Forum Culinar: Galusti din hrisca cu spuma de leurda - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Galusti din hrisca cu spuma de leurda

#1 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 25 April 2012 - 10:05 AM

Spunem leurda, spunem primavara, detoxifiere, sanatate, mai adaugam si hrisca si aportul de fier si zinc adus, nu putem decat sa spune ca ne vom bucura de o reteta plina de vitamine si beneficii.

Desi sunt inconjurata de paduri, in weekend am fost sa caut leurda si din pacate tot la cea cumparata am ajuns.

Primavara reteta asta o ador si o tot repet.Puteti sa serviti galustile ca fel principal fara nimic pe langa sau daca doriti cu ceva carne.Eu de data asta am optat pentru prima varianta.

Par multe ingrediente si multa migala, dar nu e chiar asa.

2 rosii uscate
100 ml lapte(1,5%)
800 ml supa legume
250 gr hrisca
200 gr ceapa
200 gr cartofi
1 lingura ulei rapita(nu aveti puteti folosii de floarea soarelui)
1 ou + 1 albus
sare
1 lingurita coriandru tocat
2 legaturi de leurda( a 100 gr)
100 gr smantana
1/2 lamaie

Eu rosiile le-am avut uscate si apoi puse in ulei, iar ca si lapte am folosit de orez.In pozele mele vor aparea cantitati mai mici,fiinca am facut doar jumatate de portie.Dintr-o portie intreaga ies 12 galusti.
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-479-13353405512245.jpg

Rosiile le-am tocat marunt
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-479-1335340602982.jpg
si le-am pus sa fiarba impreuna cu laptele si 500 ml supa(asta pentru portia intreaga)
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-479-13353406316762.jpg
apoi am adaugat hrisca si am lasat sa fiarba in jur de 15 minute la foc mediu.La final am tras de-o parte vasul si am lasat sa se raceasca. Intre timp am curatat ceapa si cartofi , ceapa am tocat-o marunt, iar cartofii i-am taiat cubulete de aproximativ 1 cm grosime. Am pus intr-o tigaie uleiul la incins si am adaugat ceapa si cartofii si i-am lasat sa se inabuse 1 minutel
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-479-13353406632302.jpg
dupa care am adaugat restul de supa , lasand la foc potrivit sa fiarba in jur de 20 de minute
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-479-1335340692669.jpg
Cat timp firbeau ceapa si cartofii am amestecat 1 albus si un ou(cand faceti doar jumatate de portie puneti doar oul intreg) mixand pana devine precum o crema, sau asa ceva
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-479-13353407470503.jpg
si le-am adaugat peste hrisca racita,
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-479-13353407911061.jpg
am condimentat cu sare si coriandru si amestecat bine, pana devine o compozitie compacta, precum cea de perisoare. Separat am pus la fiert intr-un vas apa calda si am inceput sa formez galustile.Le-am lasat sa fiarba in jur de 8-10 minute.In momentul in care se ridica sunt gata.
Pana au fiert galustile am tocat leurda, pastrand putina pentru decor
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-479-13353408266571.jpg
si am adugat-o peste cartofi impreuna cu smantana si o tragem scurt intr-un clocot
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-479-13353408582016.jpg
La final pasam amestecul de cartofi si leurda pana devine precum o spuma fina.Am sarat si adaugat zeama de la 1/2 lamaie si am servit cu galustile de hrisca.
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-479-13353408988251.jpg
sunt divine.inca o poza mai in detaliu si ma duc :thumleft:
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-479-13353409363312.jpg

Mie una imi plac foarte mult , iar spuma ce mi-a mai ramas am folosit-o pentru un peste la cuptor.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#2 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,421
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 25 April 2012 - 10:31 AM

Vezi postareaIoana, la 25 April 2012 - 10:05 AM, a spus:

sunt divine.inca o poza mai in detaliu si ma duc :thumleft:
nu te du, stai aici! da' si mie un pic Imagine postata

vreau sa te intreb despre rolul cartofilor. banuiesc ca sunt pentru ingrosare si "incleiosare" a maglavaisului. m-ar tenta rereta dar trebuie sa ii inlocuiesc si ma gandesc ce s-ar potrivi mai bine dpvd gust si consistenta.

#3 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 25 April 2012 - 10:49 AM

Vezi postareaboni, la 25 April 2012 - 10:31 AM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 25 April 2012 - 10:05 AM, a spus:

sunt divine.inca o poza mai in detaliu si ma duc :thumleft:
nu te du, stai aici! da' si mie un pic Imagine postata

vreau sa te intreb despre rolul cartofilor. banuiesc ca sunt pentru ingrosare si "incleiosare" a maglavaisului. m-ar tenta rereta dar trebuie sa ii inlocuiesc si ma gandesc ce s-ar potrivi mai bine dpvd gust si consistenta.



Boni, cred ca poti scoate cartoful din compozitie si atunci v-a deveni mai fluida, nu cred ca ar fi vre-o problema.Cartoful mai ingroasa intr-adevar, eventual la final mai adaugi niste smantana sau crema de branza sa o "inchege".
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#4 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,421
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 25 April 2012 - 11:03 AM

multumesc de raspuns. cand o fac vin si dau raportul :thumleft:

#5 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 25 April 2012 - 02:55 PM

Incep prin a lauda din toata inima reteta si prezentarea.
:rolleyes:

Sosurile(spumele) pot fi ingrosate si cu lecitina din soia, fulgi de drojdie dezactivata, agar-agar, tapioca, etc.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#6 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 25 April 2012 - 05:11 PM

Bun, bun... leurda am, hrisca am, timp nu prea, dar o sa-mi fac - excelent arata!!!! :notworthy:
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#7 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 25 April 2012 - 08:25 PM

Superba prezentarea! Poate o sa le încerc. Nu stiu ai mei ce zic, dar poate fac si eu o juma' de portie, de proba.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 26 April 2012 - 12:26 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 25 April 2012 - 02:55 PM, a spus:

Incep prin a lauda din toata inima reteta si prezentarea.
:-*

Sosurile(spumele) pot fi ingrosate si cu lecitina din soia, fulgi de drojdie dezactivata, agar-agar, tapioca, etc.

Multumescu pt. apreciere :notworthy:

Vezi postareakoral, la 25 April 2012 - 05:11 PM, a spus:

Bun, bun... leurda am, hrisca am, timp nu prea, dar o sa-mi fac - excelent arata!!!! :floare:


Koral, merge repede, sincer, mie mai mult pana fac pozele, mai ales ca nu am spatiu prea mare in bucatarie si ma lovesc de trepied.

Vezi postareaMaya, la 25 April 2012 - 08:25 PM, a spus:

Superba prezentarea! Poate o sa le încerc. Nu stiu ai mei ce zic, dar poate fac si eu o juma' de portie, de proba.


Maya, incerca juma de portie intai ca ies cat sa probati toti 3 si apoi vezi tu daca refaci portie intreaga.
Eu pot spune ca al meu nu mananca galustile de hrisca, spuma a mancat ca am pus pe peste,dar in schimb si galusti si spuma a halit Schatzi :hungry:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site