Forum Culinar: Tort cu vin rosu si ciocolata - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tort cu vin rosu si ciocolata si pere in vin :D

#1 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 25 April 2012 - 10:02 AM

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-90-13353407425562.jpg

Primisem de la tara o sticla de vin rosu putin cam acrisor pentru gustul meu si m-am gandit ca decat sa-l las sa faca pureci prin frigider prea mult, mai bine sa-l valorific in ceva...asa s-a "nascut" acest tort, care mie una, mi-a placut tare mult.. Tortul are o aroma de lichior de cirese amare (cel putin spre asta au inclinat papilele mele :D) si arata si tare bine :pupic:... Pozele sunt blitzuite rau din pacate si nu se vad culorile adevarate :P (exact cand ma apucasem sa fac pozele a intrat soarele in nori si nici ca a vrut sa mai iasa :thumleft: )

Ingrediente:
85g unt
200g zahar
1 ou intreg + 1 galbenus
180ml vin rosu
140g faina
40g cacao
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita scortisoara
1 praf de sare
1/2 lingurita esenta de vanilie

Spumam untul cateva minute, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam bine pana obtinem o crema (4-5min). Adaugati oul intreg si galbenusul si omogenizati.
Urmeaza sa adaugati vinul si esenta de vanilie.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-90-13353407609761.jpg

In acest moment, compozitia va arata ca si cand s-a taiat. Nu va faceti griji, asa trebuie sa arate. Cerneti faina, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul si sare si adaugati peste compozitia de vin, cate o jumatate o data. La final, incorporati scortisoara. Aluatul final va fi cremos si tare aromat.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-90-13353407777676.jpg

Turnati in tava si dati la cuptor la 180gr C pana trece testul scobitorii.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-90-13353408676494.jpg

Nu stiu cat o fi de potrivit in teorie, dar papila mea mi-a zis ca i-ar sade tare bine alaturi perele in vin cu reductie de vin rosu =))

Ingrediente pentru perele in vin rosu:
2 pere
500ml vin rosu
1 stea de anason
1/2 pastaie de vanilie
1baton de scortisoara
180g zahar (puneti zahar dupa gust...vinul meu a fost mai acrisor)

Puneti vinul la fiert impreuna cu anasonul, vanilia, batonul de scortisoara si zaharul.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-90-13353408028556.jpg

Intre timp curatati perele de coaja si stropiti-le cu putina zeama de lamaie pentru a nu oxida. Cand vinul incepe sa fiarba, scufundati perele (eu le-am taiat in jumatate, iar motivul pentru care din 2 pere au rezultat 3 jumatati :read2:)) este ca baietelul meu a "furat" o jumatate =))).

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-90-13353408264448.jpg

Fierbeti la foc potrivit pana cand varful unui cutit intra cu usurinta in pere. Aveti grija sa alegeti un soi de pere care isi pastreaza forma la fiert si nici sa nu fie excesiv de coapte, altfel riscati sa se "destrame" in timpul fiertului. Dupa vreo 15min perele mele erau suficient de fierte. In acest moment scoateti perele cu grija din vin si lasati lichidul sa fiarba pana scade cel putin la jumatate. Veti obtine un sos delicios pe care cu greu m-am abtinut sa nu-l savurez asa simplu ;)

Serviti tortul cu frisca, o jumatate de para si sos de vin rosu. Un adevarat deliciu!!!

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-90-13353408840561.jpg
Imagine postata

#2 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,640
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 April 2012 - 12:36 PM

Am o presimtire puternica ca e exact pe gustul meu.
daca ai si pomenit de lichior de cirese amare...a ta sunt pe vecie! :thumleft:

#3 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 25 April 2012 - 12:59 PM

Vezi postareaEataly, la 25 April 2012 - 12:36 PM, a spus:

Am o presimtire puternica ca e exact pe gustul meu.
daca ai si pomenit de lichior de cirese amare...a ta sunt pe vecie! :rolleyes:


Mie asa mi s-a parut, Lilly :D
Sper din suflet sa-ti placa daca il faci :D

O alta sugestie de servire ar fi cu un mot de mascarpone batut bine cu putin zahar pudra, ori chiar un sos de ciocolata.. Tortul in sine nu e prea umed si mi se pare ca se pupa tare bine cu un sos ceva :D:P

No, imi fac pofta singura :lol: :)
Imagine postata

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site