Forum Culinar: Paine/Coroana din rulade cu pesto - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Paine/Coroana din rulade cu pesto Corona di pane ripiena di pesto

#1 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 27 July 2012 - 01:13 PM

Paine/Coroana din rulade cu pesto
Rotoli di pane al pesto
Corona di pane ripiena di pesto

.
Imagine atasata: monthly_07_2012/post-168-13433868988064.jpg
.
Imagine atasata: monthly_07_2012/post-168-13433869122642.jpg
.


Ingrediente:
Aluat (cel de la mini-pizze Afrodite)
- 500 g faina
- 1 cub drojdie (50 g)
- 1 lc (lingurita ceai) sare
- 1 lc (lingurita ceai) zahar
- 5 ls (lingura supa) ulei masline
- 250 ml apa (eu pun lapte)

5 linguri cu varf (sau +) de pesto de busuioc (dupa cat mi-a ramas in borcan, cam 250 ml - o cana)
- 1 galbenus de ou, putin lapte

Mod de preparare:
Preparati aluatul :lol: ca la orice pizza, sau paine. N-am sa va invatat eu. Se lasa la dospit circa 45 de minute la cald, sub un prosop umed. Asa m-a invatat pe mine sir James(Jamie)Oliver si functioneaza. Se intinde o foaie subtire dreptunghiulara, se unge cu pesto, se ruleaza si cu un cutit ascutit cu lama subtire unsa cu untdelemn de masline se taie felii transversale de circa 1.5 cm grosime. Daca ati presarat peste stratul de pesto si niste extra-parmezan, nu ati gresit de loc. Daca ati uitat - cazul meu - e prea tarziu.
Eu am asezat rotocoalele tangent, una langa celalta cu sectiunea in sus in tava tapetata cu faina de malai, le-am acoperit din nou cu prospul umed si le-am mai lasat sa dospeasca inca 40 de minute timp in care au crescut si au umplut mai bine spatiile goale, ce vor disparea la copt. Se incinge cuptorul la circa 180 de grade, se unge produsul cu galbenusul de ou batut cu doua linguri de lapte si se coace circa 15-20 minute pana cand se rumenesc un pic.
.
Imagine atasata: monthly_07_2012/post-168-13433870251979.jpg
.

Tehnica coroanei umplute cu pesto, am furat-o de pe alt topic si e usoara. Rulada umpluta cu pesto se incolaceste sub forma de inel, dupa ce i s-au indrepat capetele din cutit. Se cresteaza radial, de sus pana jos lasand doar o portiune mica spre centru intacta, iar apoi segmentele se rasucesc ca in imagine. Se mai lasa la crescut, se ung cu ou si lapte se coc.
.
Imagine atasata: monthly_07_2012/post-168-13433875269686.jpg
.


Contributia "personala" e o tehnica vazuta la Mammaroatta cand cocea melcisori din aluat de cozonac dispusi in acelasi mod in tava. Aspectul vizual similar mi-a si dat :floare: .(idea, nu becul :sad3: )
Am ... "insiropat" painea cu pesto.
Ci siamo! :pupic:
Am zdrobit un catel mare de usturoi(merg si doi mai mici), l-am frecat cu sare grunjoasa de l-am facut alifie, am adaugat o lingurita cu varf de pesto am omogenizat si apoi am diluat pasta cu 100 ml de apa transformand-o intr-un fel de mujdei light, verzui si subtire.
Cand am scos "painea" din cuptor si era fierbinte, am turnat cu lingura peste ea sosul rece aromat, pana s-a absorbit complet. Incercati intr-un colt macar si veti vedea ca face diferenta. Se pastreaza proaspata, frageda si pufoasa ore in sir fara sa se usuce pana mai vin acasa, apartinatorii, care de la scoala, care de la servici, etc. si se poate manca si rece fiind la fel de gustoasa.
.
Imagine atasata: monthly_07_2012/post-168-13433872379073.jpg
.
Imagine atasata: monthly_07_2012/post-168-13433873703514.jpg
.

Sa aveti pofta! :)
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#2 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,412
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 July 2012 - 01:25 PM

Ooo ce buna sefule! :occasion14:

Imi amintesc,cand am incercat painea asta http://artaculinara....buri-aromatice/nu am mai facut ca e asa criminala mananci in nestire :sad3:

Servesc virtual de mneatali' :hungry:

#3 Useril este offline   Gelutza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,030
  • Inregistrat: 04-January 12

Postat 27 July 2012 - 02:17 PM

Ma duc sa fac pesto, maestre, ca nu mai am! :occasion14:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site