Forum Culinar: Pui cu curry si ananas - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pui cu curry si ananas

#1 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 April 2012 - 02:08 PM

E prima data cand gatesc pui cu curry.
Orez basmati am totdeauna in casa, pentru ca il prefer atat eu cat si sotul meu. La fel iaurtul grecesc il iau mereu, pentru ca se mai intampla sa fac ciorba si aici nu gasesc mereu smantana acida.
In congelator aveam doua pulpe superioare de pui, le-am decongelat si am trecut la treaba.


Ingrediente:
2 pulpe superioare de pui
2 linguri de iaurt grecesc
100 de gr de ananas (daca nu va place gustul acid al ananasului, puteti inlocui cu mar sau chiar nu puneti deloc nici un fruct)
1 morcov
1 ceapa
curry 2 lingurite bune
sare
ulei extravirgin de masline
orez basmati 200 gr
unt


Am dezosat pulpele si am taiat bucatele carnea fara piele, am dat-o prin faina si am pus-o intr-o cratita cu 4 linguri de ulei ev.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13332819244707.jpg

Am lasat-o sa se perpeleasca bine pe toate partile, dupa care am adaugat morcovul dat la razatoarea mica si ceapa taiata marunt de tot.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13332819411669.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-1333281957291.jpg

Am amestecat si am lasat sa se imbine gusturile.Am adaugat 2 lingurite de curry, sare, un pahar de apa si am lasat pe foc timp de circa 15 minute, pana ce legumele au fost moi. Daca mai e nevoie, se mai adauga apa.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-1333282006425.jpg

La final am adaugat ananasul taiat bucatele, cele 2 linguri de iaurt, am lasat sa dea un clocot si am stins focul.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-1333282031244.jpg

Am fiert orezul basmati in apa cu sare. L-am scurs de apa si l-am amestecat cu unt (cat o nuca).
Am pus pe farfurii si pofta buna!

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13332820748913.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13332821025134.jpg

#2 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 01 April 2012 - 02:27 PM

Arata minunat si gusturile par a fi pe masura aspectului :floare:

Uite cum as fi procedat eu, sper sa nu te superi. Sunt sute, poate mii de retete de curry. Discutam doar:
In primul rand, mix-ul curry ar trebui sa fie pus diect in grasimea incinsa pentru a-si dezvolta aroma. Cateva zeci de secunde.
As fi rumenit carnea in ghee si as fi pus-o deoparte. In aceeasi tigaie as fi calit ceapa si cand acesta a devenit aurie si si-a pierdut din umiditate - untul / uleiul ar reincepe sa sfaraie - as pune praful de curry. Apoi morcovul, poate si o rosie fara samburi si pielita, le calim, + apa/supa, inca cateva clocote cu cuburile de ananas, puiul inapoi in tigaie, inca vre-o cinci minute, apoi si lapte de cocos sau iaurt/smantana. De ce sa mint? Si eu am destul de rar lapte de cocos in camara. Cumpar ocazional cu tinta dar nu imi fac provizii.
La televizor in emisunile de travelling culinar vad ca de multe ori se mixeaza in robot sau blender, ceapa, usturoi, ghimbir, suc de lime, chili, rosii si pasta rezultata se caleste in grasimea aromatizata cu pulberea de curry. Apoi carnea rumenita in prealabil si laptele de cocos.

Repet. M-as infrupta oricand din ceea ce ne-ai pus pe masa virtuala.
Si stii ceva? I'm :floare:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#3 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 April 2012 - 02:40 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 01 April 2012 - 02:27 PM, a spus:

Arata minunat si gusturile par a fi pe masura aspectului =))

Uite cum as fi procedat eu, sper sa nu te superi. Sunt sute, poate mii de retete de curry. Discutam doar:
In primul rand, mix-ul curry ar trebui sa fie pus diect in grasimea incinsa pentru a-si dezvolta aroma. Cateva zeci de secunde.
As fi rumenit carnea in ghee si as fi pus-o deoparte. In aceeasi tigaie as fi calit ceapa si cand acesta a devenit aurie si si-a pierdut din umiditate - untul / uleiul ar reincepe sa sfaraie - as pune praful de curry. Apoi morcovul, poate si o rosie fara samburi si pielita, le calim, + apa/supa, inca cateva clocote cu cuburile de ananas, puiul inapoi in tigaie, inca vre-o cinci minute, apoi si lapte de cocos sau iaurt/smantana. De ce sa mint? Si eu am destul de rar lapte de cocos in camara. Cumpar ocazional cu tinta dar nu imi fac provizii.
La televizor in emisunile de travelling culinar vad ca de multe ori se mixeaza in robot sau blender, ceapa, usturoi, ghimbir, suc de lime, chili, rosii si pasta rezultata se caleste in grasimea aromatizata cu pulberea de curry. Apoi carnea rumenita in prealabil si laptele de cocos.

Repet. M-as infrupta oricand din ceea ce ne-ai pus pe masa virtuala.
Si stii ceva? I'm :floare:


O sa tin cont de sfaturi data viitoare :floare: . Pentru ca va fi o "data viitoare" :floare: !
Duminica trecuta s-a intamplat sa fac reteta asta.
N-aveam paine in casa. Am socotit eu cat imi ia framantatul, crescutul, cuptorul, etc si am zis ca era tarziu sa m-apuc sa fac.
M-am uitat prin frigider sa vad cam ce-as putea sa fac sa se manance fara paine.
Lapte de cocos n-am cumparat niciodata, dar o sa iau ca sunt curioasa. Insa iaurt din asta grecesc, dens, am mereu.
Am facut ceva dupa mintea mea :) . Da' a fost bun.

#4 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 01 April 2012 - 02:59 PM

Vezi postareaany_annette, la 01 April 2012 - 02:40 PM, a spus:

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 01 April 2012 - 02:27 PM, a spus:

Repet. M-as infrupta oricand din ceea ce ne-ai pus pe masa virtuala.
Si stii ceva? I'm :floare:


O sa tin cont de sfaturi data viitoare :floare: . Pentru ca va fi o "data viitoare"
Lapte de cocos n-am cumparat niciodata, dar o sa iau ca sunt curioasa. .. . Da' a fost bun.

Laptele de cocos e ... mishto :floare: Lucreaza ca o smantana si ingroasa sosul si-l face foarte fin si aromat. Aroma in preparat e subtila nu coplesitoare.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#5 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 01 April 2012 - 04:00 PM

Miamyy :floare: Frumoasa prezentare, deja ne-ai obisnuit! Felicitari de topic!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#6 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 April 2012 - 06:06 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 01 April 2012 - 02:59 PM, a spus:

Laptele de cocos e ... mishto :) Lucreaza ca o smantana si ingroasa sosul si-l face foarte fin si aromat. Aroma in preparat e subtila nu coplesitoare.


Trebuie probat :) !

Vezi postareaDaniella, la 01 April 2012 - 04:00 PM, a spus:

Miamyy :) Frumoasa prezentare, deja ne-ai obisnuit! Felicitari de topic!


Merci Dani :hello: !

#7 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 02 April 2012 - 12:43 PM

Eu cand cumpar o doza de lapte de cocos doar 2-3 linguri ajung in mancare. Restul halesc eu cu nerusinare! :cheers:

#8 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 02 April 2012 - 01:19 PM

Bun, bun, uite ca n-am incercat cu smantana sau iaurt.Aduce cu puiul meu cu mere :cheers:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#9 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 02 April 2012 - 01:22 PM

Vezi postareaIoana, la 02 April 2012 - 01:19 PM, a spus:

Bun, bun, uite ca n-am incercat cu smantana sau iaurt.Aduce cu puiul meu cu mere :cheers:


As fi vrut sa-l fac pe-al tau, insa n-aveam lapte de cocos, asa ca m-am aranjat cu ce aveam in casa.
Da, toate retetele sunt cam la fel. Cine pune ananas, cine mere, etc.
La fel si cu carnea.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site