Forum Culinar: Turta cu branza si dovlecei - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Turta cu branza si dovlecei

#1 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 19 May 2012 - 10:15 PM

Turta sau tarta de branza cu dovlecei

Foaia:

150 g faina, sare, 100 g unt rece, 60 ml lapte, 2 lingurite de zeama de lamaie

E foarte important ca toate ingredientele sa fie reci (eu le-am tinut 30 min la frigider inainte de a le folosi). Se amesteca faina cu untul dat pe razatoarea mare. Nu se insista ca sa nu se topeasca untul.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-341-13374577580911.jpg

Se adauga laptele si zeama de lamaie cat sa formeze un aluat. Se acopera cu o folie si se da la frigider.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-341-13374577642397.jpg

Umplutura

1 dovlecel mare, 1 lingura ulei, 1 catel de usturoi potrivit, 1/2 cana de branza proaspata/ricotta, 1/2 cana parmezan ras, 1/4 cana de cascaval, busuioc.

Se spala dovlecelul, dar nu se curata. Se faie felii cam de 1 cm grosime, se presara cu sare si se lasa sa se scurga apa.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-341-13374577722906.jpg

Intre timp amestecam usturoiul cu uleiul si adaugam amestecurile de branza. Se sareaza si pipereaza dupa gust.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-341-13374577784983.jpg

Se intinde aluatul pe masa infainata si se aseaza in tava. Se aseaza branza, lasand marginile libere.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-341-13374577873764.jpg

Se aseaza dovleceii (uscati in prealabil) in cerc, deasupra branzei. Era bine daca dovleceii ar fi fost mai inghesuiti, ca la cuptor s-au strans.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-341-13374583911487.jpg

Se aduna marginile aluatului spre mijloc. Se presara cu busuioc si cu o lingurita de ulei, apoi se unge cu un galbenus.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-341-13374580636928.jpg

Se da cuptor la foc mediu spre mare, timp de 30-40 min sau pana se bronzeaza.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-341-13374578077931.jpg

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#2 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,714
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 May 2012 - 11:16 PM

Pe gustul meu. arata superb :hungry:

#3 Useril este offline   Gelutza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,030
  • Inregistrat: 04-January 12

Postat 19 May 2012 - 11:22 PM

Arata fain, :hungry: astept sa mi se faca dovleceii mei,ca astia de prin alte tari n-au niciun gust!

#4 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 20 May 2012 - 12:29 AM

Fetelor, :hungry:

Nici eu nu sunt incantata de soiul asta de dovlecei. Data viitoare am sa folosesc din aia verzi inchisi.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#5 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 20 May 2012 - 10:50 PM

Si mie-mi place reteta si cum arata tarta.Dar si rabdarea de-a face poze in proces si dupa. :lol:

#6 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,875
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 May 2012 - 11:31 PM

Faina! Si-mi place mult ultima poza :lol: !

#7 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 21 May 2012 - 12:35 AM

Vezi postareaEllani, la 20 May 2012 - 10:50 PM, a spus:

Si mie-mi place reteta si cum arata tarta.Dar si rabdarea de-a face poze in proces si dupa. :lol:



Vezi postareaany_annette, la 20 May 2012 - 11:31 PM, a spus:

Faina! Si-mi place mult ultima poza :D !


Va multumesc :lol: Ellani, rabdare am eu, calitatea pozelor insa ma ingrijoreaza pe mine. :) Daca ultima a iesit cat-de-cat, e o pura intamplare :D Sa fim noi sanatosi de cate ori am facut poze in timpul procesului, cu scopul de a le posta la imagini si am renuntat pentru ca nu am reusit sa gasesc nici macar vreo 2-3 decente.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#8 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,630
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 May 2012 - 09:30 AM

Imi plac vara tartele cu legume, mai inlocuim sandwich-urile cu o felie gustoasa. :wacko:

#9 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 22 May 2012 - 03:59 AM

Aura, multumesc pentru inspiratie :floare:
Am respectat reteta de aluat si de amestec de branze, in schimb am calit zucchini cu ceapa verde, un pic de ardei gras rosu si usturoi, iar deasupra tartei am pus rosiile si inca un pic de parmigiano.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-257-13376523232549.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-257-13376515744576.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-257-13376519310186.jpg

Merci inca odata!
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#10 Useril este offline   Gelutza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,030
  • Inregistrat: 04-January 12

Postat 22 May 2012 - 09:23 PM

Ria, ce frumos si sanatos ai imbogatit-o, brava!

#11 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 22 May 2012 - 10:09 PM

Foarte frumos ti-a iesit, Ria! Imi place coronita de rosiile :thumleft:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#12 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 23 May 2012 - 01:16 PM

Vezi postareaGelutza, la 22 May 2012 - 09:23 PM, a spus:

Ria, ce frumos si sanatos ai imbogatit-o, brava!

Merci Gelutza! :rolleyes:

Vezi postareaaura, la 22 May 2012 - 10:09 PM, a spus:

Foarte frumos ti-a iesit, Ria! Imi place coronita de rosiile :tongue3:

Aura, a fost excelenta! :thumleft:
Imi place ca se poate servi si calda si rece, se pot pune diferite legume de sezon ... cred ca o voi repeta des vara asta :scratch:
Minds are like parachutes ... They only function when open!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site