Forum Culinar: Masline aperitiv - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Masline aperitiv

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,635
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 16 April 2012 - 12:58 PM

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-9-13345729700258.jpg

Va avertizez: sunt periculoase.Daca reusiti sa va opriti dupa o maslina, aveti un premiu.
Le ochisem de ceva timp pe blogul "Anice&Cannella", uitasem de ele, nu mai stiam unde le-am vazut, cand le-am cautat nu le-am gasit.E bine cand retete mai vechi sunt scoase la suprafata.Asa ca le-am regasit pe un alt blog(La torta pendente).

Deci, eu am facut cantitate dubla pentru ca maslinele mele erau gigant:

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-9-13345734758216.jpg

Masline verzi fara sambure.Daca-s mari 20-24.
100 gr faina
60 gr parmezan ras
60 gr unt
2 linguri apa rece

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-9-1334573378359.jpg

Amestecati faina, parmezanul si adaugati untul rece bucatele.
Legam compozitia cu cele doua linguri de apa.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-9-1334573434063.jpg

Formam o biluta si o dam la frigider.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-9-13345734617221.jpg

Dupa 30 de minute scoatem aluatul din frigider si invelim fiecare maslina intr-o coaja subtire de aluat.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-9-13345735430415.jpg

Le asezam pe hartie de copt si introducem maslinele iar in frigider.
Minim 2 ore, eu le-am lasat peste noapte si s-au comportat perfect.
Le coacem la 190-20 de grde pana se rumenesc usor.Stati cu ochii pe ele.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-9-13345736551367.jpg

Prea bune, merg la aperitiv alaturi de un vin sau cu prietenii la un meci cu o bere rece in mana. :)

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-9-13345738367162.jpg

#2 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 April 2012 - 01:22 PM

Mmmmm ce faine sunt si-mi plac tare ca se pot prepara cu o zi inainte :) !

#3 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 April 2012 - 02:32 PM

Asta e o chestie enervanta! Cum sa te opresti la una? Doar daca esti sadic! :-* :)
Minunat aperitiv!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#4 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 16 April 2012 - 02:55 PM

:) la scena deschisa.

:-* Sa nu mai vi cu d'alde astea cand frigiderele sunt pline pe-o saptamana!
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,635
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 16 April 2012 - 03:22 PM

Vezi postareaany_annette, la 16 April 2012 - 01:22 PM, a spus:

Mmmmm ce faine sunt si-mi plac tare ca se pot prepara cu o zi inainte :-* !


Any, eu chiar recomand sa le tineti in frigider o zi.Isi mentin forma.Eu am copt 4 bucati imediat si s-au "borsit" un pic.

Vezi postareaMaya, la 16 April 2012 - 02:32 PM, a spus:

Asta e o chestie enervanta! Cum sa te opresti la una? Doar daca esti sadic! :D :D
Minunat aperitiv!


Exact, eu n-am reusit.Dar imi place sa provoc lumea! :(

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 16 April 2012 - 02:55 PM, a spus:


:director: Sa nu mai vi cu d'alde astea cand frigiderele sunt pline pe-o saptamana!


Al meu e gol. :) Ca m-am abtinut de la mega-pregateli.M-am multumit sa va admir pe voi! :)

#6 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 16 April 2012 - 04:32 PM

Ce bine arata!! Le fac si eu mai tot timpu, imi plac f mult. Aici la mine se fac la petreceri si la meciuri. Americancele le tin necoapte la congelator pt o perioada f lunga si cand vor sa le faca le pun la cuptor.
Mi-ai facut pofta :-*

Pupici!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,635
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 April 2012 - 02:09 PM

Oana, buna si ideea cu congelatorul. =))

#8 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 19 May 2012 - 05:51 PM

Buneeeeeeeeeeeeee!!!!!

:hungry:

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-199-13374427069024.jpg
ex Aninita

#9 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,635
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 May 2012 - 09:32 AM

Ce fain arata ale tale Carmen!
Sa va fie de bine! :wacko:

#10 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,714
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 May 2012 - 12:54 PM

odata si-odata tot incerc sa le fac, chiar daca-s mai bibilite, si eu nu prea am rabdare, dar prea arata wow.

#11 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,714
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 June 2012 - 02:16 PM

Iaca le-a venit randul, au fost ( asta e cuvantul...au fost ) sublime.
grazie cara . se vor reface sigur...

#12 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,635
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 01 June 2012 - 02:20 PM

Aaaa, ce ma bucur.
Astea creeaza dependenta, si inteleg pe cine nu le incearca de frica ca nu se vor mai opri din mancat! :thumleft:
Ca mine acum. :toothy9;

#13 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,714
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 June 2012 - 03:34 PM

tadaaaaaaaaaaaaaa

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2012/post-16-13385576458597.jpg
  • Imagine atasata: monthly_06_2012/post-16-1338557660201.jpg


#14 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 21 July 2012 - 04:06 PM

Nu am acuma parmezan acasa,numai cascaval normal si nu e de iesit la cumparaturi pe vremea asta.Pot sa le fac si fara parmezan?
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#15 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,635
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 22 July 2012 - 06:04 PM

Petu, eu zic ca merge.Scuza-mi raspunsul intarziat! :tongue3:

#16 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 22 July 2012 - 08:55 PM

Vezi postareaEataly, la 22 July 2012 - 06:04 PM, a spus:

Petu, eu zic ca merge.Scuza-mi raspunsul intarziat! Imagine postata


Nu-i nici o problema,am facut ieri maslinele aperitiv in aluatul cu vin dupa reteta Adrianei.A iesit o bunatate.Cand cumpar parmezan fac dupa reteta asta,ca sigur sunt si asa excelente :tongue3:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#17 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 24 July 2012 - 07:00 PM

Am facut saptamana trecuta Maslinele aperitiv cu cascaval Cheddar. Am pus masline umplute.

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-1297-13431492152305.jpg

Pupici!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#18 Useril este offline   Gelutza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,030
  • Inregistrat: 04-January 12

Postat 21 August 2012 - 12:15 PM

Lily, cu ideea ta si aluatul de tarta al Adrianei am facut si eu maslinute in aluat si am incantat audienta. Ma simt obligata sa-ti multumesc.
Am fost prea aglomerata si aluatul acela mi s-a parut mai rapid, data viitoare le voi face intocmai ca ale tale.
Dovezi si :fuckme: .
Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-1345544008698.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13455441081992.jpg

#19 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 21 August 2012 - 12:21 PM

Gelutza,asa-i ca-s bune si cu aluatul Adrianei?In lipsa de parmezan le-am facut si eu tot asa...a iesit o incantare pentru toti.
Bine ca mi-ai amintit de ele ca le fac pentru sfarsitul viitor de saptamana cu reteta initiala :fuckme:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#20 Useril este offline   Gelutza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,030
  • Inregistrat: 04-January 12

Postat 24 August 2012 - 01:03 PM

Vezi postareapetunie, la 21 August 2012 - 12:21 PM, a spus:

Gelutza,asa-i ca-s bune si cu aluatul Adrianei?In lipsa de parmezan le-am facut si eu tot asa...a iesit o incantare pentru toti.
Bine ca mi-ai amintit de ele ca le fac pentru sfarsitul viitor de saptamana cu reteta initiala :tongue3:

Sunt foarte bune, eu deja le-am repetat, de data asta le-am dat si prin susan si au fost si mai si.

Am editat mesajul ca sa adaug poza doveditoare pentru maslinutele date prin susan.
Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13458285323208.jpg

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site