Forum Culinar: Cum se pot desara maslinele? - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cum se pot desara maslinele?

#1 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

  Postat 22 April 2012 - 11:39 AM

Va deranjez cu o intrebare:

Stiu ca se gasesc in magazine masline light, cu continut redus de sare.

Stie cineva o metoda pentru desarare maslinelor "regular" :toothy9; si acasa?

Va multumesc.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#2 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 22 April 2012 - 12:10 PM

Eu urasc maslinele desarate, de aia o sa vorbesc stiintific si din carti: daca pui maslinele sarate intr-o solutie de apa cu sare, sarea tinde sa se echivaleze in cele doua solutii.
Sau cum fac eu la praz cu masline, fierb maslinele, dar zice-se ca e mai eficient daca pui ceva sare in apa.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#3 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 22 April 2012 - 01:47 PM

 zerda, la 22 April 2012 - 12:10 PM, a spus:

Eu urasc maslinele desarate, de aia o sa vorbesc stiintific si din carti: daca pui maslinele sarate intr-o solutie de apa cu sare, sarea tinde sa se echivaleze in cele doua solutii.

Continutul redus de sare este pentru mine o necesitate :toothy9;
Savurez zilnic cate una-doua masline kalamata sarate si ini dau seama de diferenta...

Osmoza... Am incercat, dar nu prea este eficient in intervalul de cateva zile. Probabil si pentru ca maslinele se lasa la fermentat in saramura, luni de zile asta in cazul in care procesul nu este grabit industrial. Posibil ca si coaja maslinei este mai greu permeabila.

In cazul verzei murate julien-ata, folosind apa calduta 40-45 de grade, desalinizarea se produce in maxim o ora.


Poate stie cineva, totusi cum se produc maslinele light din masline normale. Ceva ma face sa cred ca nu se foloseste din start o cantiate mica de sare ci se intervine ulterior.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#4 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 22 April 2012 - 01:54 PM

Nu prea pot sa te ajut dar din cate am inteles de la niste fete in Israel in mod normal se pune sare, fara timiditate! Eu am reusit o data sa le desarez total ca le-am fiert vreo 2 ora in apa fara sare.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#5 Useril este offline   Alexandru 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 2,369
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 22 April 2012 - 04:08 PM

Maslinele negre fara sare provin din varietati deosebite (gen Throumboelies) ale caror fructe fermenteaza natural în pom, cea ce le elimina gustul amar.
Maslinele verzi în schimb, sînt sarate pentru conservare.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#6 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 22 April 2012 - 05:01 PM

Acum zic si eu, e bine sa fie nesarate, dar daca chiar nu ai, totusi cate maline mananci sa fie o problema??!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#7 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,869
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 22 April 2012 - 05:24 PM

maestre, eu vîrîi măslinele buclucaşe în apă rece şi după cîteva schimbări de apă erau mai puţin sărate

#8 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 23 April 2012 - 08:56 AM

 Dexter, la 22 April 2012 - 05:24 PM, a spus:

maestre, eu vîrîi măslinele buclucaşe în apă rece şi după cîteva schimbări de apă erau mai puţin sărate

La fel procedez si eu. Pescuiesc usurel maslinele, ca sa nu vina iar sarea cu ele si apoi arunc apa, clatesc vasul si repet operatiunea...

#9 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 23 April 2012 - 02:24 PM

Va multamesc.
Am tot incercat cu schimbatul apei, dar nu a fost foarte eficient.
Pana una-alta, cumpar masline light pentru mine si masline ka la mă-ta =)) pentru restul familiei. Eu imi iau cam 6 desarate si doua ... bune =))
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site