Forum Culinar: Mini tarte cu mousse de ciocolata - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Mini tarte cu mousse de ciocolata

#1 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 May 2012 - 12:36 PM

Ciocolatosi de pe tot forumul uniti-va :lol: !
Am facut deja de cateva ori mini tartele astea ciocolatoase si vad ca inca mai e cerinta.
Pentru sotul meu "ceva dulce" trebuie neaparat sa aiba si ciocolata.
Incerc eu sa fac si alte chestii diverse, fara ciocolata, insa ii place ciocolata si gata.

Ingrediente pentru 8 mini tarte (fiecare forma are 7 cm la baza si 9,5 cm sus)

Pentru aluatul fraged:
250 gr faina
110 gr unt rece
2 galbenusuri
100 gr zahar pudra
un varf de cutit de sare

Se cerne faina de 2-3 ori (eu o cern mereu de 3 ori) si se pune in vasul robotului impreuna cu untul rece taiat bucatele si un varf de cutit de sare.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13360411079793.jpg

Se amesteca usor, pana ce se obtine un aluat nisipos.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13360411308164.jpg

Se adauga zaharul pudra si cele 2 galbenusuri si se amesteca usor pana ce aluatul se incheaga cat de cat.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13360411528669.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13360411713606.jpg

Se rastoarna aluatul pe masa de lucru si i se da o forma dreptunghiulara, se compacteaza.
Se da la frigider cel putin 30 de minute, dupa care punem aluatul pe un fund de lemn si il taiem in 8 parti egale (aluatul l-am modelat in forma de dreptunghi, tocmai de aceea, sa-mi fie mai usor la impartirea lui).

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13360411977922.jpg

Fiecare parte de aluat se turteste usor cu dosul palmei, dar nu de tot, apoi cu grija sa nu se rupa, se intinde un cerc de circa 11 cm (asta depinde de dimensiunea formei).

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13360412322056.jpg

Se unge fiecare forma cu unt si se tapeteaza cu aluat. Le punem apoi in frigider timp de 10-15 minute

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13360412586524.jpg

Se acopera fiecare forma cu o bucatica de hartie de copt, peste care se pune o mana de fasole boabe.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13360412793843.jpg

Se dau la cuptor la 200 de grade (preincalzit) timp de 15 minute, apoi se scot, se indeparteaza hartia si fasolele si le mai lasam inca 5 minute.
Se scot din cuptor si se lasa la racit.


Pentru mousse de ciocolata:
175 gr ciocolata amara (50% cacao)
2 - 3 linguri de apa
30 gr unt
1 lingura de lichior Cointreau sau brandy
3 oua


Se separa galbenusurile de albusuri.
Se pune ciocolata bucatele cu cele 2-3 linguri de apa la topit, la bainmarie.
Se amesteca din cand in cand, iar cand ciocolata s-a topit, se da deoparte de pe bainmarie si deci si de pe foc si se adauga untul bucatele.
Se amesteca pana cand untul se topeste.
Cand untul s-a topit se adauga lingura de Cointreau sau brandy in functie de ce aveti, apoi se adauga galbenusurile pe rand, amestecand in continuu cu telul pana ce galbenusurile sunt perfect incorporate in compozitie.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-133604130853.jpg

Se bat albusurile spuma si se adauga la compozitia de ciocolata amestecind de jos in sus.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13360413273748.jpg

Se umplu tartele cu mousse-ul de ciocolata si se dau la frigider (sau se lasa la temperatura camerei) pentru cel putin 2 - 3 ore.
Am decorat apoi cu bucatele de ciocolata, fistic si zahar pudra.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13360413614642.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13360413776033.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13360413964505.jpg

#2 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 03 May 2012 - 12:39 PM

Mooooooooor, doar uitandu-ma la poze....... :( Si cica am mancat! :( Trebuie musai sa le fac, altfel jupanu' ma da afara din casa! :lol:

#3 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 May 2012 - 12:41 PM

Vezi postareaFoxyy, la 03 May 2012 - 12:39 PM, a spus:

Mooooooooor, doar uitandu-ma la poze....... :( Si cica am mancat! :( Trebuie musai sa le fac, altfel jupanu' ma da afara din casa! :lol:


Apai daca-ti plac ma bucur :105:!
Sunt usor de facut, e mai multa vorbaraie, ca incerc cat de cat sa fiu clara.

#4 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 03 May 2012 - 12:51 PM

Ce nebunie!!!!!!
Sa le fac pt. copii n-as putea...tot ce-i cu umplutura se incadreaza in "copilaria copilului universal"...adica ling crema si arunca restul... :lol: (nu stiu de ce ma supar...asa faceam si eu...:(=)) ) si cred ca si tu Any faceai la fel...:(=)):105:

Oricum reteta asta se baga la caiet :floare:
ex Aninita

#5 Useril este offline   cristinaD 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 313
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 03 May 2012 - 01:02 PM

Superb, ca de obicei :lol:

#6 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,400
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 03 May 2012 - 01:08 PM

Vezi postareaCarmen, la 03 May 2012 - 12:51 PM, a spus:

Ce nebunie!!!!!!
Sa le fac pt. copii n-as putea...tot ce-i cu umplutura se incadreaza in "copilaria copilului universal"...adica ling crema si arunca restul... :lol: (nu stiu de ce ma supar...asa faceam si eu...:(=)) ) si cred ca si tu Any faceai la fel...:(=)):105:

Oricum reteta asta se baga la caiet :floare:


Credeam ca sunt singura care ar linge doar crema si restul, ori altcineva, ori pa!
Ca copil tot asa faceam, ,mai ales la Eugenia, eu crema, Tuki (catelusa) biscuitii.
Da, eo o nebunie, arata ca o nebunie!
GEORGIA

#7 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 May 2012 - 01:12 PM

Vezi postareaCarmen, la 03 May 2012 - 12:51 PM, a spus:

Ce nebunie!!!!!!
Sa le fac pt. copii n-as putea...tot ce-i cu umplutura se incadreaza in "copilaria copilului universal"...adica ling crema si arunca restul... :scratch: (nu stiu de ce ma supar...asa faceam si eu...:105:=)) ) si cred ca si tu Any faceai la fel...=))=))=))

Oricum reteta asta se baga la caiet ;)


=)) Nu mai tin minte crede-ma!
Aluatul ajunge exact pentru 8 tarte, iar crema sa zic pentru 9-10. Deci mai ramane ceva crema de mancat cu lingurita :hello: !

Vezi postareacristinaD, la 03 May 2012 - 01:02 PM, a spus:

Superb, ca de obicei :wacko:


Merci mult Cri, ma bucur ca-ti plac :) !

Vezi postareaGiorgiana, la 03 May 2012 - 01:08 PM, a spus:


Credeam ca sunt singura care ar linge doar crema si restul, ori altcineva, ori pa!
Ca copil tot asa faceam, ,mai ales la Eugenia, eu crema, Tuki (catelusa) biscuitii.
Da, eo o nebunie, arata ca o nebunie!


Merci mult Georgi :scratch: !

#8 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,640
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 May 2012 - 01:46 PM

Tu faci concurenta la pasticcerii, nu?
Si astea le cumparam uneori lui Manu! :scratch:

#9 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,421
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 03 May 2012 - 01:49 PM

io nu le vad, nu, nu, nu Imagine postata
cu toate ca nu cred ca-s greu de modificat pentru mine. studiez si va anunt daca-mi ies.

am si eu o intrebare pentru "lingatoarele" de crema. dice sa aruncati, dom'le, suportul? il umpleti iar cu crema si aveti iar tarta gata :scratch:

#10 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,400
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 03 May 2012 - 02:25 PM

Vezi postareaboni, la 03 May 2012 - 01:49 PM, a spus:

am si eu o intrebare pentru "lingatoarele" de crema. dice sa aruncati, dom'le, suportul? il umpleti iar cu crema si aveti iar tarta gata :scratch:


Da, la asta nu m-am gandit, insa intotdeauna se gaseste, la mine, sa fie cineva care sa vrea suportul. Eu am ceva si cu suportul de la inghetata vafa, dar, repet, are cine sa manance suportul. :scratch:
GEORGIA

#11 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 May 2012 - 02:52 PM

Vezi postareaboni, la 03 May 2012 - 01:49 PM, a spus:

io nu le vad, nu, nu, nu Imagine postata
cu toate ca nu cred ca-s greu de modificat pentru mine. studiez si va anunt daca-mi ies.

am si eu o intrebare pentru "lingatoarele" de crema. dice sa aruncati, dom'le, suportul? il umpleti iar cu crema si aveti iar tarta gata :hello:


Brava Boni, exact la asta ma gandeam eu ca ziceam ca mi-a mai ramas crema pentru 2 tarte.
Deci se imple si se papa iar :scratch: !

Vezi postareaEataly, la 03 May 2012 - 01:46 PM, a spus:

Tu faci concurenta la pasticcerii, nu?
Si astea le cumparam uneori lui Manu! :scratch:


Nu prea am sanse, mai ales aici la mine :wacko: .

#12 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,489
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 03 May 2012 - 06:34 PM

Vezi postareaboni, la 03 May 2012 - 01:49 PM, a spus:

io nu le vad, nu, nu, nu Imagine postata
cu toate ca nu cred ca-s greu de modificat pentru mine. studiez si va anunt daca-mi ies.

am si eu o intrebare pentru "lingatoarele" de crema. dice sa aruncati, dom'le, suportul? il umpleti iar cu crema si aveti iar tarta gata Imagine postata



Da' fix la asta ma gandeam si eu!Mai ales ca fac parte din acea categorie!D-aia nici nu mai fac pasca de Pasti cu aluat:ca ajungea fix la gainute!

Ooofff, Any, tu si retetele tale minunate!Imagine postata Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#13 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 May 2012 - 06:42 PM

Vezi postareazoazorel, la 03 May 2012 - 06:34 PM, a spus:


Da' fix la asta ma gandeam si eu!Mai ales ca fac parte din acea categorie!D-aia nici nu mai fac pasca de Pasti cu aluat:ca ajungea fix la gainute!

Ooofff, Any, tu si retetele tale minunate!Imagine postata Imagine postata


Zoazo, ma bucur ca-ti plac :angryfire: !

#14 Useril este offline   lili 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 04 May 2012 - 12:47 PM

Any,vreau sa te intreb daca fac in forme de silicon oare e bine,can-am forme de tarta asa mici , sau o tarta mai mare ca am o forma de tarta mare?
Formele de silicon sunt mai mici cred ca au vreo 8 cm cu aproximatie, nu le-am folosit inca , mi-am luat un set de 100 buc pentru trufele stellei dar fiind mai mari am zis sa le folosesc la tarte.

#15 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 04 May 2012 - 12:57 PM

Vezi postarealili, la 04 May 2012 - 12:47 PM, a spus:

Any,vreau sa te intreb daca fac in forme de silicon oare e bine,can-am forme de tarta asa mici , sau o tarta mai mare ca am o forma de tarta mare?
Formele de silicon sunt mai mici cred ca au vreo 8 cm cu aproximatie, nu le-am folosit inca , mi-am luat un set de 100 buc pentru trufele stellei dar fiind mai mari am zis sa le folosesc la tarte.


Lili, eu forme de silicon folosesc extrem de rar, aproape deloc, deci nu stiu cum se comporta aluatul asta in silicon.
In plus, formele mici se manevreaza mai usor cu grija, la o forma mare cred ca s-ar rupe imediat cu greutatea cremei deasupra.
Eu sincer, in forma mare n-as face.
In alea de silicon nu stiu ce sa zic, credpoti sa incerci si vezi cum se comporta si apoi faci crema. In sensul ca daca-ti ies tartele apoi te-apuci de crema.

#16 Useril este offline   lili 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 04 May 2012 - 01:01 PM

Vezi postareaany_annette, la 04 May 2012 - 12:57 PM, a spus:

Vezi postarealili, la 04 May 2012 - 12:47 PM, a spus:

Any,vreau sa te intreb daca fac in forme de silicon oare e bine,can-am forme de tarta asa mici , sau o tarta mai mare ca am o forma de tarta mare?
Formele de silicon sunt mai mici cred ca au vreo 8 cm cu aproximatie, nu le-am folosit inca , mi-am luat un set de 100 buc pentru trufele stellei dar fiind mai mari am zis sa le folosesc la tarte.


Lili, eu forme de silicon folosesc extrem de rar, aproape deloc, deci nu stiu cum se comporta aluatul asta in silicon.
In plus, formele mici se manevreaza mai usor cu grija, la o forma mare cred ca s-ar rupe imediat cu greutatea cremei deasupra.
Eu sincer, in forma mare n-as face.
In alea de silicon nu stiu ce sa zic, credpoti sa incerci si vezi cum se comporta si apoi faci crema. In sensul ca daca-ti ies tartele apoi te-apuci de crema.

Mersi Any
ma duc maine si imi cumpar cateva forme de tarta ca doar nu or fi asa de scumpe.
Am unele de savarina dar nu le-am mai folosit de mult si arata urat
Vreau sa le fac sambata ca le-a vazut fiica-mea si nu mai am scapare :D

#17 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 04 May 2012 - 01:13 PM

Atunci trebuie sa le faci daca nu mai ai scapare :D !
Daca aluatul se mai rupe cand il pui in forma, nu te panica, il lipesti cu mana, il peticesti si e ok.
Dar fa asa cum am zis: modelezi aluatul in forma de rulou, pus la frigider, taiat in 8, fiecare bucata o indesi un pic cu dosul palmei, apoi treci cu sucitorul peste ea.
Pui apoi neaparat la frigider 10-15 minute formele asa cu aluatul crud.

#18 Useril este offline   lili 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 04 May 2012 - 01:54 PM

Vezi postareaany_annette, la 04 May 2012 - 01:13 PM, a spus:

Atunci trebuie sa le faci daca nu mai ai scapare :D !
Daca aluatul se mai rupe cand il pui in forma, nu te panica, il lipesti cu mana, il peticesti si e ok.
Dar fa asa cum am zis: modelezi aluatul in forma de rulou, pus la frigider, taiat in 8, fiecare bucata o indesi un pic cu dosul palmei, apoi treci cu sucitorul peste ea.
Pui apoi neaparat la frigider 10-15 minute formele asa cu aluatul crud.

Am inteles, sa traiti'
Vin cu dovezile

#19 Useril este offline   Gelutza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,030
  • Inregistrat: 04-January 12

Postat 05 May 2012 - 02:25 PM

Any, mi-am tot scos clopul in fatza retetelor tale si am dat cu el e pamant de atatea ori incat acum nu mai am clop, na, ce sa ma fac... bunatati a la any, ce mai!!!

#20 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 May 2012 - 03:16 PM

Vezi postareaGelutza, la 05 May 2012 - 02:25 PM, a spus:

Any, mi-am tot scos clopul in fatza retetelor tale si am dat cu el e pamant de atatea ori incat acum nu mai am clop, na, ce sa ma fac... bunatati a la any, ce mai!!!



Lasa clopu' acolo la locul lui, Gela :occasion14: ! Il doare prea tare daca-l dai de pamant :rolleyes: .

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site