Forum Culinar: Kurdan Kebabi - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Kurdan Kebabi bucatarie turceasca

#1 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 22 April 2012 - 01:31 PM

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-1267-13350922625282.jpg

Am mancat candva in Turcia si ne-a placut mult de tot.Asa ca mare a fost bucuria sa dau peste reteta intr-un forum rusesc.Si pentru ca n-am gasit un astfel de reteta pe site(daca e deja,stiti deja ca puteti sa-i dati delete topicului prezent)m-am gandit s-o impart cu voi.
Iar daca va ganditi sa-ncercati sa preparati,aveti nevoie de:

-Carne tocata de vita(eu am pus si de porc, jumi-juma ) ,condimentata si sarata dupa plac,dar fara ceapa sau usturoi conform retetei,insa cu muuuult patrunjel(eu am pus uscat,caci din asta am avut) si 'legata' cu ou.E de preferat s-o pregatiti in prealabil cu 1-2 h si sa stea la frigider.
-vinete taiate pe lung(tinute in apa cu sare in prealabil) si prajite.Se potrivesc vinetele mai lunguiete,eu am facut cu ce-am gasit.
-rosii,ardei(taiate cuburi) si ceapa rosie(de la mine putere)
-o cutie de rosii conservate sau orice suc de rosii,pasta de rosii home made,daca doriti sa fie eco.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-1267-1335092902237.jpg

Vinetele eliberate de uleiul in exces se aseaza, 2 cate 2, in felul urmator

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-1267-13350930911559.jpg

apoi se formeaza o bila de marimea potrivita din carne si se plaseaza peste vinete

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-1267-13350931695131.jpg

Se impaturesc partile pornind de la bucata de vanata de desubt si se prinde cu o scobitoare

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-1267-13350932616864.jpg

Dupa,se prind in aceeasi scobitoare cate o bucatica de rosie,ceapa si ardei si-arata cam asa

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-1267-13350933541088.jpg

Se plaseaza intr-o tava unsa cu putin ulei(sau vas termorezistent)

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-1267-13350934322832.jpg

Se adauga 1 pahar cu apa,cat sa acopere fundul tavei si se da la cuptor.Dupa cca 15 min. se adauga si rosiile din conserva sau 1 lingura de paste de rosii dizolvata in jumatate de pahar cu apa.'Sosul' nu trebuie sa le-acopere,ci doar s-ajunga pana la jumatate.Se dau iarasi la cuptor pana sunt gata iar sosul obtinut nu e deloc de neglijat.

Noi le-am servit ca fel unic,dar se pot servi si cu orez.

Iarasi mi-a pus la sfarsit o poza in plus,rog persoanele in putere s-o stearga . :toothy9;

#2 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 22 April 2012 - 01:44 PM

imi place!!! Cum noua ne plac vinetele, am sa le incerc si in varianta asta.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#3 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 22 April 2012 - 01:55 PM

Multumim frumos de reteta.

Deja, citind-o, mi se pare super-grozava! :toothy9;
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#4 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,875
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 April 2012 - 02:00 PM

Imi place mult de tot!
Delicioasa :toothy9;! Bravo Ellani!

#5 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 22 April 2012 - 03:18 PM

Ingenios!!!! Pt. faptul ca-i cu vinete pt. mine e la superlativ!!!
:)
ex Aninita

#6 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 22 April 2012 - 08:05 PM

Grozava reteta si de efect. Trebuie incercata musai, dar mai incolo cand vinetele nu vor avea pret de cocaina.

#7 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 22 April 2012 - 08:57 PM

Va multumesc tuturor pentru aprecieri :floare: :floare: :floare:. Ma bucura ca va place reteta si ma va bucura si mai tare daca o veti face si va fi pe plac.


Vezi postareaaura, la 22 April 2012 - 01:44 PM, a spus:

imi place!!! Cum noua ne plac vinetele, am sa le incerc si in varianta asta.

Si nu cere garnitura,cel putin in cazul meu,eu m-am saturat din maxim 1 bucata si jumatate.Drept ca sotului ii trebuiesc macar vreo 3 :D El care inainte nici gura nu punea pe vinete.

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 22 April 2012 - 01:55 PM, a spus:

Multumim frumos de reteta.

Deja, citind-o, mi se pare super-grozava! :appl:

Si daca scoate D-l Paparotti condimentele sale la inaintare(Eu nu prea pot sa ma laud cu multe si ma ratacesc doar citind cate le are)vor iesi niste Kebabi ca la mama lor acasa.

Vezi postareaany_annette, la 22 April 2012 - 02:00 PM, a spus:

Imi place mult de tot!
Delicioasa :)! Bravo Ellani!


Apai n-are cum sa nu,daca-ti place Timbalo de aneletti.Carne, vinete,stii tu ;)


Vezi postareaCarmen, la 22 April 2012 - 03:18 PM, a spus:

Ingenios!!!! Pt. faptul ca-i cu vinete pt. mine e la superlativ!!!
:floare:


Premiul pentru ingeniozitate il merita turcii.Si-acum imi amintesc de vitrinele lor doldora de dulciuri de sa-ti fuga ochii.Sau 'manti'-'coltunasii' aia pitici facuti de mana.De fapt mie mi-a placut mancarea pe oriunde am calatorit (cu unele mici exceptii)dar adevarat,ca nici n-am calatorit in multe locuri.Dar nici nu pot sa ma abtin sa zic ca ,totusi ,cea mai buna mancare e acea de-acasa!

Vezi postareajulix_2007, la 22 April 2012 - 08:05 PM, a spus:

Grozava reteta si de efect. Trebuie incercata musai, dar mai incolo cand vinetele nu vor avea pret de cocaina.


Te-nteleg,caci si eu am pandit 'oferta'(nu-ti spun cat am dat la asa zisa oferta,caci chiar vei zice ca sunt narcomana :D Nu cred c-as fi dat banii astia pe 2 kile de vinete acasa,caci acolo mereu asteptam sezonul,dar aici n-am alta alternativa,oricum) ca sa fac reteta care statea demult in asteptare.

#8 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 23 April 2012 - 12:09 AM

Scos poza in plus, sper ca-i bine asa. Apetisanta reteta ta :floare: , aici am noroc ca vinetele au cam acelasi pret tot anul. In afara catorva exceptii nu se simt mari variatii de pret in functie de sezon la legume si la fructe. :floare:

#9 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,694
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 24 April 2012 - 11:26 AM

Si mie-mi plac! Dar cand sa le fac? :) Vad eu... trebuiesc neaparat facute "piftelutele" lu' matale. Brava! :sad3:
Sorina

#10 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 24 April 2012 - 11:57 AM

Faina reteta , musai s-o incerc si eu

#11 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,714
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 April 2012 - 12:25 PM

Ademenitoare reteta :)

#12 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 26 April 2012 - 08:02 PM

Vezi postarealaura_lala, la 23 April 2012 - 12:09 AM, a spus:

Scos poza in plus, sper ca-i bine asa. Apetisanta reteta ta :drool: , aici am noroc ca vinetele au cam acelasi pret tot anul. In afara catorva exceptii nu se simt mari variatii de pret in functie de sezon la legume si la fructe. :)

Da,e numa' bine,multumesc frumos :floare: Atunci poti sa le faci tot anul imprejur si nici nu 'ataca' tare silueta.

Vezi postareasorinadaniela, la 24 April 2012 - 11:26 AM, a spus:

Si mie-mi plac! Dar cand sa le fac? :scratch: Vad eu... trebuiesc neaparat facute "piftelutele" lu' matale. Brava! :floare:

Sorina,nu cer foarte mult,iar daca organizezi astfel incat sa prajesti vinetele si sa faci compozitia cu o seara inainte,a doua zi doar le montezi si...astepti cu nerabdare sa se gateasca in cuptor.

Vezi postareaizuk, la 24 April 2012 - 11:57 AM, a spus:

Faina reteta , musai s-o incerc si eu

Asa am zis si eu ;)

Vezi postareastella, la 24 April 2012 - 12:25 PM, a spus:

Ademenitoare reteta :)

Si unde mai pui ca poti ademeni cu ea si pe altii,daca-s amatori de vinete. :)

#13 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 26 April 2012 - 08:08 PM

si mie-mi convine reteta, :scratch:
parca nu-s chiar asa de scumpe vinetele, vreo 7-8 lei. cate vinete ai avut la cata carne? ca sa-mi fac o idee, ca am un rest de carne de vita tocata.

#14 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 26 April 2012 - 08:18 PM

Ce bine e sa te 'revad'! :scratch:
La jumatate din ce vezi in bol(aprox 1 kilogram) mi-au trebuit 4 vinete.Deci cam 8-9 vinete la toata cantitatea.

#15 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 26 April 2012 - 08:21 PM

Vezi postareaEllani, la 26 April 2012 - 08:18 PM, a spus:

Ce bine e sa te 'revad'! :scratch:

la fel, la fel :floare:

La jumatate din ce vezi in bol(aprox 1 kilogram) mi-au trebuit 4 vinete.Deci cam 8-9 vinete la toata cantitatea.

aa, bon, mie mi-ar trebui vreo 3, cam un kil.


#16 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 28 April 2012 - 11:31 PM

Neaparat sa-l preparati, e o bunatate! Eu l-am porcait, adica am folosit doar carne de porc tocata si prosciutto crudo. Si-ar face turcii cruci cu ambele maini. :)

Am avut 2 vinete marisoare si jumatate de kg de carne tocata. Fatza de ce a zis aici Ellani am condimentat carnea cruda cu usturoi granulat, sare si piper. Peste fasiile de vinete (din 2 vinete am scos 15 fasii) am pus cate o felie de prosciutto. Au iesit 7 bucati.

Mi-a mai ramas carne si m-am hotarat sa fac separat un sos si s-o utilizez. Am calit ceapa taiata solzisori, am adaugat carnea si putzina apa, cand carnea a fost gata am pus suc de rosii, am condimentat cu usturoi, piper, chimen arabesc, curcuma si desigur un strop de sare. Si mult patrunjel verde. Am evitat astfel sa mancam orez, paste ori alte glucide rele. :rolleyes:

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-97-13356467095602.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-97-13356467156075.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-97-13356467172119.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-97-13356467191707.jpg

Asta e portia mea, am mancat un pachetel si jumatate, restul le-a infulecat barbate-miu, s-a intrecut in onomatopee ahhh,ohhhh, mmmm que bom, pe scurt a zis ca a fost cea mai buna mancare pe care a mancat-o in viata lui :love7: . A crescut pipota-n mine! :D

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-97-13356467335531.jpg

Mersi de reteta, datorita tie am primit un frumos compliment! :rolleyes: Sigur o voi reface!

#17 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 29 April 2012 - 11:48 AM

Vezi postarealaura_lala, la 28 April 2012 - 11:31 PM, a spus:

Neaparat sa-l preparati, e o bunatate! Eu l-am porcait, adica am folosit doar carne de porc tocata si prosciutto crudo. Si-ar face turcii cruci cu ambele maini. :D

Deci ai facut un 'fusion' italo-turc :)
Fatza de ce a zis aici Ellani am condimentat carnea cruda cu usturoi granulat, sare si piper.

M-am intrebat si eu de ce nu era nici ceapa si nici usturoi in carne,dar am zis s-o fac asa cum scrie si s-o scriu aici la fel cum am gasit-o.Dar next time ii fac si eu schimbari,caci greu ma pot abtine sa nu-mi bag codita la retete :lol: .

Mi-a mai ramas carne si m-am hotarat sa fac separat un sos si s-o utilizez.Am evitat astfel sa mancam orez, paste ori alte glucide rele. :love7:

Si ai mers mai departe si ai facut-o super-elaborata :) .

Asta e portia mea, am mancat un pachetel si jumatate, restul le-a infulecat barbate-miu, s-a intrecut in onomatopee ahhh,ohhhh, mmmm que bom, pe scurt a zis ca a fost cea mai buna mancare pe care a mancat-o in viata lui =)) . A crescut pipota-n mine! :lol:

Pai are de ce sa-i placa,mai ales ca-i facuta de sotia lui,care si-a pus imaginatie si straduinta la bataie :notworthy: .Iar la mine creste inima ca v-a placut!

Mersi de reteta, datorita tie am primit un frumos compliment! =(( Sigur o voi reface!

Sa va fie de bine si multumesc c-ai incercat-o :lol:



#18 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 30 April 2012 - 11:17 PM

Si eu am facut pachetelele in we. Foarte bune, iar sosul, minunat!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site