Forum Culinar: Broccoli Cake - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Broccoli Cake

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,630
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 May 2012 - 02:18 PM

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-9-13372562381248.jpg

Bun caldut, bun rece.Merge de minune la platourile cu aperitive.

200-300 gr de broccoli, daca nu sunt vestejite si tinere eu folosesc si codita

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-9-13372565545098.jpg

100 gr de parmezan
180 gr de faina
3 oua
100 ml lapte
100 ml ulei
1 lingura praf de copt
sare, piper

Am spalat si curatat broccoli, i-am oparit la aburi.I-am bagat sub jetul de apa rece sa opresc procesul termic si pastrez astfel culoarea.
Am pastrat cateva floricele pentru decor.Restul am facut bucati.

Am amestecat ouale cu faina.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-9-13372565407953.jpg

Am adaugat laptele si uleiul.
Bucatelele de broccoli le-am tavalit prin parmezanul ras.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-9-13372566246124.jpg

Le-am adaugat la restul compozitiei.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-9-13372566626887.jpg

Am turnat aluatul obtinut in doua forme de chec mici de 0,5 l.
Deasupra am asezat "floricele" de broccoli si le-am bagat la cuptor 40 de minute la 180 de grade.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-9-13372567966626.jpg

Merg si in forme de muffin.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-9-13372568600591.jpg

Mie ce mi-a ramas, le-am "tostat" pe grill si le-am servit cu vinete, dovlecei la gratar si jambon crud.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-9-13372570045161.jpg

#2 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 17 May 2012 - 02:31 PM

uuuu, ce delicate si apetisante arata checuletele ! :floare:
din poza finala, n-am decit jambonul si dovlecelul, iar azi sint inchise toate magazinele. :(
am notat reteta si o incerc de rusalii. :)

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,630
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 May 2012 - 07:21 PM

Multumesc UpG.
Se simte bine parmezanul si asta-mi place!

#4 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 17 May 2012 - 07:48 PM

Intr-o zi cand vreau sa ma rasfat, o s-o fac pentru mine, ca altfel nu am doritori, din pacate! B)
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#5 Useril este offline   Gelutza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,030
  • Inregistrat: 04-January 12

Postat 17 May 2012 - 08:15 PM

Lily, frumos l-ai mai facut, deja poftesc, dar trebuie sa astept un moment festiv sa-l programez, si eu...legitimu' nu iubeste conopida/brocoli si doar pentru mine nu are farmec... B)

#6 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,875
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 May 2012 - 08:19 PM

Aceeasi reteta aproape ca o am si eu, am facut la Pasti cu ansoa, rosii seci si masline.
O bunatate B)!
Ti-a iesit frumos din cale-afara B)!

#7 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 18 May 2012 - 01:46 AM

Foarte frumoase poze. Mi-am notat reteta, noi adoram brocoli, mai putin Stefania, dar asta e alta poveste.

Imi plac formele tale de chec. O mica curiozitate...hartia de copt o cumperi asa evantai sau o incretesti tu?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#8 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,630
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 May 2012 - 02:15 PM

Zerda, Gelutza daca nu aveti amatori de broccoli, bagati conopida.

Any, inainte sa postez m-am gandit ca era mai bine daca aveam un topic numai de checuri sarate.Asa cine vrea sa se inspire, le gaseste pe toate la un loc.
Ce ziceti?
Stiu ca are si Stela unul, si eu mai am o lista lunga cu diverse combinatii.

Aura, eu am gasit formele astea din lemn(cred, bambus) cu 4 foi crete de schimb.
Formele se pot reutiliza daca nu sunt arse si voi pune eu hartie de copt.
Si mie imi plac. :pupic:

#9 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,875
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 May 2012 - 03:01 PM

Lili, eu cred ca ar fi foarte fain un topic de asta, eventual cu un cuprins pe prima pagina, pentru cele ce se vor posta mai apoi, sa avem de unde ne inspira.
Ca la urma urmei, cred ca ingredientele de baza sunt aceleasi (de ex. reteta mea prevede 120 ml ulei, 120 ml lapte, 4 oua - deci aceleasi ca si la a ta).
Apoi fiecare cu fantezia!
Ar fi frumos de facut un topic!

#10 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,630
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 May 2012 - 03:05 PM

Asa m-am gandit si eu.Sa vedem daca mai gasim sustinatori! :rolleyes:

#11 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,714
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 May 2012 - 03:07 PM

Lilly, eu am pus mai multe retete la finger food

http://artaculinara....dpost__p__58502

cred ca tot pe acolo e si reteta clasica de cake cu masline...

#12 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 31 October 2012 - 04:39 PM

Foarte simplu si bun.Am avut tava mica,si am facut si cateva si in forma de muffin.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-162-13516943318581.jpg

#13 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 31 October 2012 - 05:10 PM

9Ramy9 arata de muscat nu alta :floare: asa auriiii
Imagine postata

#14 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 31 October 2012 - 05:34 PM

Io cum de n'oi fi vazut reteta asta pana acum????

#15 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 31 October 2012 - 05:51 PM

Vezi postareaCarmen L, la 31 October 2012 - 05:10 PM, a spus:

9Ramy9 arata de muscat nu alta :floare: asa auriiii

Multumesc Carmen,au iesit si bune rau.Pup lui Eataly.

#16 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,630
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 01 November 2012 - 09:10 AM

Sa va fie de bine, Ramo. :rolleyes:
E simplu si daca ai broccoli in exces merita.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site