Forum Culinar: Shrikhand Cheesecake - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Shrikhand Cheesecake

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,640
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 May 2012 - 12:48 PM

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-9-13363861832613.jpg

Shrikhand este un desert foarte popular in India.De fapt nu este altceva decat iaurt aromatizat cu cardamon, sofran si zahar, pus la scurs peste noapte.
Ceva de genul Labneh-ului.
Cum eu ador consistenta Labneh-ului, foarte asemanatoare a branzeturilor tartinabile cumparate din comert, si cum am facut o cantitate prea mare de Shrikhand, mi-a venit ideea unui cheese-cake.

In primul rand pregatiti Shrikhand, punand la scurs jumatate de kilogram de iaurt gras(grecesc, compact) in care ati adaugat un varf(ras) de cutit de sofran si 5-6 pastai de cardamom pisate.Eu NU am pus zahar.

Lasati peste noapte in frigider.In final a mea arata asa:

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-9-1336386807974.jpg

Pentru cheesecake(pentru doua tavite de unica folosinta de 0,5 l sau pentru o forma de tort de 20-22 cm aproximativ):

100 gr bisuiti cacao pisati
50 gr unt topit

Amestecati biscuitii pisati cu untul topit.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-9-13363867896382.jpg

Tapetati baza formei sau tavitele cu compozitia obtinuta, nivelati si presati bine.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-9-13363868873002.jpg

Introduceti tava in frigider.

Pentru stratul branzos:

300 gr shrikhand
100 ml frisca lichida
2 oua
40-50 gr zahar
125 gr ciocolata alba
1 lingurita faina

Amestecam shrikhand cu frisca lichida.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-9-13363870803805.jpg

Adaugam zaharul si faina:

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-9-13363871258689.jpg

Ciocolata topita pe baie de aburi:

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-9-13363871558246.jpg

Si ouale pe rand:

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-9-13363871796465.jpg

Turnati compozitia peste baza de biscuiti:

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-9-13363872122242.jpg

Si introduceti tava in cuptor la 170 de grade pentru circa o ora.

O lasati la racit si o pastrati la rece peste noapte sau minim 4 ore.Stiti voi... ca la cheesecake.

Serviti o felie, inchideti ochii si lasati-va transportati de arome si parfumuri orientale. =))

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-9-13363873911163.jpg

#2 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 07 May 2012 - 01:13 PM

Mai mult decat sublin =))
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,640
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 May 2012 - 01:17 PM

Ioana, nu te contrazic! =))

Eu abia astept sa-l refac, ador aroma de cardamom.Manu nu s-a plans.Asa ca... :lol:

#4 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 07 May 2012 - 01:44 PM

frumos, frumos!
complimente cofetaresei!

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,640
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 May 2012 - 01:46 PM

 moatza, la 07 May 2012 - 01:44 PM, a spus:

frumos, frumos!
complimente cofetaresei!


Care?Cine? =))

#6 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 07 May 2012 - 02:18 PM

Idei de-astea sa tot ai =)) Plaaace ...

#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,640
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 May 2012 - 02:28 PM

Da, da, da!Lasati ideile sa vina la mine. =))

#8 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 May 2012 - 02:33 PM

uh :lol: ! cheesecake :D
dar ce e "300 gr shrikhand"? iaurt?
complimente si de la chesecakoasa de mine =))

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,640
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 May 2012 - 02:52 PM

 Eataly, la 07 May 2012 - 12:48 PM, a spus:


In primul rand pregatiti Shrikhand, punand la scurs jumatate de kilogram de iaurt gras(grecesc, compact) in care ati adaugat un varf(ras) de cutit de sofran si 5-6 pastai de cardamom pisate.Eu NU am pus zahar.

Lasati peste noapte in frigider.In final a mea arata asa:



Deny, iar n-ai fost antena! =)) Treci la loc 4!

#10 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 May 2012 - 06:44 PM

Si pe asta-l pun pe lista, o sa vad daca gasesc cardamom acolo de unde o sa iau lapte de cocos.
L-am cautat prin alimentare, zilele trecute ca-mi trebuia pentru alta reteta dar n-am dat de el.
Dar sigur gasesc la magazinul respectiv, ca mai au alte chestii ciudate.

#11 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,640
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 May 2012 - 09:27 PM

Any pune-l, ca are o aroma deosebita.Si-i tare bun!

#12 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 07 May 2012 - 09:44 PM

Io ma uit lung si oftez ....ca-s la cura .Imagine postata
Dar merita si privit , ca asa branzoase miniaturale si delicate ,numai tu puteai sa faci .
Cheesecake Tanagra trebuia sa le numesti . Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#13 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 08 May 2012 - 12:10 AM

Ne delectezi cu alta reteta indiana? Minunat.

Ma intreb daca nu merge facut cheesecake-ul si la rece, fara sa adaugi ouale? S-ar intari de la ciocolata, cred...
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#14 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,640
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 May 2012 - 01:01 PM

 Piscotel, la 07 May 2012 - 09:44 PM, a spus:

Io ma uit lung si oftez ....ca-s la cura .Imagine postata
Dar merita si privit , ca asa branzoase miniaturale si delicate ,numai tu puteai sa faci .
Cheesecake Tanagra trebuia sa le numesti . Imagine postata


Le botezam cum vrei tu. :sad3:
Vine vara si merge un desert racoros aromat si exotic.Chiar si Shrikhandul in sine.Am inteles ca Frozen Shrikhand e o bunaciune. :)

 aura, la 08 May 2012 - 12:10 AM, a spus:

Ne delectezi cu alta reteta indiana? Minunat.

Ma intreb daca nu merge facut cheesecake-ul si la rece, fara sa adaugi ouale? S-ar intari de la ciocolata, cred...


Nu, am sarit din Brazile in India! :sad4:

Daca elimini ouale, elimina si frisca lichida.Incerca si ne spui si noua. :lol:

#15 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,421
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 08 May 2012 - 01:10 PM

 Eataly, la 07 May 2012 - 02:52 PM, a spus:

 Eataly, la 07 May 2012 - 12:48 PM, a spus:

In primul rand pregatiti Shrikhand, punand la scurs jumatate de kilogram de iaurt gras(grecesc, compact) in care ati adaugat un varf(ras) de cutit de sofran si 5-6 pastai de cardamom pisate.Eu NU am pus zahar.
Deny, iar n-ai fost antena! :) Treci la loc 4!
s-a intors Dani Imagine postata

Lili, cam cu ce aduce la gust cardamom-ul? nu am gustat pana acum si nu stiu daca sa imi cumpar... adica daca mi-ar placea... sa nu-l iau si sa il tin degeaba prin dulap.

#16 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 08 May 2012 - 03:34 PM

Fetelor ,cautati cardamom(cardamon) in magazinele naturiste .
Eu de acolo cumpar .

Daca vreti sa iesiti mai ieftin ,cautati condiment pentru vin fiert .Printre bucatile de scortisoara,cuisoare,anis,....sigur gasiti si cateva bobite de cardamom .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#17 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 19 May 2012 - 09:44 PM

Eu ador aroma de cardamom. Am facut cheesecake-ul, dar in varianta rece, cu shrikhand, cioco alba si frisca batuta. Ca baza, pentru ca biscuitii pe care ii aveam nu erau de ajuns, am facut un blat umed, de cacao. Foarte bun, merci Eataly :hungry:

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-341-13374566669549.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#18 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 May 2012 - 06:35 PM

L-am facut si ne-a placut foarte mult B) !
Eu am dublat baza, pentru ca mi s-a parut cam putin, nu stiu de ce. Am pus biscuiti cu ciocolata (gocciole pavesi), oare are de-a face?
Crema am gustat-o, OMG OMG cat de buna era si cruda :drool: !

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13375317082771.jpg

#19 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,640
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 May 2012 - 09:37 AM

Aura tin minte si varianta ta no bake. :wacko:

Any, acum depinde cat de groasa vrei baza.Dar cu Gocciole am patit-o si eu ca au in compozitie bucati de cioco.
Arata bine felia ta si-mi place si poza.

Nu-i asa ca-i demential desrtul asta? Ma refer la shrikhand-ul in sine si nu l-a cheese cake.
Cand o fi cald il incerc frozen, in loc de inghetata!

#20 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 May 2012 - 10:35 AM

 Eataly, la 21 May 2012 - 09:37 AM, a spus:

Aura tin minte si varianta ta no bake. :o

Any, acum depinde cat de groasa vrei baza.Dar cu Gocciole am patit-o si eu ca au in compozitie bucati de cioco.
Arata bine felia ta si-mi place si poza.

Nu-i asa ca-i demential desrtul asta? Ma refer la shrikhand-ul in sine si nu l-a cheese cake.
Cand o fi cald il incerc frozen, in loc de inghetata!


Merci Lili :wacko: !
La asta m-am gandit si eu, ca e de la bucatile de cioco.
Dar a iesit super, il refac cu siguranta :wacko: !

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site