Forum Culinar: Pachetele de foietaj cu gem de caise - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pachetele de foietaj cu gem de caise

#1 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 May 2012 - 05:36 PM

Acum cateva luni, am fost invitati de un prieten de-al nostru la prezentarea ultimei carti scrise de el.
Asociatia culturala care a gazduit evenimentul, a organizat la sfarsitul serii, un bufet de dulciuri. Tot ce era pe masa, era facut de cateva doamne membre ale asociatiei respective.
Pachetelele astea mi-au atras atentia, in primul rand pentru ca nu-mi dadeau seama cu ce sunt umplute.
Dupa ce am depistat cine e autoarea, m-am indreptat spre ea si am aflat rapid tot ce vroiam sa stiu: aluat de foietaj cumplut cu pandispan si gem. Atat. Simplu. Rapid.

Deci daca va ramane pandispan de la vreu tort si nu stiti ce sa faceti cu el, asta e solutia :hungry: .

Ingrediente pentru circa 26 de bucati:
1 aluat de foietaj dreptunghiular de 275 de gr
250 gr pandispan
6 linguri de gem de caise

Nota:
- gustati mai intai umplutura. Daca nu vi se pare dulce de ajuns, adaugati putin zahar pudra.

Pandispanul l-am rupt bucati cu mana si l-am maruntit cu lamele de la robot.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13367503278446.jpg

Am pus intr-un castron, impreuna cu 6 linguri de gem de caise.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13367503386548.jpg

Am amestecat bine cu o lingura.
Umplutura obtinuta nu trebuie sa curga. Am luat o lingura, am intors-o si aluatul ramanea lipit de lingura. Asa trebuie sa fie, de consistenta asta.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13367503709378.jpg

Se desface pe masa de lucru aluatul de foietaj, se pune o parte din umplutura pe lungimea aluatului, se ruleaza foarte putin si se taie restul de aluat.
Ruloul obtinut se taie bucatele de 4 - 5 cm.
Ies 3 rulouri din care vor rezulta circa 26 de pachetele.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13367503927421.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-1336750409406.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13367504218414.jpg

Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam pachetelele si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13367504518137.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13367504591822.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13367504671049.jpg

Abia scoase din cuptor

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13367505062925.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13367505248272.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13367505524999.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13367505636134.jpg

#2 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 11 May 2012 - 07:31 PM

Ce idee super.. Multumesc de reteta, Any!! :hungry: Arata grozav de bine :)
Imagine postata

#3 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 May 2012 - 07:55 PM

Vezi postareaOlguta, la 11 May 2012 - 07:31 PM, a spus:

Ce idee super.. Multumesc de reteta, Any!! :) Arata grozav de bine :unsure:


Cu placere Olguta =))!
Eu am fost foarte incantata, am asteptat sa-mi ramana pandispan si am trecut la atac :hungry: !

#4 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 12 May 2012 - 08:22 AM

fata esti plina de idei, nu pot sa tin pasul cu tine =))
nu mai intru cand postezi ceva nou ca-,mi ramane gandul acolo si mai am altele pe care nu le-am incercat

#5 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 12 May 2012 - 08:54 AM

Any, si daca nu ti-am spus-o, ti-o repet: ne omori cu zile ! =))

pot sa-ti fur ideea dulce ? :pupic:
ma gindesc la niste pateuri umplute cu un miez de piine - pe post de pandispan, si amestecat cu o pasta de ciuperci calite sau ardei copti sau un mousse de somon, de sa pice mitza'n coada !!! :floare:

#6 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 12 May 2012 - 10:08 AM

Vezi postareauptown girl, la 12 May 2012 - 08:54 AM, a spus:

Any, si daca nu ti-am spus-o, ti-o repet: ne omori cu zile !


+1!
Brava tie c-ai actionat imediat intru aflarea retetei! rezultat previzibil cand esti tu la aparate =))

am si eu un aluat pus la dezghetat dar deocamdata are prevazuta o alta destinatie.

#7 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 May 2012 - 11:07 AM

Vezi postareaAngel, la 12 May 2012 - 08:22 AM, a spus:

fata esti plina de idei, nu pot sa tin pasul cu tine -_-
nu mai intru cand postezi ceva nou ca-,mi ramane gandul acolo si mai am altele pe care nu le-am incercat


De-ai sti ce lista lunga am si eu, ca tot vad cate ceva colo si colo!
Abia ieri am reusit sa fac dulcele lui Lili, pus pe lista de vreo luna.

Vezi postareauptown girl, la 12 May 2012 - 08:54 AM, a spus:

Any, si daca nu ti-am spus-o, ti-o repet: ne omori cu zile ! :floare:

pot sa-ti fur ideea dulce ? :D
ma gindesc la niste pateuri umplute cu un miez de piine - pe post de pandispan, si amestecat cu o pasta de ciuperci calite sau ardei copti sau un mousse de somon, de sa pice mitza'n coada !!! :71:


Dana, super ideea ta!
Maiculita, daca-mi zici de ciuperci ma ai de partea ta, ne plac la nebunie =))

Vezi postareamoatza, la 12 May 2012 - 10:08 AM, a spus:

Vezi postareauptown girl, la 12 May 2012 - 08:54 AM, a spus:

Any, si daca nu ti-am spus-o, ti-o repet: ne omori cu zile !


+1!
Brava tie c-ai actionat imediat intru aflarea retetei! rezultat previzibil cand esti tu la aparate :pupic:

am si eu un aluat pus la dezghetat dar deocamdata are prevazuta o alta destinatie.


Pusa, sa vezi cum imi invarteam capu-n toate partile, eram ca un girofar, sa depistez ce si cum!
Lui dl.ANy i-au placut, dar nu l-au dat pe spate, el face mereu comparatie cu ce am mai facut. Si-apoi la el tre sa aiba ciocolata. Dar i-am zis ca trebuie variat si in plus sunt extrem de rapide, bune de reciclat pandispan, bune pentru un bufet cand is multi si nu poti face chestii complicate.

#8 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 22 May 2012 - 09:03 AM

Nu-s cu gem de caise , sunt cu gem de zmeura , dar sunt DELICIOASE

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-780-1337670056138.jpg

A zis sotul ca voi fi data in judecata de forneti

#9 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 22 May 2012 - 09:27 AM

Eu va urasc pe amandoua in mod egal, sunt impartiala!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#10 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 22 May 2012 - 09:34 AM

:biggrin:
Ca sa nu se supere nicicare , nu?

#11 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 22 May 2012 - 09:36 AM

Pai mi-ati facut pofta si e o reteta pe care si eu as putea s-o fac!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#12 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 May 2012 - 12:22 PM

Vezi postareaizuk, la 22 May 2012 - 09:03 AM, a spus:

Nu-s cu gem de caise , sunt cu gem de zmeura , dar sunt DELICIOASE

A zis sotul ca voi fi data in judecata de forneti


Ahahaha! Inseamna ca i-au placut si sotului!
Ma bucur tare ca le-ai facut :biggrin: ! Frumoase ti-au iesit!

Vezi postareazerda, la 22 May 2012 - 09:36 AM, a spus:

Pai mi-ati facut pofta si e o reteta pe care si eu as putea s-o fac!


Fa-le si impusti doi iepuri dintr-odata. Adica poti face un tort si cu restul de pandispan faci pachetelele :biggrin: .

#13 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 23 May 2012 - 01:55 PM

Ce idee supercalifragilistica!!!! Si versiunea dulce a lui Any si cele sarate propuse de uptowngirl!
Pentru 10 iunie avem la scarbici o intalnire cu pictori faimosi din zona. Fiecare aduce un platou, femeile mancare barbatii beuturi, io din astea voi prezenta!

#14 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 May 2012 - 06:17 PM

Vezi postarealaura_lala, la 23 May 2012 - 01:55 PM, a spus:

Ce idee supercalifragilistica!!!! Si versiunea dulce a lui Any si cele sarate propuse de uptowngirl!
Pentru 10 iunie avem la scarbici o intalnire cu pictori faimosi din zona. Fiecare aduce un platou, femeile mancare barbatii beuturi, io din astea voi prezenta!


Laura, ma bucur mult =)) !

#15 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,876
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 24 May 2012 - 12:07 PM

Fantastica idee! imi raman mereu taieturi de la torturi si le dau ciorilor si porumbeilor
Nu m-as fi gandit la asta in 100 de ani
Multumesc Imagine postata
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#16 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 May 2012 - 12:21 PM

Vezi postareaalpha, la 24 May 2012 - 12:07 PM, a spus:

Fantastica idee! imi raman mereu taieturi de la torturi si le dau ciorilor si porumbeilor
Nu m-as fi gandit la asta in 100 de ani
Multumesc Imagine postata


Alpha, ma bucur sa te revad :thumleft:!
Nici eu nu m-as fi gandit la asa ceva, noroc ca din cand in cand ma mai cultiv :rolleyes: si noroc ca am dat de doamna respectiva sa-mi dea reteta.

#17 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 25 May 2012 - 08:47 AM

O idee geniala !Imagine postata
In felul asta gemul nu mai curge .Pana la punctul asta puneam doar magiun de prune.
Acuma e deschisa calea spre orice preferinta .
Uiuiiiiu !Vine vremea capsunilor .
Si vorba lui UPG ,cate si mai cate variante dulci sau sarate pe aceeasi tema se pot tricota ...
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#18 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 June 2012 - 08:48 PM

Vezi postareaPiscotel, la 25 May 2012 - 08:47 AM, a spus:

O idee geniala !Imagine postata
In felul asta gemul nu mai curge .Pana la punctul asta puneam doar magiun de prune.
Acuma e deschisa calea spre orice preferinta .
Uiuiiiiu !Vine vremea capsunilor .
Si vorba lui UPG ,cate si mai cate variante dulci sau sarate pe aceeasi tema se pot tricota ...


Asa am zis si eu cand am aflat de fapt ce contin pachetelele! Genial!

#19 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,694
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 07 June 2012 - 09:25 PM

Chiar ca te dau in judecata cei de la Fornetti... Mie imi placeau cei cu visine si telemea.
Parca ma mananca degetelele sa le fac si eu.
Daca o vedeam mai devreme sigur le faceam pt ziua fetelor. Ce rau imi pare!
Sorina

#20 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 June 2012 - 12:41 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 07 June 2012 - 09:25 PM, a spus:

Chiar ca te dau in judecata cei de la Fornetti... Mie imi placeau cei cu visine si telemea.
Parca ma mananca degetelele sa le fac si eu.
Daca o vedeam mai devreme sigur le faceam pt ziua fetelor. Ce rau imi pare!


Cu visine si telemea nu am mancat niciodata, chiar o sa le gust cand merg acasa =)) .

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site