Forum Culinar: Tarta cu ciocolata - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tarta cu ciocolata pentru ciocolatosi

#1 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 March 2012 - 02:47 AM

Reteta esta a Valentinei Gigli, o maestra de patiserie simpatica foc, pe care eu o urmaresc in tv.
E foarte buna tarta, ciocolatoasa tare de tot.


Ingrediente pentru aluat:
200 gr unt rece
130 gr zahar pudra
50 gr galbenus de ou (circa 2-3 galbenusuri)
300 gr faina 00
30 gr cacao
vanilie

Ingrediente crema de patiserie:
250 gr lapte
75 gr zahar (eu am pus 100 de gr)
50 gr galbenus de ou
25 gr amidon de porumb
vanilie

Pentru crema ganache:
125 ml smantana proaspata pentru frisca
190 gr ciocolata amara 72%

Incepem cu aluatul.
Am pus in vasul mixerului untul rece taiat bucatele, faina cernuta, cacaua si zaharul pudra.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-13307342561757.jpg

Am amestecat pana ce am obtinut o compozitie nisipoasa.
Am adaugat galbenusurile si am continuat sa mixez rapid pana ce am obtinut un aluat neted si omogen..

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-13307342756405.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-13307343208982.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-13307343318328.jpg

Am format o bila, am invelit aluatul intr-o folie de plastic si l-am pus la frigider. Minim 30 de minute.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-1330734375547.jpg

In acest timp am pregatit crema de patiserie.
Eu am pus toate ingredientele la termomix (zaharul l-am macinat intai) si a facut el restul.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-13307353462642.jpg

Pe foc se face asa:
Se pune pe foc la fiert laptele intr-o oala cu o parte din zahar.
Intre timp se mixeaza galbenusurile cu restul de zahar, amidonul si vanilia. Se adauga putin din laptele care intre timp s-a infierbantat pe foc, apoi se uneste compozitia in oala cu lapte si se fierbe pana ce se ingroasa.

Am facut apoi crema ganache.
Am pus intr-un ibric pe foc mic smantana, cand a inceput sa fiarba am luat de pe foc, am adaugat ciocolata maruntita si am amestecat bine pana ce se s-a topit si am obtinut o crema omogena.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-13307353662406.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-13307353819422.jpg

Crema de patiserie se amesteca cu crema ganache.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-13307354182298.jpg

Am scos aluatul de la frigider, am taiat 2/3 din el pentru a tapeta tava, iar restul l-am pastrat pentru grilaj.
Ia uitati cat e de fain

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-13307354410521.jpg

Aluatul l-am intins intre 2 bucati de hartie de copt ca sa nu se lipeasca.

Cantitatea de aluat ajunge pentru a tapeta o tava de 22-24 cm.
Eu am avut o tava in forma de inima.
Am uns-o cu unt, apoi am pus aluatul.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-1330735474316.jpg

Am taiat aluatul in exces, am intepat cu furculita din loc in loc, apoi am pus crema si am intins bine.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-13307355265852.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-13307355388339.jpg

Aluatul ramas l-am intins, taiat fasii si am facut grilajul

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-35 de minute in functie de cuptor.
Eu 40 de minute.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-13307356292947.jpg

#2 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 March 2012 - 02:50 AM

Scoasa de la cuptor

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-13307357133799.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-13307357242106.jpg

Cand s-a racit am pus-o pe farfurie

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-13307357358511.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-1330735768625.jpg

Sectiuni ciocolatoase super bune

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-13307358068862.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-13307358193763.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-13307358344715.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-1330735849544.jpg

#3 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 03 March 2012 - 02:52 AM

superba e Any!

#4 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 March 2012 - 02:55 AM

Merci Ralesule :occasion15: !
Se face si rapid zic eu, cat timp se odihneste aluatul la frigider se face crema de patiserie si crema ganache.

#5 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 03 March 2012 - 04:37 AM

Any arata superb! :occasion15:
A cat is a friend fur-ever !

#6 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,694
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 03 March 2012 - 08:21 AM

Si mai ziceai de mine... pana la urma te-ai dus sa cumperi smantana. Arata de milioane! :occasion15:
Auzi da' tu la ora aia nu aveai somn? Ma refer la postat.
Ne luam de manuta, si eu am adormit pe la 3 dimineata, da' am preferat sa stau in pat la caldurica.

Ce-mi place cum arata bila de aluat taiata!
Sorina

#7 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 03 March 2012 - 08:48 AM

super, Any! brava! tare frumoasa si precis e bunaaa! :occasion15:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#8 Useril este offline   dia 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 11-November 10
  • LocationCluj-Napoca

Postat 03 March 2012 - 11:37 AM

Vai de mine, cum arata sectiunea aia! Dupa ce se temina tortul ce l-am facut ieri, trebuie neaparat sa o fac , cred ca e perfecta de 8 Martie.

#9 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 March 2012 - 01:39 PM

Vezi postareaUma, la 03 March 2012 - 04:37 AM, a spus:

Any arata superb! :drool:


Uma multumesc mult =)) !

Vezi postareasorinadaniela, la 03 March 2012 - 08:21 AM, a spus:

Si mai ziceai de mine... pana la urma te-ai dus sa cumperi smantana. Arata de milioane! :hungry:
Auzi da' tu la ora aia nu aveai somn? Ma refer la postat.
Ne luam de manuta, si eu am adormit pe la 3 dimineata, da' am preferat sa stau in pat la caldurica.

Ce-mi place cum arata bila de aluat taiata!


Pai m-am dus, am si raportat la han.
Din pacate ne culcam tarziu mereu, apoi ieri chiar am profitat stiind ca azi e sambata.

Bila m-a dat gata si pe mine cand am taiat-o cat de neted era aluatul.
Merci Sorina :-* !

Vezi postareaDaniella, la 03 March 2012 - 08:48 AM, a spus:

super, Any! brava! tare frumoasa si precis e bunaaa! :P


Dani e super buna ca am gustat numai o gura sa stiu despre ce vorbesc.
Ii las toata inima lui dl.Any, eu la micul dejun am lapte cu cereale. Dar sa vezi silueta dupa aia :-* !

Vezi postareadia, la 03 March 2012 - 11:37 AM, a spus:

Vai de mine, cum arata sectiunea aia! Dupa ce se temina tortul ce l-am facut ieri, trebuie neaparat sa o fac , cred ca e perfecta de 8 Martie.


Dia, ma bucur ca-ti place si ca te atrage s-o faci de 8 martie.
Fa-o ca e buna tare si ciocolatoassa rau :) .
Pe mine ma batea gandul sa fac si crema de patiserie cu ciocolata insa am renuntat si am zis sa respect reteta sa vad cum e asa.

#10 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 03 March 2012 - 09:06 PM

nu-i adevarat ce-am vazut!

prima ocazie care, hai sa zicem, ar merita un asa rasfat ar fi ziua lu' Ciupu! cine stie cate-oi mai vedea pana atunci!

Ani, wow, bravo! am ce visa la noapte.

#11 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 March 2012 - 09:12 PM

Vezi postareamoatza, la 03 March 2012 - 09:06 PM, a spus:

nu-i adevarat ce-am vazut!

prima ocazie care, hai sa zicem, ar merita un asa rasfat ar fi ziua lu' Ciupu! cine stie cate-oi mai vedea pana atunci!

Ani, wow, bravo! am ce visa la noapte.


Taci Moatzo ca dac-ai sti cum ma-nvart pe langa ea!
Am gustat doar putin de tot, cat s-a prins un pic pe lama cutitului. Nu pot sa ma tradez singura :D .

E foarte buna, am acoperit-o cu folie de aluminiu sa n-o vad la fata.
Dar noroc ca mai e cam jumate, deci de maine n-o mai vad.

#12 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 03 March 2012 - 09:14 PM

Vezi postareaany_annette, la 03 March 2012 - 09:12 PM, a spus:

Dar noroc ca mai e cam jumate, deci de maine n-o mai vad.


asa, f bine, ca nici io n-am vazut, n-am vazut!

#13 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 04 March 2012 - 01:12 AM

Vezi postareamoatza, la 03 March 2012 - 09:14 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 03 March 2012 - 09:12 PM, a spus:

Dar noroc ca mai e cam jumate, deci de maine n-o mai vad.


asa, f bine, ca nici io n-am vazut, n-am vazut!


Moatza, cel mai bine ar fi sa zic nu mai fac, nu mai fac, dar n-am incotro. Nu pot sa-l pedepsesc pe dl.Any pentru ca eu is la dieta. Nu-i drept.

#14 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 04 March 2012 - 06:20 PM

Si tu cu tarta de ciocolata...ti-a iesit de minune,ca de obicei :rolleyes:
Pacat ca n-am vazut reteta mai inainte,desi aici oricum nu merge branza,iar eu aveam niste ricotta care musai era de folosit,dar nici nu mi-a parut rau. :rolleyes:
Dar uite ca am aflat care-i reteta cremei patiser,mai bine zis ca-i zice asa,pentru ca o fac si eu,dar era no name pana acum.

Vezi postareaany_annette, la 04 March 2012 - 01:12 AM, a spus:


Moatza, cel mai bine ar fi sa zic nu mai fac, nu mai fac, dar n-am incotro. Nu pot sa-l pedepsesc pe dl.Any pentru ca eu is la dieta. Nu-i drept.


Asta-i asa.Daca am fi singure si dieta ar merge mai usor,dar nici sa-i pedepsesti nu poti.Si uite asa ne chinuim noi... :71:

#15 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 04 March 2012 - 06:39 PM

Vezi postareaEllani, la 04 March 2012 - 06:20 PM, a spus:

Si tu cu tarta de ciocolata...ti-a iesit de minune,ca de obicei :rolleyes:
Pacat ca n-am vazut reteta mai inainte,desi aici oricum nu merge branza,iar eu aveam niste ricotta care musai era de folosit,dar nici nu mi-a parut rau. :71:
Dar uite ca am aflat care-i reteta cremei patiser,mai bine zis ca-i zice asa,pentru ca o fac si eu,dar era no name pana acum.

Vezi postareaany_annette, la 04 March 2012 - 01:12 AM, a spus:


Moatza, cel mai bine ar fi sa zic nu mai fac, nu mai fac, dar n-am incotro. Nu pot sa-l pedepsesc pe dl.Any pentru ca eu is la dieta. Nu-i drept.


Asta-i asa.Daca am fi singure si dieta ar merge mai usor,dar nici sa-i pedepsesti nu poti.Si uite asa ne chinuim noi... :P


Ellani, eu ori de cate ori am facut dieta, nu i-am impus niciodata lui dl.Any sa manance ce mananc eu. Daca ceva l-a atras si i-am facut si lui, daca nu pentru el gateam normal.

Tarta e foarte buna, noroc ca mai e o felie.
Merci :rolleyes: !

#16 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 05 March 2012 - 08:13 AM

Vezi postareaany_annette, la 03 March 2012 - 01:39 PM, a spus:

Dar sa vezi silueta dupa aia :)!

Macar de-am vedea-o si noi..... :D
Imi place tare mult cum arata tarta, cred ca o s-o fac curand! :)

#17 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 March 2012 - 08:46 PM

Vezi postareaFoxyy, la 05 March 2012 - 08:13 AM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 03 March 2012 - 01:39 PM, a spus:

Dar sa vezi silueta dupa aia :tongue3:!

Macar de-am vedea-o si noi..... :wub:
Imi place tare mult cum arata tarta, cred ca o s-o fac curand! :toothy6:


Reteta zice 30-35b de minute, eu am lasat-o la cuptorul meu 40.
Te reglezi in functie de cuptorul tau :lol: .

#18 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 05 March 2012 - 09:54 PM

Vezi postareaany_annette, la 05 March 2012 - 08:46 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 05 March 2012 - 08:13 AM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 03 March 2012 - 01:39 PM, a spus:

Dar sa vezi silueta dupa aia :angryfire:!

Macar de-am vedea-o si noi..... =))
Imi place tare mult cum arata tarta, cred ca o s-o fac curand! :hungry:


Reteta zice 30-35b de minute, eu am lasat-o la cuptorul meu 40.
Te reglezi in functie de cuptorul tau :D .

Am inteles, multumesc! :hungry:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site