Forum Culinar: Sformato di broccoli - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sformato di broccoli flan sau tarta

#1 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 07 March 2012 - 12:46 AM

Mi-a placut enorm reteta, mai ales ca poate fi servita si calda ca fel principal , ca si garnitura sau rece ca finger food.


Avem nevoie de:

400 gr broccoli
1 ou
1 ceasca besciamella
parmesan ras
pesmet
sare
piper, nuscoara

Pentru besciamella:

40 gr unt topit
40 gr faina
1 pahar cu lapte rece
nuscoara

Se amesteca toate ingredientele pana devine ca o pasta grosuta(gen compozitia de clatite).


Broccoli se curata, se spala si se pun la fiert in apa calda cu sare.Se lasa la fiert 10 minute dupa care se scurge si se paseaza(dar nu foarte mult), se amesteca cu 3/4 din besciamella, oul, 4 linguri de pesmet(eu am folosit un pesmet facut in casa mai iute), 3 linguri de parmesan si se condimenteaza cu nucsoara, sare si piper dupa gust .
Se unge o tava cu unt si se toarna compozitia, restul de besciamella, pesmetul si parmesanul.
Se da la cuptorul preincalzit la 180 gr pentru 30 de minute.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2012/post-479-133107396217.jpg

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#2 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 07 March 2012 - 09:19 AM

Abia ce-am terminat broccoli, l-am "chinezarit" cu niste carne de curcan si bambus. Asa ca tre' sa cumpar iar. Ca suna bine ce zici tu aici... :hungry:

#3 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 March 2012 - 12:20 PM

Foarte fain arata :toothy9; !
Sosul besciamel trebuie facut cum se face clasic pe foc sau trebuie pus asa crud in tava?

#4 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 07 March 2012 - 03:18 PM

Vezi postareaFoxyy, la 07 March 2012 - 09:19 AM, a spus:

Abia ce-am terminat broccoli, l-am "chinezarit" cu niste carne de curcan si bambus. Asa ca tre' sa cumpar iar. Ca suna bine ce zici tu aici... :toothy9;


sa sti ca ne-a placut, al meu care se cunoaste ca e un sclifosit si jumatate, a halit cald pe langa fripturica.Eu am mancat si a doua zi reci, sunt super.

Vezi postareaany_annette, la 07 March 2012 - 12:20 PM, a spus:

Foarte fain arata :) !
Sosul besciamel trebuie facut cum se face clasic pe foc sau trebuie pus asa crud in tava?



Any, asa cum am scris, se amesteca ingredientele reci, nu se fierb.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#5 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 March 2012 - 04:41 PM

Vezi postareaIoana, la 07 March 2012 - 03:18 PM, a spus:


Vezi postareaany_annette, la 07 March 2012 - 12:20 PM, a spus:

Foarte fain arata :wasted: !
Sosul besciamel trebuie facut cum se face clasic pe foc sau trebuie pus asa crud in tava?



Any, asa cum am scris, se amesteca ingredientele reci, nu se fierb.


Bine ca m-ai lamurit, merci mult :floare: !

#6 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,694
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 09 March 2012 - 11:49 AM

Vezi postareaIoana, la 07 March 2012 - 12:46 AM, a spus:



Avem nevoie de:

400 gr broccoli
1 ou
1 ceasca besciamella... smantana
parmesan ras
pesmet... ceva faina de linte, tarate sau pur si simplu maresc cantitatea de branza si ou
sare
piper, nuscoara




Pot sa macelaresc reteta dumitale, ce zici, pot, pot? Am voie?
Ca tare bine mai arata, a ta, a mea vom vedea la fata locului...
Sorina

#7 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 09 March 2012 - 07:46 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 09 March 2012 - 11:49 AM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 07 March 2012 - 12:46 AM, a spus:



Avem nevoie de:

400 gr broccoli
1 ou
1 ceasca besciamella... smantana
parmesan ras
pesmet... ceva faina de linte, tarate sau pur si simplu maresc cantitatea de branza si ou
sare
piper, nuscoara




sigur ca ai voie.Te astept cu pareri dupa ce o modifici

Pot sa macelaresc reteta dumitale, ce zici, pot, pot? Am voie?
Ca tare bine mai arata, a ta, a mea vom vedea la fata locului...

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#8 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,694
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 10 March 2012 - 04:13 PM

Am cumparat broccoli, restul am in mod normal (rezerva) in casa asa ca nu-mi mai ramane decat sa trec saptamana asta la treaba, mai ales ca acum am unda verde. Multumesc! :cheers:
Sorina

#9 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 11 March 2012 - 07:18 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 10 March 2012 - 04:13 PM, a spus:

Am cumparat broccoli, restul am in mod normal (rezerva) in casa asa ca nu-mi mai ramane decat sa trec saptamana asta la treaba, mai ales ca acum am unda verde. Multumesc! :)



te astept cu rezultatul si impresii;)
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site