Forum Culinar: Lapte condensat! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Lapte condensat! caut retete

#1 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 31 July 2012 - 11:07 AM

Buna fetelor, am primit de la un furnizor ca material promotional 20 litri de lapte condensat (da,da, sunt in culmea fericirii Imagine postata) si vreau sa il pun la lucru. Ani de zile am balit la retete cu lapte condensat fara sa le pot pune in aplicare, acum vreau sa ma destrabalez total! Daca aveti retete care credeti ca merita incercate va rog spuneti-mi-le si mie Imagine postata
Take a walk on the wild side...

artizan

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 13,396
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 July 2012 - 11:13 AM

Kiken, am facut o data o crema de pus intre blaturi de tort care mi-a placut mult, poti face o incercare.
250 gr de lapte condensat se amesteca cu 200 ml de lapte caldut in care s-au dizolvat 8 gr de gelatina foi (mai intii hidratate in apa rece)si cu 250 gr de frisca, se pune intre blauri repede ca sa nu inceapa sa se intareasca si evident apoi se pune la frigider
asta era sectiunea
Imagine postata

#3 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 31 July 2012 - 02:50 PM

Nu am incercat-o inca, am de gand sa o fac de Sfanta Maria Mare. E vorba de Tarta de lamai verzi (Key Lime Pie). In mare, se amesteca galbenusurile cu laptele condensat si sucul de lamaii verzi si se si se pune peste baza de tarta deja pregatita. Nu se coace.

Am si o carticica cu prajiturele cu lapte condensat. Daca te intereseaza, pot sa scanez cateva si ti le trimit.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,640
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 31 July 2012 - 04:12 PM

Linkul meu

Eu l-am facut pe asta de cateva ori.

Pe asta de multe ori:

Linkul meu

Flan cu mere:

Linkul meu

Flan de caramel:

Linkul meu

#5 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 02 August 2012 - 01:27 PM

Multumesc fetelor de ajutor. Adriana, am incercat crema ta intr-un preparat nou, excelenta!...am mai facut si un dulce de leche :occasion15:

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-44-13439068139689.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-44-13439068169621.jpg
Take a walk on the wild side...

artizan

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 13,396
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 August 2012 - 04:46 PM

Bravo, ma bucur ca ti-a placut.

#7 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 07 August 2012 - 04:27 PM

Ca idee iti scriu si eu o crema tare bunuta cu lapte condensat.Reteta la prajitura o am si pe "dincolo" pe undeva.Reteta e dintr-o carte,dar u am modificat cantitatile pentru ca nu aveam tava micuta(23 cm) cum scria in carte.O sa scriu cantitatile folosite de mine(pt tava cu laturile de cca 35cm/30 cm).
Prajitura "Twix"

PENTRU ALUAT:

-190 g unt,taiat bucatele(eu am avut Irische Butter)
-290 g faina
-75 g zahar brun

PENTRU CREMA SI GLAZURA:
-75 g unt
-75 g zahar brun
-600 g lapte condensat

-200 g ciocolata (pentru glazura)

Se pune faina(cernuta) intr-un vas(eu am facut la robot totul),se adauga untul taiat bucatele si se framanta putin cu mana pana se marunteste putin untul.Adaugam si zaharul brun si framantam pana obtinem un aluat "neted".
Se intinde aluatul in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.Se fac gaurele cu o furculita si se da la cuptor(incalzit dinainte la 190°C ) pentru aproximativ 20 minute,sau pana are culoarea aurie.
In timp ce foaia de aluat este in cuptor pregatim crema din unt,zaharul brun si laptele condensat.Le punem toate intr-o oala la fiert,la foc mediu.Cand incep sa clocoteasca le mai lasam la foc molcut pana compozitia incepe sa se ingroase(dar totusi sa curga).In carte scrie ca se mai lasa pe foc 5 minute dupa ce a inceput sa clocoteasca,la mine a durat mai mult,poate si din cauza ca am avut cantitate mai mare decat scria in reteta.
Foaia se lasa sa se raceasca putin in tava,apoi punem crema imediat luata de pe foc,pentru ca altfel se intareste si nu se mai poate intinde.Eu abia am intins-o la margini ca se intarise putin.Se lasa sa se raceasca crema bine de tot,apoi se pune ciocolata topita deasupra sau altfel de glazura,ce doriti.

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-59-13443494913041.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-59-13443495015454.jpg
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#8 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 12 August 2012 - 11:10 AM

mie mi se pare cumplit de dulce tot ce e cu lapte condensat, dar... :floare:
Principesa Margareta a editat o carte de bucate in care se gaseste si o astfel de reteta si depun marturie ca este foarte buna, am incercat-o
dar n-as manca asa ceva mai des de o data pe an...

daca te intereseaza, pot sa caut sa o postez

#9 Useril este offline   Alexandru 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 2,369
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 13 August 2012 - 05:05 PM

Te astept cu reteta.

P.S. : Adevaratul lapte condensat nu este îndulcit. :)
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#10 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 13 August 2012 - 07:21 PM

Sigur, astept!
Take a walk on the wild side...

artizan

#11 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 14 August 2012 - 06:52 PM

Vezi postareaAlexandru, la 13 August 2012 - 05:05 PM, a spus:

P.S. : Adevaratul lapte condensat nu este îndulcit. :floare:



? ma luminezi si pe mine te rog? :floare:

eu stiu ca parte din reteta de lapte condensat facut in casa insemna fiertul laptelui cu zahar...

#12 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 14 August 2012 - 07:01 PM

Pana vine Alexandru, iti spun ce stiu eu: laptele condensat la origine nu era indulcit deloc! A fost facut pentru rezerve de razboi, sa reziste la orice conditii.
Cand eram eu mica comanda mama la casa de comenzi si trebuia sa fie sweetened condensed milk ca o data ne-a adus doar lapte condensat, ala cu garoafa, Carnation, a scuipat fratimiu trei zile ca nu era deloc dulce.
In rest I rest my case
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#13 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 14 August 2012 - 07:11 PM

Ca mi-ai adus aminte Zerda !
si la laptele de se pune in cafea de ce i se zice tot condensat?

#14 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 14 August 2012 - 07:18 PM

Ca e un soi de lapte concentrat???!!
parca englezii ii ziceau skim milk
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#15 Useril este offline   Alexandru 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 2,369
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 14 August 2012 - 10:03 PM

Vezi postareazerda, la 14 August 2012 - 07:18 PM, a spus:

Ca e un soi de lapte concentrat???!!
parca englezii ii ziceau skim milk


Asa cum zice Zerda, laptele condensat nu e îndulcit, doar -asa cum îi zice- fiert si condensat pîna la concentrare. Cel îndulcit este alta mîncare de peste. :floare:
Avantajul -mai ales pentru deserturi- este ca ai posibilitatea sa controlezi exact cantitatea de zahar din reteta, fara sa deduci procentajele din cel îndulcit.
O aplicatie interesanta, de care îmi amintesc cu nostalgie, este reteta de praline cu pecan din Savannah. :floare:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#16 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 14 August 2012 - 11:21 PM

Vezi postareazerda, la 14 August 2012 - 07:01 PM, a spus:

laptele condensat la origine nu era indulcit deloc! A fost facut pentru rezerve de razboi, sa reziste la orice conditii.


Pai si acum e la fel. Laptele condensat nu e îndulcit. Dar exista si varinate îndulcite, pe care se mentioneaza treaba asta.

Vezi postareaiulia nicoleta, la 14 August 2012 - 07:11 PM, a spus:


si la laptele de se pune in cafea de ce i se zice tot condensat?



Dar cum sa-i zica? :floare: E lapte condensat sau evaporat, asa-l stiu eu. Bineînteles ca pe piata se gasesc o gramada de variante de lapte pt. cafea, dar nu toate or fi lapte condensat. Ce am observat, o cautare cu gogu la "lapte condensat"... si deja primele 10 rezultate dau informatii total eronate... Peste tot scrie ca laptele condensat se obtine prin fierberea laptelui cu zahar pîna se îngroasa.


Laptele condensat se obtine prin fierbere ( a laptelui :floare: ) de 10-15 minute la 90-100°C, pentru a distruge bacteriile and Co, apoi se reduce/îngroasa sub presiune la 40-80°C pîna "dispare" cel putin 60% din continutul de apa/din lapte. Dupa acest proces se ambaleaza în doze, sticle, borcane, etc, si vine înca odata sterilizat.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#17 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 15 August 2012 - 06:36 AM

Vezi postareaMaya, la 14 August 2012 - 11:21 PM, a spus:

Ce am observat, o cautare cu gogu la "lapte condensat"... si deja primele 10 rezultate dau informatii total eronate... Peste tot scrie ca laptele condensat se obtine prin fierberea laptelui cu zahar pîna se îngroasa.



pai, asa am gasit si io.:floare:

#18 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 15 August 2012 - 10:20 AM

Vezi postareaMaya, la 14 August 2012 - 11:21 PM, a spus:



Laptele condensat se obtine prin fierbere ( a laptelui :floare: ) de 10-15 minute la 90-100°C, pentru a distruge bacteriile and Co, apoi se reduce/îngroasa sub presiune la 40-80°C pîna "dispare" cel putin 60% din continutul de apa/din lapte. Dupa acest proces se ambaleaza în doze, sticle, borcane, etc, si vine înca odata sterilizat.


Taraneste, lapte gros dulce in care asa fierbinte cand este gata, pui nuca macinata si umpli foi de napolitana (asa face soacra mea) clar nu ii zice lapte condensat.

#19 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 15 August 2012 - 01:42 PM

Eu aici nu gasesc decat lapte condensat indulcit. Am aflat pe wikipedia ca laptele condensat poate fi si neindulcit. In cazul asta, nu e nici o diferenta intre condensat si evaporat, in ambele cazuri 60% din apa se evapora.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#20 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 15 August 2012 - 02:41 PM

Vezi postareaaura, la 15 August 2012 - 01:42 PM, a spus:

Eu aici nu gasesc decat lapte condensat indulcit. Am aflat pe wikipedia ca laptele condensat poate fi si neindulcit. In cazul asta, nu e nici o diferenta intre condensat si evaporat, in ambele cazuri 60% din apa se evapora.


Cu ceva vreme în urma aici greu gaseai lapte condensat îndulcit. Acum am vazut si pe la noi. Nu se numeste direct lapte condensat ci crema de lapte sau alte denumiri , dar se specifica ca este un amestec de lapte condensat cu adaos de zahar, si în multe cazuri si alte porcarii.
Laptelui condensat i se mai zice si lapte evaporat, deci e acelasi lucru, clar ca nu e nicio diferenta.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site