Forum Culinar: Supa de telina cu Stilton si nuca rumenita - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Supa de telina cu Stilton si nuca rumenita

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 04 April 2012 - 04:15 PM

Eu am pofte mai ciudate fata de restul familiei. Cînd ai mei nu-s acasa, îmi satisfac papilele cu ciudatenii, inventînd gustarele în functie de pofta de moment si ce se gaseste prin frigider. Ideea a pornit dupa ce am citit în forum, cum ca, Uma ar mînca dimineata, la prînz si la cina Stilton cu nuca prajita si capsune. Cum bine stiti, desi ador capsunele, în combinatie cu brînza nu îmi plac, si oricum, aveam pofta de ceva picant. Cum am dat de tijele de telina din frigider, deja stiam ce supa îmi "crosetez". Uma, poate nimeresc si papilele tale. Ale mele-s nimerite, satisfacute... acum dorm cuminti :toothy9;
Înainte sa va scriu reteta, vreau sa va spun cîte ceva despre aceasta brînza. În primul rînd, Stilton este o brînza englezeasca cu mucegai albastru. Pentru un calup de 8 kilograme este nevoie de aproape 80 litri lapte. Asta ca, sa nu va mire pretul piperat, începînd cu 30 euro pe kilogram de Stilton maturat si de buna calitate. Varianta tînara a Stiltonului, cînd înca este alb, are o tenta acrisoara, este farîmicios si mai tare. Se vinde si asa în unele locuri, însa mie nu îmi place. Stiltonul maturat, cînd deja devine bejuliu, este cremos, si are o aroma ciuperco - nucoasa. Cu cît îmbatrîneste, Stiltonul devine mai cremos si tot mai picant. Cremozitatea tot mai delicata, iar aroma ciupercoasa, pe care eu o ador, tot mai puternica.


Imagine atasata: monthly_04_2012/post-5-1333548754397.jpg



Ingredientepentru o portie:


  • 4-5 tije de telina verde*, feliate
  • 1 ceapa mica, tocata fin
  • 1 lingura ulei de masline
  • 200-220 ml supa de legume
  • 50 ml lapte
  • 30-40 g stilton, farîmitat
  • miezul de la 2-3 nuci, rumenit fara adaos de grasime, tocat grob
  • putin amidon (optional)



* alegeti cîteva tije cu frunzulite, din interiorul plantei. Sînt mai fragede si mai placut parfumate.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-5-13335487763012.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-5-13335487850342.jpg

Se înmoaie telina cu ceapa 3-4 minute în putin ulei de masline. Nu se rumenesc!

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-5-13335487954599.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-5-13335488050951.jpg

Se toarna supa de legume (se poate folosi si de pui) amestecata cu lapte si se lasa la fiert maxim 5 minute.
Daca vi se pare subtire, o puteti lega cu putin amidon.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-5-13335488159134.jpg

Se adauga stiltonul si nuca, se opreste focul si se lasa sa traga 2-3 minute.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-5-13335488261833.jpg

Pentru ca supa nu este foarte aratoasa, pastrati frunzulite de telina si cîteva firmituri de nuca si stilton pentru decorat.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-5-13335488412414.jpg


-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 04 April 2012 - 04:42 PM

Am asteptat cu nerabdare creatia dedicata Stiltonului (si mie :toothy9; ) Arata super si promit sa o fac "curund"! Sunt sigura ca o sa-mi placa!

Mmmmm Stilton :floare:

Multam fain cuscro :) !
A cat is a friend fur-ever !

#3 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 04 April 2012 - 04:56 PM

 Uma, la 04 April 2012 - 04:42 PM, a spus:

Am asteptat cu nerabdare creatia dedicata Stiltonului (si mie :toothy9; ) Arata super si promit sa o fac "curund"! Sunt sigura ca o sa-mi placa!

Mmmmm Stilton :)

Multam fain cuscro :) !

Cu maaare placere! :floare:
Sa stii ca e o supica picanta, sa nu pui sare, nu are nevoie de alte condimente, ca ar deranja aromele, e "fresh & crunchy" :cheers:
Pentru ca nu e fiarta la inconstienta, se simte înca fiecare aroma în parte.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,635
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 April 2012 - 05:21 PM

Cand am citit titlul mi-am imaginat radacina de telina, nu ma asteptam la tije.Imi place si mai mult! :toothy9;

#5 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 04 April 2012 - 06:19 PM

Supa din tije pe care eu le ador (aproape mereu le am in casa, pun la salate), chiar n-am mancat niciodata.
Si-mi place combinatia tare. Dar daca nu e cu Stilton, merge si cu gorgonzola normala, nu?

#6 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 04 April 2012 - 06:20 PM

 Eataly, la 04 April 2012 - 05:21 PM, a spus:

Cand am citit titlul mi-am imaginat radacina de telina, nu ma asteptam la tije.Imi place si mai mult! :occasion14:


Ador tijele astea. Le crontanesc si asa crude! Sau cu un dip de brînza picanta :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#7 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 04 April 2012 - 06:22 PM

 any_annette, la 04 April 2012 - 06:19 PM, a spus:

Supa din tije pe care eu le ador (aproape mereu le am in casa, pun la salate), chiar n-am mancat niciodata.
Si-mi place combinatia tare. Dar daca nu e cu Stilton, merge si cu gorgonzola normala, nu?

De mers merge, doar ca va avea alta aroma/picantete. Gorgonzola nu e asa picanta si nici sarata, deci tre sa gusti si sa potrivesti de toate cele. Cred ca aici ar merge si olecuta nucsoara razuita.
La supa asta prezenta dominatoare este Stiltonul, urmat de tije si nuca.
Si eu le am mereu în casa, tijele, ca le ador asa crude. Dar le bag si la fripturi în tava, sau în amestec de legume la cuptor :occasion14:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 04 April 2012 - 06:22 PM

Si mie imi plac mult!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#9 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 04 April 2012 - 07:57 PM

 Maya, la 04 April 2012 - 06:22 PM, a spus:

Si eu le am mereu în casa, tijele, ca le ador asa crude.


Super bune cu peanut butter (sau almond butter)!
A cat is a friend fur-ever !

#10 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 05 April 2012 - 10:17 AM

Tu'i basca lui de Stilton! :lol:
Am cautat sambata la Carrefour si nu aveau (Eram si eu curios sa gust si sortimentul acesta)

Chapeau, Maya!
:pupic:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#11 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 05 April 2012 - 12:53 PM

 W Mamadeus Paparotti, la 05 April 2012 - 10:17 AM, a spus:

Tu'i basca lui de Stilton! :blush:
Am cautat sambata la Carrefour si nu aveau (Eram si eu curios sa gust si sortimentul acesta)

Chapeau, Maya!
:tongue3:



Sefu, n-ai voie sa mori pana nu gusti un stilton adevarat! mai bine nu vezi Roma :hug:
cand va fi sa fie, fa cumva sa fie the real thing, matured si din surse sigure - o sa te indragostesti.
altfel, daca nu-i de calitate... o sa il urasti

#12 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 April 2012 - 01:21 PM

 zerda, la 04 April 2012 - 06:22 PM, a spus:

Si mie imi plac mult!!

Deschidem club? :lol:
Pisicile adora telina :blush:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#13 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 April 2012 - 01:23 PM

 Uma, la 04 April 2012 - 07:57 PM, a spus:

 Maya, la 04 April 2012 - 06:22 PM, a spus:

Si eu le am mereu în casa, tijele, ca le ador asa crude.


Super bune cu peanut butter (sau almond butter)!

Mai, mie nu-mi place untul asta nici sa ma bati! Si nu stiu de ce,ca-mi plac peanuturile :blush:
Si de migdale înca n-am vazut!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#14 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 April 2012 - 01:24 PM

 W Mamadeus Paparotti, la 05 April 2012 - 10:17 AM, a spus:

Tu'i basca lui de Stilton! :lol:
Am cautat sambata la Carrefour si nu aveau (Eram si eu curios sa gust si sortimentul acesta)

Chapeau, Maya!
:blush:

Sefule, neaparat trebuie sa gusti! Si neaparat unu bun, maturat. Cînd nu mai e alb, ci are culoarea fildesului!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#15 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 April 2012 - 01:25 PM

 MariaSan, la 05 April 2012 - 12:53 PM, a spus:


Sefu, n-ai voie sa mori pana nu gusti un stilton adevarat! mai bine nu vezi Roma :blush:
cand va fi sa fie, fa cumva sa fie the real thing, matured si din surse sigure - o sa te indragostesti.
altfel, daca nu-i de calitate... o sa il urasti

Exact!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#16 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 13 April 2012 - 02:18 PM

 Maya, la 13 April 2012 - 01:21 PM, a spus:

Pisicile adora telina :lol:

Mie imi spui? Maya imi linge mainile si se dragaleste de ele (inclusiv balosit) dupa ce curat telina, mai rau decat daca m-as pudra cu cat-nip :blush:

Almond butter e foarte gustos, mai ales daca gasesti natural, fara adaosuri de sare si alte prostiute.
A cat is a friend fur-ever !

#17 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 13,392
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 April 2012 - 04:38 PM

Nici mie nu-mi place untul de arahide desi imi plac arahidele, dar nici eu n-am auzit de cel din migdale, tre sa-l caut.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site