Forum Culinar: Mancare cu carne de vita si Guinness - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Mancare cu carne de vita si Guinness

#1 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,396
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 26 June 2012 - 11:15 AM

Am vazut ca s-a vorbit despre vita si Guinness si, daca tot n-am ce face la munca, m-am gandit sa copiez reteta aici. Stiu sigur ca a scris-o si Angel undeva, dar n-o mai gasesc

Deci:

Ingrediente:
1 kg carne de vita
2 cepe mari
4-5 catei de usturoi
5 linguri de faina amestecata cu sare, piper si boia dupa gust
500 ml Guinness
250 ml supa de vita
2 morcovi taiati cuburi mari
patrunjel daca este
cimbru musai!
Imagine postata

Intr-o tigaie cu ulei incins se caleste ceapa pret de vreo 5 minute, apoi se adauga usturoiul taiat sau zdrobit (depinde de cat de mult vreti sa se simta aroma) si se mai calesc impreuna inca 5 minute.

Imagine postata

Carnea de vita, taiata in bucati, se tavaleste in faina cu condimente ...


Imagine postata
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#2 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,396
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 26 June 2012 - 11:19 AM

Se adauga ceapa si usturoiul din tigaie, cimbrul, supa de vita, morcovii si la sfarsit Guinness
O sa faca spuma la suprafata, dar o sa-i treaca Imagine postata

Imagine postata



Imagine postata


si-o mai lasam pana da in fiert
Pe cand se duce spuma, punem capacul si bagam cratita in cuptor la 140 - 150 grade, 2-3 ore

Nu mai putin de 2 ore pentru ca se va simti amareala Guinness-ului
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#3 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,396
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 26 June 2012 - 11:21 AM

Imagine postata
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#4 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 26 June 2012 - 11:39 AM

Bun, bun!! Eu am mancat la voi acolo!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#5 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 26 June 2012 - 11:46 AM

serile trecute vb cu sotul despre asta, vin socrii in vizita si fac si eu (socru mananca cu 7 guri dar ma bombane ca fac sacrilegiu cu berea :), e preferata lui)....

#6 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,396
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 26 June 2012 - 11:53 AM

Este una din mancarurile noastre preferate si mi-e drag s-o fac pentru ca nu trebuie s-o pazesti. Dupa ce o bag la cuptor, pun ceasul sa sune dupa 3 ore si pot sa fac altceva

Angel, am tinut eu bine minte ca o faci si tu :)
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#7 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 26 June 2012 - 12:06 PM

Vezi postareaalpha, la 26 June 2012 - 11:53 AM, a spus:

Este una din mancarurile noastre preferate si mi-e drag s-o fac pentru ca nu trebuie s-o pazesti. Dupa ce o bag la cuptor, pun ceasul sa sune dupa 3 ore si pot sa fac altceva

Angel, am tinut eu bine minte ca o faci si tu :)



la mine iarna e nelipsit stew :)...de asta m-am indragostit de la prima degustare. am pus dincolo reteta nu aici. eu o fac in slowcooker mai nou si chiar nu stau langa ea, plec si de acasa :D...trebuie sa iau berea ca restul am.

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,048
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 June 2012 - 12:22 PM

Aaa e bunatatea aceea pe care am facut-o mai demult :)
Imagine postata

#9 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 26 June 2012 - 12:32 PM

arata tare bine, carne am, bere nu-s cat mai am in casa,da nu Guinness, tb sa o incerc si eu, mai ales ca vremea e perfecta pentru asa ceva. :)
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#10 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13,739
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 June 2012 - 12:44 PM

Arata minunat Alph' :) O sa o fac si eu! :)

#11 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,396
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 26 June 2012 - 10:12 PM

Aia e Adriana :D! noroc cu Iulia ca ne-a adus aminte de ea


Ioana, cred ca merge cu orice bere. Guinness are o aroma deosebita, dar daca nu e, nu e :crying:


Multumesc Geany! La voi e cam cald deocamdata =)) La peste 30 de grade parca n-as lasa cuptorul sa mearga 3 ceasuri :D
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#12 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13,739
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 June 2012 - 10:36 PM

Vezi postareaalpha, la 26 June 2012 - 10:12 PM, a spus:

Aia e Adriana :D! noroc cu Iulia ca ne-a adus aminte de ea


Ioana, cred ca merge cu orice bere. Guinness are o aroma deosebita, dar daca nu e, nu e =))


Multumesc Geany! La voi e cam cald deocamdata :D La peste 30 de grade parca n-as lasa cuptorul sa mearga 3 ceasuri :D

Nu nu! A plouat si e chiar racorica,dar nu am vita :( oricum mai e timp! :crying:

HI HI

#13 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 27 June 2012 - 06:10 PM

:toothy6: pff, Alpha ce bine ca ai pus reteta si aici !

e cea mai buna mancare cu carne de vita pe care am mancat-o pana acuma.
numai ca nu stiu ce am belit pana acum (scuzati va rog) de n-am facut-o cand era mai racoare afara. ca io la 30-35 de grade nu tin cuptorul 3 ore aprins.
Noroc cu Daniella de mi-a adus amitne de ea.
tre sa dau cate o bere la amandoua.:)

#14 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 27 June 2012 - 07:08 PM

Io o s-o fac siguuuuur!!Dar nu chiar acum!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#15 Useril este offline   Alexandru 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 2,369
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 27 June 2012 - 07:44 PM

Sigur-sigur am sa o comit si eu. Dar cu mici ameliorari : întîi voi praji carnea, fara nici un alt adaos decît un praf de sare, o voi da deoparte, în aceasi cratita si în aceeasi materie grasa (eu as pune mai degraba untura de porc) voi face ceapa sa transpire pîna devine stravezie, apoi voi repune carnea, usturoiul, cimbrul, morcovul, voi presara cu faina amestecata cu mirodenii, voi amesteca pîna cînd culoarea fainii trage catre caramel, si abia atunci as adauga berea si zeama de vita. Chestie de ordine si disciplina :toothy6: :)
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#16 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,396
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 28 June 2012 - 11:30 AM

Alexandru, data viitoare, candva prin iulie probabil ca la noi nu e problema cu caldura, o fac in ordinea data de tine :love7: Sunt curioasa de diferente si chiar daca o faci tu nu o pot gusta. Trebuie doar sa topesc ceva grasimi sa-mi fac untura de porc. Chiar suna bine

Iulia draga mi-ai spus tu demult s-o copiez, dar n-am avut vreme, apoi am uitat. Da' nu-i niciodata tarziu

Zerda asta-i buna cand e frig si ploua....comfort food :)
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#17 Useril este offline   Alexandru 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 2,369
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 28 June 2012 - 05:18 PM

Vezi postareaalpha, la 28 June 2012 - 11:30 AM, a spus:

Alexandru, data viitoare, candva prin iulie probabil ca la noi nu e problema cu caldura, o fac in ordinea data de tine :) Sunt curioasa de diferente si chiar daca o faci tu nu o pot gusta. Trebuie doar sa topesc ceva grasimi sa-mi fac untura de porc. Chiar suna bine


Untura nu e musai, m-am gîndit doar ca ar fi materia grasa cea mai probabila pentru o specialitate irlandeza.

În rest, daca ai sa compari, ai sa remarci ca inspiratia mea vine de la "beuf bourguignon". Ideea este :

1) Sa rumenesc carnea la început, cea ce nu e posibil daca o pun peste ceapa.
Ceapa care, prajita în acelasi ulei dupa carne, va aduna toate sucurile caramelizate pe fundul cratitei.

2) Sa las faina sa se prajeasca usor pîna se blonzeste, fara de care, risca sa dea mîncarii un usor gust de coca.

Nu cred ca poate sa iasa mai rau decît originalul :biggrin:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#18 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,396
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 28 June 2012 - 05:31 PM

zau ca nu te mint, acu' fac niste jumari din ceva carne grasa ce-am avut-o in frigider :biggrin:
n-are cum sa iasa rau!
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#19 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 28 June 2012 - 07:15 PM

Vezi postareaAlexandru, la 28 June 2012 - 05:18 PM, a spus:

În rest, daca ai sa compari, ai sa remarci ca inspiratia mea vine de la "beuf bourguignon". Ideea este :
Nu cred ca poate sa iasa mai rau decît originalul :biggrin:



pff, exact la beuf bourguignon m-am gandit si eu cand am recitit reteta. Diferenta o face berea si lipsa ciupercilor.
Am sa incerc si bourguignon, ca nu prea cred ca poti da rateu si sa-ti iasa carnea "talpa" din cazua timpului lung de gatire.

#20 Useril este offline   Alexandru 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 2,369
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 28 June 2012 - 07:18 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 28 June 2012 - 07:15 PM, a spus:

Vezi postareaAlexandru, la 28 June 2012 - 05:18 PM, a spus:

În rest, daca ai sa compari, ai sa remarci ca inspiratia mea vine de la "beuf bourguignon". Ideea este :
Nu cred ca poate sa iasa mai rau decît originalul :biggrin:



pff, exact la beuf bourguignon m-am gandit si eu cand am recitit reteta. Diferenta o face berea si lipsa ciupercilor.
Am sa incerc si bourguignon, ca nu prea cred ca poti da rateu si sa-ti iasi carnea "talpa" din cazua timpului lung de gatire.


Daca în plus dispui de un slow cooker gen crock-pot, nici nu sta pe gînduri.
Faci toata preparatia pîna la adaosul de lichid la cratita sau la o tigaie de fonta, torni în slow-cooker, adaugi lichidul, si de la trei pîna la sase ore, în functie de temperatura aleasa, poti sa iesi sa faci soldurile :)
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site