Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 564 Pagini +
  • « Prima
  • 558
  • 559
  • 560
  • 561
  • 562
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#11181 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13,796
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 October 2018 - 08:52 PM

Daa! si pe tabla mea sfaraie din vinete si iese fum ,chiar si cu hota pornita la maxim si cu geamul deschis si inca se mai simte mirosul si acum :sad3: tabla ,parca-l vad pe tata,acum 15 ani cand m-am mutat in casa noua,nu aveam nici de unele,si el mi-a adus-o '' ia tata,sa ai pana-ti cumperi tu alta''...hahaha! a trecut atata timp si nu mi-am cumparat alta ca ma descurc f. bine cu asta,mi-e ciuda ca azi din criza de timp am uitat sa pun folie de aluminiu pe aragaz si nici apa in aragaz nu am pus cum faceau bunicile si mamele noastre pe vremuri ,dar noroc de solutiile astea bune de curatat ca l-am lasat la inmuiat si l-am scos pana la urma ,da asa imi trebuie ,alta data sper sa fiu mai cu capul pe umeri :fuckme:

#11182 Useril este offline   cristinaD 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 306
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 14 October 2018 - 11:57 AM

Ciorba cu afumatura si tarhon. Tarhonul verde e o descoperire noua, imi place mult aroma lui

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-174-0-79693500-1539510995.jpg

#11183 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,081
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 October 2018 - 12:17 AM

Eu il pun in ghiveci in fiecare an dar creste acolo ca nebunul si pina la urma il folosesc extrem de rar.

Eu in weekend am facut pirjoale, la cuptor of course ca de obicei
Imagine atasata: monthly_10_2018/post-4-0-79077700-1539555261.jpg
citeva le-am facut in tigaie cu o conserva de ardei acri dulci facuta anul trecut.
Imagine atasata: monthly_10_2018/post-4-0-12552300-1539555369.jpg
Apoi am facut pulpe in tigaie cu bere, in sosul lasat de ele am facut mai intii dovlecei si mai apoi cum mai ramasese sos am mai facut si o conopida.
Din resturile de la pulpe care dupa parerea maica-mi trebuiau eliminate (de pe pulpe) am facut o supa in care am fiert si cartofi si morcovi deci salata boeuf.
Imagine atasata: monthly_10_2018/post-4-0-44058700-1539555417.jpg
Cu supa am facut azi la prinz risotto cu speck si dovleac
https://www.artaculi...post__p__244016
o parte am congelat-o.
Cu dovleacul pe care l-am copt in prealabil si in cuptor am facut ieri la prinz gnocchi cu sos de gorgonzola, in sosul ramas am pus varzucile de bruxelles.
Cu umplutura de la pirjoale am facut si niste rulade mici de porc pentru ca aveam felii subtiri din carne de porc si am invelit in ele umplutura, le-am copt in cuptor.
Asa ca in seara asta am mincat pirjoalele cu cartofi la cuptor
Imagine atasata: monthly_10_2018/post-4-0-67994500-1539555385.jpg

#11184 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,846
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 October 2018 - 09:59 AM

Eu in momentul asta fac o crema de dovleac si cartofi, pe diseara.

#11185 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 15 October 2018 - 12:01 PM

Adrianaaaaa,salata ta de beof ma omoara..... ufff

#11186 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13,796
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 October 2018 - 12:36 PM

Woau Adriana,cate bunatati ai facut! :wub: si mie tot salata beof imi face cu ochiul! :lol:

La noi o zi de toamna splendida,soare ,caldut,cred ca din lipsa de imaginatie,nimic iesit din comun dar simplu si bun zic eu...

Pulpite de pui dezosate ,la tigaie ,la sf. le-am stropit doar cu vin(poza direct de la locul comiterii faptei)

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-405-0-27493400-1539599552.jpg

Cu salata de ardei copti (nu am gasit gogosari frumosi in zona mea) ,m-am ascuns dupa perdea sa fac poza ca era soarele prea puternic

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-405-0-99066800-1539599558.jpg

Servite cu piure de cartofi si mujdei

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-405-0-50575700-1539599568.jpg

#11187 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13,796
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 October 2018 - 12:28 PM

Lasagnia :cheers: (poze urate,fierbinti,asta ie'... :mad: )

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-405-0-03627100-1539771967.jpg

Cu soare ,fara soare,nu ma pricep la poznat' si pace :scratch:

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-405-0-58106400-1539771978.jpg

In fine asta ie'...

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-405-0-61403900-1539771989.jpg

#11188 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,081
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 October 2018 - 02:15 PM

Vezi postareaclau_ash, la 15 October 2018 - 12:01 PM, a spus:

Adrianaaaaa,salata ta de beof ma omoara..... ufff

pai e simplu de facut
eu o fac destul de des pentru ca o luam la pachetel
cre ca am mai zis de jdemii de ori cum fac, bag totul la oala si am salata boeuf, eventual daca am chef si depinde de bucata de carne pe care o pun fac si vitello tonnato, plus supa pe care o pot folosi ori la risotto ori la facut supa cu ceva, deci multiple posibilitati :)

#11189 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,312
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 17 October 2018 - 04:59 PM

Vezi postareaAdriana, la 17 October 2018 - 02:15 PM, a spus:

bag totul la oala si am salata boeuf

Dar ce? Oala ta si toaca? Face si maioneza? :rolleyes:
Asta mananca timp si descurajeaza: tocatul.

#11190 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 17 October 2018 - 11:23 PM

Vezi postareabellamama, la 17 October 2018 - 04:59 PM, a spus:


Dar ce? Oala ta si toaca? Face si maioneza? :rolleyes:
Asta mananca timp si descurajeaza: tocatul.


Oala nu, dar alligator face treaba buna.
Iar maioneza se pregateste rapid dintr-un ou crud, o lingurita de mustar, 300 ml ulei si o lingura cu zeama de lamiie, totul fiind amestecat cu ajutorul unui mixer vertical. :)

#11191 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13,796
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 October 2018 - 07:33 AM

:71: Eu pun la fiert carnea si legumele intregi,asa ca partea asta e floare la ureche,si cat ele fierb,nu stau degeaba,in timpul asta fac maioneza,maruntesc muraturile( castravetii murati) ,asa ca toate astea fiind deja facute ,nu mai pare mare lucru... ^_^

#11192 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,081
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 October 2018 - 08:40 AM

Maioneza o iau din borcan pentru ca (1) nu-mi place aia facuta in casa si pentru ca (2) e mai repede de facut aia din borcan =))
Iar cind nu e mama aici (care tine mortis sa le taie ea) cum zice Dana, cu aligatorul, mintenas cuburesc orice aproape :P
Si daca e de taiat felii bucata de carne pentru vitello tonnato am feliator personal, care ori taie cu cutitul ori cu feliatorul electric :D
Deci pentru mine tot repede se face :71:

#11193 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13,796
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 October 2018 - 08:54 AM

Cand eram in Italia imi placea f. mult o maioneza cu iaurt Mayo se numea,o foloseam la condimentat salata gen coleslaw :wub: iar maruntioru'l meu personal se numeste domnul Geany =)) el se ocupa de acest aspect atat la salata beof cat si la racituri el e seful :71: e f. eficient ,recomand =))

#11194 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,312
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 18 October 2018 - 09:47 AM

Vezi postareaAdriana, la 18 October 2018 - 08:40 AM, a spus:

Maioneza o iau din borcan pentru ca (1) nu-mi place aia facuta in casa si pentru ca (2) e mai repede de facut aia din borcan =))

Aici nu ne mai potrivim, eu prefer de departe maioneza facuta in casa, caci o fac pe gustul meu si imi ia fix 45 secunde s-o fac cu mixerul.
Dar aligatorul ala pare o solutie desteapta, care economiseste timp, o sa-l caut si eu.

#11195 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13,796
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 October 2018 - 11:59 AM

Dupa ce ieri am sarbatorit cu mici si bere pe balcon...

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-405-0-78185100-1539942224.jpg

Azi zi cu peripetii :71: ma gandesc eu sa reciclez ce a ramas de ieri cu niste fasole si gogosari copti,am inceput cu dreptul inca de la inceput(la propriu),ma impiedic pe scarile de la magazinasul din spatele blocului meu si cad fix in genunchi(am alunecat,ca pe gheata,cred ca au spalat cu vreun detergent si nu au clatit mai apoi ca altfel nu-mi explic,vestea buna e ca nu am patit nimic,ma cam doare genunchiul dar nimic grav,nici macar o vanataie ,bratranetzali' maica' ci' sa-i faci?! se mai senilizeaza omul!!!...nu ca ar fi prima oara la mine,si nici macar ultima cu siguranta nu o sa fie =)) ) vestea buna e ca am gasit in sf. gogosari faini rau dar si cam scumpei 8 lei kg.,ma doare la bascheti,de fapt la genunchi ca sa fiu sincera =)) eu de aia voiam...Ajung acasa si ma apuc de copt si ma apuc si de fasole,si-mi venea in minte gluma aia ''sotul mereu cand ajungea acasa certa tanara sotie ca nu gateste cum trebuie, ca nu e ca la mama,si intr-o zi ea facand fasole i se prinde de fundul ceaunului si o afuma,si se asteapta,la un scandal monstru din partea sotului...la care el intrand in casa zice fericit" a venit mama??!!! :cheers: ''si jur ca ma gandeam la asta cand fix asta am patit,m-am luat cu treaba prin casa si simt un miros ciudat,am sarit ca arsa,dar am salvat-o,am rasturanat-o imediat fara sa amestec in ea intr-o craticioara curata,e cam scazuta dar e buna =)) ..sper sa-mi revin,nush' ce-i cu mine =))

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-405-0-41424900-1539943006.jpg

#11196 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,422
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 19 October 2018 - 12:18 PM

Vezi postareaGeany, la 19 October 2018 - 11:59 AM, a spus:

el intrand in casa zice fericit" a venit mama??!!! :cheers:



Vrei să mă omori! =)) =)) am rîs cu lacrimi! =))

#11197 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13,796
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 October 2018 - 12:37 PM

Vezi postareaCarmella, la 19 October 2018 - 12:18 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 19 October 2018 - 11:59 AM, a spus:

el intrand in casa zice fericit" a venit mama??!!! :cheers:



Vrei să mă omori! =)) =)) am rîs cu lacrimi! =))

=)) Nuuu!! eu nu vreau sa omor pe nimeni,poate doar de ras =))

#11198 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,614
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationTarile de Jos

Postat 19 October 2018 - 07:47 PM

Vezi postareaGeany, la 19 October 2018 - 11:59 AM, a spus:

(...) ..la care el intrand in casa zice fericit" a venit mama??!!! (...)


M-am... cacat... pe... mine... de... ras!!! Imagine postataImagine postataImagine postataImagine postataImagine postataImagine postataImagine postataImagine postata
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#11199 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13,796
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 October 2018 - 08:05 PM

Nu pot decat sa ma bucur daca v-am inveselit :lol:

#11200 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,846
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 October 2018 - 09:14 PM

Vezi postareabellamama, la 18 October 2018 - 09:47 AM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 18 October 2018 - 08:40 AM, a spus:

Maioneza o iau din borcan pentru ca (1) nu-mi place aia facuta in casa si pentru ca (2) e mai repede de facut aia din borcan =))

Aici nu ne mai potrivim, eu prefer de departe maioneza facuta in casa, caci o fac pe gustul meu si imi ia fix 45 secunde s-o fac cu mixerul.
Dar aligatorul ala pare o solutie desteapta, care economiseste timp, o sa-l caut si eu.


La fel si eu, mai ales la salata beof neaparat maioneza de casa. La salata de vinete mai bag de la borcan, dar la beof niciodata.

Arata acest topic


  • 564 Pagini +
  • « Prima
  • 558
  • 559
  • 560
  • 561
  • 562
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site