Forum Culinar: Prajitura cu zmeura si nuca de cocos - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prajitura cu zmeura si nuca de cocos o explozie de arome...

#1 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 09 July 2012 - 04:03 PM

Am cules sambata prima "recolta" de zmeura si am vrut sa fac o prajitura,dar...nu mai aveam fainaImagine postata ,asa ca abia astazi i-a venit randul.

Am vrut neaparat ceva si cu cocos,ca aveam si o doza de lapte acasa.A iesit urmatoarea prajitura,delicioasa,pe cuvant de onoare.Si pe langa ca e buna mai e si rapida,ceea ce-mi place si mai mult Imagine postata

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-59-13418424899871.jpg


Ingrediente pt blat:
-4 oua
-60 g zahar(eu am pus zahar aromat cu pastai de vanilie)
-60 g lapte de cocos
-50 g nuca de cocos
-o lingurita praf de copt
-100 g faina
-cam o mana de zmeura

Ingrediente crema:
-300 g lapte de cocos
-50 g zahar
-35 g nuca de cocos
-o budinca de vanilie

Pentru decor:
-ciocolata de menaj alba
-ciocolata de menaj,cu lapte
-zmeura

Mixam ouale(neseparate :tongue3: ) cu zaharul si laptele de cocos pana fac spume.Adaugam nuca de cocos si praful de copt,iar mai apoi faina.Compozitia rezultata se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt,iar deasupra asezam zmeura presarata cu putina faina.Dam la copt la ca. 180°C(cuptorul preincalzit),apr. 30 min. sau pana trece testul cu scobitoarea.

In timp ce blatul este la copt,putem sa pregatim crema,care la mine a fost de fapt o improvizatie cu rezultat mai mult decat satisfacator :)

Punem laptele de cocos,zaharul si nuca de cocos pe foc,dar nu la fiert,pana simtim ca devine mai lichid decat inainte.(Eu numai tin minte de cand am folosit lapte de cocos ultima data,dar asta era ingrosat binisor.) Dam olcuta de pe foc si amestecam praful de budinca,apoi mai punem putin la foc domol pana se ingroasa putin.Lasam crema la racit,amestecand din cand in cand in ea sa nu prinda pojghita deasupra.

Cand e si blatul copt si racit,punem crema (racita)deasupra si decoram in functie de talent si imaginatie .

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-59-13418424372803.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-59-1341842435633.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-59-13418424389204.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-59-13418424406465.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-59-1341842442139.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-59-13418424437808.jpg




Va ziceam ca am improvizat la crema;asa e!Initial am vrut sa ingros crema cu amidon,dar neavand,am recurs la budinca de vanilie :hug:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#2 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 09 July 2012 - 05:23 PM

Arata tare bine, eu as manca-o si simpla fara glazura.Ador zmeura, am sa o incerc si eu.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site