Forum Culinar: Regulamentul forumului ArtaCulinara.com - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Regulamentul forumului ArtaCulinara.com

#1 Useril este offline   admin 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 126
  • Inregistrat: 21-November 09

Postat 15 December 2009 - 03:32 PM

I. Generalităţi


1. Forumul ArtaCulinara.com este un forum destinat în principal discuţiilor din domeniul culinar, exceptiile fata de sfera acestui domeniu sînt permise doar în măsura toleranţei moderatorilor şi administratorilor.

2. Înregistrarea este necesară doar pentru a putea posta mesaje si a avea acces la secţiuni destinate exclusiv membrilor acestui forum.

3. Calitatea de membru al acestui forum presupune acceptarea condiţiilor prezentului regulament.


II. Reguli de funcţionare


1. Înainte de a deschide noi subiecte vă rugăm să verificaţi existenţa unor subiecte asemănătoare prin folosirea funcţiei de căutare, iar în cazul în care acestea există, este de preferat să postaţi în continuarea lor.

2. În ceea ce priveşte reţetele, este posibilă deschiderea de subiecte multiple tratând acelaşi preparat, în condiţiile în care diferă ingrediente şi/sau procedeul de fabricaţie (se consideră reţete diferite). Aceste reţete vor fi indexate corespunzător prin specificarea numelui membrului care a postat reţeta.

3. Informaţiile postate pe site şi fişierele ataşate lor rămân în proprietatea intelectuală a celui care le-a postat. Ele vor putea fi preluate şi prezentate pe portalul ArtaCulinara, cu menţionarea numelui autorului, cu excepţia cazului în care autorul lor şi-a exprimat dezacordul pentru publicarea lor.

4. In cazul in care reteta postata are la baza o sursa de inspiratie (revista, carte, blog, alt forum), este indicata specificarea ei. Aceasta recomandare trebuie sa respecte insa restrictiile specificate la punctul 5, paragraful j5. Sunt strict interzise:

a. crearea şi folosirea de "clone" (mai multe conturi ale aceluiaşi utilizator). Descoperirea acestor conturi va duce la blocarea definitivă a tuturor conturilor implicate (inclusiv a contului principal).
b. atacul la persoană, folosirea de cuvinte vulgare, ameninţătoare, abuzive sau obsecene, comportament nepotrivit sau ofensator.
c. dezvăluirile cu caracter personal despre membrii forumului sau orice încalcare a respectului fata de viata privata.
d. utilizarea forumului în scop comercial: postarea de reclame, mesaje personale care conţin reclame, reclamă mascată (numele utilizatorului identic cu al unei societăţi comerciale sau pagini personale). În aceasta categorie intra si postarea de linkuri catre situri românesti cu acelasi profil cu ArtaCulinara.com.
e. Linkurile către paginile personale sunt permise în măsură în care pe pagina personală se regăseşte un link către http://www.artaculinara.com
f. încărcarea de fişiere cu conţinut periculos (viruşi, troieni, etc) (?)
g. cererea de informaţii sau postarea de linkuri care încalcă legile proprietatii intelectuale (copyright)
h. introducerea aceluiaşi subiect pe 2 sau mai multe arii - spam. În funcţie de gravitatea faptei, se va şterge subiectul sau contul în cauză.
i. Stergerea propriilor mesaje, sau editarea lor abuziva, astfel încît sa impiedice lizibilitatea si cursul logic al unui topic.
j. Postarea de retete partiale (incomplete) sau doar mentionarea de retete (chiar daca sunt insotite de imagini proprii ale produsului final), cu trimitere prin link la reteta completa publicata pe alt site sau forum in limba romana.


6. Încălcarea interdicţiilor de la punctul 5 poate duce la suspendarea temporară sau definitivă a contului, în funcţie de gravitatea abaterii. Sancţionarea poate fi făcută publică.

7. Pentru a face mesajele uşor de citit, vă rugăm să respectaţi următoarele recomandări:

a. evitaţi folosirea abuzivă a smiley-urilor în mesajele postate (iconiţele animate), scrierea de mesaje alcătuite exclusiv din astfel de smiley-uri.
b. scrierea exclusiv cu majuscule (se consideră insultă!).
c. folosirea excesivă a culorilor.
d. pe cât posibil, respectaţi regulile gramaticale ale limbii române (folosirea cratimei acolo unde este cazul, respectarea regulilor de punctuaţie). În cazul în care din viteză aţi scris cu greşeli de ortografie si doriti sa le corectati, puteţi folosi funcţia de editare a mesajului.


III Dispoziţii finale


1. "ArtaCulinară.com" îşi rezervă dreptul să modifice oricând prevederile Regulamentului. Modificările vor fi aduse la cunoştinţă utilizatorilor prin intermediul anunţurilor postate pe prima pagină.

2. În momentul înregistrării se consideră că aţi citit acest regulament şi sunteţi de acord cu cele scrise aici. Dacă sunteţi deja înregistrat în momentul afişării regulamentului, acţiunea de a posta în continuare înseamnă o acceptare tacită a conţinutului său, indiferent că l-aţi citit sau nu.

3. Toţi membrii forumului răspund personal pentru conţinutul mesajelor publicate şi îşi asumă consecinţele (inclusiv de natură materială) care decurg din acţiuni care încalcă prezentul regulament sau legislatia în vigoare.

4. Datele d-voastră de identificare vor fi puse la dispoziţia autorităţilor în cazul în care acest lucru ne va fi solicitat şi argumentat corespunzător.

5. Nu se admit cererile de ştergere a contului creat şi a posturilor aferente! Totuşi, în cazul unor motive serioase, argumentate corespunzător, această decizie va fi la latitudinea administratorilor forumului!

admin@artaculinara.com

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site