Forum Culinar: Tarta de rabarbara si migdale. - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tarta de rabarbara si migdale.

#1 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,714
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 May 2012 - 11:03 PM

E o tarta pe care o fac des in perioada asta cand e multa rabarbara.
Curat tijele si le tai cubulete mici, si le las 2-3 ore cu putin zahar ( ma rog voi puteti pune si mai mult...eu pun la ochi, in functie de cantitatea de fructe..2-3 linguri ). Apoi amestec rabarbara care a lasat zeama, 1-2 oua ( depinde de cantitate si de marimea oualor, aici erau mai mici si am pus 2,) o mana buna de migdale macinate, oleac de smantana lichida si scortisoara. se amesteca bine totul, si se toarna peste o foaie de aluat foetaj / sau alt aluat de tarta daca preferati.Eu am presarat abundent lamele de migdale si un pic de zahar inainte de a da tava la cuptor.
la 210° cca, timp de 30-35 minute, in functie de cuptorul vostru...musai sa fie coapta si jos

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2012/post-16-13375476957775.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2012/post-16-13375477189146.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2012/post-16-13375477416428.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2012/post-16-13375477646924.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2012/post-16-13375477837767.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2012/post-16-1337547801781.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2012/post-16-133754781325.jpg


#2 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 May 2012 - 11:29 PM

Ma crezi ca n-am mancat niciodata rabarbara? Nici nu stiu ce gust are.
Dar pot sa fac cu mere :lol: ! Si se pupa bine cu scortisoara.

#3 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,714
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 May 2012 - 11:34 PM

Anutza, e tare buna rabarbara, e acrisoara ...yummi.

#4 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 May 2012 - 11:47 PM

Vezi postareastella, la 20 May 2012 - 11:34 PM, a spus:

Anutza, e tare buna rabarbara, e acrisoara ...yummi.


Te cred, i-ar placea lui Dl.Any!
Dar n-am de unde sa iau, pe aici chiar ca n-am vazut.

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,635
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 May 2012 - 09:28 AM

Ador rabarbura, Stellina si nu exagerez daca-ti spun ca as manca toata tava. :wacko:

Any, daca ai drum spre Brasov-Rasnov iti pune mama un pui deoparte.Am transplantat unul si la Maramures.
Desi nu stiu daca ar agreea clima Siciliei. :wacko:

#6 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,878
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 May 2012 - 10:41 AM

Vezi postareaEataly, la 21 May 2012 - 09:28 AM, a spus:

Ador rabarbura, Stellina si nu exagerez daca-ti spun ca as manca toata tava. :wacko:

Any, daca ai drum spre Brasov-Rasnov iti pune mama un pui deoparte.Am transplantat unul si la Maramures.
Desi nu stiu daca ar agreea clima Siciliei. :wacko:


Am citit pe Wiki si din ce scrie acolo, nu prea se adapteaza aici la mine.
:o

#7 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,195
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 29 May 2012 - 12:10 PM

Sper sa mai gasesc rubarba ca sigur o fac.

Anul asta pentru prima data am gustat rubarba pe care am lasat-o cu fructoza cateva ore...am pregatit-o pentru prajitura lui Eataly cu rubarba si cocos...dar, am mancat-o goala asa yummi a fost :floare:.

#8 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,694
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 29 May 2012 - 02:36 PM

Eu nu am gustat niciodata... vreau si euuuuu. Dar eu sunt lacoma, asa ca cine ma ajuta si pe mine? Cum pot sa devin fericita posesoare a unei astfel de plante? Are cineva idee pe unde sa ma duc sa intreb? Ca de vazut nu am vazut pana acum.
Sorina

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site