Forum Culinar: Vanilla Cupcakes - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Vanilla Cupcakes +swiss meringue buttercream

#1 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 13 August 2012 - 06:06 PM

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-90-13448738889685.jpg

Desi am avut oarecare rezerve fata de reteta asta din cauza ordinii de adaugare a ingredientelor, diferit de clasicul "mixati untul cu zaharul...etc" specific oricarei reteta de cupcakes, mi-a intrecut orice asteptari. Sunt minunate, aromate, pufoase, deloc uscate, cresc ca nebunele fara a da pe afara si sunt perfecte pentru umplut ori glazurat cu ce vreti voi.

Ingrediente:
400g faina
2 lingurite praf de copt
300g zahar
230g unt la temperatura camerei
250ml lapte
4 oua
1 lingura vanilie
1 praf de sare

Cerneti faina cu praful de copt in bolul mixerului. Adaugati zaharul si amestecati. Porniti mixerul si incepeti sa adaugati untul taiat cuburi peste faina, mixand pana obtineti o compozitie nisipoasa.

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-90-13448738254742.jpg

Intr-un alt bol, bateti cele 4 oua usor, doar cat sa le desfaceti putin, apoi adaugati jumatate din cantitate peste faina. Cealalta jumatate amestecati-o cu laptele si vanilia si turnati-o peste faina. Continuati sa mixati aluatul inca aprox 3 minute pana obtineti un aluat pufos, deschis la culoare. Umpleti formele de muffins 3/4 (mi-au iesit 15 cupcakes) si coaceti la 180C pana trec testul scobitorii.


Ingrediente swiss meringue buttercream:
120g albusuri (nu stiu exact cate albusuri or fi.. eu am avut la congelator intr-un pahar si le-am cantarit)
140g zahar
300g unt gras, de calitate la temperatura camerei (esential pentru un gust cat mai fin)
1 lingurita esenta vanilie
Intr-un bol rezistent la caldura, puneti albusurile si zaharul, apoi puneti bolul peste o craticioara in care fierbe putina apa, fara ca apa fierbinte sa atinga fundul bolului cu albusuri. Bateti usor cu un tel pana se topeste zaharul si compozitia devine spumoasa. Astfel prelucrate termic ne asiguram ca albusurile nu sunt un pericol pentru sanatate. Din cercetarile mele, ouale se pasteurizeaza mai devreme de punctul de topire al zaharului. Luati bolul de pe aburi si continuati sa mixati pana obtineti o bezea ferma, lucioasa, iar atat bolul cat si bezeaua s-au racit (e important pentru cand vom adauga untul). In acest moment adaugati untul, tot o data, si continuati sa mixati pe viteza cea mai mica a mixerului. La inceput, va parea ca s-a stricat, se va alege apa din unt, va arata ca si cum tocmai ati irosit 300g unt.

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-90-13448738625601.jpg

Nu disperati! Continuati sa mixati pe viteza mica. Dupa 3-4 minute isi va reveni, transformandu-se intr-o crema fina, lucioasa, perfecta pentru ornat cu posul. La final, adaugati vanilia sau orice alta esenta pentru un gust extraordinar. Tip: daca totusi vi se pare ca e putin cam moale, fie o lasati la rece putin, fie adaugati 2-3 linguri de zahar pudra.

Puneti crema intr-un pos si ornati dupa cum va doreste inima. :) Sa aveti pofta!!

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-90-13448738777182.jpg

Sectiune:

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-90-1344873902934.jpg
Imagine postata

#2 Useril este offline   alimocanu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 412
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationPiatra Neamt/ Gorizia(it)

Postat 12 September 2012 - 09:26 PM

Le-am facut in seara asta... moaaama cat is de bune, pufoase si usor umede si yummy. Maine inainte sa imi vina musafirii anuntati le decorez si am sa le si "fotez" vorba cuiva si pun dovada. Puuupa mare Olguta si-un multumesc cat un suflet fericit!
Imagine postata

#3 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 12 September 2012 - 11:06 PM

Vezi postareaalimocanu, la 12 September 2012 - 09:26 PM, a spus:

Le-am facut in seara asta... moaaama cat is de bune, pufoase si usor umede si yummy. Maine inainte sa imi vina musafirii anuntati le decorez si am sa le si "fotez" vorba cuiva si pun dovada. Puuupa mare Olguta si-un multumesc cat un suflet fericit!


Sa va fie de bine, Ali. :floare: Abia astept dovada daca mai apuci sa le pozezi :)
Imagine postata

#4 Useril este offline   alimocanu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 412
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationPiatra Neamt/ Gorizia(it)

Postat 13 September 2012 - 07:13 PM

Prima grija de azi a fost sa le pozez dupa ce le-am decorat si am avut dreptate sa fac asta... acum troneaza suportul gol si zau ca ma indeamna inima sa mai fac o portie.. eu le-am facut mai mici cred si am avut 24 de bucati. Foarte apreciate si eu foarte mandra.

Imagine postata
Imagine postata

#5 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 13 September 2012 - 08:52 PM

Vezi postareaalimocanu, la 13 September 2012 - 07:13 PM, a spus:

Prima grija de azi a fost sa le pozez dupa ce le-am decorat si am avut dreptate sa fac asta... acum troneaza suportul gol si zau ca ma indeamna inima sa mai fac o portie.. eu le-am facut mai mici cred si am avut 24 de bucati. Foarte apreciate si eu foarte mandra.



Sunt perfecte, Ali! Felicitari :occasion15: :biggrin: :floare:
Imagine postata

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site