Forum Culinar: Salam de Sibiu - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Salam de Sibiu

#1 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,096
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 05 February 2012 - 11:24 PM

N-am stiut unde sa postez chestia asta asa ca o pun aici.

Vestitul salam de Sibiu... cred ca este singurul salam care imi place. Am mancat mult la viata mea si inca mananc. INSA, de ceva vreme buna, nu mai e asa cum era. Multi producatori fac "salam de Sibiu" insa, acum, parca nici unul nu face ce trebuie.

Asa ca te intreb pe tine, cititorule, care crezi ca este cat mai apropiat de vestitul "salam de Sibiu"? Ala de Bacau? De Salonta? De... in fine. Ultima oara l-am cumparat pe cel mai scump din magazin. A fost un cacat (comparativ cu vremurile vechi).
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#2 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 06 February 2012 - 12:46 AM

 dragos, la 05 February 2012 - 11:24 PM, a spus:

N-am stiut unde sa postez chestia asta asa ca o pun aici.

Vestitul salam de Sibiu... cred ca este singurul salam care imi place. Am mancat mult la viata mea si inca mananc. INSA, de ceva vreme buna, nu mai e asa cum era. Multi producatori fac "salam de Sibiu" insa, acum, parca nici unul nu face ce trebuie.

Asa ca te intreb pe tine, cititorule, care crezi ca este cat mai apropiat de vestitul "salam de Sibiu"? Ala de Bacau? De Salonta? De... in fine. Ultima oara l-am cumparat pe cel mai scump din magazin. A fost un cacat (comparativ cu vremurile vechi).



nu pot sa te ajut, presupun ca din tara vrei sa cumperi.
eu am sarbi macelari aici, bussiness de familie, curat, proaspat. fac salamul de sibiu (exact asa il numesc, fac specialitati pt e europeni) super bun, exact cum il stiam eu. Si picea mea il mananca cu placere, e uscat si condimentat cat trebuie.
au carnati romanesti, zacusta (facuta de Dracula Inc firma =)) )....jumari, muschi tiganesc...abia astept sa-mi fac si eu ceva provizii :tongue3:...uitasem, acum iar mi-am adus aminte de mezeluri :floare:

#3 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 February 2012 - 12:01 PM

Nu mai e nici unul cum a fost, eu am luat acum vreo 2 ani si imi aduc aminte ca la alimentara aveam de ales intre salam de sibiu simplu si salam de sibiu cu coniac :tongue3: . De Bacau parca era.
Am luat din ala simplu, dar nici pe departe nu se asemana cu ce a fost in trecut.

#4 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 06 February 2012 - 12:12 PM

Pe vremea raposatului ,cel mai bun era cel facut la Medias .

Acum Brandul Angst este urmaşul directă al fabricii de salam Filippo Dozzi şi poate atesta documentar că este primul producător al Salamului de Sibiu din România. Reţeta originală este anterioară anului 1935. În 1910 s-a înfiinţat în Sinaia fabrica de salam Filippo Dozzi.

Eu cumpar Salam de Sibiu fabricat la Salonta ,dar nici una din variante nu mai este ce a fost .Toate mi se par prea grase si nematurate suficient .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#5 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 06 February 2012 - 02:58 PM

Eu am gasit aici intr-un magazin moldovenesc un salam de sibiu bun (gust ca pe vremuri, pare doar putintel mai moale decat cel de pe vremea lui ceasca), o sa verific eticheta si o sa iti spun cine il face.

#6 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,096
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 06 February 2012 - 03:10 PM

Io daca cumpar salam de Sibiu il tin oricum in frigider o vreme indelungata ca sa se mai usuce.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#7 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 06 February 2012 - 05:26 PM

 dragos, la 06 February 2012 - 03:10 PM, a spus:

Io daca cumpar salam de Sibiu il tin oricum in frigider o vreme indelungata ca sa se mai usuce.


Pe vremuri maturarea se facea in 6-9 luni.
Acum il matureaza "modern" in trei luni .Si rezultatele se vad .
E bine ca-l mai tii in frigider.Infasoara-l in hartie nu in folie .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#8 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,096
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 06 February 2012 - 06:14 PM

 Piscotel, la 06 February 2012 - 05:26 PM, a spus:

 dragos, la 06 February 2012 - 03:10 PM, a spus:

Io daca cumpar salam de Sibiu il tin oricum in frigider o vreme indelungata ca sa se mai usuce.


Pe vremuri maturarea se facea in 6-9 luni.
Acum il matureaza "modern" in trei luni .Si rezultatele se vad .
E bine ca-l mai tii in frigider.Infasoara-l in hartie nu in folie .


Nu-l infasor in nimic. Il las in tipla lui gaurita.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#9 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 07 February 2012 - 12:45 AM

poate o sa radeti dar tata le agata dupa frigider, unde sant elementii aia. acolo le lasa mult sa se usuce.
acuma nu mai am frigider din ala cu elementi la spate dar nu l-am intrebat niciodata de ce acolo. a mai vazut cineva asa ceva??

sarbii mei il fac super, nu e f gras si e uscat, maturat deja. nu am drum incolo dar cu prima ocazie cand iau pun poza. ei il fac in macelaria lor. ca si cremvusti si carnati afumati romanesti, etc...si nu au gust ca ceilalti carnati, fac si cransky polonezi si se simte diferenta.

#10 Useril este offline   Alexandru 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 2,369
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 07 February 2012 - 03:48 PM

Cumpar salam unguresc. Este cel mai reusit salam de Sibiu la ora actuala. :occasion15:

Fisier atasat  sibiu.jpg (128.6K)
Number of downloads: 6
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#11 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,400
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 07 February 2012 - 03:51 PM

Si eu cumpar Salam de Sibiu de la Angst si intotdeauna spun: sa mai cumpar cateva feliute de salam de sibiu ca sa ne destrabalam! :occasion15: Nu de altceva, dar la pretul care il are kilogramul!
GEORGIA

#12 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,096
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 07 February 2012 - 03:55 PM

 Alexandru, la 07 February 2012 - 03:48 PM, a spus:

Cumpar salam unguresc. Este cel mai reusit salam de Sibiu la ora actuala. :occasion15:

sibiu.jpg


Buna idee. O sa vad daca gasesc si io aici.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#13 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,873
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 07 February 2012 - 05:22 PM

+1 la salamul "pick" şi eu tot pe ăsta îl cumpăr

#14 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 February 2012 - 05:24 PM

Il cunosc si eu pe "pick", foarte bun intr-adevar. Nu am mancat de ani de zile.

#15 Useril este offline   Alexandru 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 2,369
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 07 February 2012 - 05:36 PM

 any_annette, la 07 February 2012 - 05:24 PM, a spus:

Il cunosc si eu pe "pick", foarte bun intr-adevar. Nu am mancat de ani de zile.


Te cred, îl aveti pe cel fabricat în Italia de-i zice "salame ungherese", nu?
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#16 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,714
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 February 2012 - 05:42 PM

Si eu iau tot de cel unguresc : fiicamea mai mananca . eu prefer crudo italienesc ( prosciutto ovcors :occasion15: )

#17 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 February 2012 - 05:43 PM

 Alexandru, la 07 February 2012 - 05:36 PM, a spus:

 any_annette, la 07 February 2012 - 05:24 PM, a spus:

Il cunosc si eu pe "pick", foarte bun intr-adevar. Nu am mancat de ani de zile.


Te cred, îl aveti pe cel fabricat în Italia de-i zice "salame ungherese", nu?


Adica zici ca-i unul si acelasi?
Mi-l aminteam altfel pe "pick", cu un gust mai puternic.

#18 Useril este offline   Alexandru 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 2,369
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 07 February 2012 - 06:40 PM

 any_annette, la 07 February 2012 - 05:43 PM, a spus:

 Alexandru, la 07 February 2012 - 05:36 PM, a spus:

 any_annette, la 07 February 2012 - 05:24 PM, a spus:

Il cunosc si eu pe "pick", foarte bun intr-adevar. Nu am mancat de ani de zile.


Te cred, îl aveti pe cel fabricat în Italia de-i zice "salame ungherese", nu?


Adica zici ca-i unul si acelasi?
Mi-l aminteam altfel pe "pick", cu un gust mai puternic.


Cam tot ala este, mai ales daca alegi unul fabricat prin Lombardia.
Salamul de Sibiu este una sin mostenirile Imperiului Austro-Ungar, din care Lombardia a facut parte, cam ca tot Nordul Italiei, de altfel, daca nu ma însel.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#19 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 01 March 2012 - 04:21 PM

Am promis ca revin cand il mai gasesc de cumparat la magazinul moldovenesc. Pe eticheta scrie Salam de Sibiu SALSI. Nu bag mana in foc ca e acelasi pe care l-am cumparat lunile trecute, asa ca o sa revin cu impresii dupa ce il degust.

#20 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 02 March 2012 - 04:20 PM

Am degustat aseara salamul, iata concluziile:
- salamul e bine uscat si are mirosul ala fain de salam de sibiu
- gustul nu m-a dat pe spate in sensul ca are un gust de salam de sibiu de pe vremuri, dar destul de subtil.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site