tot purcelule!
"ia vezi nepoate.. ce facu ma-ta mare la tortu asta... miroase a ceapaa... " restu e istorie!

#2 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,412
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 January 2012 - 10:58 AM

Tigaita bine ai venit! Eu sunt mare fan cartofi cred ca mi-ar fi placut f. mult cartofii asa cum i-ai facut tu :rolleyes:

O sa fac si eu ceva de genu',iata si varianta cu unt ,marar si cascaval http://artaculinara....oaja-la-cuptor/

#3 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,489
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 22 January 2012 - 12:42 PM

Tigaita, bun venit! Si tu esti total!Imagine postata
In afara ca reteta e superba, prezentarea e...De mult n-am mai ras asa la citirea unei retete!
E de incercat! Bravo! Daca vei facea si poze cu "prietenii" ar fi si maiImagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#4 Useril este offline   Tigaita 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 8
  • Inregistrat: 21-January 12

Postat 23 January 2012 - 04:51 AM

Vezi postareaGeany, la 22 January 2012 - 10:58 AM, a spus:

Tigaita bine ai venit! Eu sunt mare fan cartofi cred ca mi-ar fi placut f. mult cartofii asa cum i-ai facut tu :hug:

O sa fac si eu ceva de genu',iata si varianta cu unt ,marar si cascaval http://artaculinara....oaja-la-cuptor/



daaa... deci am reinventat mersul pe jos!
singura parte cu care ma pot mandri e ca desi-s baiat, nu mor de foame in casa si nu comand pizza cand intru in panica! am inceput incet incet de la apa fiarta, am amestecat continuu in ea sa nu se lipeasca, si acu uite, fac si cartofi copti! :rolleyes:
papa tot purcelule!
"ia vezi nepoate.. ce facu ma-ta mare la tortu asta... miroase a ceapaa... " restu e istorie!

#5 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 23 January 2012 - 10:47 AM

Vezi postareaTigaita, la 23 January 2012 - 04:51 AM, a spus:


am inceput incet incet de la apa fiarta, am amestecat continuu in ea sa nu se lipeasca


daca n-ai reusit sa aduci apa intr-un unghi de 90° inainte de fierbere, degeaba ai amestecat ! :rolleyes:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site